Мъж откри скимиращо устройство в банкомат насред София

За първи път в България потребител откри скимиращо устройство в банкомат, предаде Нова телевизия.

Обратно в новината

Коментари - Мъж откри скимиращо устройство в банкомат насред София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всяка банка периодично да си проверява банкоматите!Случаен потребител е открил нарушение-какво означава това?

А най-голямата дивотия била, че му блокирали картата, за да не "теглат пари престъпниците". Абе вие чувате ли се бе, шмайзери?

"За да ни източат дебитната или кредитната карта, крадците трябвало да имат задължително и ПИН код." За това втората част на скимера е клавиатура, която се лепва над основната. Има го в същите клипчета по Интернетот. Ама е пълно с ламатура наоколо...

Трябвало да имат и PIN кода. Глупости! Достатъчно им е да имат CVV кода от гърба на картата, който може да го снима камера в скимиращото устройство и вече могат да пазаруват online.

Ще го снимат ако има СВВ, аз моя съм го изчегъртал

колко прост, неграмотен народ се е изходил тук.

да ми обясни Боко и банкерите, дето ни натресоха картите, ква ми е файдата от тях? Само проблеми! Ходя с колата да си тегля парите, страхувам се, да не ме ограбят с устройства, или на площада; банкомата ми гълта картата - после 10 лв такса за нова, щото съм Виновен(!!!)...

Снощи установявам, че гозбата от оня ден в хладилника samsung е развалена! Искам Боко и samsung да ми обяснят защо се получи това... Днес сутринта давам на кучето pedigree и я повърна! Искам Боко и pedigree да ми дадат обяснение... Жената не ми даде - не била добре! Искам Боко и сестра й да ми обяснят това до кога ще продължава...

1. Хубаво е всеки месец да си сменяте пин кода на картата. 2. Друг съвет от мен е да си теглите парите не от банкомат, а от някой клон на банката. 3.При наложителни случаи когато си теглите пари от банкомат веднага си сменете пин кода на картата, но не от този банкомат от който сте изтеглили пари, а от друг банкомат.

Най-добре след теглене на пари, си надупчете картата с перфоратора.

Приемам съветите ти като много добри и полезни. Само по т. 2 имам леки резерви, при това не защото не си прав, но просто примерно банката, в която ми е сметката, при теглене на каса таксата ми е 2 лева, а на банкомат на същата банка - 0,22 ст. При положение, че тегля по няколко пъти на месец, нали разбираш какво имам предвид:)

Не е ли по-просто да се застреляш?

По-добре ти се застреляй.

най добре е след теглене от банкомат 1- да застанете на разтояние от банкомата за 30 минути и да наблюдавате дали няма да дойде някой и да си прибере скимиращо устройство 2- след всяко теглене си сменяйте пина 3- голяма дреха с която да си криете пина докъто го въвеждате 4- завъртане обратно на часовниковата стрелка 10 пъти на място против уруки и после си плюете в пазвата....

По това как пишеш и какво пишеш мога да кажа, че ти си много нещастен човек.

Дръж си едната ръка винаги отзад, че ще те опънат през панталона.

Само картите V Pay нямат пробив досега. Поне така ни учиха, докато работех в тъпата банка - да не й цитирам името, че ме е гнус да го изговарям. Самата карта няма лента, само чип, така че скимирането е невъзможно.

Това са само бежанците! Никой истински българин не би направил подобно нещо - да "минира" банкомат:))

Как така е "задължително да знаят и пин кодът ви"!? В интернет никъде при пазаруване не се изисква пин код!

Ц ц ц, читател съм на дир от около 6 години. Заради тази цензцура, че споменавам името на банка ме губите като читател. Дано да го правите единствено и само с оглед на разследването. В противен случай се доказвате като поредните платени палячовци.

Грешка. От 9-10 години.

