Парламентът облекчи частично гласуването в чужбина

След ожесточени спорове парламентът все пак облекчи гласуването в чужбина - изборни секции ще има и извън посолства и консулства, но само при определени условия

Обратно в новината

Коментари - Парламентът облекчи частично гласуването в чужбина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Националните предатели БСП пак са на едно мнение с ДПС и Местан.

В ''чужбина '' ще се облекчат ,а пък тука пак ние ще им бършем ....

Значи всички в чужбина ще могат да се облекчат частично. А които от тях се дърпат и не щат да се облекчат, как ще ги наказваме? Насила ли ще ги връщаме да видят какво ни е вътре?

всички избирателни секции трее са в Бг...... иначе манипулация и шарлатанство българина го умее и жив (продажен) дявол. :))) Другото е пилеене на народна пара!

Всички, които сте зад граница обикаляте света по разни екскурзийки, а когато дойде ред за гласуване едва ли не урната трябва да ви се поднесе в къщи. Като имате голяма желание да гласувате ще си направите една разходка и ще гласувате Какъв е пробема? Нали печелите много и живеете над нашия стандарт. Не ви завиждам, но нали е така.Струва ми се,че тия, които толкова много се възмущават не са нашенци в чужбина. Нашенците си работят и нямат време да помислят загласуване. Тук повече са платените манипулатори. Депутатите обсъдиха и взеха решение, което е правилно. Хайде, стига с вашите лигавщини - който заслужава ще спечели на изборите.

български граждани ,в кенефа БГ или извън него , имат еднакви права и задължения - това е положението! Без значение дали са етнически групи, щом имат български паспорт -това е . Въпроса е в това, че тия извън кенефа , няма да имат възможност да гласуват, защото се прави всичко възможно за да се ограничи тяхното участие в изборния процес. Както и тия , които са в кенефа и гласуват с "не подкрепям никого" Нещо неясно? Троловете вече си сменят и пола.

Случайно да си имаш на идея колко българи (не турци и цигани) всъщност живеят в Англия, Германия, САЩ и Канада??? Нека просто кажем че неофициално са почти колкото работещото население в БГ. А да ти идва наум - колко от тези хора работят за да пращат пари вкъщи и издържат семейства и роднини които не са с тях и са в България? Или смяташ че трябва да прелетят океана/цяла Европа за да имат право да пуснат бюлетина? Защо ли им е на тези хора да гласуват изобщо? Освен че без тяхната подкрепа - щеше тотално да изпоизмреме от глад и мизерия, какво ли разбират те от цивилизация и политика? Изобщо как смеят тези хора да ни поучават на морал? Нека ходят да си късат задника от работа докато си пием кафенцето и пушим цигарките с помощите пък ние по-оправните си знаем за кого да гласуваме... балъците само да ни пращат парички... А, да - и това с посолствата - по-голяма гавра няма как да измислят. Да речем, че според управляващите ни - за община Пловдив: една детска градина с една урна за гласуване, навряна до главната - е напълно достатъчна... И другото за което никой не се сеща - на тези хора не им дават почивен ден за да гласуват...

МЕСТАНЕ, ПРОКЛЕТ ЩЕ СИ АКО ЛЪЖЕШ! ИЗЛЪГАЛ СИ днес преди разпятието ХРИСТОВО - бога на този народ и тази земя!

Е тоя коментар направо ме утепа !

Не се ли сещате, че турчолята са пуснали платени, бе братя? Да ни настройват и разединяват. Не отделяй горчилка, а се гордей, че много, много българи страдат за липсващите - във всяко кафене, на всяка българска маса се коментира!

Множоуважаеми Дир.!Този въпрос е много по важен, отколкото откраднатите кабели!

