Холандският доклад: Боингът е свален с руска ракета ”Бук”

Малайзийският самолет се е разбил в Украйна след взрив вляво от пилотската кабина, заявиха холандските разследващи. Боингът е бил свален от руска ракета "Бук".

Обратно в новината

Коментари - Холандският доклад: Боингът е свален с руска ракета ”Бук” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въпросът е не каква е ракетата, а кой я е изстрелял! Ако наш МИГ сега (ако въобще може да лети, разбира се) свали един Боинг, какво ще кажем? Руски МИГ (защото е произведен в СССР) свали Боинг, ли?

Руска или съветска ракета? Кога е произведена? Кой я има на въоръжение? Може ли някой да я притежава неофициално? Може ли именно той да я използва, за да компрометира официален собственик на такава ракета? В този ден и час, от кое точно място е изстреляна ракетата?

да обяснят защо не е разсекретена цялата информация /в черната кутия, а също записите на диспетчерите/ и защо подобно разследване обикновено отнемащо не повече от 3-6 месеца им отне 1 година да го мъчат? отделно защо не приеха предложението на руснаците да се изследва стоманата на ракетата и поразяващите елементи - имало възможност да се идентифицира точна партида и да се разбере от чий арсенал е дошла ракетата даже на децата им е ясно че цялото си беше нагласено да бъдат обвинени опълчението и Русия - обаче на мислещите хора ни е ясно всичко!

То това и баба ми го знае.

Киевските изверги и убийци разполагат с ракети "Бук" и единствени имаха изгодата от свалянето на самолета. Така че очевидно това е дело на техните хора.....

Холивудски доклад - какво ще кажат от канец филм.

тъпа и мижава "новина"

Бук е съветска, а не руска ракета! Колкото Русия е съветска държава, толкова и укрина е такава.

като си купя бисквитки "катеричка", очаквам да изскочи от там катеричка. Та и тази работа такава. Украинците притежават стари руски бук, но да видиш ти.....самолета бил ударен с руска ракета бук./заглавието/ Та, в Сирия, когато бомбардира коалицията, някой казва ли конкретно какви са ракетите или са на НАТО?

Не се хващай за превода. Те от Дир-а, кой знае дали изобщо са виждали оригиналния доклад. Става въпрос за ракета, на която е цитиран производителя. А руснаците са като гузен негонен бяга. А ти да не си ходил въс военните складове на Украйна та да знаеш какво има там? Отделно какво пречи на Русия да има стари установки ?!

че който наложи вето на трибунала в ООН е престъпника свалил самолета ....

Не, престъпника е този, който изпълняваше американската заповед да свали самолета. В жалък опит да сътвори една нещастна провокация. И този, който заповяда това да се случи. И съите САЩ, които оказаха натиск да се провежда едностранчиво разследване, в което неудобните доказателства не се разглеждаха. И тези престъпници, които викат Дръжте престъпника, за да прикрият собственото си престъпление. САЩ с марионетките си в Украйна убиха 298 мирни и невинни пътници. Заради жалките си амбиции, да накляпат невинни. Ето това е чудоивищно. Цялото амнериканско поведение, като се почне с организирания за 5 млрд преврат в Украйна, разбиването и постепенното унищожаване на Украйна.

А опорна точка имате ли срещу факта, че няколко дни т.нар. "опълченци" не допускаха никакви разследващи до останките на самолета ?

виновни. Те изпълняват нарежданията на вашингтонските режими (както и ние). Жалко за холандците, че са се превърнали в марионетки.

нисто ново

Какво нещо е пропагандата! Или промиването на мозъци с помощта на подсъзнателно втълпяване!!! Никой до сега не си е помислил да напише например " тази катастрофа е предизвикана от френска кола Пежо"!

Русия ще помогне ня винивникя дя се изнесе колкто се може по-бързо със скоростта на БУК към южна америка или друга спокойна стран далече от Хага -бих направил един чартър за такъвзи - но да не забравяме как израел ловеше нацисти из Аржентина - вече никъде не е спокойно...

Защо Русия да помага на престъпника украинец?

