Международната конференция за климата започва в Париж

Париж е домакин на 21 конференция за климата, под егидата на ООН, на която се очаква постигането на историческо споразумение за борба с глобалното затопляне.

Обратно в новината

Коментари - Международната конференция за климата започва в Париж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Юне е в потопените няколко мегаполиса, а в топенето на вечният лед в полярните области. Така Тундрата се размразява през лятото и започва освобождаване на метана от торфищата замръзнал от десетки хиляди години. При директен слънчев контакт се самозапалва. Този освободен метан ще създаде лавинообразен парников ефект, много по-страшен от индустриализацията.

Баце, ти знаеш ли при колко градуса замръзва метана бре? Към минус 170. На Земята такваз температура няма.

Поредната говорилня на ООН, която струва невероятно много пари, а свършва работа за две стотинки, от новите, значи - никаква! Единствената интрига е дали ще присъства лично Путин и дали ще се срещне с Ердоган? Според мен - няма, ще прати Медведев, и ще поискат да бъдат в различни зали и да не се пресекат нито веднъж по време на конференцията ... И това е най-малкото, което ще позволи до известна степен на турчолята "да запазят лицето си", макар и с кисело изражение! Всичко друго е лала-бала ... Ако от тия "конференции" имаше някаква полза, никой нямаше да ги провежда ...

Стига американски ЛЪЖИ!

Първо, те са също един от виновниците поне за европейското замърсяване и затопляне, и второ, не ги ли "подгряха" достатъчно напоследък, та се правят все едно нищо не се е случило? Все говорят за драконовски мерки, но пуснатите 120 000 полицаи дяалеч не са достатъчни - то само ние си имаме над 225 000 и пак ето на, тепат се по сокаците ни като псета по време на ловен сезон и разрешен отстрел. Та, само ще си начешат езиците, ще изслущат "Марсилеза"-та и ще пролеят по някоя крокодилска сълза за невинните жертви, като уверят в имагинерната си солидарност. Трябва всеки заловен дървосекач да бъде осъден да засажда поне 10 г. дръвчета и да ги полива и тори! А на кеупувачите на нелегален дървен материал във всички страни да се отнема завинаги движимото и недвижимото имущество, а дезцата му всеки ден да ги водят да се надишат в някой завод или на някоя натоварена магистрала. Да видим тогава, няма ли да настъпи подобрение?!

25 000 преговарящи ще се занимават с неща, които дори не съществуват ! Но не очаквайте от тези дърдорковци някога да измислят нещо положително за хората. Винаги ще измислят регулации, ограничения и начини да тормозят народите.

ох... изтормозения ми той... да го съжали човек... ма направо едвам гледа от ограничения и тормоз. типично българско мислене - "защо аз да правя нещо, когато има други които не го правят", а после - "що у страните с 1000та ограничения имат по-голям стандарт на живот и ходят по отпуски на Малдивските острови, а аз копам на село при баба за зимнина"

Ах.... любителя на ограниченията ми той. Явно не правите разлика между контролен, регулаторен и репресивен орган.

Абе ей.... я марш да оправяте климата. Много топло стана... кой ще ми купува газа ако се стопли още малко?

Хайде стига с глупостите и си вървете в темите за Русия. Темата за климата е доста сериозно и мнооооого над нивото ви.

Кой каквото и ще да си говори - става дума за ОГРОМНИ пари ! По- хладно няма да стане - Все по - скъпо ще става !

До 2100 година планетата ще се е затоплила с до 2000-3000 градуса, и охладила до минусови, ако онези натиснат копчетата, в куфарчетата...

За каквито и квоти емисии да си говорим ние сме джуджета пред природата. Един исландски вулкан изяжда квотите вредни газове за години. Дори американците да измислят начин всички крави в Тексас да живеят"безотпадъчно" един-два горски пожара изяждат спестените квоти. Да не говорим за Китай, чиято леярна и въбще металодобивна промишленост е на въглища, кокс и т.н.

правилно... какво да спазваме правилата за движение по пътя като може да всеки момента да падне метеорит и всички коли да станат на кайма... да ти имам логиката. ами ако не избухне вулкана следващите 500 години? пожелавам ти да отидеш да живееш в покрайнините на Пекин... да дишаш свеж въздух... ако намериш.

Китай обещават да намалят вредните емисии с 60-65%спрямо 2005, а САЩ с 26-28. ЕС е за 40% спрямо 90-та.

Спомням си една среща срещу световния глад с черен хайвер, че сега пак е подобно, за да се борим с климатичните промени, замърсяваме повече от колкото, ако просто си бяхме направили една видиеоконферетна връзка.

не са подписали договора от Киото?

Щото и те не знаят ... Тези, дето пишат такива бележки, изобщо не знаят какво е истинска журналистика, да не говорим пък за "разследваща" ... Пълна профанация навсякъде! Могат само да пратят някоя млада, заекваща, но "сексуално дишаща" репортерка, която да чукне по носа някой "ВИП" и да му зададе сакраменталния въпрос на днешните репортерки "Вие какво чувствате сега?!" )))))))))

Не ми пука. Щото ми дойде КЛИМАкса