КНСБ започва кампания „Искам още 100 лева”

КНСБ започва кампания „Искам още 100 лева". Инициативата е част от дългосрочна кампания за повишаване на доходите на профсъюза, която ще тече през 2017 г.

Обратно в новината

Коментари - КНСБ започва кампания „Искам още 100 лева” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А за награда или за наказание всички работещи в община Пловдив,включително училища и детски градини остават без заплати през м. януари 2017 г. В най-студеният и тежък месец -това е положението в Пловдив.

много обеднели...искат само 100 лева.. Или партията не е измислила друг лозунг.

Не може само да искаш. В държавния секто рможе би номера ще мине. Но в частния? Ако наистина си ценен като специалист собственикът така или иначе ще ти дава по-висока заплата. Защото иначе ще избягаш при конкуренцията. Ако не си ценен и да искаш и да не искаш заплатата ще ти остане същата. и при пръв удобен случай ще те изхвърлят. В държавние сектор има бюджет. Утвърден от НС. И никой няма право да нарушава закона за бюджета. как могат да с еувеличат заплатите? ами просто - чрез съкращения. но я попитайте клатикурковците от държавние сектор какво предпочитат - да им вдигнат заплатата със 100 лв или да си запазят работното място. 90% ще предпочетат второто, а онези 10%, които ще искат увеличение така или иначе имат намерение да се махнат. КНСБ е една абсолютно паразитна структура, останала от времето на милиционеро_соициализЪма. и е абсолютно неадекватна в съвременните условия. И е хубаво в ръководството още веднаж да прочетат цитата от хайтов: "Едно е да искаш, друго е да можеш, а терто и четвърто - да го направиш". Другото е пълен ташак.

Донякъде съм съгласен с теб. Синдикатите в България най-вероятно са създадени, за да затворим някоя преговорна глава с ЕС - трябва да имате синдикати, ами ето имаме, не кат' да нямаме. И до там. По скоро изглаждат "противоречията" между бизнеса и служителите, в полза на бизнеса. Колкото до заплатите. Българският бизнесмен все още не се е научил да изгражда колектив, отбор и т.н. Например: Ако си добър от началото ще те наеме на 100 лева. Ти ще се научиш как се работи при него и след време ще поискаш увеличение (примерно 20лв), защото вече заплата на такъв човек като теб е 120лв. Той няма да ти го даде. Ти ще изчакаш и пак ще поискаш, пак 20лв. (вече заплата на такъв като тебе е 130). Той пак няма да ти го даде. Накрая ще напуснеш и ще отидеш за 140. Той ще и потърси заместник и ще ти намери, за 140. И ще трябва да го обучава, и да му плаща по 140 на месец докато се научи. И няколко месца ще седи с един учещ се. И накрая ще опищи света как в БГ нямало кадри. Но няма да си помисли, че ако ти беше дал на теб 130, щеше да останеш и бизнеса му няма да седи без човек на тази позиция. Още не са дорасли да разберат, че с квалификацията растат и доходите и ако те не ги осигурят, някой друг ще ги осигури. А ако случайно се съберат и направят картел и заковат заплатите, следващите си кадри ще ги търсят в "бизнес центъра" в Харманли.

Издателска работа - 500 лева чисто. Просто рекламния бизнес умря 2009та и няма оправия. Какво да правим? Безизходица. Няма приходи, всико е омазано в коррупция и няма как да се спечели от партийните лайнории в бизнеса.

готвиме новата хиперинфлазион в България? МОЖЕ,,МОЖЕ, ПОДКРЕПЯМ! ЕЙДЕ ЕВРОТО 200 ЛЕВА!

Кой не иска още 100 лева?

Работещи бедни и мизерстващи пенсионери.

Биха ли ми казали тези какво точно правят за работещите????Как те си вземат по 4-5 пъти повече от мнозинството им членове???как сядат и се договарят с някакви бизнесмени с които трябва да са конкуренти при защита правата на работещите???Поредната паразитна структура на гърба на работещите...

И с какво са ги заслужили? С това че минималната пенсия е 75 Евро или с това че минималната заплата е 210 Евро? Ако не бяха подлоги на статуквото досега да са умрели от глад ...