Тир се преобърна на АМ ”Хемус” и блокира движението

Тир, превозващ тонове зърно, се обърна в движение на автомагистрала "Хемус". За щастие, няма жертви.

Обратно в новината

Коментари - Тир се преобърна на АМ ”Хемус” и блокира движението | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що си спомням ,че едно време , кога карах и курсове , в листовките бе писано , че е "ЗАБРАНЕНО ДВИЖЕНИЕТО НА КАМИОНИ С НАСИПНИ ТОВАРИ ПО МАГИСТРАЛИТЕ " Извинявам се ,може би съм и остарял вече и не си спомням ...

Кога нашите оядени ДАИ,АПИ ,КАТ - ще проверяват и спират вечно претоварените незаконно камиони -убийци?Кой е Държавния който път проверява тях да си вършат работата?

Какво има да изяснявате , претоварен и технически неизправен. Дроб на колела.

Този боклук сигурно е бил с 35-40 тона чист товар. Дано идиотите от АПИ, ДАИ, КАТ и застрахователи четат поста ми. По пътната ни мрежа постоянно се движат претоварени икамиони-убийци, и то брички.

Боклука си ти много разбираш от товари така като те гледам. Така като я гледаш тази гондола били ги събрала. Като не разбираш не се обаждай неподготвен.

Милите птички, сигурно са се накълвали до насита с пръснатите зрънца! Един губи, друг печели ... Дано само не са преяли ...

Повеляново към Слънчево , пълен - явно надолу по баира. Скоростта там май беше 100 ама той е карал поне със 120 според мен. Бил е и претоварен. Мутренска работа е това зърно, кой ще ти пусне камион ако не е претоварен. ДАИ не спират каквото искат, те имат указания, има фирми дето уволняват даиджии ако им се спре камион. Такива ми ти работи. Може и да е техническа повреда, дупка, спукана гума, но за претоварването и скоростта съм сигурен.

Класика, описана от Пузо в "Кръстникът". Мафията, чрез профсъюзите, контролира товарните превози по шосе и поддръжката на пътищата. Техни претоварени камиони пътуват по пътната мрежа и я повреждат. Другите транспортни фирми са под контрол, не претоварват камионите и не са конкурентноспособни. Пътностроителните фирми на мафията ремонтират повредената мрежа, по която пътуват претоварените им камиони, прецакали конкуренцията и т.н. Единият бизнес прави бизнес на другия и обратно. А фирмите извън "профсъюза" да го духат. Даже нашите юнаци са иноватори. Схемата им работи и без профсъюзи.

ДАИ и АПИ не спират големите фирми които си плащат Такса спокойствие. Всички в транспорта ги знаем кои са.