Пхенян готов за война за обединяване с Юга

При провокации от САЩ КНДР ще започне война за обединяване на Севера и Юга, предупреждава централното севернокорейско издание.

Обратно в новината

Коментари - Пхенян готов за война за обединяване с Юга | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тея тъпи американци не разбраха , че насила хубост не става , а ако става , не й прилича ! Примери много - Либия, Ирак , Афганистан ..., че ако щете и България след 9.9.1944 г. А иначе е много гот да си от страната на победителите , за каквито се смятат краварите .

Някой питал ли е юга дали иска да се обединява с комунистите на север? Прилича ми на България,тръгнали да я присъединяват към ЕВРАЗИЯ!

През 1950 г. Ким Ир Сен започва корейската война за "освобождение" на юга, след много провокации от страна на южнокорейците. Изглежда историята се повтаря. А по-нататъшното развитие е, че се намамесват 780 000 китайски "доброволци" и победител не е излъчен.

На 13 май, когато пристигнат на "една ръка разстояние" и трите самолетоносача, щяла отново да пламне след 1950 година, "ГОРЕЩАТА КОРЕЙСКАТА ВОЙНА". А ско няма война, техническия дефолт на долара, щял да стане реален фалит другия месец?!

Е, най-много до Белене да ви изпратят, споко

3 МИЛИАРДА заровихте в дупката на Белене! С тях можехме да вдигнем двойно пенсиите на пенсионерите!

А ти не знаеш ли ,че 2-те страни имат обща индустриална зона.?Външни сили ги разделят.В ЮК има около 22 американски бази.Това дразни СК.

А ти не знаеш ли,че тази индустриална зона е изградена от Юга и затворена от Севера?

Като тръгнаха по руския модел , сега е логично , че всички в Севрна Корея са уверени , че са световни шампиони по футбол , празнуваха и титлата. Да им е честита .

Каква разлика само . Един и същ народ Едните тръгнаха по западния модел и сега са световен технологичен лидер и без суровини и наполовина по- малко население произвеждат повече от притежателя на половинната световни ресурси Русия. Другите тръгнали по руската свирка сега са д ъното на дъното , фантастичен паталелен свят на тирания , мизерия и истерия без връзка с човечеството.

Дали е преодолима абсурдноста на света?Сега Северна Корея им пречи.Те имат за пример,Афганистан,Ирак,Либия,Иемен,Сирия,Пакистан идр.Вместо демокрация ,разруха.Всичко е за пари и ресурси.А в този район е за преразпределение на пазари.СК се дразнят от честите учения на САЩ и ЮК.За това и се въоражават.Те са заявили ,че при нападение ,ще се отбраняват. Когато всички държави ,всички религии престанат да мислят ,че са в сила да оправят света ,тогава нещата ще си дойдат на мястото.САЩ да не се вживяват в ролята на световен жандарм,а да си гледат континента.Да оставят на мира СК.Демокрация не се въвежда с оръжие.Насилието поражда насилие.

Абсолютно е така, но го обясни на Моше(Мойсеи) без да се обижда ,защото и неговия господ е бил роб.

200 държави. половината бяхме сателити на ссср, устремени към светлите бъднини. сега ссср го няма, а на рф сателитите са аятоласите отиран, и ислямистите от хизбулла! а ким, ако иска да се обеденят севера и юга, не му е нужна война! просто трябва да отвори границата, , и обединението е готово!

провокации ще си останат необединени двете Кореи. Джуджето е изтрещяло тотално

най-новите савецки невидими самальоти 6то поколение: ПАК ФАк и ПИЗ ДА!!! Те че спрат емпириастилическите наколностти на сашт и злите силе!!! Киме, сине, другарьо, дръж се, коминтерна и комуниститческиа свят са плъъъътно зад теб!!! Преди Сев Корея беше на ръба на пропоастта, а сега с дрогаря путлер и сидзинпин ще направи смела и решителна крачка напред!

Кузя? Щели да го ремонтират за 40 милиарда рубли. Става страшилището на Световния океан. Ако не окрадат половината от парите , разбира се....

Ура другари!Урааааа!

Мноо са куррави курейците!

са пигмеите на жълтата раса и са със ситни пишки,колкото да не е без хич.

Знаете ли, кой приказва големи приказки? Слабаците! :)))))

Е тогава САЩ кво дрънкат ми не почват да заравняват СК?

Ей, ама колко си припрян. Постепенно, яваш-яваш, че да се насладим по-дълго.