А бе що така другите нации са единни - сърби, поляци, косовари.... , а ние сме орел, рак и щука? Като развалени грамофони сте - едно и също и все склонни на черногледо тълкуване. Недейте така, братя, в навечерието на разпятието! РАЗПНАТИ СМЕ НА КРЪСТА за съдбата на България - едни джагали ги возят с автобуси и ни пикаят, ни ядат, а обикалят по 10 секции и гласуват като мъртви души! И целят завземането на Родината тъмните сили. Как да се направи закона, като нашите хора навън попадат в същата категория с турците, избягали навън? Нали ни турят чатала на врата ЕС, ХК, НАТО..... Що така,бре хора застанахте един срещу друг преди РАЗПЯТИЕТО ХРИСТОВО! СРАМ! РАЗПЯТИЕ за Родината ли заработвате като наказание от Бога за това разединение и противопоставяне? Ние, народът, наследниците на Аспарух, Крум, Тервел, Борис, Симеон, Калоян..... Левски, Ботев, Вазов, Стамболов.....???

Откак се помня само глупости от рода на: дайте другари, братя да работим щото сме голяма нация , имота е ваш работете за благото, на ви по 200 лева братя , плащайте от тях любими братя по 100 лева за парно и още сто за ток и телефон и се радвайте на каквото ви остане , това ви го дава майка България. Правата и парите са от лукавия Запад, оставете ние да се гърчим с тяхната тежест и не ни закачайте ако се изкушим под тяхната дяволска тежест.Следва изреждане на Ботев, Левски и Вазов, които се изчервяват в гроба. Вярвате ли че българинът е толкова тъп, че да не замине далеч от този цирк. Засега само 2-3 милиона и на тях им се взема гласа .

Това, братя, трябва да си го извоюваме ние, както другите народи са си го извоювали, клатени от буржоа, капиталисти, инквизиции! А не да стоим по кафенетата с жлъчни клюки, да въртим гюбеци и да правим всичко що ни е спуснато по ТВ като модерно, но финансирано от нашите буржоа и крадци. В Гърция не слушат българска музика, дори няма да поздравят с една песен наша цял ресторант български туристи. А тук- цяла вечер гръцко без нито един грък.Сръбско, турски гюбеци....силиконови джуки и цици. Добре дошло за изсмукващите този народ от простолюдие, жаден за зрелища и роби на "спуснатата" мода. Къде сме, за какво се борихме? И в момента ви пасат платени турски тролове и ви надъхват против българите в чужбина, живеещи, сънуващи, бленуващи, идеализиращи България, НООО ВИЕ ги плюете, защото прост народ се поддава на манипулация. Когато се научим да отсяваме житото от плявата и дай Боже да не платим скъпо това отцепредателство и братопредателство с война или отцепване на територия, когато сме единни, мислещи и НЕманипулируеми, тогава ще се съобразяват с нас тия, дето са ни хвърлили пари за две сметки, без храна, вода, кола, ... камо ли дрехи или почивка.

Ако парите от външните българи спрат, държавата ще фалира!Нали с тези 2 млрд евро на година, близките им плащат ток,вода,данъци,правят оборот и на частните дюкянчета...Гласовете на тези българи трябва да се броят Х 2.

Всички знаят, че трябва, ама предложете как да се сътвори закона, годен пред международните наблюдатели. Ко са прайте на ощипани невести? Ние да не сме самостоятелни, ааа? ЕС, ХК, НАТО, ООН..., АЙДЕ, СТИГА С ТАЯ ЖЛЪЧ ПРЕДАТЕЛСКА! Аз страдам за българите в чужбина - нашата плът и кръв в чужда земя! Нашите гени утре ще останат там чрез родените и израсли там деца.

Айде стига и от мен. До сега като имахте право на глас , КОЛКО ГЛАСУВАХТЕ ? Само гласове от турция. Вижте числата и стига с тоя лъжлив рев.

