”Солената” сметка за Брекзита ще трови преговорите

Едно взривоопасно досие може бързо да дестабилизира преговорите за Брекзит: сметката, която ще трябва да плати Лондон, напускайки Европейския съюз.

Обратно в новината

Коментари - ”Солената” сметка за Брекзита ще трови преговорите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като се има предвид, че Лондон е един от най-големите донори на общността, сметката за независимост е прекалено голяма! Швабите като се бият в гърдите с тоя най-голям пазар, да не забравят, че при Европа на две скорости, ще загубят и периферията да си продават отпадъците там.

Да плащат и да са мащат

ЕС ще плашат кучето със салам, жена със секс и циганин със социални помощи. Кралството си има Британска общност от 54 страни и т.н.

и те са им длажни така ли? най-голямата от тази общност от солидарност с брекзита подписа ЦЕТА с евро съюза, друг е въпроса че в тази общностна страна половината са франкофони!!!

Много ме съмнява, че има сила на Света, която да накара Кралството да даде 55-60 милиарда - ако успеят 5-6 милиарда да им вземат ще е чудо. Тази страна не е богата и успяла защото е раздавала, а защото е взимала ... поне така мисля аз.

Като не платят,си има чалъм мита акцизи,визи.Искам да видя британците наредени на опашка пред Френското посолство примерно....красота...

Това, че обидиненото кралство напуска евро съюза добре! Сега явно не всички от това "обединено" кралство искат да напускат Евро съюза, но и това е добре! Лошото тука е, че тия шмекери искат да напуснат съюза т.е. да не плащат никви такси, данъци и прочие и да си определят те кое колко и как! Отделно искат и парите на евро съюза да останат в техни банки както това беше досега в Лондонското сити! Друго, че искат и те да могат да си използват евро пазарите без да плащат мита такси и налози, но път те да не дават достъп до техния пазар! Башка това ами искат и техните граждани да си ходят дето си искат по европата, но пък за сметка на това ако некой иска да иде на техния остров, то това да е не възможно! Еми как да стане това! Те искат хем задните части в рая хем оная работа в двата края! Еми да им го таковам и на "имперските" искания! Пък и не трябва да се забравя, че и Рим е бил империя, при това голяма, ма сега само архиолозите го разкопават това!

Разваляш договор, плащаш неустойки. Просто е

Аз

Може и да е просто, ама не както ти си го представяш. В договора ПОНАЧАЛО съществува въпросният член 50, третиращ развалянето на договора. Демек - развалянето на договора е част от договора и не го нарушава, така че неустойки няма да има. Историята показва кой ще плати сметката - ЕС. Напускането на ЕСССР ще бъда за ВБ чиста печалба без недостатъци. Минусите ще са само и единствено за ЕСССР.

Путопроституцията коментира Брекзита,вноските на Великобритания и разпада на гейропейският според тях Европейски съюз! Вчера Тереза Мей ясно заяви,че излизат от Европейският Съюз,а не от Европа!Плачете на гроба на евроазиятският съюз който наистина е пред разпад!Европейският е най мощният икономически съюз на Земята и България е във този съюз!И Слава Богу!

Сега ще се окаже покрай семейния скандал, че британската вноска в ЕС била такса за поддръжка на Общия пазар, не просто проява на "солидарност". Тогава, обаче, що ще ни поставят условия и ни заплашват сега да ни лишат от субсидиите щото не сме се борели с комунизма, с корупцията и други шенгенски шмекерии. Британците сега може да откажат да платят докато ЕС не си оправи корупцията и не си сложи в ред правосъдието! Може и да наблюдават Брюксел и да пишат по един британски годишен доклад- те са майстори на двойния стандарт.

Реалностите са, че ЕС няма полезен ход на преговорите. UK си имат техен си съюз (CIS), Германия си има ЕС. Това е положението. UK-ейците няма да платят. Ама щели да се "компрометират всички други аспекти от преговорите"?! И кои са тези аспекти? Та UK ще си го преместят от единия крачол в другия. Кво могат да направят евроистерикът Верхофстат и другите, освен да се наведат и да се хванат за палците? Нищо. Ще спрат бизнеса и банките ли? Ще изолират UK ли? Ще спрат износа и вноса ли? Ще издигнат нова "Берлинска" стена на Евротунела ли? Ще изгонят британците от страните от ЕС ли? Ми, това са глупости. Не изпадайте в положението на оня про-ЕС протестър в Лондон, дето плачеше пред камерите, че щели сле Brexit да му затворят Лидъла и нямало от къде да си купува "кендита"...

Що ги ръсят тия глупости еврогейовете? Великобритания, Франция и ФАЩ унищожиха Либия...после колко платиха за золумите си...нула?! Толкова ще получи и ЕС от УК...ще се изнижат без да платят стинка!

