Русия увеличи числеността на въоръжените си сили от 1 януари

С указ от 1 януари руският президент Владимир Путин е разпоредил увеличаване числеността на въоръжените сили на страната до 1,897 млн. души.

Обратно в новината

Коментари - Русия увеличи числеността на въоръжените си сили от 1 януари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Андрианчооооо, пак си се разписал, келешче.

Да направиш грешка не е страшно. Страшно е да я повториш. Трябва да си мнооооого тъп. И СССР беше "могъща сила", а где сечас он? На мусуре.

СИЛНА РУСИЯ,МНОГО ПО-ДОБЪР СВЯТ ЗА ЖИВЕЕНЕ!!!

Това налага повече бази на НАТО у нас,заради руските окупанти

И слава Богу! От силна руска армия и силна подкрепа на същата сред руснаците печели целия свят.

А па някой да ни осведоми колко е численоста на НАТО и бюджета и тогава да седнеме да пишеме имат ли основания Русия да увеличи армията.

Не бе 46 мажат ти задника за да ти влезе по-лесно!!!

абе тия имат ли толкова много ушанки да раздадат.. или кой с квото намери

При толкова много врагове тази армия за никъде не стига. Все пак знаем,че цял свят мрази Русия.

Знаем, че Русия е в БРИКС, оито са 3 милиарда - половината човечество. Знаем и много държави които са с Русия - само за региона тук ще спомена Сърбия, Гърция. Та за кой цял свят казваш ??

БРИКС - това е економически союз, не военен. Едва ли Бразилия или ЮАР готови да станат на страна на Русия в един евентуален военен конфликт. Китай (член на БРИКС) - това е враг номер едно на Русия, само че руско правителство не иска да го признае пред народа си, защото това означава за тях пълно фиаско. Синът ми преподава в Китай и казва че почти всеки ден чува по китайска телевизия за руска територия до Урал, те пък промиват мозъци на тяхното население с тази идея. Не вярвам че руснаци не знаят за това, ама предпочитат да правят на глухи. Китаеца много хитър и само чака момента да влезе.

младежите, които заляха страната с протести против диктатурата му. Мисли си, късия, че така ще реши проблемите, ама к.р за него! Най-много по този начи да се увеличат цаботажите в "армията" му.

Руската армия /както и нашата преди/е построена на принципа на всеобщата мобилизация ,така че при необходимост може да нарасне и до 20 милиона обучени резервисти ,затова всички годни младежи служат в армията ,както и в запаса ,редовно па определен срок ги привикват за обучение в запас ,за сравнение европейските са в параден състав и не могат да мобилизират и един запасняк ,както и нашата "армия".

20 милиона? Много е. Когато бях войник 86-88 г. на съветско-китайска гарница, нашия замполит често говорил че в случай на война с Китай, те могат да резервират само 1 милион, а ние 10 млн. Тогава населението на Съветски Союз беше 268 млн. Сега населението на Руссия е 146 млн., от къде ще вземат 20 млн. Може би последни 30 години само момчета се раждали? Но и тогава не достатъчно да съберат 20 млн. Има и друг момент. В съвремена война жива сила не е определящ фактор. Во втора световна война царицата на война беше артилерия, сега е авиация. На 2014 г. по дани на руска Википедия Русия имала 3429 самолета, САЩ - 13902, Китай - 2860, НАТО заедно с САЩ - 19600. Русия има превъзходство в танки и то гулямо, но танк вече много уязвим, дори обикновен войник може да го взриви без особен героизъм.

толкова е увеличението - от 1 януари 2017. понеже някой по-долу се чудеше колко е.

1,014 са войници и офицери, а другите, близо милион, какви са? Роботи, коне или готвачи на щат?

Администрация/компаньонки и прочие/. Все пак девушките трябва да имат занимание някакво:)))

намали наскоро числеността на армията си заменяйки количество с качество, Русия прави обратното (по светлия пример на Северна Корея) - увеличава калпаците докато военния бюджет за 2017 е орязан по различни оценки между 6 и 27% в сравнение с 2016.

успешната западна пропаганда успя да убеди населението както и българите, че руснаците са пяни селяни. независимо, че постиженията на руската наука и култура са добре документирани. аз живея 20 години на запад и мога да ви кажя че 80% от западняците са алкохолици включително и жените а образованите дори не могат да покажат собствените си страни на картата.