Най-големият инвеститор в България. са мигриралите, с техните пари се издържат половината пенсионери и братя и сестрите им. Нали не смятате , че с 200 пенсия и 400-500 заплата , която българи са предвидили за българите без помощ отвън може да се оцелява. Като ги отчуждават сами си копаят гроба на бългаптевземе.Пари за българите не се предвиждат, те мигрират и диаспората отчуждават , това е затворен кръг , който българските политици ползват , за да имат роби , но закриват българщината, което пък ползват с популистични цели и се затваря втори омагьосан кръг, като вече се ползва негативът от собствената некадърност с популиски цели за задържане на власт.Да не плачат че циганите и турците зад която стои 70 милионна икономика ще ги птевземе.

без да искам натиснах -, смятай+. Макар,честно казано, мен не ме интересуват знаците!

А ве пичове , вие ако сте съгласни някой който не си плаща данъците в България да избира кой да нарчи (и краде разбира се) моите и вашите пари най добре да си завре главата в задника. Трябва по принцип да се изключи възможноста някой който не плаща данъци да гласува!!!

Шило

Ердогане, колко пъри идват в България от тези хора? Де се харчат, бе?

Шило

не "пъри", а "пари", извинете за глупавата грешка.

Аве,пич,аз живея и работя от много години в чужбина,но имам имоти в България за които се грижа и си плащам редовно данъците за тях,затова и имам право,дори и да ме няма в Родината,да гласувам!

Плащане на данъци, гласуване ... Абе Вие не разбирате ли, че сте заебли Родината си на произвола заминавайки на по-топло местенце? Никой не обича да му е трудно, но има святи неща за които си струва да страдаш!

;)

Например: Завира си задника в главата, харчи своите пари и ми дава твоите и Вашите. Плаща незнайно къде/на мен/,не и в България, не краде, а дали гласува и къде? На "Кой му пука" , ако е за мен?

Шило

А бе що не върнат чл.1 направо? Навремето бяха БКП и БЗНС, сега да са ГЕРБ и РБ

дето не е имало такъв член навремето, но сега нищо чудно да се появи.

Шило

Имаше, братле. Отмениха го пред декември на 1989г. По силата на този текст, БКП беше слънцето и въздуха. БЗНС пък, осигуряваха комфорта и "многопартийния" модел. Сега, учениците се стремят да имитират учителите си.

като чета коментарите ми става ясно че пак печеливши са политиците! пак ни разделиха и насъскаха един срещу друг! така е и с протестите - протестирайте сами и ще стигнем до консенсус а пък ако се съберете всички на никой няма да обърнем внимание! РАѝДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ Е БИЛА ВИНАГИ УСПЕШНА СТРАТЕГИЯ!!!

но на някои в България така им отърва.

Защо не се пише, че освен БСП и ДПС, против са били и от Атака?

Докато ползвахте златният пръст да държите местаня и ореха на власт, се изписа достатъчно! От тогава не си трувате дори мастилото и е въпрос на време да бъдете заличени и от историята! Предатели долни! БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО А НЕ РУСИЯ!!! Подлоги!

Шило

Я, то се оказа, че комунистите и турците са по-големи демократи от тупащите се по гърдите "демократи"На практика се орязват правата на българите в чужбина. Оставете Турция. Там, където са българските изселници има консулства. Па ако няма- ДОСТ или ДПС ще им плати транспорта. Говоря за сънародниците ни, които живота е запилял по останалия свят.Кой ще се вдигне да гласува, ако дипломатическото представителство е на 700-800 км? Че и на 400-500?Ами преди години, нали уж заради тях същите тези ореваха орталъка, че трябва да има електронно гласуване? А сега какво е? Нито електронно, нито "бюлетинно". Това са български граждани с гарантирани в Конституцията права. Създавайки им затруднения, с явното съзнание, че няма да могат да си упражнят конституционните права, депуТкатите ни на практика газят Конституцията. Е, това ли е правовата държава? Ама разбираемо е, бат Салитата са много.

Никави избори в чужбина, бе! Ние и сами тука ще се справим с гяурите!!!

Това да се чува!

Ако не беше тъжно, щях да се спускам от смях! Как се издават и излагат платените тролове по форумите! Българите в чужбина са им трън в очите, да не би случайно с гласуването си да им развалят раята! Тези тролове, с тъпите си, ужким борбени писаници, допринасят само българите в България да си останат роби, а те за всяко написано изречение се радват на спокойствие и си броят щастливи всяка жълта стотинка! :-)

,,ПАЧАВРА ,, отвън.

