Продължава сагата на Байер с Монсанто

Германската фармацевтична фирма „Байер“ е близо до избора на банки, които са осигурят финансиране за придобиването на американската „Монсанто“,предаде Bloomberg

Обратно в новината

Коментари - Продължава сагата на Байер с Монсанто | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Байрен Мюхен или Байрен Леберкезен? Пратете чичо ви Митко и одма ще ви реши праблемите!

"Байер" от световен лечител ще се превърне в световен сатрап. Компанията "Монсанто" е символ на всичко, което кара хората да мразят САЩ. Агресивната им политика в областта на ГМО и обвързване на всичките им разработки с това ги правят врагове на човечеството.

Гледам тук много хора се тревожат от ГМО-та, селскостопански отрови, соя в колбасите и разни други дреболии. Истинският проблем е друг - в днешно време за да гарантират достатъчни добиви и да устоят на конкуренцията, всички сериозни селскостопански производители купуват хибридни семена. Но тези хибриди дават висок добив само първата година, на втората се израждат и не дават нищо. Затова на следващата сеитба трябва да си купят нови. От Монсанто. Въпрос: Имате ли представа в какво ще се превърне светът, ако по каквато и да е причина изведнъж се окаже, че семената за новата сеитба няма откъде да бъдат закупени.?Използвайте въображението си и познанията си по история...

Старото поколение няма проблеми да си спомни как се върши всичко на ръка. Новото - ше умирга..... Те затова бързат толкова - изчакаха веке няколко поколения от вв1 да измрът и не им се чека веке......каквото военните покуления можеха, сегашните не могат дори да си го представят.... Как се пере без сапун, как се сече без нож или секира (ше требе да научат малко металознание....и индженерство...) как се готви на копанка над огъня....как се събират съчки на ръка...как се засаждат ягоди на ръка...как се дои крава? как се гледа прасенце.... Ше има горък плач...и ноооооооогооооооо зимрели доде се научат на нова сметка по трудния начин.....

Добре казано, но храна не можеш да измайсториш ей така. Трябват месеци за да изникне засаденото, а и за самото садене са нужни семена, които вече са на изчезване. Сигурно ще има запазени тук-там, но докато се разпространят достатъчно и докато започне да се вади надеждна реколта, ще минат 5-10 години. За това време 90% от човечеството ще измряло. А и фермерството не е лесно занятие по време на войни, кланета, преселения.

има една приказка, дето нямали семена за посев. после старците от селото разровили всички мравуняци и от там взели жито за посев. приказка е, но има държави, в които гмо е забранено със закон. въпроса е - на заразената земя не расте нищо. затова се самоубиват земеделците в Индия и Аржентина.

Приказката за онзи владетел, който наредил да бъдат избити всички старци я знаем. Има едно строго пазено место на земята, където се съхраняват семена от всички видове. Не е там работата, обаче. Не е ясно въздействието на генните уродливи мутанти върху останалите организми. Знае се, че "вредителите" придобиват устойчивост само след няколко години и пръскането с химикали не само не е избегнато, а дори трябва да се усили. Така както днес има вируси, устойчиви на антибиотици. Не е хубаво хората да си играят на богове, защото Природата Не Прощава и ще се отбранява! А не знам дали се досещате кой ще спечели в тази война срещу Природата? Ние или Тя? :-)))

преди 100 години Ленин писа, че при империализма монополите се укрупняват в световен мащаб! Един век го критикуват като прогностик, но сега се вижда че става точно това. Всека голяма фирма поглъща по-малките и става гигантска. Скоро ще има 10-20 корпорации, които ще владеят целия свят и цялата световна икономика - или поне 90% от нея!

Слад това Байер ще окупират и засадят цяла Европа с ГМО семена за една реколта и сбогом вкусни, сладки естествени зеленчуци и плодове ! Това ще бъде началото на края за раята или за повечето от нея ! Монсанто и нейните продукти са проклетието за Земята и нормалния здравословен начин на живот на нейнитя жители !

