Окончателно: Без пръстов отпечатък в болниците

Петчленен състав на Върховния административен съд окончателно отмени пръстовия отпечатък, който бе въведен от Петър Москов като метод за регистрация в болниците

Обратно в новината

Коментари - Окончателно: Без пръстов отпечатък в болниците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пръстов отпечатък върху GSM - не се чувстваш като престъпник, пръстов отпечатък в болница и хоп, чувстваш се като престъпник! Комплексарщина!

Колко пари , отидоха на вятъра ?

ЕДНО БРАВО НА ВАС! А МОСКОВ НАИСТИНА ИЛИ ДА ВЪРНЕ ПАРИТЕ ИЛИ В ЗАТВОРА И ПАК ДА ВЪРНЕ ПАРИТЕ!ГОЛЯМ ГЛУПАК Е ТОЗИ МОСКОВ!!!!

Сега болниците да си търсят обезщетение за похарчените на вятъра пари за устройствата за пръстов отпечатък и свързаните с тях разходи за обучение, дори назначаване на допълнителен персонал!

На мен не ми е ясно, защо не се използва личната карта за регистрация в лечебното заведение вместо пръстов отпечатък? Личната карта нали се води, че има чип, също така има и баркод. Толкова ли не можеше в началото да се инвестира в четец за картите и готово. И за пациентите лесно и за регистратурата. Щеше да става като при безконтактно почти като плащане.

Не е баркод и старите нямат чип (не знам дали и новите започнаха с чип да ги вадят или само умуват още), иначе за другото си прав.

Това добре, а 60-те милиона които усвоиха Москов, Тома Томов, Шарков и Костадин Ангелов кой ще ги плаща? Ние ли. Няма ли съд за тази грешка струваща 60 милиона на данакоплатците!

А КАКВО СТАНА С ЦЕНАТА НА БИЛЕТЧЕТО ЗА ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ. И ТАМ БАТАКА Е ПЪЛЕН , НО СЕ ПРОДЪЛЖАВА С 1,60.......ДО КОГА

И само това ли? Баси и рИформата! Едни хора вземат едни пари! Щом се оказва че вземането на пръстов отпечатък е неконституционно и незаконно, Пепи Готиното да върне парите. Това са половин милион лева от здравните вноски на всеки един работещ българин. А отделно парите дадени от болниците за идентициращи устройства. Ако не може да върне парите, в затвора, заедно с тамадата си - Боко Тъпото. Докато не вкараме цялата крадлива и некадърна шайка в затвора, няма да се оправим!

ВСИЧКИ УЖ ИСКАТ РЕФОРМИ ,НО ВСЯКА РЕФОРМА СЕ ПРИЕМА НА НОЖ.ЗАТОВА ЩЕ СИ СЕДИМЕ В БЛАТОТО ДОКАТО СВЯТ СВЕТУВА.

Утре може да измислят реформа - всички да се обрежат. Ще се съгласиш ли или ще си на нож? Що не искаш реформи, а? Така е и с тая глупост. Това, че има някаква (тъпа) идея не значи, че е смислена реформа.

До Българска работа. Това с пръстовия отпечатък не беше реформа, а регрес, който само нечий болен мозък може да измисли.

Болен или дрогиран! Или просто Белото иска да си джитка с хубава и скъпа кола. А така обичаше да облизва пожарникарските топки.

Най-накрая. Браво! Все още се намират мислещи хора!

За крадливите доктори си има разследващи органи, съд и прокуратура, а не тормоз над възрастни и болни хора! Ако има мотивация за справяне с проблема и без отпечатъците може да бъде решен!

източиха ми кредитната карта могат да ми източат и здравната карта от отпечатъка от средния пръст какво ще източат ? ;) борбата е партизанска - кой да прави пластиките за картите ? КОЙ ОТ ДЕРИВАТИТЕ НА БКП ?

Какво ще източат от здравната ти карта? И ако не дай си Боже ти се наложи спешна, животоспасяваща манипулация, когато всяка секунда е безценна, какво правим? Взима ти се отпечатък първо? А ел. ти здравна карта освен, че те идентифицира, съдържа и здравната ти история, което може да се окаже ключов момент в спасяването на живота ти.

