Държавата конфискува 234 000 евро от двама чужденци

Съдът в Сливница осъди условно двама чужденци, опитали да пренесат незаконно през граница близо 234 000 евро. Парите са отнети в полза на държавата.

Обратно в новината

Коментари - Държавата конфискува 234 000 евро от двама чужденци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гладна крадлива държавица

Този германец да не би да има двойно гражданство и да е пътувал за Турция?

Има закон , че трябва да декларираш до еди колко си , и ако декларираш колкото е отбелязано , че можеш да пренасяш , не ти ги взимат , но ако декларираш по-малко , а внасяш повече , те глобяват . А ако не декларираш нищо и се окаже , че имаш ни ги конфискуват всичките . Точка .

Да се обърнат към адвокатите на Бисеров - гарантирана реабилитация!

Чак пък "лишаване" от свобода? Че и конфискация на всичките пари? Според мен твърде много се изсилва държавата ни. Глоба да речем 10% от недекларираната сума, разбирам. Ама всичко да им вземат, че и затвор фашистко ми звучи. Не може за някакви си хартийки да лишиш човека от свобода, не е по Християнските разбирания.

Хе Хе, не се прави на християнин:), добре си е свърила работата този път държавата! А ако не беше толкова преднамерен, щеше да разбереш, че са получили условна присъда, с 3 год. изпитателен срок, това е за да са щасливи, като ги пуснат, за да не ги боли толкова от загубата на кинтите!

Ама много са бързи бе.... като прибират манги....

Споко, германския гражданин ще осъди България, да му ги върне с лихвите!!! Това е ЕС където стоки, пари и капитали трябва да се движат свободно! И те така, уж България е в ЕС, ама май не е! Да си спомним КТБ, 6 месеца държаха парите на хората и на осмия ЕК се сети че с това се нарушава един от основополагащите принципи на ЕС!!! Какво да се прави, ТУКА Е ТАКА!!!

Хубаво са ги заловили, редно е. Но само аз ли се замислям, че взаимствахме ценностната система на Щатите? - Ал Капоне осъден за неплатени данъци, не за убийства, та и тук така - за премазан на пътя - условна, за пренасяне на валута - ефективна. Въпрос на приоритети явно...

Ето откъде ще се дигнат пенциите !

напълниха нечий джоб...

тъпите митничари :)))

Този "германски гражданин М.Й." да не е бил Месул Йозил?

Месул ?

Това е заигдавка на ДАНС. Пробват само крадливите митничари.

А бе щом присъдите са им условни да не се окаже , че и отнемането на парите е "условно" ??

Еее това се вика правосъдие...!Браво ..за 15г -присъда !!!Но.. в кой ли джоб ще влезнат...-не се знае..!?

2002 ра пътувам до Венеция .. и някав невзрачен дядка се качи в автобуса .. с една количка дето се сурка зад гърба на колелца. Огледаше се като лисица .. всякакви ги има.. стигнахме Венеция.. ние по мостовете тоз директно с количката в банката... .. питах шофьора какв е този .. мега съмнителен елемент. Вика..а, на седмица по два курса прави понякога изнася на някои парите тука... във Венеция... мисля на всички е ясно... това 2002-ра .. до сега .. билиони са изнесени.. от тук... кои с чували, кои с количка както може...!

С кеш пари финансират терористи, иначе има банк.

а като фалира банката какво става?

толкова много пара ,от какъв зор ще ги мъкнат като тоалетна хартия през толкова граници бе ? Тююхх да му се не види ... да им нямам акъла на тези будали...

... обаче... им нямаш парите, засега...

да уволнят веднага прокурора и съдията по това дело!! за уронване на престижа на българското правосъдие! едно дело не се ли влачи поне две петилетки е подигравка с нпк!

Значи съда може и да действа бързо ! Защо тогава шофьорите ,когато убият някого на пътя не ги съдят по бързата процедура !?

държавата прибира парите на митничарите,е бива ли така бе?

Браво! Но защо и с останалите престъпници не се процедира по същия начин - отнемане в полза на държавата?

Какво ли ще стане с тия пари!?!

По глупав въпрос надали може да се зададе ! Отиват в Републиканския бюджет,ако си чувал за това нещо...!

А дали ще стигнат до него?

Дядо ми пнаивен си като бабите дето хвърлят парите през прозореца.