СОБСТВЕНИЦИТЕ НА БАНКОМАТИТЕ ДА ПРАВЯТ ПРОВЕРКИ ПО НЯКОЛКО ПЪТИ НА ДЕН ДА ИМАТ ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ДА ВКАРАТ В СИСТЕМАТА НА БАНКОМАТА АКО ТРЯБВА КАК ТОЧНО ИЗГЛЕЖДА СЪОТВЕТНОТО УСТРОЙСТВО СЪС СНИМКА...... ДА СИ НОСЯТ ФИНАНСОВАТА ОТГОВОРНОСТ ЗА КРАЖБИТЕ НА ПАРИТЕ НА ХОРАТА ДЕТО СА ИМ ГЛАСУВАЛИ ДОВЕРИЕТО И СА ИМ ДАЛИ ПАРИТЕ СИ ДА РАБОТЯТ С ТЯХ!!!!!!!!

оборудвани със записващи камери и някакви други защити, които да алармират веднага за подобни интервенции ?

собственикът на банкомата със сигурност трябва да отговаря за крадливия банкомат .как ще докаже,че не е съучастник или ръководител ?

каква е гаранцията, че "намерилия скимера" не го е поставил сам, преследвайки други цели?

крумови закони за тия престъпници нема ко да ги жалите - рязане на ръце и скопяване с две тухли за назидание на другите и стягане на редиците

Реплика до МАРТИН Смс известяването трябва да стане както Вие казвате постфактум,но не повече от 1 мин.Целта е ,ако някой ми изтегли пари от картата да разбера и да мога , да реагирам,иначе каква е ползата от известяването?!

Ето и това е част от рейтинга на бойко, всъщност той е 0! То бива, бива ограбване, но това вече на нищо не прилича! Няма съдебна система, а оттам няма и държава, само очертания!

Нула, ама простотията гласува за него. А тези хора не са малко. Как пък не се намери някой журналист да пита ББ кога в тази държава ще се заживее спокойно.

Е кой журналист, като всички е купени?!

Нула, ама печели 14 пъти поред доверието на хората. Пак ще го спечели. Май ти си нулата.

но стиска ли му, като повелята на партията е само благи приказки да го заливат?

Не му адвокатствам на тиквата, ама пишеш тенденционзо и пълни глупости. Властта и съдът са две абсолютно отделни! За съжаление! Който и да дойде на власт, съдът си остава същия корумпиран и неработещ. И друго. Само не ми казвай, че една Корнелия Нинова ще събере всички устройства от банкоматите, ако дойде на власт. Това, последното, по принцип трябва да е смешно...

напротив, адвокатстваш му, защото удобно забравяш кой назначи Цацаров, кой назначи семейната приятелка Янева, Колев на административния съд, завършил престижния пожарникарски университет

Какви тенденции бе пич! На хората им е писнало от мафиотски действия! Никой не говори за корнелия, има и други! Гласувайте за бойко и няма да се плашите, ще останете и без гащи накрая, но всеки си заслужава съдбата! ОК?!

А КРАДЦИТЕ ОКОЛО ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА КОГА ЩЕ ЕЛИМИНИРАМЕ --- ТЕ КРАДАТ С МИЛИАРДИ

Устройството е поставено от Амперцумян за да си събере част от заплатата и някой друг бонус.

Превенцията е повече от елементарна - вземете един ключ и надраскайте магнитната лента на картата до степен да стане неизползваема (ако имате чип де). Така моментално умират всички схеми за копирането и и разбирасе, няма смисъл да се правите на маймуни като криете "хипер секретния си пин"

БРЦК

Само дето 90% от банкоматите не работят с чип и ползват магнитната лента.