Реално погледнато,ако някой работи зад граница временно и цялото му семейство е тук, тези правила наистина го ощетяват. За другите, които са разпродали земя и покъщина, заминавайки в търсене на по-добър живот... Е то си е ясно! Те сами са направили този избор, а като се замисля, малко е вероятно даже и да им пука, какво ще стане в България. Същото важи и за тъй наречените "изселници", които не знаят и дума на български.

Едно е да работиш - друго е да си мигрант!

Трето е да си мутант, ама ги има.

Това го правят, защото знаят какви са действителните резултати на избори.

И аз смятам, че който не е живял повече от година в България, да няма право да гласува. Тези пари, които се спестят от изборни секции в чужбина, да се дадат за лечение на болни деца и за помощи за възрастни. Много обичам родината си, но не е честно да решавам вместо сънародниците си останали в нея. Най-важното е, че Турция ще ограничи намесата си в политическия живот и съдба на малка, но суверенна България. Явно това е начинът, защото при съседите на морал не може да се разчита при всичките фалшификации и манипулации, за които знаем. С две думи - съгласен съм да не гласувам, само и само изселниците в Турция също да не гласуват.

Благодарение на българските политици се преминава към закриване на държавата, тук ще останат само роби, пенсии, цигани и турци с право на глас. Ще настройват тази лесна за управление маса , за да си бандитстват на воля и ще изнасят заграбеното към белия свят, за да са подготвени , когато след години се стигне до неизбежния крах.

Малка корекция - Благодарение на политиците и българите, отказващи се да се борят с всички възможни средства да вдигнат Родината си на крака. Лесно е да се бяга! Трудното е да спреш и да обърнеш посоката...

И как ще обърнеш посоката , като запазваш условията същите и даже допълнително изолираш българите , сега тези в чужбина, утре тези , които ще изхвърчат от списъците. С големи нереални приказки се видя, че не става, а за в бъдеще пък хич не чакай.

когато човек/група е нападнат/а- има две възможности- бяга или се бори, докато стигат силите, а в бг- пише по форумите :) абсолютно съм на мнение, че вие сте от борците.

колкото и да не ви харесва почти цяла Българя се издържа от емигранти!

Колкото и да не ни харесва почти цяла България е емигрирала!

деер

Българите в чужбина са българи, но не трябва да гласуват!!!!!!!! Който живее и работи в България има и само той трябва да има право да определя битието си!!

Баси битието и негрите мигранти не са толкоз тъпи да мислят, че тука има битие и подминават това битие без грам колебание на път към белия свят.

Прав им път тогава!

деер

И този от белия свят какво ще определи за управление в България? Той замисля ли се въобще? На българинът не му пука за детето му, ти искаш да му пука за сънародника му в България!? Мислете малко, че 26 години сме тоалетната на ЕС!

Като прочетох последните коментари се ужасих. Наистина ли има хора, които си мислят, че като забранят да се гласува от чужбина ще се спре турският и циганският вот? Как може да са толкова неинформирани хората в България? Приятели, на последните избори с най-голямо (от както пукна демокрацията) участие на емигранти се разбра истината за вота от чужбина. Тя е, че той наподобява вота в България с една едничка важна разлика. От чужбина (изключвам Турция) няма гласове за ДПС! Казвам ви го, като член на избирателна комисия, който лично е броил бюлетините в Индианаполис. Няма ДПС вот в емиграция! ДПС вота е от Турция и донякъде от германия където много български турци се изнесоха на гурбет. В България има значителен цигански и турски вот. ДПС е партията, която има най-голям интерес да забранят емигрантският вот. А цялата работа става възможна поради една много жалка причина. Бойко ви Борисов българските емигранти го направиха за смях на последната среща организирана от посолството ни в Лондон. Вижте видео в тубата. Не знам дали посленника все още е там, но явно царчето ви се е оскъбило и затова сега играе по свирката на ДПС. Да не би да си мислите, че ДПСарите са идиоти? Та те чудесно знаят, че българите не могат да ги траят. Знаят и че като се възмутят от нещо елементарните мозъци ще се испопребият да гио поддържат за да им направят сечено. Вие сте елементарните мозъци мили мои. Четете, учете и най-вече мислете!