Ми това, което е писано в доклада виси вече половин година на челната страница на ИТАР - ТАСС - докладът на концерна Антей. Обаче, заключението, че ракетата се е приближила към самолета почти фронтално - значи не от долу, а едва ли не хоризонтално е направо мифкокъртач!

Това, което аз разбрах, 1 година и 3 месеца са отишли за установяването на типа на ракетата. Толкоз. Всички останали поне десетина съществени въпроса са останали без отговор.

Това, че е свален с ракета "Бук" си го знаехме от лани. Чакахме да кажете кой точно прати ракетата? Имахте сателитни снимки, уж и свидетели, ама нещо Ви е страх да кажете-Русия или Украйна. Както вчера каза една от роднините на загинала двойка-"Не се и надявам да разберем истината"! Това е, другого е али, бали.

в доклада е ясно само едно украинските диспечери са прекарали боинга оттам, и е ударен от бук (каквито украинците със сигурност имат).

намерете диспечера, вкарал полета оттам, ако е още жив. той ще ви разкаже много интересни неща.

да види своя президент Пиздюшенко който има много излизания пред публика видимо пиян!!!!

Хахаха, това е все едно да се каже "Човекът е убит с руски автомат Калашников"! Както ние произвеждахме автомата, така усрайна произвеждаше старите ракети за установката БУК! Има ги все още на въоръжение в армията им!

Заглавието се стреми да направи аудиторията на News - a олигофрени, които да кажат: Мамка му на Путин, мамка им на руснаците свалят пътнически самолет! Ужасно манипулативно заглавие, показващо същността на нашата, зависима и мазнеща се на Господарите ни, пропаганда! В този стил би трябвало да напишат заглавие: В Анкара - Турция два американски взрива убиха 128 души !

Остава да кажат кой и по чие нареждане е изстрелял ракетата. Защото руснаците са я свалили от въоръжение преди 25 години и в складовете на техните въоръжени сили от тази ракета и помен не е останал.

ами то се знаеше отдавна. руска ракета, изстреляна от украинските бандити!

N. S.

Ракета Бук..... ?? Шегата на страна, обаче това винаги си ми звучи толкова смешно, че няма накъде повече. Нещо от рода на 'загиналият е уличен с куршум от АК 47 (патрон 7.6239mm)'. При 100+ милиона автомата произведени, и милиарди патрони амуниция.......логично е жертвата да е загинал от руснак ? Така че, скъпи .....намерете кой изстреля ракетата а не каква е била ракетата.

россия наложи вето на трибунала в ООН понеже нейната некадърна армия го свали

Не няма да ми дадеш банковата сметка, ще се уговорим по друг начин, но искам да видя че имаш парите. Приемам и апартаменти. Има си адвокат за тая работа. Ще ти ги прибера. Да се научиш как се лъже. Дребен нагъл измамник.

Руснаците свалиха бойнга. Това и децата го знаят. Има хиляди доказателства срещу тях и нито една смислена или скалъпена история от страна на Русия която да ги опровергае. Да си сърбат попарата. Колкото до русофилските предатели, намалявате, намалявате!

Е да, знаят го Децата като теб. Или децата, на които се опитваш да пробуташ тъпите си лъжи. А възрастните много добре знаят за американското планче, изпълнено от киевските марионетки. Прав си хиляди доказателства доказват точно това. А ти поне едно доказателство ще дадеш ли, освен празни приказки.

-Падали трупове по покривите, командир. - Въоръжение? - Не командир, паспорти на студенти лични вещи и т.н. - Е какво прави тук този самолет, тук е война!

Това си го знаехме още в от началото!!! Руска ракета и над УКРАЙНА!!!! Кой им плаща на тези дюмбели ??? Да ми бяха дали на мен парите и да съкратят всичките всезнайковци!!! Щях да направя същия доклад за 2 дена!:))))))

Явно руснаците имат железни факти и хич не се плашат от изводите на разследващите,да почакаме още някой месец и да видим за какво иде реч!!!!!!!!!!!!!!!

