Фидел Кастро бе погребан в Сантяго де Куба

Историческият лидер на кубинската революция Фидел Кастро бе погребан днес в Сантяго де Куба.

Обратно в новината

Коментари - Фидел Кастро бе погребан в Сантяго де Куба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нашия 'президент' защо не отиде да отдаде последна почит на този ГОЛЯМ човек!!! Срамота!!!

Велик лидер, велик революционер..Помогнал на много народи в Латинска Америка и Африка да се освободят от колониалното иго на англосаксонците! Затова и хората винаги ще го помнят, като борец за свобода и справедливост, наравно с Че Гевара. Факт!

Дано Бог да помогне на кубинския народ да се вземе в ръце! Лошото на комунизма не е толкова в това, че хората сега имат ниски доходи, а че не са научени да работят!

мухахаха джипката, с която са карали ковчега на кастро, се е счупила по пътя и кубински войници са бутали информацията е на АП, има и снимки в туитър

че и Господ не го иска.Но съм сигурен,че му е осигурено място в казана.Колко ли хора е затрил ?Велик бил,лидер бил,революционер бил?Само тиранин може да управлява цели55г.Половина Куба е избягала от него в Маями.

винаги първи напускат потъващия кораб.

че остави кубинския народ като един от най-благоденстващите в света! Високо БВП, огромни заплати, модерна промишленост, високи технологии, отлична инфраструктура, супермодерно строителство и автомобили... Да не говорим за правата на човека.

Надявам се всички да успеят да разберат какво точно си написал. + от мен.

100% грамотност и продължителност на живота 80г. ! Нещо немислимо за българина, а ако не беше над 50 годишното американско ембарго наложено на Куба, животът на обикновенния кубинец със сигурност щеше да е по-лесен! Така че, злорадството в коментара ти е напълно неумесно...

Бе гольо.. я се виж и тогав аму се смей.

Сбогом Коменданте!

Мижитурки дават оценка на гиганти - идиотизъм в действие!

За повече от 50 години, враговете на Фидел Кастро не успяха да изкарат наяве данни за негови офшорни сметки или за негови "спестявания" в швейцарски банки. Те не съумяха да намерят и снимат имот на Фидел Кастро в съседна на Куба държава, не съумяха да заснемат и да покажат филм за негово частно посещение, например, в Лас Вегас или в казиното в Монте Карло. Накратко, враговете му не можаха да докажат, че и кубинският лидер е бил петимен да бърка в кацата с меда на държавната власт. Намирането дори само на едно доказателство за лична корумпираност на Фидел Кастро щеше моментално да го превърне в политически труп и да направи излишни стотиците опити на Международната общност (със столица Вашингтон) за неговото физически отстраняване. Със своята устойчивост на съблазните на властта, Фидел Кастро е не само и не толкова пример на Различен политик, но и аргумент за продължаване на Божествения експеримент, наречен Човешка цивилизация.

на брат му за президент показва безкористното му служене на революцията /вместо на Куба/. Един сатрап по-малко. Чакаме брат Му да го последва.

комунистическите лидери е, че луксозният им живот в техните "огледални царства" не надхвърля този на обикновените граждани в нормалните развити страни. Но е с пъти по-добър от мизерното съществуване на техните поданици! Затова и бяха спретнати "перестройките" та да си поживеят като Крез - вижте руските олигарси (това е аналог на бившата висша партийна номенклатура) - с какви богатства разполагат днес!? Да не би да са ги заработили??? Я, сипи по една водка, та да не мислим, че може да си загубим главте!

Буена виста, коменданте! вамос а ла плая, вамос а байлар... ламбада..! ти разбра какво обвързва човешката душа от летене. та тя е закована, закотвена с веригите на "вечността" на една планета, на която ние сме само временни гости, точно така, както децата са ни гости във фамилиите. хубаво бе, че опита! без опит, до сега не би била открита Америка, и индианците биха живели само в междуселски войни. :-))) на такъв дух е трудно да се каже - спи в мир и спокойствие. :-))) have a nice day!

т.е. да крадете самостоятелно-вече знаете техниките....

Погребението е било скромно и без медии. Самия Кастро приживе не е желаел култ към личността, за което е прав.

Да бе, Как пък не е имало култ към личността на Фидел. Само където и да погледнеш все плакат - Фидел вдигнал юмрук, Фидел държи реч и размахва пръст, Фидел козирува от плаката и т.н. безкрай. Същото беше и у нас - др. Тодор Живков каза това, др. Тодор Живков каза онова, др. Тодор Живков се изказа за изкуството, др. Тодор Живков се изказа за театъра, др. Тодор Живков се изказа за полупроводниците, които догодина щели да станат цели проводници.

В интерес на истината половината плакати бяха с Фидел, а другата половина с Ернесто "Че" Гевара.

ама какво е бил виновен бай Тошо, че некви натегачи го ползват, за да пробият? Та нали техните деца ходеха с в. Демокрация (с гл ред Болен Сидеров) под мишница и сочеха онези без вестници като ''червени боклуци'' и им заемаха работните места. Сега внуците пък с Боко на уста правят същото... Абе калпав мат'рял!

Той не е световен , а регионален лидер! Това че се използваше като един от флагманите на комунистическата пропаганда от съветско време е друга тема! Направиха го един от символите на ,,Студената война", а смъртта му е просто новина за медии, все пак почти няма хора владяли държава половин век! С това е интересен, не с нещо реално!

