Вече над 250 жертви на труса в Италия, спасиха дете

Жертвите на силното земетресение в Италия вече са поне 252, съобщи Гражданска защита в страната. Близо 300 души пък са ранени.

Обратно в новината

Коментари - Вече над 250 жертви на труса в Италия, спасиха дете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо не споменавате за скандала, който се вихри в Италия за крупция? Че за тези сгради, в тези градове са били отпуснати милиони евро за ремонт и реконсрукция, за да издържат на земетресения. Въпросното училище е ремонтирано 2010 и се оказа, че никой не ги е ремонтирал, а започват да търсят къде са отишли парите?

Бедните оцелели италианци сега са на палатки под откритото небе,а всякаква емигрантска сбирщина настанена по хотели с задължителните закуска обяд и вечеря осигурени от правителството плюс джобни пари за харчалък! Това е ЕВРОПА!

Вчера се чухме по телефона с моите приятели Юнкер и Меркел. За нас тези земетресения и жертви не са никаква трагедия, а радостен шанс за новите европейци, които пристигат от всички страни по наша покана. Загиналите в развалините доброволно оставят свободно място за развитието на поканените и от колежката Меркел, като внасят нов стимул за подобряването на генният фонд на старите европейци. За нас това е един щастлив случай, защото не ни се налага да правим атентати в европейски столици, чрез наети от цру агенти. Всичко, което ни върши работа е добро и полезно!

Браво на спасителите! Това са достойни хора. Съболезнования на близките на загиналите хора!

Поклон пред спасителите при такива бедствия! Да спасиш живот е най - великото нещо!

Абе професоре, сградите са паметници на културата не са ново строителство, какво точно да съобразяват???

То даже и да са съобразени, те са за определен период на повтаряемост, тоест може да се случи земетресение, което да доведе до по-големи ускорения на земната почва от предвидените. Да не говорим, че процедурите за изчислени и оразмеряване са иделаизирани, така че винаги може някой вторник да дойде голямата х*я.

Старата сграда може да се реконструира за да отговаря на съвременната идеология за строителство в сеизмични райони. Италианците са едни от най-добрите в света в тази област, така, че знаят как се прави, просто е много скъпо дори и за Италия, която е в Г7.

Не се кОси брат, той професорът- да каже нещо...пък , че е тъпо-няма значение.

Гледайте уважаеми БГ утре ако ни застигне тази участ дали ще останем хора или ще продължим ЖИВОТИНСКАТА линия на живот,която в момента упражняваме.

Без да съм Нострадамус мога да ти разкажа кво ще се случи:докато правителството от дебили се събере да вземе мерки,цигански орди мародери ще плъзнат по- развалините,тел 112 ще блокира ,линейки няма,гражданска защита ще чака указания от дебилите,болниците няма да имат бинтове и марли,а нацията ще озверее и ще разбие първо магазините за оръжие,а после за хранителни стоки,е тва ще стане,а тия ,дето чакат помощ затиснати постепенно ще си умират,един след друг.

при Ердоган Боко да попита италианците, нямат ли нужда от наши спасители с кучета. Може и малко да имаме, но все пак човещина е да се помогне в такъв момент. Не дай си боже утре и на нас да се наложи.

Кво става уе?! Уж бяха само двама, после двеста и кусур ...

Напълниха ми се очите! (мъж, 41 г.) Надеждата умира последна и не е сломена. Независимо от трудностите по спасяването, заслужава си дори с един спасен живот!

Изглежда ужасяващо !

Ужасно е, как жертвите се множат със страхотна скорост!

Жестока трагедия.

не, жертвите са си същите. Просто преброяват труповете. След срутванията нали си представяш колко хора са отгоре, върху развалините? Постепенно ги изваждат и ги броят. Отделно има живи, които умират от задушаване или от различни рани от премазване - ако не успеят да ги достигнат, извадят и доставят в болница. Но генерално жертвите са си толкова, просто бавно ги изравят. Живи изровени са единици. Всякаквата покъщина и железа от стените при сриването премазва човека, водата и електричеството също могат да убият малко, а в държавите с газоснабдяване - и то. Обикновено за 2-3 дни изваждат повечето трупове, просто за това време успяват да се организират достатъчно хора. Рядкост е после при разравянето с багери да излязат още. Животни оцеляват рядко - първо са затворени и не могат да избягат, а защото много преди нас усещат тези неща когато дойдат действителните трусове те вече от известно време са в паника, после защото когато са ранени те скимтят тихо а не като хора да викат за помощ. Общо-взето това са основните щрихи. Японците са най-големите специалисти, после американците по тяхното тихоокенаско крайбрежие и после всички останали. Съответно ние на този континент имаме опит, но е научено на чужд гръб предимно.

Трагедия. Бог да прости загиналите и кураж на близките им.

Ето това е новина, която предизвиква съчувствие в мен, а не да ми показват потъващи хъхряци тръгнали с гумени лодки през Средиземно море.

УЖАС ! Горките хора ,срещу природните катаклизми не можем да вървим.

Бог да прости загиналите и да ни пази от такива катаклизми!

И кво?

Душица златна мъничка, нека отсега да има добър и спокоен живот, да е за добро всичко! Браво на спасителите

ГОЛЯМА ТРАГЕДИЯ!БОГ ДА ПРОСТИ ЗАГИНАЛИТЕ!!!

През 1977/04,03/ земетресението "Вранча" ,в Свищов паднаха два блока и две джамии. на доста сгради се напукаха стени ,паднаха комини... Жертвите бяха 113 + 7 /след няколко дни-ранени и починали/. При това земетресение са паднали доста повече сгради. Не ми се вярва жертвите да останат само толкова:-((( Дано да са по-малко ,но... :-((((