Дори не вадят все още сателитните снимки. А целият район е много добре наблюдаван от тях. Дори по дни и часове бяха представили движението на украинските Бук в района.

Е те ако имаха, щяхме да разберем веднага, бъди сигурен.

оня малайзийски самолет дето изчезна над Тихия океан летейки за Китай? Пълен с "несвежи трупове" и взривен от укробандеровците и агентите на ЦРУ за да наклеветят борците за свободата на руския мир?? Ква стана тя? А ? Коментари?

кво стана с испанският диспечер?? СУ25 със скорост 700 км/ч и оперативен таван 7000 метра настига Боинг летящ на 10500 метра със 950 км./ч.??? Как става? Всичко това лансирано от "експертите" на руският генерален щаб??? Пълни нещастници, експерти???? Алооо, ватите? Някакви предположения или тогава изедхоте рублите, а сега ви карат да ядета лай..та????

цъкам ти плюс, за въпроса за диспечера. иначе, си те знаем какъв идиот си, 'зъл кух'.

Трибунал се прави при доксзана вина и доказано виновен!!! От доклада вина се приписва само на украинците, че не са отказали маршрута!!! Излиза, че руснаците са им спасили г..а на укрите?!

Точно и ясно! Самолет се сваля със Бук по два начина!!! Разгърнат комплекс от 6 машини ,включващ машина със 3 киловатов радар Купол ,за прихващане на цели до 180 километра раиус !Радарът включва и приемник на транспордери на граждански самолети и военни такива! Машина-команден център за управление и ръководене на стрелбата-ония дето пишат по прозрачните пластмасои дъски всичката информация за състоянието на въздушният трафик и набелязаните цели! 2 машини за зареждане със ракети,една или две установки със собствен радар за близко прихващане на целите,радарното съпровождането на ракетите до срещата със обекта и взрив на разстояние до 80 метра от обекта.

свалила Боинга е била без информационно обезпечение на Купол. В този случай СОУ сама намира целта и я указва на ракетата. Казакът е сгрешил , недогледал , че визочината на полета на Боинг е 10, 000 м, на уреда на СОУ "1', вместо "0.5" ако е летял украинския АН . Могли са да взривят ракетата преди да порази Боинга, ама казаци....

Стреляно е само със установката със ракетите и собственият и радар ! Соу-то няма допълнителни приемнци за свой чужд или пък за приемане на сигнали от транспордери на граждански самолети! Там операторът вижда само една зелена точка и навежда ракатата по нея! Друг е въпросът,че за да прихване екипажът на установката такава цел в продължение на няколко минути ,да съпроводи целта и да произведе изстрел е ттрябвало да бъде много опитен! Тука не става въпрос за опълчение събрано от кол и въже,а за много добри професионалисти тренирани със години и богат опит!

Със целият комплекс стрелба може да се провежда до десет набелязани цели ,прихванати предварително от радара Купол във радиуса от 180 километра,Купола предава цялата информация на ракетната установка където операторът чака да пристигне обектът във радиусът на прихващане на неговият си ,секторен 1-но киловатов радар СОУ. Веднъж влязъл самолетът във обхвата и във зависимост от това дали системата Купол ще му разреши стрелбата при граждански самолети-няма как да стане,операторът може да произведе запуск на ракетата и ако е граждански-електрониката няма да разреши стартът!

ясно е и за децата кой НЕ ГО Е СВАЛИЛ самолета. това са набедените руснаци. цялата западна пропаганда реве и подава лъжливи и неверни данни за какво ли не, подминавайки руските версии. недаването на гласност е първи и единствено достатъчен признак за ПРЕДНАМЕРЕНОТО ОМАСКАРЯВАНЕ.

Чел ли си доклада, ако не какво блещиш тука??

руската теза беше че Боингът бил свален от украински Су 25, и троловете разпалено обясняваха как било невъзможно да е било Бук- каква следа оставял и как било невъзможно да не се забележи. Кремълският диригент сега махна с палката и песента е съвсем друга. Явно старите 'Буци' летят на алколни изпарения -без следа..