Дори и да беше истина това (а то не е). Само идиот може да тегли пари от банкомат (срещу комисионна) за да ги похарчи в магазин където има пос терминал. Да разбирасе, "умните" булгари ще обикалят докато намерят банкомат на тяхната банка за да си спестят комисионната и по същия начин биха потърсили съвременно устройство а не такова от времето на партизанските движения. Но ниската финансова грамотност на булгарите си е техен проблем :)

ние позволихме на злото да си направи държава,сега разчитайте на цачева тя просто да завърже ! не съм сигурен,че радев сам,без наша помощ ще се пребори с милионите големи и малки разбойници ,това е илюзия ! как да убедим всеки човек,че е възможно да живее със здрави ,човешки принципи ,без да краде от някого ???

TIREX

важно е да се "налива страх" в булгаристан..жълти кодове , гриПни епидемии. банкоматни измами...хиляди опсности дебнат от всякъде....а наказани Няма..що така?!

Ми щото делят краденото, просто е. Имат си чадъри хората всякакви. Но един ден всички ще си го получат, жалкото е, че няма да се усетят защо. Но има възмездие.

за да си поиска българина сам, Варшавския договор и Бай Тошо.

Плащам си за СМС известяване,но интересното е,че когато ми преведат заплатата получавам известяване за момента,а когато изтегля,получавам такова на другия ден в същият час.Оплаках се,уж го коригираха,но пак съм на същата позиция.За сега не съм била ужилвана и дано не се случи.

СМС известяването е постфактум. То идва когато парите са изтеглени или е извършена транзакция. Проверка с пръсти на зеления отвор преди да се постави картата, след това на планката под отвора, където е лепенката с телефоните на банката, както и на клавиатурата, и криене на пин-а. Всичкото това отнема десет секунди, а спестява подобни новини за намиране на скимер за първи път!!!

Смс известяването трябва да стане както Вие казвате постфактум,но не повече от 1 мин.Целта е ,ако някой ми изтегли пари от картата да разбера и да мога , да реагирам,иначе каква е ползата от известяването?!

Не е за първи! Аз лично съм намирал на един и същ банкомат два пъти и това беше преди 4 или 5 години! По същия начин - обадих се в полицията, после го занесох в банката и познайте какво - нищо. Всъщност след време смениха банкомата с тия с пластмасовите бутони на екрана.

Нещо друго ли очаквате от бандитската ни "държава". Докато коментирате из форумите престъпниците ограбват бъдещето ви.

изчезват безследно политически некоректните коментари

Каква е тази държава бе ? Хората са спатръцали по 2-3 000 лв. за болници и черни дни и няма къде да ги държат. На влог - банката фалира и гориш. В карта - теглят ги измомници или самите банки - пак гориш. Държиш ги в къщи - ограбят те и гориш. Държиш ги в службата - направят ти показно меприятие по поръчка на някого и те изкарат корумпиран - пак гориш. Вложиш в недвижим имот - откраднат ти го с фалшиви документи - пак гориш.Да си копаят хората парите в буркани по градините ни докараха. Егати държавата. Да се вземат незабавни мерки и да се опрости до максимална степен възможността хората да си вкарват парите в чужди банки, че у нас от мошениците и от държавата спасение няма.

ами един мъдър премиер ти го каза преди години - лош матрял си, с такива като теб и около теб толкова, ти какво си очаквал?

Засега само веднъж ми дръпнаха 20 лв. от картата. Иначе според мен в повечето афери са замесени самите банки. Как така някой ще постави там устройство, като има камери навсякъде, които ще го снимат. Естествено това може да направи само вътрешен човек. Самият факт, че служител на банката е казал " оставете устройството на земята", а не " обадете се на полицията" ми е достатъчен факт да мисля това. Нали се сещате, че като човекът го остави на земята и си отиде, ще дойде този, който го е сложил да си го прибере и доказателството изчезва. Разбира се, ще дойде след като негов приятел от банката му се обади.