После Пфайзер ще купят и двете и ще върнат нещата как си трябва. Та ще оправят въпросното влияние, за което някои говореха.

Що не видите саламите пилетата млякото всичко е бъкано с химия Няма салам без гмо китайска соя В Тмаркет 1кг "телешки " на Колбасо за 1,98лв !!!!!!!!!

Пакетче кайма на същата фирма - 0,59лв

Монсанто искат да лиценизрат семената - и реално, да казват кой има право да сее (да яде) и кой няма. Имат частна фирма - мутри, които рекетират фермерите в щатите, които още ползват собствени семена. Имаше цял филм за това. След 5 години, ще ядем каквото ни разрешат, а не каквото искаме. Геноцида идва от към чинията този път...

someone

да.

здравееееееи

Като се имат предвид "ниските" (и в буквалния, и в преносния) селски стандарти на някои държави, се разбра защо са избрали съответните продукти. Всяка жаба да си знае гьола.

че ще се противят Американците. Това ще ужасно силен коз в ръцете на Европа и тогава американските шантажи няма да минават толкова лесно

Тука няма германци-американци, вече има само интернационални корпорации, на които не им пука нито за европейците, нито за американците. Печалбата няма националност.

има и геополитика има и много други фактори

Така е. Колко американски фирми изкупиха европейски, в това число германски. Жалко, че това няма да оправи баланса на влияние.

ако прочетете новините от Аржентина , там е имало огромен протест срещу мон санто , във връзка с многобройните случаи на малформации при новородените бебета. да не говорим за Бразилия, където на дилмичка и спретнаха пуч по същата причина.

Аржентина е световен лидер в производството на ГМО царевица наред със САЩ. Царевични продукти се влагат в почти всички храни - царевичното нишесте се използва за сгъстител на всичко, царевичен сироп се влага като подсладител, с фуражната царевица се хранят месодайните и млекодайните животни...

Аз пък си мисля, че това е поредната заблуда за света ! Накрая ще се окаже, че Байер и Монсанто, отдавна са една и съща фирма. !

вярно е, май. като прочетох какви точно селскостопански отрови произвежда байер и ми стана ясно . поне половината вече са официално забранени за употреба.

Всъщност исках да кажа, че собствениците и на Байер и на Монсанто са едни и същи ! А сега си правят някакви "врътки" за наивните ! Та ние отдавна си яд яем ГМОта !

Намериха начин Монсанто да стъпи в Европа чрез Байер- няма спасение. Глобализацията е в ход и нямаме избор .... Следва подписване на ТТИП- ЕК и ЕвроГейските лидери продадоха Европа !!! В БГ отдавна не се продават БГ семена и каквото се отглежда от фермерите е с вносни семена. ИСКАМЕ СИ КРИВИТЕ КРАСТАВИЦИ, КАЛНИТЕ КАРТОФИ ОТ БГ СОРТОВЕ, И БГ ДОМАТИ !!!

че то вече няма български сортове нито домати, нито краставици. всички семена са предварително определени, обработени с неизвестни препарат и ти ги садиш. да не говорим за местните породи животни, които избиха, защото уж имало опасност от една ама много страшно опасна болест. и после - внос на 20 годишно месо с неизвестен произход. и с това храним децата си.

Както е казал чичко Ленин, ако искаш наистина да контролираш напълно един човек, трябва да контролираш достъпа му до храна. Земя - много, но като няма семена, ето ви пълен контрол. Та тези неща отдавна са замислени и не от чичко Ленин, но проблемът е, че се изпълняват постепенно и методично.

направило е впечатление на възрастните хора, че ак събереш семена, напр. от домати и сам си произведеш разсад от тях, то той цъфте, но не върже. няма плод. това какво е ? само едни специално уж забранени сортове не могат да се възпроизвеждат по обичайния начин.

Хероиновият сироп за кашлица е разработен от Bayer Laboratories през 1898 година. Bayer прекратява използването на хероин от 1910 г., когато са разкрити пристрастяващите свойства на лекарството, които се оказва, че са по-високи от смятаното. САЩ забранява производството на хероин, няколко години по-късно през 1924 година. добре, че са спрели производството ...