то и ний сме пияници ама не сме тъпи пияни крепостни колкото до науката и културата им е от времето на царска р-я

МОЖЕ ДА СМЕ ПИЯНИЦИ,МА ПОНЕ ЗНАЕМ КАКВО ДА ПИЕМ ,А НЕ РАЗНИ ХИМИИ ЗА ВАНА:):):)

ТАКА Е! И ОСТАВЕТЕ РУСИЯ!ДА ПОГЛЕДНЕМ БЪЛГАРИЯ,ЧЕ ЖИВЕЕМ В НЕЯ!!!Т.Е.СЪЩЕСТВУВАМЕ!

ще съществувуте я вместо да троли отивай да бачкаш ама с тоя акъл и за чеп не ставаш

Че руснаците са пияндурници не е тайна за никого. Там въпросът е не дали са пияндури, а до каква степен са деградирали от пиянството. И не само по селата - хора с претъенции са същите пияндури. На Запад също се пие. Има и алкохолици. Но за разлика от русия там това не се възприема като нормално. Що се отнася до образованието навсякъде има всякакви хора. И ползата от това да си много образован, пък да произвеждаш Москвичи не е особено голяма. И още нещо Москва не е Русия. И другите големи градове не са. А в селата и крайградските зони (само на 50 км от града) мизерията е ужасяваща. И последно. Колко хора от Запад са емигрирали в Русия. Единици. Освен руския шпионин Едуард Сноудън и Жора Депардийо, за други не се сещам. При над 15 млн руснаци емигрирали на Запад. И вече наистина последно. Вие, уважаеми, щом толкова сте фен на Русия защо не сте емигрирали в Русия, а на Запад. При тези мръсни империалисти. Ето така някой да ми хвали Русия най не обичам.

Ой 'западняк', Личи ти отвсякъде че си пробил в средната класа ;)

Руснак съм и жевея в България от 5 години. Не съм видял пиян българин досега. В Русия само да излезеш на улица, можеш да видиш двама - трима на една улица. Почти една трет на мои съученици пият всеки ден. Много ми харесва израз "западна пропаганда". Нали има Yuotube, влез да видиш разликата на живот на запад и на исток. Там се снимат хора без всякаква режисура. Сигурен съм че скоро ще го забранят в Русия като елемент на "западна пропаганда".

80% ли, може би 95%? Стига да гледаш само руска телевизия, излез малко на улица да ви видиш легнали пияници.

да увеличава солдата и да внимава вавата да не нъ дразни да не стане както през 1918г ядосат ли на с джобни ножчета ше ги набутаме в тайгата

Туй педалите сте много страшни, като сте с клавиатура и монитор. :))))))

Правилно Вова увеличава армията. Отново има еврипейски пунди за онождане.

Осигурява "работа" на населението.

Путин се подготвя за следващите избори. Чух, че резервите на Русия са на привършване и че разходите са перманентно по-високи от приходите. Следващите избори Путин може да вземе гарантирано само с увеличена армия. Не се знае в кой момент коремите на руснаците ще им дадат знак, че нещо не е наред.

А чу ли, че дедо ти е забременял в гроба от братушките и е родил червеи?

Омоновците и милицята не стигат, знае го и се застрахова.

ОМОН какво означава, според теб? :))))

И на кой точно гей-парад го чу това?:)))))

ежегодно провеждан на 9 май на Красная площадь. И площадът е червен и къбетата по минаретата - шарени....

И 20млн да я направят, ще си остане същата кифленска армия, с епилирани меки китки, които знаят само да хапят, дращят и скубят !!! Ако не бяха САЩ и Англия през 2-та световна, сега щяха да живеят в землянки в Сибир. Не че сега не са в землянки де....

Деде, свали ли мулатчетата от дървото, даде ли им банани? Тази теория, че Германия е победена, благодарение на САЩ, самите американци спряха да я използват още от средата на 50-те. Много си демодиран. :))))))

Галош.....ела да ти дам един "банан". Колкото повече го дъвчиш, по-голям става !!!

САЩ и Англия ли участваха в Сталинград, Курската битка и изобщо на целият източен фронт? Че съм позабравил де :)

Разбира се че не. Само да ти напомня, ако си забравил, че Сталин забранил на цивилно население да напускат Сталинград. Десетки хиляди деца загинали во имя на Сталин. Това е цената на руска победа само в Сталинград.

Милиционер, кажи сега, как двете внучета са с различни бащи, ама и двете са шоколадови! Явно щерка ти си пада по BBC.