Когато човек чете коментарите под статията(или подобни такива), може да си отговори на въпроса, защо в България сме на това ниво на "развитие"! Все "разбирачи"и "анализатори", а пък не могат да си оправят собствената къща! Жалка работа(и хора)!

може да си въобразяват,че САЩ и Китай ,ще жертват взаимните си интереси заради джуджето Ким и Северна Корея.Та това са в момента двете най-развити държави в света при това със здрави и взаимоизгодни връзки. Русия има още много да ги догонва и дълго ще диша прахта им след тях.Не напразно Тръмп и Китайския президент се срещнаха във Флорида,всичко е съгласувано.Джуджето скоро ще бъде разкарано и вкарано в кафеза.

Моше ако толкова си загрижен за Самсунг ни обясни толкова ли беше и за БМВ когато германците ви създадоха лагери за"свобода".

Хюндай освен автомобили прави и яки танкове.

Ким май не е наясно, че северняците искат да се обединят с Юга, а не обратното. Никой не иска да се обединява с комунисти.

Май в Карлуково са пуснали ИНТЕРНЕТА.....

Декември 2016 Няколко милиона южнокорейци за шеста седмица излязоха на протест в столицата Сеул с искане президентът Пак Хън Ке да подаде оставка, съобщава Deutsche Welle. Чакай бе, не е ли против камунизите протестът?

Няколко милиона южнокорейци - сигурно с двеста роаяла бели?

Към "да" Мислиш ли, че без култура и наука, ена нация може да посигне построяване на ракети и подводници? Това не е, като да слушаш Планета и да си мислиш, че от Голфа по-велико няма. . "да ( нерегистриран ) 22.04.2017 19:50 . И НИКАКВА КУЛТУРА, че като чуе Ким за култура и се лови за КОБУРА!"

WALL STREET JOURNAL Asia & Pacific Will North Korea fire a missile capable of hitting the U.S. mainland? Probably. Може ли СК да удари територията на САЩ? Вероятно. Could the United States shoot down an ICBM? Maybe, but its tricky. Могат ли САщ да свалят МБЛР? Може би, но е сложно/трудно/.

АЗ на вас съм ви го казал каПутинчета... ама и на Кимчо ще му го кажа.... ВНИМАВАЙ КАКВО СИ ПОЖЕЛАВАШ, ЩОТО МОЖЕ ДА СЕ СБЪДНЕ. Да не се плюе след някой друг ден и да драска резки по стената на някоя килия.

Каква килия? Остров Белене,Белене се намира в Област Плевен на 60 км в североизточна посока от областния център Плевен и в близост до град Свищов 26 км. Другите близки градове са Никопол 37 км на запад от Белене и Левски на юг 46 км. 5 барака, 6 нар. Групов отговорник - бай Газдов. Строг и справедлив.

Спрямо каПутин е гигант :))) леле колко си тъп

WALL STREET JOURNAL Asia & Pacific Twenty-five million reasons the U.S. hasnt struck North Korea 25 милиона южнокорейци са в обсега на артилерията на КНДР.

А след това идва ред на джуджето Путин

Кой е "големия" ким?

Fox Business Network that aired April 12, President Trump said: We are sending an armada, very powerful. Тръмп яко ви изпържи, хвана тъпите шорошоиди за мезе!

Ким мачкай!

Давай Ким, атака срещу юга, освобождаване на целия корейски народ от империалистическото робство. Обърни се към Путин за помощ, моля те. Треперете САЩ и евро-гейци. Краят ви започва от корейския полуостров.

Детски бълнувания! И ПутиК като се засили, та стой та гледай! В Москва и Питер вече има "карточки" за продукти, вие ми пишете за корейска революция и "пролетарска ненавист"! Абе КЕЛЕШ, на колко си години?

Есть США- есть проблем! Нет США- НЕТ ПРОБЛЕМ!

ходи си в сибира и си пиши хибридите...а забравих там ви е забранено да изказвате мнение! чукчи!

Предстои Освобождаването на ЮгЪ. Да се помисли за освобожденито на САЩ. За да има мир.

Населението на КНДР ще се разбунтува срещу червените маймуни само ако огладнее, така че трябва тутакси да се прекратят доставките на храни от ООН, Китай и САЩ.

В горният пост КНДР да се чете Южна Корея! Станала е лека печатна грешка.

Няма да се разбунтуват, защото ще бъдат предварително размазани от репресивната машина на Грухчо под претекст, че са се "продали на врага". Този театър е игран и ние го знаем много добре.