Плащайте, плащайте коплексари!!

Ако от Брюксел се правят на велики, май преди да видим официалната церемония за напускането на Лондон ще станем свидетели на смъртта на еврото...

Само който не е живял в Англия, не е наясно какво тъжно място е Нова Индия :)

Това не са много пари за UK икономика. Те са си ги калкулирали пък и данъците вече рипнаха на острова. 22 млрд. € ще спаднат от годишните вноски към ЕС. Нас от Брюксел ще ни резнат паричките.

е като нашенската Топлофикация.Солени сметки до дупка и няма искаш не искаш!А и няма на къде да избягаш.

Това са огромни суми за Великобритания. Наистина огромни. Особено след криза! Политиците лесно ще ги платят, но народът после трябва да ги заработи, а народът не ще да преработва. При това ще трябва и да гласува след някакво време. Хич не е лесна задачата! ГБ-то се издъниха яко. Шотландия се изхлузва от желязната хватка и Великобритания ще се окаже в историческа стратегическа и непростима за винаги загуба. Такива загуби заради нескопосията на лумпенажа - са срам за историята на една държава. Английската аристокрация не си свърши работата, а даде да я вършат парвенюта като Борис, бившия кмет. Докато излязат от летаргията си, Борис успя да излъже хората с очевидно грешни цифри. След това се почесваше умно и се вайкаше и той самият. Сънят по време на битка - е голям проблем за аристокрацията. Ояждането води до опасна летаргия. Таковаха майката на нацията си. Ще се късат парчета от територията тепърва и то големи, изконни! Много лоша ситуация! Поради това ми се струва, че брекзитът няма да се състои. Все едно да гледаш, че скала се търкаля срещу тебе и да не се дръпнеш навреме, а да бягаш право срещу нея. Е, няма да ги прескочи, ако не се дръпнат. Това им е единственият шанс - да спрат Брексита. Подозирам, че това е целта на Мей, която е противник на излизането - да държи нещата в свои ръце, за да го извърти накрая за оставане в ЕС. Иначе никак не мога да си обясня това, което биха си направили.

ще си ги избият за 1 година. Ама ЕС педалите кво ще правят сега -няма баснословни заплати!. Мъка! Люксембургския педал и магерини, и другите ще си резнат заплатите...

Ти не четеш ли,60милиарда Евро дължат UK на ЕС,ще ги платят или ще остане само една Англия в UK. Всички големи банки в UK вече искат от Eвропейската банка сертификати за преместване. Мисли,мисли как ще бъдат замразени всички сметки на UK po целия свят ако не платят задълженията си от 60милиардаЕ.

Сега да не се окаже, че Великобритания изпада в положението на Гърция? Да не се наложи сега ЕС да отписва заеми? Май ще трябва да се зададе някакъв лимит за даване на кредити за да не се стига после до неплатежоспособност.

и този сороски пасквил е в стил : Не бягайте от ЕС, защото ще се минете! Споко! И ЮК може да измисли различни обезщетения- за отнемане на суверенитет, повишени мита за ЕС, да ни върне миячите...

Като ни върне миячите кой ще им мие? Щото те няма да си мият сами. Така или иначе ще трябва да си внесат миячи или берачи от някъде, така че и те нямат много избор.

Както винаги много хора са учудени, че двугодишните договори, които са подписвали на килограм, за кабел, за фитнес, за телефон, за втори телефон, за Интернет и са толкова изгодни първата година, трябва да се плащат и втората...

При демокрацията, ако не знаеш коя е курвата дето да чукаш безплатно, значи ти си курвата дето всички други чукат безплатно.

Т. нар. "преговори" явно ще спрат още на тази точка. Кой е виждал англета да плащат!? И просто ще има тихо изсулване без преговори.

UK ще върне, когато вълкът върне агне...

Историята показва ,че Англия никога не плаща ,тя само взема ,ако някой ще плати това са милионите чужденци които живеят и работят на острова ,ще им орежат помощите и ще им наложат някакви такси които да им покрият разходите по брекзита.

Вече вдигнаха данъците на самонаетите в UK.

Нали Нейно Величество носеше на плещите си ЕС, а всички европейци им дъжим по 20000 паунда!

хайде стига глупости - тая "солена" сметка е по-малко от 3% от БВП-то им. И ако приспаднат гаранциите, които може да се уреди да продължат да са на името на ЕС и кралството, пре спокойно може да разсрочат останалото или да емитират дългови книжа (които между другото са на най-добрите лихви след американските такива). Нищо няма да усетят.

я сравни лихвите по германските 10-годишни облигации (около 0,35%) с на САЩ (около 2,45%) и пак помисли. И имай предвид, че все още двугодишните германски облигации носят отрицателна доходност, и така вече две години! А английските са по-зле от американските.