Мислещите заминавате и оставаме ние - не ни се месете щом нямате топки и бягате от Родината си! България ще стане наша, а Вие ще живеете във вечно изгнание!

Ама моля ви се, гласувайте, драпайте си големите топки, задраквайте ни от списъците, изобщо направете най-доброто на което сте способни. Не забравяйте обаче, че от сега нататък само себе си може да вините.

Ами като си броил гласове, не се ли сещаш под какъв международен чук е нашата политика да тълкуваме българите наравно с турците в Турция? Или си тъп? Ти да не ги мислиш за пълни лумпени тия в парламента или нас, четящите?

Ами смятам ви за доста заблудени, вярно е. Ако за двайсет години не разбрахте, че практически всичките тези години сте гласували сами, и само през последните 2-3 години ние тука започнахме да се организираме да гласуваме то вземете си отворете очите. Цялата тази поразия в България си е ваше лично творение и емигрантите не сме ви виновни. До преди три години ние тук само в консулствата гласувахме и поради тази причина си гласуваха само комадированите. Вие сега искате това да стане съ закон. Готово. Ще ви го гласуват изродите. И какво ще се промени питам? Дотук стигнахте самички без наша помощ. От тук нататък пак самички искате? Дадено. Дерзайте български лъвове. Само че защо ревът ви звъчи като магаре?

Слушай "В", не ти е пълна информацията! В почти цяла западна Европа болшинството емигрирали "български" турци гласуват за ДПС. Имаше дори фрапиращи случай в една секция в Полша всички гласове да са за ДПС! А в случая изобщо не се ограничава правото на глас. Просто се слага малко ред в една система носеща във вида в който беше преки заплахи за националната сигурност! И нека да престанем с лицемерието и криворазбраната демокрация!

Човече, не виждаш ли, че тези промени са насочени предимно към ограничаване на американският, африканският и австралийският вот? Ето, че започнаха да говорят за облекчение на вота в страни от ЕС. Толкова ли е трудно да се съберат две и две. Разбира се, че турци и цигани са плъзнали по цяла Европа. Та там е лапачката. Що не дойдат тук в Америка? Ами защото Г тук трябва да работят. Затова тук сме българите. Сега по-ясен ли съм?

Боклуци, не ви пиша за права , щото вие сте соц боклук свикнал на робство и познаващ единстеено радостта от взетите на другия живот, здраве, права и имот. Като отчуждавате българите в чужбина , нито те след пенсия ще се върнат, нито децата им ще стъпят, ще си приберат роднините и един цент няма да видите, тези хора ги зачертавате завинаги като българи. С дерегистрацията ще останете без български гласове, щото циганите няма да пропуснат 20 лева , а турците до един ще гласуват , където и да са виждал съм как ги карат и организират с рейсове, дори в Париж. Родният националист е безмерно тъпо същество, по произход долно ченге, което вместо да сее връзки и изгражда общност , разнася омраза, прогонва почтените и превръща България в секта от роби, пенсионери , цигани и турци.

ЕдеОтЕ! За какъв чеп си ми тука като одъртееш!?! Да ти плащам пенсията и здравните ли, а ти сега да плащаш данъци другаде? Айде не моля! Щом си духнал от тука да търсиш ново по-добро място, стой си там и не се връщай! Такива готованци най-добре да се откажат от гражданството си даже!

Е ама си , с 1500 евро всеки месец в икономиката и няколо стотин хиляди спестени са мехлем за икономиката .Ама вярно на местната сволоч тази логика е чужда на тях им трябват болни, бедни , цигани и турци, които да се множат за да ги експлоатират и крадат като роби.

