Българките няма да живеят по-дълго?

През 2030 продължителността на живота при южнокорейските жени се очаква да надхвърли 90 години.

Обратно в новината

Коментари - Българките няма да живеят по-дълго? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Там, където комунзмът е заразил, хората живеят по-лошо и за да се съкратят мъките им, също така по-кратко. Това сочат статистическите данни.

Аз

Дедо умре псулутно здрав. Детсавика, ако не беше умрел, щеше още да е жив...

мили българки и българи, ще ги надживеем. Но, спо-ко :-)

Дивите животни, свикнали на волен живот, както и хората не могат да живеят дълго, затворени в клетка, пък било и в златна! Справка: данните дадени от Ghost_, Разликата в продължителността на живота в Китай и Хонг Конг например, Русия например и Финландия! Свободните хора живеят по-дълго, независимо от "безплатното" здравеопазване широко рекламирано в Русия, Китай, Сев. Корея. Там е разликата между свободата и салама - Дон Кихот и Санчо!

Две държави, един и същ етнос, две икономически системи: Северна Корея: Total life expectancy: 70.6 Male 67.0, Female 74.0 Южна Корея: Total life expectancy: 82.3 Male:78.8, Female:85.5 Изводите си ги прави всеки ...

Голяма част от жените са енергийни вампири и изсмукват живота от своите съпрузи, за да удължат пребиваването си на белия свят! Ще ги познаете по това, че никога не се усмихват, вчно са недоволни и мърморещи за нещо!

:-)

Боря се, доколкото мога! Времето ще покаже доколко съм успял.

СТАТИЯТА Е ПРОСТА ПРЕПЕЧАТКА ОТ БИБИСИ ЛОНДОН Life expectancy to break 90 barrier by 2030 BBC ... И КАКВО ОЩЕ СЕ КАЗВА ТАМ КОЕТО ПАЧАВРИТЕ В БГ СА СКРИЛИ ??? ... ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТТА НА ЖИВОТА В ЮКЕЙ И САЩ СЕ ОЧАКВА ДА ПАДНЕ И ДА БЪДЕ ПО-НИСКА ОТ ТАЗИ В ЧИЛИ :))

За русия нещо?

Правилното заглавие на статията е: Българките няма да живеят дълго? Отговора го знае всеки.

Напишете нещо са самоубийствата в Южна Корея.

делят 1-2 място със северна корея.

Имах позната която работеше като домашна помощница в UK .Оплакваше се , че е останала без ръце защото по цял ден готвела за някакво 90 годишно бабе , което всеки ден посрещало гостенки на нейната възраст за да купонясват . Имам директна информация за средната продължителност на българите от естеството на работата ми , а тя е че бабите в Бг живеят средно по 80 години , а мъжете над 65 масово хвърлят топа .

Където има социализъм се живее добре. И здравословно. Там няма бедност, мизерия и глад поради безпаричие. Няма и искуствени сокчета и прочие подсладители като сега. Не случайно Франция ги забрани. После пак плюте че у Кореята било зле. Ама там хора не измират от глад и студ както е в Европейска България.

говорят за южна кореия - капиталистическа страна, а не за северна кореия - комунистическа.

Ти верно ли си толкова прост или се правиш? ЮЖНА КОРЕЯ няма нищо общо със социализма.

ше пукясам от смех ве! "Медицината" обещава безсмъртие на богатите и им прибира парите за нови "лечениа". Покрай тва - пуска фъндък от неколко години и на биомасата, за да може да плаща безбожни кредитес и сметки.

Повишаването на продължителността на живота беше основен аргумент за повишаването на пенсионната възраст. За българите не се казва, но след като българките няма да живеят по-дълго, веднага да се спре повишаването на пенсионната им възраст!

Както винаги дяволът се крие в детайлите, и той е че средната продължителност на живота (life еxpectancy)е статистическа величина - сума от вероятности. Не случайно има два термина:"longevity" и "life еxpectancy", като първият отразява всъшност колко живее човек. А среднана продължителност на живота зависи основно от раждаемоста и детската смъртност и точно поради тази причина рязко се е увеличила през миналия век. А както се знае, със статистика и теория на вероятностите може много да се спекулира.

