Су-27 прехванал US самолет заради изключено устройство

Руски изтребител е прехванал американски разузнавателен самолет над Балтийско море, който бил близо до руската граница с изключено устройство за разпознаване.

Обратно в новината

Коментари - Су-27 прехванал US самолет заради изключено устройство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Оня ден един мангал ме молеше за няколко стотинки, че умирал от глад. Вчера го видях пак, с два ножа на пояс, да минава покрай мен и гледаше нахално. Така и Русия.

Американците си летят и ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ЛЕТЯТ където си поискат, ясно ли е? Руснаците най много да правят циркаджийски номера с невъоръжени самолетчета да не се повтори случката с туркинята с ф16 и су бомбандировача

Разузнавателен самолет с транспондер не е ли като курва с вирнат гъз насред тайфа загорели пандизчии. Смешна работа. Постоянни провокации от уж Велики сили. Разузнавателен самолет дето всеки го вижда и се навира нарочно на мама си у .... си е провокация. Не , че и руснаците не преиграват де. Ама ние сме направо на средата дето атовете се ритат или си мерят големите работи. Седим по средата, ежим се, репчим се и като знам що армия женска имаме и с тумбаци-дебелаци музейно въоръжени направо ми е жал за държавицата и народа български.

Напоследък хамериканците непреъсато се оплакват - от Черно море, от Балтийско море, от Китайско море ... Някой все им пречел на разузнавателните кораби и самолети, да разузнават край чужди граници. Я руски самолет, я китайски кораб или подводница ...

САЩ по същия начин провокират и Китай последно време. Скоро ще изядат пердаха.

Смях ... Ми който го е страх от мечки да не ходи в гората :)

Е, омръзна ми вече! Ако смятат че ще ходят на разузнаване и че затова ще ги черпят, а като не стане така почват да се оплакват, то по-добре да не ходят.

Ами да бяха го гръмнали.

Американците опъват нервите на руснаците, ама скоро ще стане играчка-плачка.

я какъв красвец е самолетчето на фотото май скоро ще лети над Флорида:)))

не знам Флорида ама Аляска пак мое стане Руска

Американците фъркат с шпионски самолети и плацикат с лайняни гемии около Калининград, сакън да засекат къде се крият Искандерите и къде е ПВО-то. Но руснаците вски път ги облъчват с заглушаващи радарите системи и им се подиграват с "опасни " маневри. Ако това е НАТО, дните му са преброени.

От утре и всички параходи да са с работещи транспондери!

ДИРниците продължават с неграмотността - прехващане вместо прИхващане.

прИхващам: 1 Заразявам се 2 Хващам внимателно 3 Удържам при изплащане 4 За болест: пренася се прЕхващам 1 Хващам, обгръщам с ръце 2 Хващам нещо подадено

Прихваща се трипер, а самолет се прехваща. Има изтребител- прехващач,на не прихващач.

Научи се първо да говориш български ма...пИпИляшкоо....

Преписвачите от дир-а пак са омазали фактите, качеството пада, леди'н джентълмен! Не са се приближили на 30м, а на 30 фута...не е фигура от пилотажа "бъчва", а маневра "бочок"-корем, показват прикачените отдолу въоръжения на противника. Иии...евреите са минали през Червено море....а не през п си м*а!

Дир наистина прави страшно нескопосани преводи, но в случая не знам дали си прав, във висшия пилотаж има маневра "бочка" състои се във въртене на зш0 гр около надлъжната ос на самолета.

На български тази фигура от висшия пилотаж се нарича "Тоно" с ударение на второто "О"

Не е бочок, а "БОЧКА"- на руски. На български - ТОНО. На английски - ROLL.

прямую конфронтацию с НАТО, противостояние Альянса и России продлиться не более 10-20 дней, а капитуляцию со стороны РФ подписывать будет просто некому... Годовой военный бюджет $80 миллиардов РФ против $800 миллиардов НАТО. Винтовка против лазера. Даже если Путин осмелится на ядерный удар (я считаю, он осмелится), и даже если половина советских ракет взлетят, США прекрасно защищены ПРО. Единственный риск, подводная лодка рядом с границами, и то мы считаем, что мы успеем перехватить

Аз зная, преди 30 години,как един германски ученик със самоделен самолет кацна на червения площад.Мина през руската ПВО и никой не го видя.Руснаците са нещастници-само се надуват.

Тогава целият свят им се смя. Горбачов уволни няколко маршали.А един руски пилот с МИГ 25 беше кацнал в Япония и тогава руснаците са наакаха,както преди това се хвалеха с този модел

LeGrandTulup

Видян е и докладван, само че е бил взет за селскостопанска машина. Такъв самолет, с такива размери и със скоростта на лека кола не представлява опасност за никого, затова и не е вдигната сериозна аларма.

Аз помня как преди 2 г. руска подводница Баракуда, изцяло от титаний излезе на 800 м. пред статуята на свободата в неделя 16.00 ч. Как в предаването на Ен Би Си американците им махаха. След това негърът уволни цялата брегова охрана.ХА ХА ХА

И с какво ще прихванат руските стратегически ракети, след като скоростта им е 3 пъти по-голяма от тази на ПВО, а пък ракетите тип Калибър са въобще невидими за ПВО?

