Русия и САЩ договориха ”режим на тишина” в Сирия

Русия и САЩ са се договорили за "режим на тишина" в Сирия от полунощ днес, съобщиха световните агенции, като се позовават на дипломатически източник от Женева.

Обратно в новината

Коментари - Русия и САЩ договориха ”режим на тишина” в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи се бият взаимно в Алепо, а после само едните са виновни.

към държавните ръководства на САЩ и Русия: След като имате толкова много съвместни неща в развитието на космическите изследвания, в индустриалните технологий и всяка поотделно има и свой ценности и достижения и които могат да бъдат от полза на цялото човечество и не на последно място имате и всички военни, политически, икономически и суровинни ресурси защо вървите по пътя на конфронтациятна а не обедините усилията си в полза на цялото човечество?! Нима парите и борбите за политическо и всякакво друга превъзходство е нещо повече и по-могъщо от това чрез Вашите достижения в науката, техниката и обществения живот да направите така че хората по света сами да се присъединят към вашите външни политики и доброволно да поемат по пътя на мирните съвместни усилия за по-добър живот на тази изтерзана земя?!

Свидетели на т.нар. "Коледно Примирие" през 1914 са твърдели, че в тишината, която се е получила се чувал гласът на Бог. Но може би става дума за друго примирие по друго време. Дали всеки има ухо да чуе нещо в тишината, която оглушава? :-)

А бе каква тишина , какви 5 лева, за "нормалните" терористи никаква тишина, а постоянно унищожение.....най нормалния терорист е мъртвия!

Нашите съюзници от USA бързо ще увеличат смъртноста между кратунковците от ИД!Може би няма да са толкова, ,велики"или, ,ефективни'' като руснаците,НО. ...сички знайм,че руснаците и вожда им са върха на една купчина с. .....!

Когато изначално ти е спестено свойството да разбираш нещата, колкото и да те осведомяват си оставаш само "осведомен, но недоразбрал"!

Всичкото кеч на баламатума и бой до откат....няма "нормални " и ненормални терористи, бой до пълното им унищожение!

това което бе пределно ясно, а именно кои са истинските воюващи в Сирия! Останалите, така наречените бойци на Ислямска даръжава, бунтовници, опозиция, кюрдски бойци, правителствени и коалиционни сили са само машите и изпълнителите на волята на тези две свръхдържави!

Къде мога да намеря копчето за изстрелване на ядрените по САЩ? После ще ме номинират за Нобелова награда за Мир. Това го гарантирам.

Намира се в кабинета на главния лекар на Карлуково, под плота на бюрото му.

Режимът на тишина ще бъде разцепен от гръмовна мечешка пръдня с последващо насиране.

насирането къде ще е? в щабквартирата на натото?

няма договор който русия да е спазила ! и този няма да е изключение!

ще се спазва 150 години, до 21 май 2099 година. Едва ли Меркел ще доживее, до тази дата.

няма да доживее , разбира се ! тя не е кашчей безсмъртни като путин?!

Доколкото е известно от историята на дипломацията в последните 100 години Русия и СССР са най-добросъвестните изпълнители но поетите ангажименти по международните договори.Отговорите по спазването на различните членове и алинеи по международно право не допускат тълкуване-отговаря се с "да" и "не"!Това ,че САЩ и някои от европейските им съюзници си тълкуват както им е удобно международното право,не означава нищо друго ,освен нарушение!Най-последните примери в това отношение са Либия и Сирия!Макар ,че много неща могат де се кажат и за Югославия ,Косово,Ирак и Афганистан ! Също така и за Гуантанамо /Куба/,Панама и Гренада!Та даже и за Украйна!Трябва да сме сигурни ,че ще дойде ден,в който тези неща ще се припомнят на американците и техните услужливи слуги!

варшавският договор; договорът за непроменяне на границите . договорът за онд. договора за ненападение. договорът с украина за ядреният арсенал. договора за южен поток. договора за турски поток. и так дале!

Президентът Обама заяви преди време,че американска "кубинка"/военна обувка/няма да стъпи в Сирия.Сега се оказва ,че там ще бъдат изпратени 250 души от специалните части.По този повод министърът на отбраната,според неназован източник, е заявил,че американците винаги си спазват обещания та - американците ще ходят в Сирия по чорапи/ или боси по тяхно усмотрение/Предвижда се и по-агресивен вариант - с маратонки или джапанки!

Американците си пазят хората, а на руснаците не им пука - имат достатъчно дървен материал в Коми !

