Голямото българско хоро отново се изви в Брюксел (Снимки)

Евродепутатът Ева Майдел (Паунова) поведе Голямото българско хоро, което за пети път се изви на централния площад в Брюксел.

Обратно в новината

Коментари - Голямото българско хоро отново се изви в Брюксел (Снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

може де е било голямо, но защо пък българско? Може да се каже българите играха голямо ориенталско хоро. А белгииците обичат ориетнталците /тези които правят терор, хубаво че не са ги набили за анархията създадена в града на мегдана им!

Показахме си селенията пред цял свят. С друго не може да се изявим.

Защо се вие в Брюксел а не в София или някой друг български град !? За българите в България има новини на турски в 5, турски сериали по всички телевизии,джамии никнещи като гъби и един псевдо патриот Слави Трифоноф.......

ХАСКОВСКИТЕ ФОЛКЛОРНИ ГРУПИ ГО КАРАТ НА УРАН :))) ... С ЯДРЕНИ РЕАКТОРИ :)))

Пак почнаха сеирите :)). Ама вместо Сталинка тази година си имаме Мендел. Иначе в кенефа положението едно и също, мизерия корупция и цигания.

Докато в Брюксел се вият хора, ние тук празнуваме 20-30 процентното увеличение на тока, водата, парното и природния газ.

И ЗАДНИЦИТЕ КОИТО ГО ОБСЛУЖВАТ В БЪЛГАРИЯ!

БРАВО,а и майната им на всички плювачи

Тези имат ли "уседналост" за да играят българско хоро ?

Този могъщ извор, българският фолклор, целенасочено се отравя и затлачва. На нас денонощно ни се натрапва, чалга, поп, рок, метъл и разбира се некадърно обработен фолклор с малки изключения. "ПРОСТ НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА"- народна поговорка. В България до ден днешен се разправят лъжите за това, как българската орда на хан Аспарух основала България и след това се удавила в славянското море. Най-нагло се крие истината за местния ни произход, като местни и чужди фалшификатори ни пращат да търсим произхода си по Алтай и Тибет. За сведение , според ирландската митология през 5 век преди новата ера до Ирландия достигнал народа Фир Болг което значи народа Болг (хората Болг). ...

Само марсианци не сте ни изкарали още, само и само да не сме славяни? На езиковото сходство и дедите си да плюем сами, така ли?

И да добавя: "Прост елит - БИВША държава."

COPY-PASTE: Традиционната музика на всеки народ представлява една от най-важните съставки на неговата култура, наред с езика, религията, обичаите и др. Безспорно, всеки народ представлява сбор от производители и консуматори, но културата е това, което поддържа равновесието между тях. Без културата, балансът се измества в посока към консуматорите, което е естествен природен закон.

Аман бе! Аман от уникални хора, гайди и тъпотии !!!

..Голямото българско хоро отново се изви в Брюксел (Снимки).. --- леле ква голема и опашата лъжа! западът винаги е давал повече пари за пропаганда, отколкото може да си представите!

Хорото е ФАКТ! Можеш да го видиш по телевизиите! Ха сега си представи такова хоро в Масква! НЕ МОЖЕШ! ЗАЩО ЛИ?

....редовiя брюкселец надали е бил особено очарован !.. едно е да доидат туристи от Bрюксел в страната ни и да гледат някои концерт с народна музука ...друго е да им пищаят гаиди на площада там !...зададох си вапроса аз как бих се чувствала ако за 5-та поредна година ми се вартят дервиши и квичат зурни и се маат турски кючеци в центара на Cофiя ?!?..искам да бада разбрана правилно !...аз обичам народната ни музика и танци !...те обаче са си за наша консумацiя и за туристите ни !...имам контакти с много чужденци !...на тях Hашата музика им прилича като индииска !...а на вас как ви харесва определението им ?...а колкото до Eва...тя и Cталинка преиграваше !

Извинявай,но това е пълна глупост.Разбирам ви да се плюете едни други във форума,но да подценявате силата и наследството на българския фолклор не позволявам.Същите ритми слушах и в Нотр Дам и в църквите на Лондон и Берлин-никой не се смееше,а плачеше от възхищение.Не ви прави чест госпожо да плюете по бълг.фолклор--само той ни остана.