Тази заплаха е поредната американска партенка! Същият самолетоносач уж щеше да ходи в корейско море още преди 2 седмици, пък се оказа, че си плувал точно в обратна посока- към Австралия. На всички е ясно, че САЩ не смеят да нападнат Кимчо, защото той ще ги попилее. Интересно ми е защо янките продължават с кьор фишеците? Вероятно целят да дразнят Кимчо непрекъснато, пък той да наладне Южна Корея и тогава янките да включат добре познатата тактика с ООН и т.н.

Същият самолетоносач уж щеше да ходи в корейско море - Не уж , президентът го обяви официално, стана за майтап "Despite talk of a military strike, Trumps armada actually sailed away from Korea"

А бе партенка ама Ирак падна за 2 седмици с минимални жертви,въпреки ,че беше въоражен с доста безаналогови руски ракети. Видяхме как се изгавриха янките с най -модерната и съвършена руска противовъздушна С-400 и БУК. Не разбраха от къде им е дошло ,всички томахоуци в целта без да бъдат прихванати.Стане ли война с КНДР пиле няма да може да прехвръкне във въздуха,нито ракети нито нищо. Не са поискали не са ги смазали-това е положението положението.

А бе партенка ама Ирак падна за 2 седмици.. 2 седмици, след 10 години действащо споразумение за съкращаване на оръжията. Не знам Ким дали е, ще, и пр. подпише такова споразумение. А дори да го подпише, няма да го спазва. Сигурация. Дядо му Ким Ир Сен подписа договор за отказ от ЯО - исега КНДР има не само ядрено, но и термоядрено оръжие. Така е в живота - има балами, има и тарикати.

Точно така. Достоен отговор на световните агресори. Ето така трябва да се отговаря на провокациите на миротворците от САЩ. Жълтата коса само надува мускули, но го тресе шубеto и никога няма да посмее да удари Северна Корея не само с ядрено, но и с каквото и да било оръжие, поради факта, че Русия и Кита, които граничат със Северна Корея няма да седят и да ръкопляскат на падащи американски бомби по границите им. не ядрените ракети, които притеежава КИМ го пазят досега от лапите на САЩ, а това, че държавата има общи граници с Русия и Китай. Много му се иска на Жълтата коса да насее псевдодемокрация и в КНДР, но не става...

Жалко за джапанките пак ще ги бастиса ядрен взрив!!!

То сякаш някой в ЮК си мечтае за комунизъм и бедност и концентрационни лагери!! Само от Севера бягат към Юга!!

И в ЦБ чорбаджиите не мечтаеха за Белене, пък то взе че стана.

Ако някой си мисли, че Русия и Китай са безразлични към СК, просто се заблуждава. Русия има граница с тях. И не би искала демокрация с американски бази точно там. Китай е в абсолютно същото положение. И двете суперсили са заинтересовани Ким да е вечен там. Поддържали са СК, поддържат я и сега. Негласно, защото е деликатно с ЮК. ЮК е солиден търговски партньор и на Китай и на Русия. Така че е налице крехко и деликатно равновесие на много дебели стратегически интереси. Ако Тръмп сглупи и нападне, Китай и Русия ще имат прокси война срещу САЩ, която НИКОГА няма да загубят. САЩ демонстрират глупост и безпомощност.

Никой от тях няма нужда от луд с ядрени бомби! Няма вечни съюзници!

Нито е луд, нито са страшни ядрените му бомби, ако не го закачат. Мислете малко.

Луд е Тръмп, не Ким. Кой е луд да плаща толкова пари, за демонстрация? Само Американците. Ако си мислят, че ще хрърлят една две бомби и корейците, ще клекнат няма да я бъде. Слабия в случая е САЩ, по много причини.

САЩ не напразно показаха моща си в Сирия и Авганистан!В Сирия-прецизната точност на неуловимите си ракети,а в Авганистан-майката бомба,за която подземните укрития са напълно уязвими!Които имат акъл,нека разсъждават и да не се притесняват за газта,ненужна на атомния американски самолетондсач!

Ами ако разсъждаваме разумно, майката бомба в Афганистан представлява един по-голям краварски гюм, напълнен с тротил, хексоген и алуминий на прах - взривни вещества от по-миналия век, а след атаката в Сирия, видно от разпространените в нета фото и видео, пистата е почти непокътната.

Свалиха Асад и разбиха талибите? 22 април 2017 Близо 150 души са убити при нападението на талибани срещу военната база в провинцията Балх в Северен Афганистан, пише Гардиън. Терористите са проникнали на територията на базата, облечени в униформи на афганистанската армия.