Руснаците извършиха 15,000 полета, хвърлиха 250,000 бомби, а ислямска държава загуби само Палмира. Или руснаците лъжат и само са летели без бомби Или неизвестно кого са бомбардирали

Поискай да ти посочат поне една страна на която руснаците да са помагали и тя да е процъфтяла ? навсякъде където са били следва мор и глад. Дори и кубинците ги ритнаха по топките защото им писна! През следващите няколко години кубинците само от туризъм ще надминат по стандарт на живот руснаците.

Минуса го кажи на кубинците и ще те бият от клекшопа до Тракадеро, малко атакисче !

Хем "екстремиски", хем "бунтовнически" групи - хем "ал те фанах ал те ебах".

Договориха ? Абе тия договорки пак на гърба на сирийския народ ще бъдат. Договорили ? Що не търсят причината и да я унищожат съвместно, а припкат по следствието ? И двете страни пращят от лицемерие !

Причините са Асад и Путин на първо място!И после тези от Катар които организираха, ,пролетите"!

кво излиза сега? Когато джихадиситте убиват масово и постоянно цивилни - никой не вдига шум! Ето е в статията си пише - "Самите бунтовници са убили 71 цивилни при артилерийски обстрел над правителствените територии". Обаче "Асад е лош" и той трябва да си ходи, а "бунтовниците са цвете"!

С лъжливи договорки от страна на САЩ няма да има мир.Войната ще продължи до окончателното освобождение на окупираните територии на СУВЕРЕННА СИРИЯ.

При всеки договор има две страни. Ако и двете са се договорили, ти чий го търсиш ? Или обвиняваш руснаците, че са се прецакали ?

Ха сега де! Смее ли Мечо да пръцне в тишината?:))) А пръцнал -а отиде МУ режима!

Затова пък ти пръдна гарго

След Балканите, "Великите сили" си направиха второ буре с барут - в Близкия Изток!

То въобще има ли някой представа кой с кого се тепа там. Такава каша забъркаха, че режима на Асад изглежда,като детска градина в сравнение с това ,което предстои.

Тепат се няколко групировки и всяка си има свои си интереси. На-общо, проблемите са 3: 1. Асад - някои искат Сирия да се запази, само той да не я управлява, други целят орязване на държавата 2. Ислямска държава - търси установяване и легитимносст върху територии от Сирия и Ирак. 3. Кюрдите - целят създаване на своя държава, което би засегнало Сирия, Ирак и Турция. 3. Кюрдите.

РФ подкрепя законното правителство на САР начело с Асад, от тази договорка между Москва и Вашингтон излиза, че САЩ стоят зад главорезите. Нещо което се знае от първия момент, но вече открито ни се афишира и се заявява публично от самия Вашингтон...

Интересно какво мислят по въпроса другите.

я кажи ти какво мислиш,мани ги другите

Major Payne

Аз мисля, че едностранно прекратяване на огъня не върши работа. Освен това си мисля, че е крайно време да се приключва с ИДИЛ, но тънки сметки на Русия, САЩ, Турция, СА и т.н. не позволяват да се достигне договореност за съвместни действия.

от 2007 приехме вав симеиството ми исляма но преди бяхме всичките вав кащи христяни но имам 3 сестрите и още един брад които е стодент вав лондонскяд онивиситед но аз сам вав берлин но по право сам стодент тука вав берлин (германя )...сириските страдалзите те са вав европа вав сигорнос и щеса интегрират тука вав европа но и вав балгаря се интегрирад и пускат корени носа истрадал нарот. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ти си приел исляма и малкото ти име е Студент, а фамилното сте променили на vav Berlin! Аман от неграмотници!

Шило

Я, ето кой избивал цивилните!!!!

сигурно и самолетите са били техни предните дни. Кой го научи да правят самолети тези и кой им доставя хартия за тях - ШОРОШ!!!!

Шило

Аз твърдя, че са турски. А ти?

За "Христос воскресе!" един залп от Каспийската флотилия "ще им дойде добре" и на двете страни!?

Това е капан , евротерористите ислямисти ще имат време да се евакуират в ЕС като бежанци .Точно за това няма бежанци в Русия , там ги проверяват кой е клал , кой е ял човешко месо .

днеска няма да упрекваме "Сирийският център за наблюдение на човешките права", че бил Шорошки. Днеска бунтовниците са избили повече от нас цивилни.

Глупак! Поне свържи две приказки кат ората, бе!

научи се да четеш мЪ буля. Па ако можеш и да мислиш и беше прочела статията - можеше и да ги свържеш като всеки нормален човек.

Шило

Ами явно няма накъде и трябва да се признава.

аха... когато фактите са в полза на Путлер са верни, когато не са лъжа. Независимо от агенцията :)))) Това май беше въведено в Русия 2014 година в закона за медиите, нали така?