В новини руския самолет е бил МиГ-31. Той не може да изпълнява фигури от висшия пилотаж.

Приятел, бъркаш новините - МиГ 31 е прехванал Америскански шпионски самолет в близост до Камчатка - това е в Тихоокеанския регион. Су27 е прихванал подобен американски шпионски самолет на 70 км от Руската военноморска база в Калининград - Балтийско море. Просто краварите се пробват едновременно от всякъде, пък където мине......еми не минава. Това не е бърдака на алкохолика Елцин...

На края САЩ ще думнат цялата ескадрила руски щайги барабар с летището да му е ясно на Путин че е едно дребно нищо Навремето 1950 така потрошиха авио базата сухая речка и дори Сталин клекна

Фигура от висшия пилотаж "бъчва" ХА-ХА-ХА-ХА Абе Дир-ници, преди да пишете глупости като ползвате google translator направете справка. Попитайте някой стар български пилот, който знае за какво става дума. Не се излагайте така! Това е спираловидно превъртане на самолета на 360 градуса по надлъжната му ос без при това той да се отклонява от траекторията на полета си. С какво е заплашвам краварите? Завъртял се е така, във видимото поле на краварските пилоти за да видят, че не е враждебно настроен. Това, че американските "асове" и за жалост новоизлюпените български пилоти вече не могат да правят фигури от висшия пилотаж, не значи, че руснаците не ги изучават. Интересно ако беше направил "Кобра" или " Камбана" какви глупости щяхте да пишете.... Смешници...

Както казах по - долу бъчвата е фигура от сложният пилотаж. Пилотажа бива три вида - прост, сложен и висш. А журналистите биват само от първия вид.

Показали са им фигурата "бъчва" за да им подскажат, че е ракиено време, а не време за шпионаж!!!!:)))))) Другия път ще е "кобрата на Пугачов, за да им кажат, че ще последва смъртоносно захапване!:))))))

Вчера ви казах за новата гаргара на руските пилоти, ама соросерните, не схванаха.:) Продължаваха с турските си майтапи. Следващия път няма да е бъчва, а кобра!!!!!!......Пугачова!:))))))))

Като каза кобра Пугачова,дали те разбраха?!

lu4ka

Положението е насир*телнооо.

Цитат: "По информация на Си Ен Ен руската машина се доближила на около 30 метра и извършила така наречената фигура от висшия пилотаж бъчва"....... и т.н. Само да поясна,след БЪЧВАТА пентаГЕЙци са САЩисали!

Руснакът и професионализъм. Хумор.

В Балтийско море плуват понакога и белуги но те са ката вашите крави, та за това не си търсете белята и "не си карайте кравите където не им мястото", че вмест оттях вие ще пасете нещо което никак няма да ви се хареса!

За разлика от много българи, френски граждани изпращат семейните са реликви - ордени на семейството на загиналия Александър Прохоренко. Семейството Маге изпраща в руското посолство в Париж Ордена на Почетния легион и Военен кръст с бронзова палмова клонка,Ордена на Почетния легион на баща си, загинал в първите дни на Втората световна война изпраща и Даниел Кутюр на семейството на Прохоренко. И казва, че Втората световна война е спечелил руския народ, а Прохоренко е защитавал от терористите и Русия, и Франция, и Европа. Адмирации на такива хора! А ние..?

що чини американски самолет с изключено устройство за разпознаване на 10 000 км от САЩ до чужда граница? Изпробвали явно ПВО-то на руснаците ама брау на брата ко брау трябвало да влезе в кабината им с самолето.

Като юноши по времето на социализЪма мислехме, че не може да има нищо по-натрапчиво и по-лицемерно от комунистическата пропаганда. Уви, оказа се, че има.

Дирче-Посочи ми къде видя цинизми и обиди ,само изредих колко успяха да се задържат срещу Хитлер някои велики държави . Или истината боли ???

И ако се построят загиналите през Втората световна, а за тях е Отечествена (защото само ТЕ НЕ СЕ ПРЕДАДОХА) руснаци, украинци, грузинци и т.н. на групи 20х10 и да минат през Червения площад - щяха да им трябват 17 денонощия!! Затова ПОМНЯТ, защото във всяко семейство е имало минимум по 1 или двама, за да не станете и вие ВЕЛИКИ ПЛЮВАЧИ НА САПУН! Това ви чакаше всички.

Само не разбрах , защо го написа това точно на мен ?

... " по небезопасен и непрофесионален начин " , според мен е , ако не го прихванат

Руските ВКС периодично плашат американските ни братя. Май краварите трябва винаги преди полети да си слагат памперси:), защото руснаците официаално са им обещали, че всеки път като се появят в опасна близост до границите им ще бъдат изплашени. Доналд Кук дали вече има трети екипаж? След два наплашени....смяяяях.

създава имагинерно щастие на тъпата си популация, че представляват някаква значимост в световната политика.