Хората искат да ги крадат и никой не бива да им се пречка!

Ако си направите труда да отидете в Здравната каса и да поискате справка на Ваше име какви медицински дейности има записани, с учудване ще установите неща, които не сте и сънували. И тогава ще спрете да приказвате глупости и ще искате не само пръстов отпечатък, ами и ДНК и капка кръв да ви взимат при влизане в болницата. Защото вие дори и не подозирате какви далавери въртят докторите на Ваш гръб. Пръстовият отпечатък макар и да не е най-доброто решение, все пак беше някаква пречка пред докторите да източват ВАШИТЕ пари от касата. А сега понеже сте много умни, ще ду*ате супата, а докторите ще пишат, че сте лежали в няколко болници без да подозирате за това, и ще си ходят на екскурзии до Мексико с Вашите пари, а вие през това време се плюнчете по форумите. Аз обаче, като данъкоплатец, не съм съгласен да плащам по над 100 лв. здравна вноска всеки месец за да може някой недобросъвестен лекар да смуче парите ми от здравната каса. И затова, от тази година вече ще плащам по 38 лв., а останалите пари ще си ги прибера в МОЯ джоб. Който не е съгласен - има право да се гръмне.

Така де. А пробвай обаче да го обясниш на кратуните де! Щом и в ВАС приказват за отпечатъци и лични данни значи са или тъпи или много кинти смъкват. Май второто. Голям зор падна да го бутнат това ей. явно много им бъркаше в джоба.

И с какво пръстовия отпечатък ще спре да откриваш неизвършени лечения на твое име? Мислиш, че разбираш, но само така си мислиш. ТИ конкретно ходил ли си да провериш измами на твое име или си предполагаш?

КОГА ЩЕ СЕ ОТМЕНИ КОЖОДЕРСКАТА ЦЕНА НА ВИНЕТКИТЕ???????

КАТО СПРЕТЕ ДА БАЕТЕ ЗА ДУПКИТЕ.

Аре сега наркоманчето да върне държавните пари за поръчката

Супер. Нека краденето да започне СЕГА!

Браво! Поне хората да не се чувстват като престъпници като ходят в болниците! Само на Петър Москов да му иска отпечатък винаги до живот, че да му дойде акъла в главата!

Или си от бялата мафия или си тъп. Родните ти депутати си слагат всеки ден пръстовия отпечатък. Обикновените хора нямат какво да крият. Да се крият престъпниците.

КАК ИНАЧЕ ПОЛОВИНАТА МАХАЛА ЩЕ МИНАВА С ДОКУМЕНТИТЕ НА 2-3МА ЗДРАВНО ОСИГУРЕНИ.

Абе вие говорите за тези изхвърлени пари. В Норвегия задължават хората да им бъдат сменени електромерите, които те ще си платят. Не ги знам какви са тези електромери- не са стигнали до нас, но вече хората подават жалби и лекарски свидетелства, че здравето им се е влошило след като са били инсталирани тези електромери- новите са на базата, че щом включиш нещо веднага в централата това се регистрира- пълен контрол над хората.

На вулгарите не им пукало, че се краде от общия кюп! Не им пукало, че нямало справедливост! Не им пукало, че се ограбва имуществото на хората със записи на заповед! Ами че те са вулгари! Ако не подкрепят грабежите и кражбите, нали няма да са вулгари!

Айде добре , сънародниците да подписват декларация , че ще си внесат вноските. Ако Борисов не намери подкрепа за големи реформи .... ще изкара пак половин мандат .

Големите реформи означават нисък рейтинг и невъзможност да подаваш оставка всеки път,когато ти накривят шапката.Борисов не може да направи никаква реформа.

Браво на съдебната система! Законът победи циклофренията на Москов!

Лекарската мафия победи закона! Съдебната система със масоните и агенти на ДПС победи закона! Ще крадът пак спокойно.

ВСИЧКИ ОПИТИ ЗА СПИРАНЕ НА КРАЖБИТЕ И ВСЯКАКЪВ ВИД ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СЕ БЛОКИРАТ ОТ СЛУГИТЕ НА МАФИЯТА КОРУМПИРАНИЯ СЪД И ПРОКУРАТУРАТА

Едно нещо пречеше да си краде=източва Здравната каса-махнаха го....