Интересно е,ако България иска да напусне ЕС ,колко трябва да плати?Как ги правяят тези сметки?Министър-председателя ни не знае чужд език,какво ли е подписал?Ние май ще дължим колкото стара Англия?!

"Когато дадена страна напуска ЕС, няма наказание, няма цена за напускането" Толкова ли е трудно да се прочете и разбере това? Сметките им са от заеми и съвместни проекти.

Тази империя е такава понеже от 1000 години взима, а не дава ! И сега няма да даде.

Излиза,че ЕС е мафиотска структура!Влезеш ли един път,само мъртъв можеш да излезеш!

Европаразитите с многохилядните заплати и безсрамните бонуси и екстри към тях защо не кажат как ги искат тия 60 млрд? На цяло или на стотинки?

Преди брекзита да бъде подписан от Тереза той беше подписан от кралицата, а тя е в далавера с тези дето правят глобализациите т.е. "демокрациите" и предварително са си направили сметката. А нашата сметка колко ли ще бъде и когато ви пратят да правите проституции там за да си платите сметката да не плачете.

управление, просперираща България остана с $12 милиарда дълг и то от скъпия долар, който още погасяваме, та народът е свикнал и няма да се изненада.

Интересно. Излиза, че за да напуснеш ЕС трябва да платиш? 50-60 млрд. са си сериозна сума, дори и за икономика като тази на UK. Но такива пари на такова ниво не се плащат нито наведнъж, нито в брой, а се разпределят за дълго време напред. А накрая UK ще е "полунапуснала" ЕС - няма да правят каквото не им харесва, защото не са член, но ще са част от пазара и икономиката, защото не са съсвсем напуснали. Добре ще се уредят, не се съмнявам. Ние да му мислим, че май пак си избрахме едни дето изпълняват всякакви поръчки срещу правилната сума. А ние сме прекалено мързеливи, за да им се противопоставим.

Аз не съм ги избирал.

Ако си гласувал за други - да. Но ако не си гласувал, все едно че сам си им дал ключовете от парламента. Защото ако не си гласувал, си им позволил да си играят номерата, докато ти си се правел на много велик.

Сметката е адресирана не толкова до Великобритания, колкото до други членове, които биха искали да излязат от ЕС. "Бии самара , да се сеща магарето."

Това е само ако не са си плащали вноските, както правеше Великобритания.

И какво излиза! "Най-богатите", онези които за нас са блян. Тези който са модел за подражание, всъщност НЕ си плащат сметките. Не само зад океана. От тази страна на голямата вода също. Май само най-бедните си плащат всичко до стотинка.

Че то открай време и навсякъде е така.

Виктор Стефанов в ролята на врачка, ама това не е следизборна България и с преговорите ще се заемат компетентни и умни хора . Великият британец Сър Уинстън Чърчил : По-лошо, отколкото да воюваш заедно със съюзници, може да бъде в крайна сметка само едно да воюваш без тях. "Комунизмът е като сън. Рано или късно се събуждаш и се връщаш към реалността."

Аз

ОК ще напусне, няма да плати и стотинка и ЕСССР могат да се чувстват щастливи ако не се наложи да плащат допълнителни масрафи. Историята това показва - ОК си знае интереса и си го защитава.

Рандал, кажете какво печели България от това ??? Не мога да разбера , защо умен човек като Вас, обслужва руски имперски интереси ???? !!!

Стана ми интересно къде видяхте тук руски интереси? Извинете че се намесвам.

Ами отроче е на гламаваци, които дължат социалния си статут на азиат-болшевишкия окупатор, но сигурно е изпаднал от каруцата накомуноидите-крадци и сега цвили срещу Запада, сякаш той му е виновен ?

В час си.

ще пият още една студена водица! И да не реват, че следващия път може да е топла!

Един доцент навремето казваше кои са му любимите изрази: "Имам да ти давам" и "Ще имаш да вземаш" :)

Браво, Европа е разединена, какво по-хубаво за идиотите !!! Сега България ще стане по-богата , а червените тролове ще станат кремълски гноми :)))

Смешници и как ще ги накарат ингилизите да им платят това да не е наведения Боко с България ?Цели се и друго-Който и да иска да се маха от ЕС тия еврозелки ще му искат пари и пари в техните глави е само това !

като няма добро споразумение ще бъде без каквото и да е споразумение! Тези евродебили работят сами срещу себе си!

Истината е че Англия плащаше огромна част от бюджета на ЕС и сега като се махнат, да ги питам евро идиотите какво ще правят тогава!

Само на хартия го плащаше. Всъщност парите не ги внасяше и оставаха да висят неплатени. Точно за тях става дума.

Аман от бушони, които живеят в демокрация, ползват се от всичките блага на Западната цивилизация, ама реват за фашизъма и комунизъма

българчетата от турския кенеф - най-европейци сред европейците...