По време на Карибската криза ,САЩ ореваха света, защото СССР им откараха ядрени оръжия под носа.Тогава никой не им бе нарушил териториалните води.Едва не се стигна до ядрена война. Сега какъв го дирят до бреговете на Русия? А бе те ще го намерят,но ще го отнесем и ние ,дето се завираме между шамарите.

презряни по света, както предшествениците си от царска ашия, взимат им парите, но с отвращение.

VIPER

Ама им харесват парите , нали тъй , плебей ?

живот на Западните Пенсионери за сметка на гладуващите крепостници, пълен гювеч !!!

уважение в БГ, ще се държат с уважение! А не селяци с рубашки да се смееят на изостаналостта ни! Те се излагат и ни обиждат, а нищо повече не са! Това са зомбирани селяни, а не братя!

Това какво общо има със статията?

и всичко, прямо в лодошки!

не казва , не е вярно, май,а ?

хахаха, май не е било като в "Топ гън" за краварите :) не съм чул още руснаците да тренират или разузнават около Флорида.

щом от амеррикански филм направи руска пропаганда? Мастер

Не бе братче, не е пропаганда - дреме ми и за едните и за другите. Станаха ми смешни героичните US топ асове и посерковците от "Доналд Кук".

Защо фигури от висшият пилотаж се наричат "небезопасни" и "непрофесионални" ?

Защото за маймуно-краварските мекокитковци изглеждат такива... чак до препълване на памперсите :))))

Явно за американските пилоти ще са "небезопасни" и "непрофесионални". Сигурно не тренират такива неща достатъчно. Виж за руснаците може да са си безопасни и професионални.

НАТО ще заседава във вторник за сваления турски военен самолет Съветът на Северноатлантическия алианс се събира във вторник в Брюксел, за да обсъди свалянето на турски военен самолет от Сирия в Средиземно море. Северноатлантическият съвет ще се събере по искане на Турция, заяви говорителката на НАТО Оана Лунджеску. Турция обвини Дамаск, че е свалил един от нейните невъоръжени изтребители, изпълняващ тренировъчна мисия, в международното въздушно пространство, а не в сирийското, както бе заявила Сирия. "Никой не може да си позволи да поставя под съмнение (военната) сила на Турция", предупреди по турската обществена телевизия турският външен министър Ахмет Давутоглу. И призова Сирия да се въздържа от военни предизвикателства. "Турският боен самолет, свален от Сирия, се е намирал в международното въздушно пространство, а не в сирийското, когато е бил ударен от сирийската противовъздушна отбрана. Самолетът не е бил въоръжен и е извършвал тренировъчна мисия и изпитание на радарна система в Средиземно море. Според заключенията ни нашият самолет е бил свален в международното въздушно пространство, на 13 морски мили от Сирия", каза още министърът. Той подчерта, че самолетът Фантом Ф-4 е летял сам и не е имал мисия да събира информация над Сирия, но призна, че машината за момент е навлязла в сирийското въздушно пространство. "Самолетът не е показал никакъв признак на враждебност към Сирия и е бил свален 15 минути след като за момент е нарушил сирийското въздушно пространство. Турските власти поискали от двамата пилоти да напуснат сирийското въздушно пространство, но откъм Сирия не е дошло никакво предупреждение. Сирийците добре знаеха, че се касае за турски военен самолет и знаеха естеството на мисията му", добави той.

Никакъв свален турски самолет няма. Що спамиш тук с информация от преди 4 години? Модераторите, къде сте?

Това беше преди една година.

Руснаците са гостоприемен народ. За пореден път са изразили своята почит към неканените си гости от САЩ и НАТО като ги приветстват с "добре дошли", а те се сърдят!

Абе тези американци предизвикват нова война,където няма да има победител и чий го д......т в Балтийско море и как щяха да реагират ако руски бойни самолети се навъртаха в близост до САЩ.

Това, което е направил руския изтребител се нарича маневра "тоно". Заставайки от едната страна на американския самолет, той се обръща през глава върху него и му се позиционира от другата страна. Красота! Висш пилотаж на руския пилот, който демонстрира на американските си колеги уменията си. Един вид предупреждение какво могат руснаците.

Руският бабаятлък веднъж бе наказан и им рухна уж непобедимия СССР!Не са научили нищо ново и както са тръгнали не ще опазят и сега ощавената си руска федерация!Преди си изядоха прикладите,а сега може би ще дъвчат и ракетите си,които са под пълен контрол от НАТО и САЩ!

Напънала се планината и родила... мишка.

А ние , кат още сеги "си гризем мъдете", доволен ли си?

VIPER

СССР рухна , пък смешното НАТО пак е в паника - сега пък Русия ги плашела Много плашливи тия бе хахаха

Не четеш история,защото ако се напънеш да почетеш ще разбереш.че през втората световна война благодарение на руската армия германците не избиха американската армия и преди да пишеш,колкото и да мразиш Русия,вземи малко да се ограмотиш за да разбереш,че Америка не са ни били никога приятели.

"Приятелите" са ни сринали столицата с бомбардировки изцяло по цивилното население.

А ние, с нашта авиацее мойм ли а прифана нещо?

Можем да прехванем, как иначе!? Ако ми се бръкне в гащите....