А сега кой ще плаща разходите баси и тъпите политици

простотия се получи както със цифровата ефирна телевизия! Преди нея гледахме 14 аналогови програми, сега само 6 цифрови...!Говоря за Айтоския район!

Отпечатъците на всички комундета са взети. Набухани са с обогатен живак в главите! Матрияла искал да го крадат, искали да са най-бедни, искали да са най-нещастни! Семерджиев, да бъде!

Сега че почва голямото крадене! Айде, докторята на софрата! Лошият матриал плаща!

Айде шмъркалото да ми седне на шлифера да го повозя!

Защо чак сега? Тази жалба трябваше да бъде внесена още преди Москов да задейства цялата тая простотия, още докато беше само предложение на хартия. Сега е късно, сума пари беше похарчена за нищо - глупава идея, неработеща система, пълен хаос в болничните заведения и фирма, която се облажи доста яко с държавна поръчка. На Москов трябва да му се потърси съдебна отговорност за залата тая шашма и за похарчените купища пари, не просто да има отмяна на пръстовите отпечатъци.

Тъкмо свикнахме!Какви хубави опашки се извиваха, първо за регистриране с ЛК, после още една - за пръстов идентификатор!Особено интересно ставаше, ако на някой му са изпотени ръцете!Ама пък ставаше весело!Сега пак-скука...Искаме си Москов...!

УРААА ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА КРАДЕМ

не е спасил магазин от кражба като му постави по-тясна врата!

А като постави катинар?

И сега #КОЙ# ще плаща масрафа?

на снимката нагло престъпна тежко терористична техника контролирана от извънземни нашественици.Ползва се за трайно декодиране на милиони с цел масови убииства и манипулации. Внедрена е с нагла корупция и обемен дмк.

Следва арест и съд за Москов и Костадин Ангелов от Александровска, касичката за отчитане на партиини вземания

Тоя идиот Москов няма да бъде запомнен с нищо друго освен с тази глупост - пръстовия отпечатък.

ПРАВИЛНА СТЪПКА,ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВНОСТ!!!

а ти знаеш ли че едва 2.5 процента от износа на България е за русия. ти знаеш ли че руската е два пъти по малка от тази на англия и на щата калифорния. с други думи руснаците са бедняци. за какво ти е да се сприятеляваш с бедняци - за да окрадат и измамят ли - например да ти продадат някои ненужен реактор за два милиарда.

руската икономика е два пъти по малка от тази на англия или на щата калифорния

Една върховна глупост е история. Унижаваха пациентите за да стопират престъпленията на докторите. А Пепи Москов да си гледа медицината, за политик не става.

Каква медицина очакваш от тоя наркоман и пияница пък ти бе ?????

Хм, странно решение. Ми, нали народа трябва да се гърчи, а болните са най-удобни жертви.

проблемът на България е че на повечето хора им липсва гражданска отговорност, което е нужно за гражданското общество. те не осъзнават, че като разрешават да им сканират пръста всъщност допринасят за граждански контрол на гражданското общество.Здравната карта също е начин. Проблемът, е че е малко по-скъп. индивидуален чип - ч0 лева на човек * 7 милиона. стува общо 280 милиона лева. малко скъпичко не мислите ли? И ще отнеме три години да бъде въведен. Дотогава ще се краде. Вместо парите да бъдат давани за нова апаратура с която да се лекуват сложни болести за лечението, на които в момента хората ходят в германия и турция, парите ще потъват в джобовете на здравната мафия.

Каква гражданска позиция,бе-да си даваш отпечатъка.Ами това го няма никъде в Европа.И стига повтаря бяла мафия-повтаряш папагалски едни драскачи.Без доказателства-една жена на Женскиа пазар ти казала.Аз сега мога да кажа,че ти си мафиот,тъй съм чул! И като искаш да контролираш ще се бръкнеш в джоба и ше си купиш контролното устройство! Нико не ти е длъжен да ти го купува.

пич, живял съм много години в америка. във фитнеса се влиза със пръстов отпечатък. да всички си дават отпечатъка - и не правят проблем. просто има скенер, слагаш си пръста и вратата се отваря. работил съм много години във финансовия сектор в америка - познаи какво ти взимат за да те проверят кои си - пак пръстови отпечатъци. не виждам нисто непрятно.