.....разбирам те напално...ама трябва да се отрезвиш !...аз не плюя балгарскят фолклор и даже много го обичм,но недеи да си мислиш ,че чужденците се впечатляват много и седiат сас зяпнали уста !

Абе мангал,не всички,които се водят българи са цигани или неблагодарни турчиля.

За "аху иху" ни бива, иначе сме пълни капути и загубеняци. И "член" не става от нас.

И защо точно в най-циганския град в Европа?

нито хората, нито хорото ни, нито културните ни ценности, каквито почти няма ,са интересни на чужденците!Интересни са евтиното пиене, дрога и курви! Не звучи добре , ама...

Определено не звучиш добре , манго. Хилядолетна нация с невероятни съкровища , които са посрещани с възторг навсякъде по света , нямала културни ценности ?!!!!!!? Да не говорим ,че сме създатели на цели три азбуки . което си е планетарен прецедент . Пък и когато нашите предци съзиждат поредната Пета Българска Държава в европа , западналите са водели полудивашко съществуване и са скачали по клоните . Явно си генетично увреден , като всички твои съплеменници :))))

ала -бала, великата нация и т.н.....А лодката на Ной в Созопол ли беше? Манго

Божо Димитров цинично заяви, няма значение че това не са мощите на Йоан Кръстител, важното е да се продава на тъпите руски к..ви!

го кажи на пияните руски и английски туристи

И мен не ме кефи хороводката , ама идеята е прекрасна , щом става въпрос за уникалните Български ритми . Определено са забележителни в световен мащаб . Като цяло Българите сме талантливи , интелигентни симпатяги . Малко си падаме индивидуалисти като всяка древна нация , но скоро една национална кауза ще ни обедини :))) Към бълващия смрад пустинен плъх отдолу изпитвам само погнуса .... Водещ физик в света в момента е Поптенев , блестящ учен . Точно като химика Кирил Чуканов. Талантливите Български деца през ден се връщат със злато в области като математика , информатика , хуманитарни науки . Няма голяма опера или музикален форум , където звезди да не са Българи - певци , диригенти и музиканти. Един Йордан Камджалов е от световна класа . А мегазвездата на метрополитен се нарича Синя Йончева . Цял ню йорк е в краката й :))) Примерите в тая посока са хиляди. Ерго : долни , прости и неугледни в България са само шломските тролове , ама тях никой не ги брой за хора . Със здраве , Българи !

какви са тези комплекси... К'во племе сме били и т.н. Според мен, една част са от хора, които не са общували (работили) с жив чужденец. Всички, които сме, знаем, че нито са по-добри, нито са по-лоши и тези обобщения са много кухи. А на подобните коментари от чужбина, ще кажа, че когато се държите и смятате за второ качество и мислите, че като плюете държавата и себеподобните си ще се харесате на чуждоземците, е, няма как да търсите уважение отсреща...

Показали сме селянията си на света.

ПРАВ СИ! Показа си селенията!

са пратили някакви да играят хоро в Брюксел ,че кел файда! Икономиката ли ще тръгне , или ще се вдигне кредитния рейтинг на България? Нищо, пари хвърлени на вятъра!То това хоро и на сбора в Долен Чифлик да го играят, работата е същата!

най-прости като сами се определяме като такива. Аз съм класически музикант. Да ви открехна - почти във всички симфонични оркестри на Европа концертмайсторите са българи. За Щатите не знам - но в Европа навсякъде знаят за България, не са прости като нас, не мислете ,че черната Златка е една - има много като нея.

И какво общо има тъпото хоро със симфоничните концертмайстори????

Всичко българско е гадно и грозно.

Гнусотия!

в Щатите българите до един са с зелени карти. И аз съм с такава - като получиш карта се явяваш в България в посолството на събеседване и ако те одобрят - моля.

тролове. Как не ви е срам и грях да плюете български момичета. Вижте ги на снимката - като цветя са.

живея във Вашингтон - там колкото и да има българи са свестни, защото са с зелени карти. Американците не допускат миячи на чинии и чистачи. За тази работа си имат латиноси, а нашите са с професии, работят по специалността си. Всичко свестно се изнесе на Запад, а не в Русия. Тук ще останат само циганя и тъпи комуня.