в руската армия нямало команда налево да не ги земат за обратни

Даа 1,9 млн армия при 142 млн население това е около 1,33% от цялото население или все едно ние да имаме около 1 млн армия, а сега някой да каже от къв зор. Сталин имаше 5 млн в началото на ВСВ и при Москва беше останал с по-малко от 1 млн, а завърши войната с 20 млн. мобилизирани запасняци. Но СССР беше 265 млн. а Русия сега е бледа сянка като демография, общо взето западняците с контацептивите разгромиха цялата руска военна доктрина, ала Жуков "Жените ще нараждат още, така че да не мислим за човешки жертви" Много е наивно да се смята че руснаците във всичко почти са некадърни самоуверени пияници, а в армията са супер-професионалисти. А исторически Русия в 70% от времето си като държава е била във войни абсолютен рекорд, но мирът ги върна много ама много назад та сега е интересно накъде ли мислят да се развиват от военна плячка:)

Пий си пикнята и остави руснаците да имат колкото си искат армия :))) 'Human waste found in Coca-Cola cans at company plant sparks police probe

СССР беше 265 млн. през осемдесетте години на двадесети век. Във ВСВ влиза с население около 140 млн., т.е. горе - долу колкото е сега населението на Русия.

И как 1,33% от 7 млн. са 1 млн.?

бледа сянка .Данни от СЗО-от 2006г. година в Русия прираста на населението е бил винаги положителен и нито една година не е бил отрицателен.Дани на СЗО-средно годишно в Русия се раждат 2,5 милиона деца.

Прегледай пак източника си може би бъркаш Русия с някоя от съюзните мюсюлмански републики защото: Birth rate: 11.3 births/1,000 population (2016 est.) country comparison to the world: 174 Death rate: 13.6 deaths/1,000 population (2016 est.) country comparison to the world: 10 Population growth rate: -0.06% (2016 est.) country comparison to the world: 207 Ако те успокоява ние сме още по-зле демографски на 229 място по прираст и на 2-ро по смъртност на 1000 души

тва за прави и обратни не знам как е ама европата оножда булките им та пушек съ дига

булки?Доколкото виждам в Евпора булките ги онождат талибани муджахидини и др.подобни и това докато еврогейовете пазят ЕС от Русия с ръждясала техника дето се разпадна още на тръгване от германия.

Света прогресира с иновации, технологии, улесняване живота на хората, наука, космос, нови енергии, електически автомобили и др. В последните десетки години руснаците не са дали нищо полезно на света, освен дрънкане на оръжие, диктатура, окупация и войни, и една скъпа бензиностанция.

истината ти е като патос на дойче зеле-доклад на кварталния милиционер.Хвърли си партийната книжка другарю.

Я путлериска гнида 1 избълва фекалии!!!

И ти бърза да обядваш с тях.

Мачкай Вова

на Медведев козунаците ли?

Непобедимая и легендарная- в боях познавшая радост побед!!! Тебе любимая, родная армия- шльот наша Родина песнью привет!!!

няма армия в европа която да се изправи срещу руската. мисля, че наскоро имаше репорт на британското военно минестерсво който твърдеше, че русия при конфликт само задва месеца ще бъде в лондон. западните демокрации не могат да се справят с армия в която животът не е на първо място. това най добре се видя по времето на втората световна война, когато хитлер превсе цяла европа за два месеца включително и най силната армия дотогава, френсаката. най интересното е, че бъдещите конфликти няма да се водят от конвенционлни армии а от 100 милиона гладни емигранти и местното население.

няма я! само дето "руската" армия е 60% не руски състав! с шойгу отпред!

Стига глупости, Varna. Май четеш само руски весници или работиш за тях. Влез в интернет, там има дани и за НАТО и за Красна Армия. Руснаци срещу американци все едно че първокласник пред студент от пети курс и руски цар това знае много добре иначе щял да вечеря вече в Киев.

учени тапанари дадохме им азбука и те ко напрайха туриха едно е-обратное

Браво на Путин, пак трябва да разчитаме на него и руските войници да ни освобождават от турско, американско, еврейско, европейско, арабско робство. Време е да си припомним Вазовото- Здравствуйте Братушки...Хайде със здраве.

Оооо, науко победителко на мрака, открила би и средство против рака, ала да беше за военни цели.

Прав си 1 в мужикия педерасти няма (ятя ги забрани) там има само блядове и блядки!!!