обаче кат се абстрахираме от конкретният случай на вампирясване, винаги ми е било чудно защо нашите мурзилки така яростно се нахвърлят връз краварските негри- примерно настоящият американски президент. Наричат го чернилка, негро и всякви подобни епитети. В същото време Куба е пълна със същите негри. И те като американските са докарани от Африка. Обаче кубинския негър не го наричат чернилка. Той е герой, боец, защитник на родината. Е тва за мене е двоен стандарт на мурзилажа. После тръгнали същите тия ватенки да ми разправят за политкоректност

Хане, ти платен ли си или си просто тъп. Тоя Путин като си го лапнал, сигурно е модерно. Ако срещнеш истински комунист ще се насереш.

Срещал съм. Жал ми е за тях. Най-излъганите хора на Земята.

След 50 години революция ги докара до глад, и сега Раул се чуди как да си възстанови нормалните отношения със САЩ отпреди половин век! Идеите са глупост, важен е живота!

Горките кубинци... брадатият психопат с психопатската си, комундерска дружинка им разказаха играта!

те другата половина избяга.

Фидел излезе от живота и влезе от историята. А хиените, усетили смърт, отново се разкикотиха...

Дали някой от нашите политици ще има такова погребение - съмнявам се

Бай Тото?

Много ми е мъчно за фидел кастро направо не мога да спра да плача..... Тоя до кога ще е на главните страници ве... ритнал е камбаната, нормално е, на 90 години е нормално човек да гушни букета....

САТРАП !

спомням си посещението му в България през 1964 година - обиколи цялата страна, не се интересуваше от охрана - такава не знам дали имаше изобщо, ръкуваше се с хората, заведоха го на опера и Първа програма излъчи спектакъла, а Фидел /както го наричахме/ се беше подпрял на парапета на ложата и камерата го показваше от време на време. Накрая каза, че толкова красива и обработена до последно късче земя страна не е посещавал. Каза ни, че сме щастливци под слънцето и страхотни приятели. Бяхме адски горди! Мир на праха му.

Хубу, ама Девета програма тогава хич не го отрази.

Бабе 64 г си имала телевизор Дан си партизанка неква Връзкарка демек

гледам българска телевизия от 1961 година - предавателят беше на телевизионната кула в парка, висока 133 м - най-високата сграда в България тогава. Първоначално имаше програма само в сряда и петък /съветска/ и постепенно вечерите се запълваха - от 18 до 21 часа. Та до днес. Ама тогава произвеждахме БЪЛГАРСКИ телевизори "Опера" и гледахме на тях. Събираше се целия квартал отначало, но после хората си купиха. Тогава телевизията носеше култура в домовете ни, сега е профанско забавление.

че от кого да се страхува, като цареше червен терор, диктуван от правешкия циганин...

хахаха по името ти личи, че си помияр, който само квичи, дори не може да лае като американците.

Какъвто и да е бил Кастро това е политикът с най много и то все неуспешни опити за атентат от ЦРУ най много в целия свят !И как Гинес не са му дали награда приживе, а той я заслужава напълно както той така и ЦРУ и двете страни са за награди !!!

Я, "трепна" ми сърцето хан Тукту е жив...ура три пъти ура ! Къде ходиш бе човек от "битки" далечни ли се връщаш а да знаеш тук какви битки се водят маани маани.Та по темата, не бе не е ТАСС, а вас на Козяк какво ви казват ? Че не можаха за толкова години да му направят я инфаркт , я инсулт или да го удари забързан самосвал ЗИЛ ли М :) ??!!

Колко атентата бяха 600+ Всеки месец по един.Дори ЦРУ няма ъакива възможности. Евтина пропаганда Вижте ме колко съм велик и непобедим

Ти май наистина си шматка.Да видя да пише някъде в коментара за 600 атентата ? Вие още малко ще изкарате че краварите не са били против него и няма ни един опит за атентат а са го покровителствали !!!

Едно от най-големите изчадия на Комунизма си замина. Жалко че съсипа Куба, която е била много хубава страна и направи кубинците едни от най-бедните а иначе са доста приветливи хора. Да се пържи в Ада със Живков, Чаушеско, Брежнев и другите комунестически изчадия !!!

Сигурно искаш да кажеш Чаушеску?

Ей канадецо, учи си историята. Най популярният канадски премие, бащата на сегашният е пръв приятел на Кастро. Сегашният канадски премиер го е дондуркал на колене и го е носил на врата си.

В интерес на истината до 1965 година Фидел Кастро не беше комунист... ако не бяха политическите издънки на тогавашните американски президенти Раул Кастро Рус никога нямаше да може да организира създаването на Кубинскато комунистическа партия;)

Дано изчадие и ти да отидеш при изброените от теб легендарни личности.

Fidel, paradigma y leyenda por siempre. - Фидел, парадигма и легенда завинаги.

Иззел властта, докарал хората до тотална бедност и изоставане, но си помогнал със силата на пропагандата и автомата за това да го мислят за герои, и да му се кланят като на поредния вожд. Промити мозъци.

Явно тук не са те доизлекували. Иди в Куба, там медицината е на ниво.

...и нещо,за хапване,защото там лечебното гладуване е безплатно!...

Всъщност с 15 човека и подкрепата на безимотните селяни Кастро сваля диктатора Батиста, дошъл на власт чрез военен преврат... затова и минималното замогване на бедните след революцията е причината, при над 200 000 пушкала в частни ръце, поради която срещу властта в Куба да няма съпротива.

НЕПОБЕДИМ ! Непобедими и идеите му.

КАСТРО Е БЕЗСМЪРТЕН :))

е кат е безсмъртен що го гробят тогава?

Само тялото , дух и идеи остават.