Защо говориш глупости? Американците не допускали българи да мият чинии?!?!?!?! Щото още от лтището като видят, че си българин и те правят директор на банка! Глупак!

в кой щат беше, Аризона или Ню Мексико?

Евродепутатката да вземе да свърши нещо полезно, не и плащаме по 8000евро на месец да води хора. Българка работа!

Ами червените отпадъци като не им отърва да се изнасят ве, в Китай или Русия.. Да се изнасят които не искат да са българи. турците в турця, ромите в Индия. Българските традиции са такива, които не му отърва прав му път. България за Българите!!!

плюят всичко българско, хубаво на което се радват най-много чуждентците. Ами да бяха играли чаштушки, казачоци та да ви падне сърце на място. Да ама не - СССР-Русия не е в Европейския съюз - там не искат алкохолици.

Аа, аборигенски танци сте представили, браво, че на картата не могат да ви намерят по принцип, колкото и да ви е неприятен този факт.

Дефиниция за интелигент: "Човек, който се вълнува от проблеми, които може и да не го засягат лично!" Присъединявам се към дебата, защото живях дълго в чужбина и знам, че докато сме последни по доходи, едно хоро няма да накара европейците да ни гледат с по-голямо уважение. Лично аз си живея добре тук, често пътувам по света, защото имам възможности, но страдам за унижението на сънародниците ми, които едва се справят с бедността.

Ааааа сега разбирам каква била работата, Ева Майдел която е от ГЕРБ тя повела хорото, и заради това старите комуняги ревът в форума.... ОМГ крайно време е Господ да си прибере версиите комунистически.......

С малки изключения, българите навсякъде сме най-долните, най-простите, най-презрените, и за съжаление - с право. Затова имаме нужда от подобни избивания на комплекси, за да се покажем пред света, че не сме чак толкова долни.

че смятаме че сме най-красиви и имаме най-хубава природа! В цял свят уроди и пустиня, само тук красавци и природа!

Ми вервай си, То с такова мислене сме стигнали до тук. Само че истината е на 180 градуса...

Пффффффффффффффффффффф, смехота!!! Това бешеш вицът на века.

Не съди по себе си! Не си критерий. Родил си се тъп, и такъв ще си останеш.

Голям праз - гробарска депутатка повела брюкселско хоро. Това "хоро" се инициира за първи път от Сталинка!!! Гавра отвсякъде. Голям го свършиха, ами си въртят задниците на пъпа на Брюксел - цитираните ГУШИ!!!

Хора лесно се въртят, ама бял човек трудно се става. Ако е до хора и кючеци, циганите щяха да са най-великите на света. По-долни сме и от най-долните, и само си избиваме комплексите с грозните си обичаи и варварския си фолклор.

Що не ходиш на м а й н а т а си

ИГРАЕМ НА ТЕЗИ, КОИТО СЪСИПАХА И СЪСИПВАТ ИРАК,ЛИБИЯ, СИРИЯ, АФГАНИСТАН,УКРАЙНА... СРАМУВАМ СЕ, ДРАГИ СЪНАРОДНИЦИ, ОТ ВАС... КАТО ГЛЕДАМ КОЛКО СТЕ ЩАСТЛИВИ ,НАПРАВО МИ СЕ ПОВРЪЩА, НЯМАТЕ МИЛОСТ...

Ако помислиш с какво се занимават огромна част от работещите в чужбина българи, ще разбереш, че с едно хоро няма да заличим унижението, на което са принудени да се подлагат сънародниците ни. Вместо хоро, искам по-достойни доходи, които да ме поставят наравно поне с народите от бившите соцдържави /за западните само можем да мечтаем/. Хорото най-много за предизвика снизхождение у минаващите по площада.

"Булгар, булгааааааар" викал бай Ганю и се дъргал като пълен простак, а хората го гледали и му се чудели на акъла. Това сме българите - изметта на света. Срам ме е, че съм българин.

Аз не се срамувам! Живях дълго в чужбина, никога не съм крила, че съм българка, но ми ставаше обидно, когато приятели ми казваха: "Ти не се държиш като българка." Което означава, че много българи се държат по начин, обиден за народа ни. Най-унизителна е бедността ни, която принуждава много българи да работят непрестижна работа, предизвикваща пренебрежение от страна на местните хора.