Тогава намалете пенсионната възраст.

Там където е стъпил руски ботуш и там където е имало соц мрат като мухи.

докато имаше Соц народа живееш добре и нито зъбите ни то здравето му бе захвърлено на боклука. Сега драги живеем в КАПИТАЛИЗЪМ И МРЕМ КАТО МУХИ ЩО ТАКА ?

Браво докторе това е самата истина

Не се споменава,че продължителността на живот на жените в Северна Корея ще намалява,заради режима!Ясно!Американска пропаганда,не информация!

Пропагандиран ти е червения мозък.

Посинелия мозък, е явен признак на мозъчна смърт.

В РУСИЯ МРАТ НА 60 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ. И ТРОЛОВЕТЕ ДА НЕ СЛАГАТ МИНУСИ, А ДА НАПРАВЯТ СПРАВКА. ТОВА Е ИСТИНАТА.

Това е добре, Русия ще се затрие от лицето на земята.

КОЙ, ще е виновен?! Кой, ще бъде новия враг?!

Лили Иванова?

Българина пуши и пие кат разпран, изхвърля си боклука през балкона, кара барутняци, и ще живее дълго. Няма как да стане.

а че пиел като разпран хаха ! За алкохол требват пари ! А по мои спомени в швеция и финландия има сериозни ограничения за алкохола!

нали сте русофилки мерете се с русия не с европа спрямо русия сме супер!

Кой и как ги прави тия измислени статистики? В гените на всеки европеец са заложени примерно 80г. ср. продължителност на живота. Останалото са фактори на ок. среда и мед.обсл.- хранене, движение, стрес, лечение. А общата ср. продължителност е изкривена в БГ - т.к. има огромна миграция на младо, здраво, образовано, работоспособно население. Същевременно тук висят рисковите групи, където има голяма смъртност и заболеваемост- цигани, скитници, с ментални проблеми и пр.

а от от 2000г. никакво го няма!

Пак DW спам. Какво изобщо го коментирате...

Дойче веле не се е постарало да обясни че техните бабички и дядовци ще живеят ако има още българи и подобни, които да ги обслужват денонощно за жълти стотинки. И че българите и нам подобни ще умираме по-рано, защото трябва да им търпим старческите претенции.

По скоро е dir.bg SPAМ. Оригиналната статия всеки може да я види на сайта на BBC със заглавие."Americans to have lowest life expectancy by 2030" :) Преведено от Дира . Българите няма да живеят по- дълго :)

"Българките няма да живеят по-дълго?" Удивителна е некадърността на редакторите - да се постави на разказвателно изречение въпросителен знак най-накрая! А по-учудващото е, че въпреки забележките от простолюдието, те си продължават тъпо и упорито да го правят. Явно такива им са инструкциите "отгоре". Очаквам в скоро време заглавията да са на шльокавица.

НЕЩО ЗА БОЯРШНИКА

при социализма беше друго ех мечти мечти

Тук всеки безработен и неграмотен ром е седнал да пише за боярошника, че дано спечели 1$ от Козяк 16? Страна, която загуби 2млн население, и има 700х. мангала малцинство...еби и страната, да го ева?

Няма, като ядат салами наблъскани с химия. В Тмаркет 1кг хамбургски или телешки на Колбасо - 1,89лв !!!!!!!!!!!! ЗА КИЛОГРАМ !!!!!

В ДЕНЯ НА ОНКОБОЛНИТЕ СИЛНО ВПЕЧАТЛЕНИЕ МИ НАПРАВИ ПО НОВИНИТЕ ЧЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА РАКА ТРЯБВА ДА СЕ СПРЕ ТЮТЮНОПУШЕНЕТО И УПОТРЕБАТА НА САЛАМИ

Да добавя, защото съм от Шумен! Не се къпете в Шумен! Водата е като боза! Излизаш от банята по - мръсен от преди!