Дядо, не се гневи! Това е едно начало за спасението на България, а не против българите. Не може да не го разбираш от висотата на възрастта и опита си. Всяко начало е трудно, като раждането. Нашите деца, живеещи навън попадат в една категория с продажните турци, водени под конвой да гласуват поне в 5 секции като мъртви души. Защо заставаш срещу народа си?

Радвайте се турчоля! Радвайте се, ще имате 50 секции вече, баси турското гадно, отвратно население!

това беше вчера. днес няма да имат никакви секции , а само в градовете с над милион население.

Aз живея и работя в западна държава, но с удоволствие бих се отказал от правата си да гласувам по български проблем защото: 1. Kато не жевя там, нямам моралното право да се намесвам в жовота на моите сънародници и, по-важно: 2. Aко промените в закона е'ават турчолята, то това е добре за целия ни народ.

за секи.

Битката и днес в парламента бе изнесена от АТАКА ! Благодарим ви истински националисти и родолюбци , че показахте на турчолята , че неможе да си разиграват вечно коня. първата стъпчица към спасението на България е направена.

''ДПС се обявиха категорично против и напуснаха залата с обвинение към ГЕРБ, че налагат недемократично изборни правила. ... най-потърпевши са българските граждани в Турция... Ние не можем да станем съучастници на това престъпно поведение, заяви Мустафа Карадайъ. Бившият лидер на ДПС Лютви Местан, пък обяви, че текстът се приема точно срещу неговата нова партия - ДОСТ. '' Колкото и недодялана да е работата в момента, щом тия пищят на умряло, аз съм доволен!

ДПС и ДОСТ да духат супата !!!

а да.. мислиш че тез у шайката крадлива са различни.. верваш ли си? ако са кой е у панделата за корупция поне? алоо..сички там от 20 години вече са и рода..

Манталитета и културата на бг са на марсианско ниво и за съжаление не са мръднали за последните 6 века ! по-добре да бяхме гарвани , те поне не си вадят очите ! Нормалните народи са винаги заедно , защото проумяват лесно , че проблемите им са ОБЩИ и съвсем естествено е да ги решават по мирен или немирен начин ЗАЕДНО

Османското владичество - мисля, че това беше официалното наименование на турското рабство, унищожи поколения българи, превръщайки ни от народ в сбирщина нагаждачи, които се ръководят от принципи като - наведена глава - сабя не я сече!

мисля си , че за едни хора да се гордееш с народа си има голямо значение , а за други няма никакво ! има доста българи , които дори се срамуват от това , че са родени и израснали в тази прекрасна страна , много от тях са били или са политици , на които сме разчитали прекалено наивно ....

Тези който ги е страх да се изнесат и които знаят, че няма да успеят в чужбина. Тези от панелните гета, които и тук не стават за нищо, станали съдници. Съдят другите, защото не ги било страх и защото са успели.

Тези които се изнасят за да търсят на готово уредена чужда държава нямат право да ни избират управници.Ако нашите прадеди всички бяха постъпили така днес нямаше да я има България.Лесно е да си патриот докато гледаш как се затрива родината ти но от вън .ИСТИНСКИЯ БЪЛГАРИН ОСТАВА И СЕ БОРИ .

кажи , как се бориш , че да ти помогнем !

Вече да се чувстваме виновни, че живеем в Родината си ли трябва ???

Толкова си ограничен, приятелю имигрант, че да ти правя забележка относно правописа, ще е най-неподходящият подход. Аз, като гражданин на България, не мисля,че хора с твоето самосъзнание имат право да определят съдбата и начина ми на живот. Хора,като теб,сами са се отказали от правото си да участват в избора на посока, в която да се развива страната ни. Единствено мога да те съжелявам и същевременно да се радвам, че ти ще бъдеш изолиран от пряко участие, в частичното определяне на съдбата на моите деца.

Цанко

Да беше погледнал своя правопис ли, що ли. А и на граматиката може да наблегнеш.