В Европа никъде няма и корупция, подобна на българската! Но щом на българите им харесва да са най-бедни и нещастни, не трябва да им се пречи!

И като сложим чертата под управлението на Здравното министерство след идота Московски се оказва, че единственото нещо, което въведе е дивотия, която ни струва много скъпо и която резонно трябва да отменим! Както впрочем му говорехме всички нормални хора, когато я въвеждаше с размътен погед и мозък, доколкото го има! Останалото са рутинни кражби от обществени поръчки и Еврофондове и далавери в поверения сектор, но за тях няма какво да се говори, защото не са само негов патент, ами на всички калинки на ББ и бяха повсеместни!!!

Не се занимавайте с глупости ами въведете скандинавската здравна система у нас!!! Що за абсурден закон действа сега у нас....защо безработни за които държавата не си мърда пръста да им осигури работа нито получават доходи от някъде трябва да плащат здравни осигуровки? От къде като нямат доходи? В скандинавските държави, държавата осигурява всички безработни защото знае че нямат доходи! Да почнат да осигуряват всички безработни в България и това се прави от отделен фонд а не от осигуровките на работещите, защото със сегашната американска система Москов и сие обричат близо 2 милиона БЪЛГАРИ от провинцията на сигурна СМЪРТ след като са неосигурени и нямат достъп до безплатно лечение!

Ами като нямат доходи да бъдем социални докрай- да не плащат ток,вода,телефони,цигари,ракия и т ,н. Откъде имат пари за тези неша,а за здравни (които са 18 лв) нямат,а!Ама зашото енергото и В и К ги отрязват на момента,а при доктора гледат някак си да минат гратис!

България е бедна страна и 99% от бедните нямат пари за тия неща! Живеят в истинска мизерия и безпаричие. Ти гледаш само останалите 1%. Много от безработните нито пушат нито пият. Аз не пуша и не пия и нямам доходи и не мога да се издържам. Ако не са родителите ставам клошар. Работа и перспектива в града ни няма. Половината безработни, другата половина емигрира в чужбина. Няма как да плащам ток ако не са родителите ми, а от къде да вадя цели 18 лева всеки месец? ОТ КЪДЕ БЕ ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ ВСЕКИ МЕСЕЦ?! Аз нямам доходи, аз нямам 1 ЛЕВ в ДЖОБА СИ, не мога да си купя и ЕДИН ХЛЯБ ДОРИ !!!!!! За какво говорим въобще?! С магии ли се правят тия 18 лева всеки месец?! От къде падат?! Вие сте на принципа сития на гладния не вярва! В скандинавските държави всеки регистриран в Бюрото по труда, държавата го осигурява здравно защото знае, че няма доходи! Защото всеки може да изпадне в това положение дори и работещи. Това е равенството така е справедливо и честно, защото всеки може да се разболее. Няма здравно неосигурен, държавата осигурява здравно всеки безработен докато му намери работа. Затова и скандинавските държави са Номер 1 по здравеопазване в Европа. А ние с мислене като твоето сме на дъното по здравеопазване в ЕС. Факт!

Сега Пепи Белото да връща парите, похарчени за щуравата му (и антиконституционна идея), която доведе до закупуване на всички тези нискокачествени ИДЕНТИФИКАТОРИ - за стотиците болници в страната. Ако ли не ги върне - в дранголника!

То хубава идея, ама няма да стане. Както винаги- битият- бит, е...ят- е...н.

Шило

Как беше: "Едни хора търсят Москов! Да му снемат отпечатъци."

Егати съдиите.Кражбите започват отново.Болен,изписан на втория ден,ще се води, че е лекуван 20 дни,ние ще плащаме,а хайдуците ще лапат.Да ви приседне дано.

Какво плащаш,бе прошляк! Я върви на запад да видиш какво плащат хората!

Шило

що не променят начина на плащане? Всеки си има партида, внася си в нея. Има и здравни застраховки- плащаш си вноската - имаш допълнителен капитал. Е, а да видим, как ще платя за нещо, което не е правено?