Хахахах страшни глупост говориш.. първо - теглил съм от мноооого банкомати при които НЯМА камери. Второ - виждал съм в клип как се слага скимиращо устройство - отнема по-малко време отколото да направиш едно теглене. Ти какво си мислиш, че има там едни 50 човека във всяка банка, които седят по цял ден и гледат камери от банкомати? Ако не знаеш по кое време и на кой банкомат да търсиш, няма как да видиш че е сложено.. Че системата ни ебава яко, ебава ни, ама като почнат и такива глупости да обикалят нета направо падам от смях.. :)

Банките Трябва Задължително да Защитят с безплатен SMS до Клиента с Код за Потвърждение на плащане, Теглене. Сега го предлагат като платена услуга. При кражба Банката неизпратила СМС -а да плаща щетите в 2-ен Размер.! Защитата е проблем и задължение на Банката. Като се Самоглоби ще измисли Ефикасна защита.

бравус бе. Банката ти пъха картата по разни дупки. Бре бре. Експерт си! Ако си загрижен за сигурността на парите си, ще се абонираш за СМС известяване.

Очеизвадно е какви мизерници пишат тук.

Хе-хе-хе, ного ясно, даже трябва да плащаме на банките че си държим парите там, те ни дават сигурност и ни ги пазят! Недоумявам до степен безумие, как даваме свежи пари с който лихварите да оперират, а те съвсем скоро вместо дивиденти ни таксуват за т'ва. Овча работа!

Dimi

По света банките си държат на репутацията и ако някой изтегли неоторизирано пари от сметката посредством скимирана карта или откраднати данни по друг начин банката ги възстановява без да пита много много защото загубите от това да се срине доверието в съответната банка са много по-големи от сумата която биха ти изплатили... Имам приятел на който му бяха откраднали данните от кредитната карта в Канада и бяха плащали 1000-2000 долара с нея. Банката му върна парите без дори да се замисли... В БГ обаче нещата са съвсем различни...

По статистика във Франция от преди 7 г. няма потребител който поне веднъж да не е ограбен през кредитната/дебитната си карта. Аз поради това не употебявам. НЕ ПЪЛНЕТЕ ГУШИТЕ НА МЕЖДУНАРОДНОТО БАНДИТСТВО - НЕ ПОЛЗВАЙТЕ НБАНКИТЕ ЗА ГЛУПОСТИ - ТЕ И БЕЗ ТОВА СА ПРЕЯЛИ С ПЕЧАЛБИ ОТ НАС !!!

Практиката показва, че 100% от употребявалите вода в ранна детска възраст умират.

Какво не е по темата, драги ми дираджии - писах, че съвсем не е за първи път потребител да намери скимиращо устройство ли? Ами не е!

V i s a V P a y с чип и никой няма да ви сканира. Трябва да ви откраднат картата и да имат pin за да теглят.

това не е вярно пич всяка карта може да се скимира

Прочети малко повече за горе спомената карта. Чипът не може да се сканира. Дефакто чипът е прециализиран микропроцесор, не просто памет, които обработва данните за автентикация - твоите данни не напускат картата в незащитен вид.

ВЕрвай си, ама дори и картите с чип имат все още и магнитна лента за съвместимост с по-стари банкомати и POS терминали. И банките не бързат да ги обновят, защото за тях е излишен разход. Банката ѝ е все тая кой ще тегли пари, важното е да има кой да внася. Даже направиха безконтактно и без пин-ово плащане до 30 лв съвсем да не можеш да им хванеш спатиите. Банката печели малки суми от милиони, не обратното.

които не краде във българия-тои да хвърли камъка!

Не съди за другите по себе си. Има много честни и свестни хора. Тарикатите се опитват да оправдаят золумите си като им прикачат етикета балъци. Голяма част от тези хора отидоха в по-нормални държави.

браво! наи умните и находчиви хора на брои от население във светът сме! от народният представител до клошарят на улицата !то машини не може да произвеждаме,туризмът и селското стопанство също имат конкуренция,за това с кражба,далавера е наи практично да се живее!

