Обвиниха Стивън Кинг в плагиатство, искът е за $500 млн.

Световноизвестният писател Стивън Кинг, известен като "Краля на ужаса", беше обвинен в плагиатство от своя сънародник и автор на комикси Стивън Грант.

Обратно в новината

Коментари - Обвиниха Стивън Кинг в плагиатство, искът е за $500 млн. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С.Кинг е само едно име марка ,което повече никога няма да чета или да си купя негова книга. Вземети си нещо от него сега /понеже вече е късно/ и ще заспите с книгата на носа си. Крал на "ужасите" само за дебили които са чели 2 книги през живота си.

"Добрите копират, Великите крадат" Пабло Пикасо.

Всичките ужаси са сплагиатствани от руското НКВД, КГБ, ФСБ и по точно от другаря Путин!

Обвиниха Стивън Кинг в плагиатство, искът е за $500 млн. Е, какво му плащаш едни 500 милиона.

"На Добрия, докато е малък му избиват семейството, той след това има труден живот, но накрая побеждава Лошия." Имам и вариант, където не е малък, ами е отишъл някъде по работа и през това време става сакатлъка...

Чудя се, какво ли означава това "четеш" когато се отнася за комикси... :) Виждал съм даже комикс по "Война и мир", но-о-о-о-о...

сега ми стана ясно,защо много хора не измислят нищо !няма да ги плагиатстват и да харчат пари за адвокати ,което все пак е мъдрост ...

Жалък алчен анонимник, размечтал се за лесни пари. Не знам доколко е плагиатствал Стивън Кинг, не съм чувал даже за тоя автори и за комикса му, камо ли да съм го чел, ама пък точно за Тъмната кула да тръгне някой да съди Кинг е повече от смешно! Това е неговата книга на живота, венецът на цялото му творчество. Във всичките части на Кулата има хиляди препратки към всички останали негови книги. Така че, ако Кулата е открадната, трябва да са откраднати и абсолютно всички останали!

Много категорично твърдение за човек, който не е чувал, камо ли чел комиксите на въпросния човек. Същото може даже и някой пъпчив младеж от Англия за Доньо Донев. Ако се сещаш за какво ти говоря.

loyola

Абе то от съденето до присъждането пътя е дълъг ... Навремето Сони окраде идеята за локмена от един гедереец, ама в съда бяха 20:1 адвокатите, в полза на Сони ... и познайте кой спечели делото, въпреки, че беше ясно от пръв поглед, че има кражба от страна на японците...

локмен ?! ахахахахахаха човек, ще ме умориш от смях

Гедерееца си го беше сглобил в гаража, нали? :))) Под зоркия и благосклонен поглед на един руснак от посолството... :)))

Luna0102

А Хари Потър, Завръщане в бъдещето и Индиана Джоунс? Аз лично виждам доста общи неща, я да се пробва и там, все нещо може да падне.

За всички фенове: Един е Стивън Кинг и той е велик! Поклон!

като прочетеш 2-3 книги и другите вече са ти предизвестени в началото.

Но като се замислиш във фентъзи книгите почти винаги има тъмна кула под една или друга форма (най-често си е буквално тъмна кула) и винаги се борят с чудовища (в Мечът на истината се борят и с мацки в кожени дрехи, но те са пак един вид чудовища). Обичат приключенията няма да го коментирам и какво му остава - че не остаряват и че носят "каубойски" дрехи. Съмнявам се комикса да се доближи и на йота от историята на книгата, така че (ако новината е истина), на Стивън Грант му остава да се надява на извънсъдебно решение, ако Стивън Кинг прецени, че времето му не е за губене и парите, които ще даде за адвокати ще ги даде като компенсация.

Мда, доста очевидно плагиатство. Редно е да ги плати.

лесно да се вземе становище. Дали е налице плагиатство или не, се решава от специалисти в тази област и отговорът много често не е еднозначен! Има хиляди случаи със съвпадения, но те не се окачествяват като плагиатство. Но ти сигурно си чел както комиксите ,така и книгата и имаш лични впечатления:-)

И двете не е чел, но това не му пречи да се изходи...

За пръв път чувам за такъв комикс и като гледам годината ще е труден за откриване сигурно.

Какви специалисти, ве ... 7% само да промениш от нещо си, НЕ се счита за плагиатство - законче някакво ...

Съжалявам ама ако информацията е вярна това са твърде много "съвпадения"... дори за предубеден и наивен човек. А че ще има съд със специалисти е сигурно. Не мисля че при това положение ще може да се измъкне без да плати подобаващо. Има хиляди случай на осъдени за плагиатство. Стивън Кинг няма да е първия.