храна от Евразия.

демек ще трябва да се яде въздух под налягане.

Заедно ще се опираме на колективния опит на двете компании за създаването на водещ играч в селскостопанската област с изключителни възможности за иновации в интерес на фермерите, потребителите и нашите служители Акционерите вълци ги яли, те хич не са важни, за тях нито дума. Банките дето ще отпускат кредита - също, единстевено са важни фермерите, потребителите и служителите. То бива, то може, ама такова лицемерие го могат само много тесен кръг хора и фирми. Както винаги истината е скрита-покрита.

Германците са велики. Това е.

ние пък спираме да купуваме всички, ама всички продукти и медикаменти на Байер и сме квит. нито лекарствата им са качествени, нито отровите, които се гласят да ни пробутват. бойкот до дупка.

аспирина им става.

при наличието на още поне 10 алтернативи , няма нужда..

Май ще се местим в отдалечени високопланински селца, за да избягаме от отровата.

Или нормите се правят така, че да подпомагат производството в държавата - т.е. някои хора да печелят за сметка на обществото!

Байер пак се захвана с дейността от 40 години на миналия век. Ще ни трепят с европейски продукти! Това ме кара да се чувствам горд!

Това означава ли, че бъдещите им продукти ще отговарят изцяло и безусловно на качествените стандарти и норми на ЕС?

Германците са най-умната нация на планетата и ще стъпят на най-големия пазар на света. Байер ще стане безпорен световен господар, което е супер.

Те германците и до сега бяха на американският пазар, но на местните не им хареса и спретнаха глобите за Фолксваген. Сега същото се случва и с италианците които купиха крайслер. Спомням си и агитката която спретнха срещу добива на нефт във Форт Мак Мъри. Така,че на кравар вяра да нямаш. Так мислят и повечето твои сънародници, но стадо без мърша не може

Hе знам защо аспирините Байер C не са известни в Англия,питал съм в 3-4 аптеки в Лондон(е вярно с фармацевти индийци) и те си нямаха понятие за Байер C

Всичко при капиталистическото производство е направено така, че шепа хора да печелят за сметка на обществото. Справка - дедо Маркс, дето като луди го учат на запад. То и у нас се учеше, ама като дойде на власт СДС (т.е. синовете и дъщерите на същите дето бяха стъпили на врата на народа), забраниха дедо Маркс, за да скрият голямата си далавера ("демокрацията"), с която пак успяха да ни излъжат със "СВЕТЛО БЪДЕЩЕ". . .

Ще купуваме екологично чиста продукция от Русия!Ама не от руските фермери(Пази Боже)ами от китайците които вече на малки групи от порядъка на 100-200 хиляди до милион незабелязани от никого разработват Сибир!

лошо няма. Да види Путьо какво е, да ти "разработват" територията и после референдумче.

Глупак....

Няма що. Доведете ни ги по-близо тези отрови!

Една от основните рашофилистични опорни точки срещу TTIP замина на кино ???

Нещо ми се струва, че не си прочел И ЕДИН РЕД от публикуваните в нета текстове на TTIP. НЯМА НОРМАЛЕН ЧОВЕК, КОЙТО ГИ Е ПРОЧЕЛ И Е СЪГЛАСЕН С ТОВА УБИЙСТВЕНО СПОРАЗУМЕНИЕ!!!!!

До нищо добро няма да доведе тази сделка. Напротив много хора както заети в селското стопанство, така и обикновенният консуматор ще станат още по зле

Няма що. Доведете ни ги по-близо тези отрови!

Един престъпник купува друг престъпник...Нас какво ли ни вълнува

Друго си е чистият и неопетнен газпром и роснефт, които водят кървави войни за повишане цената на петрола ?

++++++++++++ Тъпите руски тролове и конспиратарди много мразят западните компании, които с иновации и работа правят милиарди, а не с копане на въглеводороди :)

someone

купуване - продаване. никаква сага няма тук.