за нищо не стават тея пияни маймуни сичките да ги напраят солдати и да ги пуснат да пасът из мъртвите сибирски поляни

Освен тъп си и неграмотен. :)))))

То бива дебилщина бива ама чак пък толкова много...."хнм" ти си връО!!1

Подготвят се да се защитават от Сорос, че ако ги нападне са сам самички срещу него. Страх ги е да не направи гей-парад и да обърнат резбата всичките.

Ти как обърна резбата?

Герберите ни водят към това което се стреми НАТО,САЩ и ЕВРОПА а то е война с РУСИЯ да са ви честити парламентарните избори по прости хора няма веднъж гласуват за президент от опозицията а после дават предимство на мафиота който и така не подобри и 1% от живота на българина

Прав бе Шойбле / финансов министър на Германия / : ---''НА НАС НИ ТРЯБВА ДА СЪЗДАДЕМ , ....ОБЩОЕВРОПЕЙСКА АРМИЯ ''. НАТО е отживелица , а ЕС се е скапал .

Надпреварата във въоръжаването започна е Европа и баба меркелана се дърпа, ноо чичко Тръмп скоро ще я принуди...Иначе това за парите и армията е вярно и като знаем кои имат многото пари.... това вече сме го гледали и знаем как завърши, ноо да настъпваш мотиката два пъти по един и същи начин си е чист кретенизъм или просто путинизъм!!!

Русия е забранила педерасите и техните ценности. А в България се провеждат гей паради. По това ще познаете, доброто от злото.

Русия не е забранила педерасТите, просто не ги толерира. Не е едно и също. Но точно заради липсата на тази толерантност към обратните, тя е толкова мразена от простестърите, които, както е известно, са меки китки.

с една дума там не се знае кой какъв е

Пука ти, теб нали те знаем какъв си.

нама лошо, силна русия е гаранция за нашата национална сигурност. ако един ден се стигне до там българия да бъде разделяна единственото място от където можем да оакваме помощ е русия. доброволци едва ли ще има, заради помията с която поредица от български правителства заливаха русия, но помощ ще има, най малкото заради руките имоти в българия. ако някой си мисли, че запада ще си развали отношението с турция заради нас, жестоко се лъже.

А, дали Русия ще си развали дослука с Турция заради нас, а?

ЗАРАДИ БЪЛГАРИТЕ/БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД/ ЩЕ ГО РАЗВАЛИ !СИГУРНА СЪМ!!! 200% И ПОВЕЧЕ!ИСТОРИЯТА Е ДОКАЗАЛА,ЧЕ НЯМА КАК ДА НИ СКАРАТ С РУСКИТЕ ОБИКНОВЕННИ ХОРА!А ТЕ ЩЕ СЕ БИЯТ ЗА НАС -СЪС СИГУРНОСТ!КОЙ БЪЛГАРИН С МАЛКО УМ В ГЛАВАТА СЕ ТРЪГНЕ СРЕЩУ РУСКИ ЧОВЕК? КОЙ? КАТО ПРЕЗ ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА!!! ИЗПРАЩАТ НА ДОБРУЖАНСКИЯ ФРОНТ БЪЛГАРСКА АРМИЯ СРЕЩУ РУСКА АРМИЯ,СРЕЩАТ СЕ ПРЕГРЪЩАТ СЕ И ДО ТУК! ОТ ТОГАВА НЕ СА СИ ПОЗВОЛИЛИ ДА ИЗПРАВЯТ ДВАТА НАРОДА ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ. И СЕГА ЩЕ Е ТАКА!!! НЕУДОБНО ЗА НЯКОИ НО ВЯРНО ЗА МНОГО!!!

тя россията на няколко пъти ни помогна! помогна ни заедно с румъния да им дадем добруджа, а със србия да и дадем западните покрайнини! за мъничко да ни помогне и да дадем на югославия и софийско поле заедно със столицата си!

-Ако се наложи ще ядем корени и ще печем жаби на скара,но ще завоюваме нови територии! Да здраствует руский мир!

те и корени не останаха ама за нас БГ капачките.А руснаците и корени ядат ама и имоти си купуват и гледам изкупили всички туристически предложения от световните борси заа почвка сезон 2017г.

Иди в Крим и окупираните райони на Донбас,за да видиш каква сигурност,спокойствие и благоденствие има там.Преди да нападнат Украйна мужиците казваха че са техни "православни братя" - същото говорят и на нас.

в 21 век няма армия която да е окупатор и да няма проблеми с месното население, примери - афганистан,ирак, и други. следя руската преса и не съм чул за въстания нито в крим нито в донбас.