Не се слагайте в А група. Това което се случва с БГ банкоматите се случваше преди 15 г. в Полша и преди 25 в САЩ ! ТЕЗИ ЗАВОЕВАНИЯ НА ДЕМОКРАЦИЯТА ГИ ПРИВНЕСОХМЕ ОТ ТАМ И СМЕ В НЕВРЪСТНА ВЪЗРАСТ ПО ОТНОШЕНИЕ НА "РАЗВИТИЕТО" ИМ.

Подкрепям този принцип

Само по себе си скимиращото устройство не е заплаха, важен е и PIN-кодът, но това се отнася за тегления от банкомат или плащания чрез терминал. За плащания по интернет са важни номерът на картата, името върху нея и CVV-кода (три цифри), който е написан на гърба й. Така че внимавайте на кого давате и показвате картата си и никога не я изпускайте от поглед. Защото дадете ли я на търговец, той вече разполага с името и номера, а е необходимо съвсем малко усилие за да я обърне и да запомни трите цифи на гърба й, след което може да я ползва за да се разплаща с нея. По възможост ползвайте допълнителна сигурност (3D-Secure) за онлайн плащания като, така се изисква допълнително потвърждение чрез код, който получавате като SMS и това би затруднило крадеца, най-малкото защото освен картовите данни трябва да разполага и с телефона ви. Изгорях наскоро, та съм станал леко компетентен по темата.

Само да добавя - при онлайн плащания параметрите, които се въвеждат, са пет: 1. Тип на картата (Visa, Mastercard и т.н.) 2. Номер на картата 3. Име на картодържателя 4. Валидност на картата (месец/година) 5. CVV код Първите четири от тях са очевидни за търговеца, а дори и някой клиент на опашката зад вас може да ги запомни ако има добро зрение и силна памет. CVV кодът е този, който е написан на гърба и е по-труден за виждане, но много лесен за помнене, все пак са само три цифри. Този код трябва да се стараете да не се вижда от никого.

Скандалното обаче в случая е пълната незаинтересованост на банката, че на неин банкомат е монтирано такова устройство. Момчето се е обадило и са му отговорили от банката да остави устройството на земята:)) На мен след източването ми казаха, че това си е работа на моята банка картоиздател:) А това, че картата е източена с монтирано на техен банкомат скимиращо устройство, изобщо не ги интересува... Щастлив съм, че нямам карти от български банки!

Напълно подкрепям позицията ви, че на банката не й пука. За нея е важно да има движение на парите. Няма значение между кого. Когато собственикът извършва действие с парите си, банката взема комисиона. Когато разбойникът, източващ вашата карта, извършва действие, банката също взема комисиона. Така се правят 500-600 милиона печалба за има-няма половин година.

наистина голяма глупост си казал пич е, като не е заплаха скимиращото устройство защо го слагат ? ей така за кеф , да си копират безполезни карти...хахаха тъпо, не подлъгвай хората - скимиращите устройства СА ЗАПЛАХА

Чети внимателно както този, така и другите ми коментари! Скимиращото устройство не краде PIN. Ако има скимиращо устройство, значи крадците са взели мерки да ви откраднат и PIN-а, но само със симиращо не става. Естествено, ако попаднете на такова устройство - бягайте надалеч и блокирайте картата си, ако сте я слагали в банкомата. Обаче пак ще кажа - скимиращото устройство САМО ПО СЕБЕ СИ не е заплаха. Заплаха е, когато е в комплект с двойна клавиатура/камера/нещо друго за крадене на PIN!

Преди да сложа карта в банкомат винаги ама винаги дърпам и клатя. Все пак има и нови начини, про които това не помага. Гледма да не си пъхам картата навсякъде, а подбирам като при секса е! Трябваше да върне устроството на място, да съобщи в полицията без да напуска мястото те да дойдат и да почакат скрити престъпника.

Те ще го хванат, а съдията ще го пусне поради липса на доказателство, или условна заради чисто досие.