бравооооо!!!!! мнооого съм доволен.наи после хубава новина.

На калпав българин, циганина му е виновен за всичко.

Вие ли бе копелдаци, пикльовци, които едва сега започвате да работите и да плащате данъци в България ще плюете българите, които са работили десетки години в България и сега са навън, ще ги заклеймявате, че не са българи и нямат право да гласуват. Ако не сме ние, които генерираме 1/3 от националния доход и вие няма да прокопсате нещастници. Българите емигранти дават на България повече от вашите данъци идиоти. Не вие изроди ще определяте кой е българин и кой не. Задавете се в плюнките си гадове.

Радвам се че си далеч от България !

Пич, кротко ако обичаш. Там от аусланд няма кой да ти брани правата, ние сме хората ТУК, които онзи ден излезнаха, за да бранят ВАШИТЕ права,на жълтите павета. Тъй че, седни на стола, сипи си едно малко и се радвай, че си далеч от тоя кенеф и все пак има хора, които имат интерес ВИЕ да имате право на глас. Хайде със здраве

Колко ли стотици агънца ще излапат тези катили, колко ли крехки салати и мезета ще сгънат в тумбаците? За алкохола останалото да не говорим! И на този фон колко хиляди Български семейства едва ще сложат и по една чорба на трапезата? Мръсни твари!!!!!

но требеше да можи и с нотариално пълномощно по права роднинска линия.

Ако българските граждами в чужнина са 2 милиона, те внасят 3 миларда евро в България. Българските граждани в България произвеждат брутен вътрешен продукт около 40 миларда евро, а те са около 7 милиона. Така, че твоите твърдения са меко казано спекулация.

А колко са изнесли директно, а индиректно ??? А колко деца са изнесени от България ??? После сме се циганизирали ...

хората, които са заминали за да работят не са изнесли имането ти! повечето тръгват с нищо

Драги деца и вдетинени, българин в чужбина си е българин. С лишаването му от право на глас, го лишавате от възможността да променя средата тук. Точно тази токсична среда която го е прогонила от тук и която е създала вас. Тъй като не сте живи пророци, вие не можете да отсечете, и да кажете че българинът в чужбина ще бъде до края на дните си в чужбина. Не. Точно обратното, ако се промени токсичната среда от която сте произлезли към добро, той ще стане българин в България, а и вие ще добрувате.

Те и хлебарките, когато се светне бягат на тъмно, а когато се изгаси пак напъплят навсякъде. Не може да обичаш родината си само когато е наред и да бягаш от нея когато е трудно! Не питайте какво Ви е дала родината, питайте какво можете да й дадете Вие!

+++++!

Мола обръщайте се към мен, не с Вие. Аз не съм важен. Но Родина изписвайте с главна буква. Родината е важно нещо. Само безродниците нямат Родина и не я уважават. Но, те са и майкопродавци , та защо да ги коменитраме?

За кое "тук" говориш, драги? Че някак си не разбираме кое за теб е "тук" и кое - "там"!

Надали някой от пишещите тука знае неща, които знаят народните представители. Не ги мислете за толкова глупави или изкукали.

Даже това което знаем, ни кара да се ужасяваме от техните безродие, продажност, алчност, наглост и гьонсуратлък. Какво ли щеше да е, ако знаехме повече.......? А щом при толкова идиотизми и явни престъпления, все още няма политик в затвора, то със сигурност не са изкукали. Изкукалите сме ние, които пак им се връзваме на номерата как да ни доят, без да се усетим по време на самия процес. Щото искаме, не искаме, накрая ни остават на гърбините огромните им кражби като задължения. Че и на поколенията ни чак!