Виж ся, хората са се постарали все пак да получиш нещо срещу 2-та си лв :) Талантливи гаражни алхимици са наблъскали в найлона плътна желатинова емулсия, скрепяваща питателната кашица от смляни клюнове, сухожилия, кожици, тлъстинка...и за да примижиш от удоволствие при консумацията са турили сухи китайски подправки, подсладител, солчица на корем. Да не забравим, че продукта не се и разваля, а да ви е сладко, желаем дълъг живот и крепко здраве!

Костов е виновен

Мангала и неговия зъболекар също имат своята вина за това не се прави на рада дълбоката надке.

Ми то пък един живот...

Половината от тях изкукват около 60-те и остават почти без мозък до 90, егати живота! 30 години фикус, на това му викате живот?

пък на мъжете още на 40г спира да им става! За кво да живеят по- дълго???

Спира да му става на мъжа ти щото си грозна и дебела и дърта.

Още една тема за размисъл на изплесналите се, безродни, БГ либерасти - защото след 27 г. димокрация, ЕС, НАТУ, стандарти, хармонизации, мед и масло се надградихме устойчиво най-отзад и на тази класация ?

защото не си ходил из руските провинции където мъж над 50 години няма да срещнеш, а тези над 40 са живи трупове

А в средните и южни щати да не мислиш че е по различно? Дрогата или липсата на мед обслужване им е издухала мозъците.

Ееее ма много ги знаеш ве, сите лайна изяде за бегееца не остави , или това си ти гнидата въшлясала? Каруцата с хляба стигна ли до мирингясалата ти колиба, или днес пак си на изгнила царевица?мбухаха

Вече всяка четрърта жена в България има проблеми с туморни образувания!!!..... Статистиката от онкологиите е потресаваща...А днес сутринта над София 08.10-08.20 часа отново прелетя огромен американски транпортен самолет. Май че ще да има нещо вярно в разказите за"кемтрейлса"...

Ох, накратко, щото такова не се дочита: 1."ще стават по-стари"? 2.некъв гърчой василис за Българката и македонката 3.поради що се срамите да ги наречете немци, а нги викате германци? И други смехории от дописката...

Нашата продълителност е най ниска,на Калфин не му пречеше да увелчи годините за пенсия,с подкрепата на всичи партий ДОСЕГА.Те мразят пенсионерите,ОТКРАДНХА пенси. Фонд,а сега лаят, че няма пари за пений.

Maжете се с Денин 2 и ще остарявате бавно!

В РУСИЯ МРАТ НА 60 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ. И ТРОЛОВЕТЕ ДА НЕ СЛАГАТ МИНУСИ, А ДА НАПРАВЯТ СПРАВКА. ТОВА Е ИСТИНАТА.

Да но в Русия и Северна Корея няма да имат проблем със застаряването и пенсиите. Нито с мними полицаи, които карат 80 годишни да хвърлят по 40 000 лв през терасата.

Ей лайнари не ми пишете за Русия ами за тука дето много сте прокопсали и мрете най рано.

"който е анализирал данните от 35 индустриални държави"- то пък сме една имдустриална държава, най-вероятно изобщо не сме били е изследването, ама Дир-а като търси "шокиращи" новини, навсякъде намира.

И защо трябва да живеят по-дълго? Това са разходи за пенсионната система, проблеми по изхранването, товар на медицинската система, проблеми по настаняването им в домове. Изобщо безполезен товар, който носи само разходи и по който могат да се влагат само усилия. Ние затова искаме млади, здрави, прави мъже, които са на другия полюс.

Да, да, япоците са ги сложили без да отчитат Фукушима. То и Корея не е много далече. А пък като сложим и Четнобил, дето си тлее не толкоз далече и от Европа, откъде ли се пръкна пък тоз оптимизъм.

В България продължителността на живота ще продължава да намалява поради увеличаване на годините на пенсия и влошаването на здравната система.

ква пенсия те гони бре? то мъжете почват да умират на 45. като махнем от сметките камикадзетата зад волана - повечето умират от рак/инфаркт. идеята на пенсиите е просто да ти пирибират % от парите.