Мила, ако си се държала нормално, значи наистина не си се държала като българка. Това е нещото, което не искаме да проумеем, защото сме такива - никакви и долнопробни. Стига кух, ракиеносалатен патриотизъм.

Те като играеха се скъсваха да ги плюят- Стоичков бил много прост, Бербо- прекалено интелигентен за футболист, рисувал и говорел 3 езика! Е как не се намери един да угоди на общественото мнение в България?

Нашия народ е такъв! Не играе Стоичков, даже и Бербатов! Посредствен народ, без постижения!

Прочети в Гугъл за десетте изобретения на българи, които ползва целият цивилизован свят! И аз не ги знаех, дори бях много учуден, когато научих за тях.

Чушкопек пише ли, ужаса на българската енергийна система?

А пък гус'жа Нинова и гу'син Радев решиха че тези българи нямат право на глас ( щом не искат да гласуват за БСП/ДПС - хак да им е ) !

Уникалният и древен Български фолклор отдавна е в съкровищницата на световното културно наследство . И с пълно право ! Браво на прекрасните танцьори ! Греещите носии са великолепни . Абсолютна красота и хармония :)) П.С. Престава нямам какво общо с България има тая зайдел - майдел . явно е от малцинствата с БГ - паспорт . П.С.П.С. Един - двама едноклетъчни нпо-отпадъка с по десетина ника леят помия върху древната ни Родина без никакъв успех . Голяма битка за десетина шекела :)))) Така е по катуните .....

и питам това ли е българският народ? С това ли ще се прославяме? А и тези дето са се хванали хубаво, че белгииците не са ги стреляли като исламски нашественици. В Белгия да се внимава.....

Браво !

При тия ниски, унизителни заплати и пенсии. При тая повсеместна мизерия, териториална разруха, цигански произвол, мутризация и мафия...... Как да се кефим на Европейското си членство? Нищо добро не стана в България от както сме членове на Европейския съюз. Моралът на младите все повече се срива, нацията чезне скорострелно, хората се превърнаха в хищници и зверове живеещи в ДЖУНГЛА!

Червените коментиращи дъртофелници яка депресия ги обзела при вида на хоро от млади българи, по тяхната си комунистическа традиция тия неща са забранени..... Комунизма умря събудете се дътриииииииииии.....

"Европо, блуднице Вавилонска,кръвнице Македоска, трижди да си проклета и триклета. Немци и англичани, французи и италианци, сакат да сме под робство " Това са изпели прадедите ни и са дали оценката си за Европа. Правнуците им чистят кенефи и тлъсти колониални ГМО задници. Най-корумпирания град в Европа е Брюксел. Играят българите от глад и липса на работа Който забравя миналото си, няма бъдъще !

Вавилон нъл е првзет от нашто момче- Сашко Македонски?

Изчезвай бе Лумпур селски...Нищо ли друго не може да измисли травмираната ти глава с 1 гънка на мозъка..Чалгаджия мингянски скапан

Аз ли съм педал ве? Знаем ви мръсните партизански тайни, не обвинявайте другите за вашите си грехове....... d:

Извинете , тези които защитаваш не са комунисти ли? От къде дойдоха сегашните управници и какво ги газличава сегашните управници от комунистите.И когато родителите ни мизерстват с пенсия от 200 лв - за какво говориме?За какво говориме когато обществото е необратимо газделено на толкова бедни и толкова богати и от къде дойдоха новобогаташите....? Това е което първо се вижда след Новото управление или ти не го виждаш защото си от тези които не си от тези които си разпределят заплатата ден за ден и пак не стига или въобще не си на заплата??? Тези които зная от сегашните богаташи нямат нищо общо с комунистите от преди..напротив..!!

Оф боли ме к,ура за предишни и сегашни управления... Просто тука пише за българско хоро изиграно в Брюксел, и дъртите дебили от форума веднага нападнаха, защо аджеба играят..... Ами ще играят, българи са. Млади са, а не като тях стари, чудещи се как да се заядат. Дърти комунистически хейтъри..... d;

Надявам се, че брюкселката община се е погрижила за тоновете отпадъци, урина и ла/на, оставени от милите ни сънародници след поредната "експлозия на българщината". Колко ли са били препилите, преялите, пребитите и изнасилените...