само ще кажа че има толкова много идиоти в тази мила родина

вегани ,боярищници - Азия

Ако САЩ започнат война срещу Северна Корея , а на там е тръгнало , това ще е края им като супер сила ! Поражението им ще е катастрофално !Лошото е ,че ще разлаят кучетата и може да пламне голям пожар !

Южна Корея се експлоатират 24 ядрени енергоблока. Всички в обсега на артилерията, СЗО и ракетите на КНДР. Един залп и Корейският полуостров ще се върне в каменната ера. Не говоря толкова за жертви и радиация, колкото икономическа трагедия и глад и мизерия за южнаците. Южна Корея без енергетиката ще заприлича на съвременна РБ.

Ама нали искат обединение /обеднение/ с ЮК, за какво унищожение говориш? В болният ти мозък - само болни желания!

Пхенян губи равновесие и нервничи като хаплива муха пред слон!САЩ и Китай се опитват да вразумят побеснелия Ким,който сипе безпомощни заплахи,като вижда ,че няма кого да уплаши!Мухата е нахална и винаги краят и е трагичен!

САЩ слон в стъкларски магазин ли са? Не бяха ли като маймунек в джунглата?

КНДР се готви за война със САЩ от 70 години. Да напомня, че няма сключен мир между Пхенян и Вашингтон, а само временно примирие, тоест те са в състояние на война. Съгласно непотвърдени, но много вероятни данни, Северна Корея е изградила от 1953 г. около 6 000 военни подземни обекта/вкл. летища !/ на дълбочина над 50 м. и свързани с 600-700 км.подземни комуникации /тоест недосегаеми за всяко известно днес ядрено оръжие. Могат да се поразят само входовете на укритията, ако са известни и то с 10% вероятност/могат да се ползват само свободно падащи тежки бомби от над 2-3 тона, отклонение 100 м. средно. Крилати ракети са безполезни, ядрено оръжие тоже - с тях само срещу цивилни обекти. Това означава , че с бомбардировки с продължителност 2-3 години, САЩ могат да поразят около 10% от военният потенциал на КНДР. Ако САЩ искат да победят/това в рамките на фантастиката/, то те трябва да вкарат в КНДР сухопътни части и започнат да превземат тунел по тунел. Тук вече технологиите не помагат и може със сигурност да се прогнозира катастрофа за американците/не е вероятно някоя страна да се присъедини към тях/. Но дори и да приемем, че победят, то ще последва такава партизанска в Корея и терористична война в САЩ , хиляда пъти по-жестока от смешните акции на ИГИЛ днес.

Мдам. Май разсъжденията не са силната ти страна. А знаеш ли например, че основният външнотърговски партньор на КНДР е Китай и заема 90% от износа на Пхенян. И знаеш ли, че 50% от този износ са въглища? И още дали знаеш, че от началото на тази година Китай е спрял да купува въглища от Сев. Корея? И, че огромната част от храните в Сев. Корея са внос от Китай? Нямам повече въпроси, но предполагам се досещаш, че любимите ти севернокорейци спокойно могат да си изпукат от глад в подземните си укрития.

Не вярвай на статистиките, Китай няма да се лиши от коз срещу САЩ. Ще ги хранят па макар и само с ориз.

Ще изнасят въглища за други страни, ако ли не - сами ще ги горят. Вносът на КНДР е нищожен/например ракетни оръжия за Иран и др.страни, както и специалисти в Африка/, и това не е случайно. Такава е идеологията им "чехче" - опора на собствените сили. Давам ти информация за размисъл - Скандал в САЩ големи фирми от електрониката са обвинени че куупват злато от КНДР чрез китайски посредници. В края на 2016 г. няколко медии, включително севернокорейската държавна агенция Yonhap, съобщиха, че Пхенян обработва и продава злато на Китай. Според данни на южнокорейското правителство от края на 2013 г. Пхенян разполага с около 2 000 тона злато. България има резерв 40 т.

Познайте,коя е най-бързо развиващата се азиатска икономика / с изкл. на Китай/ в момента- с ръст 2,5 % и инвестиции от 20милиарда долара и 17 място в света по развитие ?

Това е Република България Банановата с лидер Дон Боко Асфалтпаша!

хаха-иска ти се,ама не.За съжаление ние сме по-слаба икономика от нея.Отговорът е Монголия-от слаборазвита -сега има бум на рудодобива-най-скъпите метали са в нея,металообработване и добив на злато и уран.Китай е пренесъл някои от заводите си за електроника тук.Русия не може да им насмогне на газ.Познай-и те имат проблем с корупцията.