Американски разведки наскоро алармираха, че Русия има над един милион учени които работят към армията. Дори и тук понякога се прокрава по някоя новина за напредъка на Русия в технологичната и развойна дейност. Но по-сериозен напредък не е по силите на нито една частна компания, както се вижда от резултатите на полуидиота Мъск, а най-много да се продадат национални интереси (не забравяйте, че интернет също е едно армейско дело). Съвсем скоро вече няма да може да се скрие, че западнала Европа все повече се превръща в клоаката на Евразия.

ия над един милион учени които работят към армията да не земат да открият сапуна, а след години и компютъра

По прост човек от теб не се е изказвал скоро :D

какво знае и го тревожи.Това е въпроса трета световна,Турция,Китай или всичко заедно.

опитват се с количество да надмогнат на качеството може би ама надали

...от отношението на народа към армията, може да се направят редица заключения за моралното здраве на нацията... А у нас ни армия, ни нация. За морал да не говорим.

Путин и съветниците му въведоха много позитивни промени в руската армия и не ги е срам да копират когато намерат нещо което работи другаде: копираха западната структура за военни формирования, платиха на немска компания да направи същият тренировачен център дето се направи и за Бундесвера (ако гледахте кадри от превзамането на казарми в Крим и начина по който го направиха, това е немски подход от тренировачният център в Русия). За разлика от СССР, Русия на Путин научава каквото може от други и игнорира това което не и трябва или го прави по добре (пример: ракетна технология).

РОССИЯ ВЕЛИКИИ ДЕРЖАВ !

това на какъв език е написано??

Азбуката е БЪЛГАРСКА езика чукченски

Май?...

Какво ли е намислило диктаторчето от Кремъл? Накъде иска да си разширява империята на злото? Крим си го взеха, Донбас ще съвсем скоро... Дано само да не бута Прибалтика, че ще трябва и ние да помагаме на братята прибалтийци, бивши роби на поробителя Россия...

Гей парад или хомо бдение със свещи... сложени ясно къде, ще правите в помощ на прибалтийските си "сестрички"? :))))

Гей парад или хомо бдение със свещи... сложени ясно къде, ще правите в помощ на прибалтийските си "сестрички"? :))))

Тия пък от кога ти станаха братя, бе, галош? До вчера такива тикви като тебе ги слагаха заедно с бандеровците от Украйна в един куп на СССР, а днес, видите ли, били ни братя!!! Това са недобити бивши фашистки и нацистки подлоги, които и сега са си останали в мисленето такива - продават се за малко хляб като проститутки! Но ти сигурно си също от тях, защото и у нас недобити фашистки боклуци - бол! Може и действително да ги приемаш като братя!

Всяка пара, похарчена за армия, е добре похарена. Не случайно има поговорка "Който не храни своя армия, ще храни чужда". А аз знам и друг вариант: "Тези, които изковаха от мечовете си плугове, сега орат за онези, които си запазиха мечовете"...

А България отново е на страната на враговете на Русия, на враговете на православието. Срам и позор за предателите и низшите духом страхливци.

ГОРДИ СА , ............И ИМА ЗАЩО!!!!!!!!!!

Типично за фашистки режими

А увеличаване и въоръжаването армията на сащ, не е фашизъм. А увеличаване на военните конфликти, избиване на милиони хора от сащ не е тероризъм а???

Някой може ли да ми каже този Волгин какъв произход има? Дедите му руски комунисти ли са или са белогвардейци. Напоследък попадам на негови предавания и съм сащисан как може българин да обича толкова много Русия и Путин. Просто не мога да го приема, понеже този Волгин по времето на Костов нападаше комунистите и подиграваше червените бабички. Не знам какво да мисля...Единствения вариант ми се струва, че са ПАРИТЕ. Кой му дава пари сега на този келеш и как стават тези неща, понеже и аз искам да взимам такива пари?....

Слушай си Великова и Ко и бърши с тях сълзите на педеградската десница. :)))))

другарю ами пусни си и слушай Илян Василев баровеца или Г.Коритаров-и двамата разказвачи на вицове и с общо минало- доносници от ДС сега влюбени в САЩ и Турция.

венци, недей му завижда на жигулин, за парите които взима!човек дето ще си смени името, за да стане ...ми каквото е станал волгин, е като мъж дето си е сменил пола! та на тоя жигулин рожденото му име е петър петров георгиев!

Ами като вашия Московски!