Хубава идея, която скоро няма да се реализира в България! Защо ли? Защото тогава на 2/3 от българите ще им се полага по 1 инжекция на година, което съм почти сигурен, че нарушава поне 1 от правата на човека :) Да не говорим за малцинствата...

ами москов е трябвало да предложи промяна на закона, и да понапише някои друг аргумент. надявам се че боико ще го направи в новото правителство, така че всичко да е законно.

Шило

Отпечатъците ли са единствения начин?

другия е малко по скъп. индивидуален чип - ч0 лева на човек * 7 милиона. стува общо 280 милиона лева. малко скупичко не мислиш ли?

Не може! Този закон ще бъде обжалван и съдът,понеже вече има решение(прецедент) на базата на това решение ще отмени закона.Забравете за отпечатъци! Има ел.здравна карта-както в цивилизованите страни!

аиде прочети мотивите на съда. това е незаконно, защото това трябва да е вкарано в закона, а в момента го няма. здравната карта ще отнеме около 3 години да се въведе и ще струва около з00 милиона. докато се въведе ще се краде яко. правилното решение беше да се остави пръствия докато се въведе картата.

Такааа. А кинтите, похарчени за система и четци кой ще връща, че ми е интересно да чуя отговора? И честито на всички българи, които послушно се наредиха да дадат биометрия, за да ги пуснат да си ползват здравните осигуровки, вместо да отказват и вдигат скандали! Споко, сега ще ви заличат от регистрите, честно!

Бойко Борисов ще обезщетили хилядите нещастни хора, които са изпитали унижението да им се взимат пръстови отпечатъци ,кой ще поеме отговорността за това грозно малоумно дело. Герб ли, кой персонално, защото всяко малоумие и беззаконие си има име и адрес.

а ти ще ме обезщетиш ли за парите които здравната мафия краде ежедневно от моия джоб и от останалите българи, при липса на цонтрол наречен пръстов отпечатък?

Питай си оня, от когото зависеше да си озаптява крадливите докторчета, вместо да се чуди как да те регистрира теб. Или защо не въведе електронни здравни карти, ами отпечатъци.

Теб затова,че си прост никой не може да те обезщети! Защото вярваш в разни журналистически драсканици за лекарски кражби и в мита за безплатното здравеопазване!

без контрол се крадат милиони. с тези милиони могат да се купи здравни уреди за болниците, така че хората да могат да се лекуват в тук а не да ходят по германия и турция.

Защо не питаш формированието Реформаторски блок

Шило

Щото решението беше на Министерски съвет, а не на РБ.

Господа, решението на Върховния административен съд е в полза на грабителите ни - улеснява кражбите - надписване и лъжеотчитане. Тези кражби са ежедневни масови. Пациентите не могат да се противопоставят на грабежа - зависими са от грабителите в жизнена степен. Не всички лекари са склонни към злоупотреби, но злоупотребяващи те са много и те не са само склонни, а редовно злоупотребяващи. На тези престъпници ВАС е сега пособник. Нужно на народа и държавата ни е за съдиите - пособници на престъпници да има наказание, превяишаващо това на престъпниците. "Всекиму своето!"

Хайде да посочиш поне една от тези кражби-всекидневни и масови,поне едно име,Иначе си обикновен комунистически клеветник!

Не. Не, за да не навредя на жертвите. А Вие, шом сте привърженик на посочване на имена, посочете своето. Ще знаят жертвите кой е срещу им като подпомага грабителите им. И все някога ще получите своето.

А бе ти не разбрали, че вида на контрола е проблемен, чрез пристовия идентификатор, а не самия контрол. Има много други по-надежни начини за контрол върху рзхода на обществени средства...

Нека източването да продължи сега..

Нали ЕС отпусна 12 милиона лева за въвеждането на електронна здравна карта. Да се надяваме,че този път ще успеят да въведат електронната система в здравеопазването.

АТО СЕ ВЪВЕЖДА ЕЛЕКТРОННА ЗДРАВНА КАРТА? НАЛИ ПАК ТРЯБВА ДА СЕ ИДЕНТИФИЦИРАШ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН И ТОЗИ С ПРЪТА БЕШЕ НАЙ ДОБРИЯ!

Нали имаш лична карта -това е точно за идентификация!

Москов ли ще плати закупените устройства?