Когато САЩ го закъсат с "порциона" за издръжка на огромните си и ненужни въоръжени сили активират различни "световни опасности" и тръгват да спасяват света. В случая една огромна армада пак се придвижва насам-натам, за да не ръждяса. И КОЙ плаща за нафтата? Познайте до три.

си прав братле ... но погледи само колко слепци и неверници има ...

убединение, убединение, веднага северна курея да нападне саш и южна коруя и да се убединят под флага на северна куреа и комунизъма! цялата треперя и плача от радос от таз новина!!! доло саш, доло имперлиялизъма и нео колонилизама, да живей социализъма и ким ир чен... боже толкова ми е симпатичен тоз боен другар, какво мъшко излачване каква висота на интелегентния полет , каква хубава прическа, с много голяма душа а сам чувала че и в любофта към жените си исползувал голяма ядрена къртечница , която с няколко одкоса ги фъргала на седмото небе!!! изобшто оште от малка съм влюбена в курейскити маже ... дай боже ким ир чен да убедини свете куреи после да на земи и нас, заштото герп и соросидите ни набутаха в ожасяващи и меризливи ментални гувна намазани с капеталистическа утрова, пълни с толераски тении.... ким ир чен за една минута ште излови сичките гербажий и соросиди и ште ги тикне в кафеза кадето им е мястото..... ама добре че е силната прегрътка на путин кадето му помага... путин съшто е много красив... има дръпнати монголоидо курейски учи и гъста руса коса..... много ми харесваши да го гледам от ваната чисто гола , как язди гол до кръстъ коне, сибирски тигри биволи офце и друг едар добитак с рогове по главите.... ама боико толкова са исплаши от путин , че му подари немцката офчарка фанка, която путин прие и заобича като изстинска сапруга след развода с жена си путина изобшто аз съм за убединията и саединения... в комунизма като млада учителка са саединявах с видни партиини дрогари и деректоиа, а сега бес да ма питат одма ше са садиня с куреиския дрогар ким им чер и сичките силни курейски мъже.... то и бес туй сичките качи ла излезли от калап, тъй че няма да ми е трудно., УБИДИНЕНИЕ!!!!!!!!!

Мелиха! Това си ти! 100% съм сигурнъ

Който подкрепя сащ е неуверен и комплексиран изпадняк - познах, нали ?

Ма разбира се. Долу ФАЩ, гейропата, соросоидите толерастите, краварите илюминатите. Да живеят Путин, Ким, Кастро, Сталин, Ленин, Берия, Жоро Тарабата. Хм, те май половината са мъртви, ама нема значение.

Който подкрепя сащ е неуверен и комплексиран изпадняк - познах, нали ?

СМЪРТ НА ЖЪЛТИТЕ ОТ СЕВЕРА,ДОЛУ КОМУНИЗМА ОТ ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ!!!

След като Ким Чен Ун обедини Корея, като освободи временно окупираната южна част, спешно национализира В С И Ч К О, до последната вилица. Бърз, суров, но справедлив Народен съд. Всякакви шефчета, меринджеи и образовани градски десни функционери попадат моментално в селското стопанство, на чист въздух. Екология, ориз по веднъж дневно, лунна диета, яде се само по пълнолуние. Ако някой си мисли че това е невъзможно, или че американците са много силни, защото имат таблети с мултимедийни дисплеи и М16, които се пазят от влага и вятър, има много здраве. Ако някой мисли, че Китай охотно ще остави Ким да падне, че на негово място да се пръкнат американски бази, се е объркал. Русия има граница и тя там, едва ли ще се радва на демокрация в тия странни чукари.

И НИКАКВА КУЛТУРА, че като чуе Ким за култура и се лови за КОБУРА!

Пхенян готов за война за обединяване с Юга Не знам за война,но в Северна Корея има 25 милиона камикадзета.

Предани и маниакални фанатици, освен че са 25 млн. Маршируват и учат оръжие от 6 годишни. Над 70 годишните се числят в специални батальони, изобщо не свалят зелените дрехи. Цяла СК е прокопана от хиляди километри бетонни подземия с безброй бункери. Картечници, артилерия, боеприпаси. Да заповядат американците и да пробват как е. Цялата история още повече ги сплотява около Ким и стават мега радикални. Ким казва-видяхте ли че съм прав? И е прав, което е най-странното.