много интересна работа е , да кажеш , че брат ти , сестра ти , баща ти , чичо ти или братовчед ти , които са в чужбина немили-недраги , в очакване Бг да тръгне по нормалния път , за да се приберат и те в къщи като хората , да кажеш или да си мислиш , че са по-малко българи от тези , които са в Бг и все другите им били криви , когато собствените им деца или родители са пребивани от рецедивисти !!!Но и двете страни са грешни , защото не проумяха какво пише на парламента : Съединението прави силата !!!Докато търсим поводи за разединение , България изчезва в дълбоките джобове на пеевски , доган , б.б и още хиляди други , които печелят от нашия ганьовски идиотизъм !!! Затова ви казвам за последно да седнеме заедно и да говориме свързани неща , защото сме там от където връщане няма и вече сме на път да изгубиме цървулите , заради достойнството на бай Ганьо ! или ще поставиме Родината ни над всичко или ще я подарим на ердоган , както го правят жалките ни "политици"!!!

първо позволяваме да регистрират партии явно национални, а сега се тръшкаме за избори, идиотизм!

Така както чета коментарите изглежда на много българи им е пораснал нов анатомичен орган. Той се намира някъде в аналното отвърстие и се нарича "българометер". С негова помощ притежателите му могат само с едно почесване изотзад да кажат кой е българин и кой не е. След това започват смело да пишат по форумите споделяйки това си откритие. Е аз такъв орган не съм си отгледал. Според мен всички сме българи ако се чувстваме такива та даже и тези в македонско, гръчко, турско, украинско, румънско. Според мен българите сме някъде къде 20 милина човека. Но какво ли знам аз. Онези с българометрите само се чешат изотзад и каквото намерат там го разхвърлят я по форумите я от парламентарните трибуни. Да ги наречем тези "супербългари" и да им пожелаем в най-скоро време да се научат да летят и да си заминат на онази планета от която са пристигнали. Лек ви път супербългари, и като отлетите да не си забравите българометрите!

Който можа - отлетя през терминал - 2 . Сега останахме "балъците", като заминем и ние ще останат най-жилавите българи с или без българомери, те ще живеят в България, а ние ще ги обсъждаме по форумите!

Той българометъра, колкото повече го ползваш толкова по-чувствителен става както гледам. Та май-измежду най-жилавите, ще остане само най-българина. Ще го кръстим последният българин с най-силният българометър. От там нататъка остава само някой да го възпее.

изобщо не е ясно, за какво са изборите в България? За да се правим на демокрация, и да прикриваме неприлични места на управляващите ли? Демокрация е вече мръсна дума! Сладки думи са толерантност от всякакъв род, фу каква гадост!

"А българите в чужбина какво общо с България имат?" - пита някой тук. Е как да коментира човек такава глупост? Българите, какво общо имали с България? Ама разбира се, с България общо имат берберите , туарегите, кроманьонците, троловете и т.н. Но българите, защо ще имат нещо общо с България?

С годинките българите от чужбина стават все по-малко българи и все повече от чужбина! Аз се гърбя и хрантуте с данъците и осигуровките си роми (незнайно защо в чужбина не ни ги искат), пенсионери (оставени от заминалите си деца). И за капак получавам обвинения в глупост и акъли как да живея в страната изоставена от съветващите ме! Любовта към родината не е за нещо конкретно, а е въпреки всичко! А Вие въпреки любовта си сте изоставили родината си. Живейте щастливи в новата си родина и ни оставете в нашата да запълваме дупките от липсващи хора както намерим за добре!

съгласен съм с теб , но има ли нужда от толкова мазохизъм в последното ти изречение ?

Добре ли сте? Надявам се. Надявам се искрено да сте в добро здраве когато пишете тези неща. Първо отричате на българите в чужбина правото на глас, правото на Родина. Отричате ми правото да коментирам, тоест да изказвам мнение. Отричате правото на свободно придвижване на хора и ги карате да се стоят тук за да гласуват за вашите любимци, от които сте явно облагодетелстван. А колкото до вашите данъци и вашите осигуровки, не българите в чужбина са виновни за тях и за начина по който се харчат. Гърбенето ви ми е неудобно да коментирам защото се сещам само за безполезното потене и огладняване. Надявам се да сте в добро здраве. Искрено.