Първо прочетете доклада на холандците и после ми бълнувайте за отклонени полети, скрити записи и други брътвежи!! Всичко това е изяснено в доклада(на руски): cdn.onderzoeksraad . nl/documents/brochure-mh17-crash-ru.pdf В доклада е даден разговорът с диспечерите, от кутиите са прослушани трите аудио канала на двамата пилоти и инженера!! Полета не се е отклонявал.

Flyghtradar dot com. Ебaси мaлоумните протестъри.

Само вие русофилите сте малоумните в случая!! Първо прочети доклада, а после плямпай!!

Системата Бук разпознава граждански от военни самолети! Това доказва,че самолетът е бил свален съвсем умишленно със ясното съзнание ,че се убиват невинни хора! Екипажът на Бък-а или са пълни ненормалници ,при това обучени изключително добре,или добре платени....!

По отношение на това, че цивилната авиация няма система свой- чужд -всеки един пътнически самолет има т.нар. транспондер. Той излъчва сигнал чрез който се предава информация за типа на летателното средство, височината на която лети, скоростта и четирицифрен идентифиционен код на летателното средство - т. нар. squawk code. При напълно разгърнат комплекс тази информация за всеки цивилен и военен полет се изписва. А не бъркайте 9К37 Бук с това което имахме при нас - Куб. Пусковата установка 9А310 си има и антена и радар и каквото и трябва: link

Бук не различава пътнически от военен самолет????. Може да различи по-голям от по малък обект АКО ЛЕТЯТ НА ЕДНА И СЪЩА ВИСОЧИНА. Казаците са чакали АН летящ на 5 хиляди метра, а са уцелили Боинг на 10500 метра - на радара на станцията изглеждат по един и същи начин.

На кой радар? На разгърнатият комплекс от 6 машини ,със 3 киловатовият широколентов радар за далечно прихващане -Купол следящ цели на 180 километра ? Или само със 1-но киловатовият радар-СОУ на ракетната установка ,която няма антена за прихващане на граждански транспордери!?

не разбираш ли какви простотии пишещ

Самолета е свален не с руска, а със съветска ръкета, която вече не е на въоръжение в Русия.

от донбаските терористи от украинска казарма

Само дето Русия има хиляди такива ракети, въпреки че уж не били на въоръжения!! Имат и още много оръжия на склад които вече не са на въоръжение!! Например картечница Максим!! Или танк Т-64 от който имат над 2000 броя!! А не е на въоръжение.

Какъв е тоя сайт радар. ком?? Не виждате ли че това е несъществуващ сайт?? При мен Гугъл не го намира?? Нали там ви е доказателството??

председателят на партията Гражданска защита Анатолий Гриценко: Какво по дяволите?! Какво направихте?! Как може да публикувате това видео едно денонощие преди провеждането на операцията???!!! Ти разбираш ли, че рашистите (руснаците) вече са го дали за експертиза, и са поискали от Ютуб датата на първото качване??? А онези тъпанари, които са били зад пулта в Харков? ВИЕ ТАМ ДА НЕ СТЕ ОТКАЧИЛИ?!...

Поредната руска партенка нали?? Не мина!! Ха ха ха, опитай пак с нещо по умно!!

В момента Русия отдавна няма на въоръжение този тип ракети,те са отпреди 30 години. Е,да -доставила ги е все някога. Прав си,че Русия ги е доставила,но и на двете страни -и Киев и Донбас -именно това е проблема,ти не можеш да разбереш. И на Киев е доставяла,но понеже за разлика от Русия е по-бедна,не се е обнови впоследствие с по-нови,а си е до ден днешен с тези Бук-ове.Аз не зашитавам никой ,но...! Мисли по-здраво (ако можеш)!

Резултатите от експериментите на Алмаз-Антей са показали, че катастрофиралият в Донбас малайзийски самолет е бил свален от стари ракети Бук М-1, с които руската армия вече не разполага. Последната "Бук" модел 9М38М1 е била произведена още по съветско време през 1986 г. Тези ракети вече не са на въоръжение в руската армия. "Алмаз Антей" потвърди чрез експеримент, че самолетът "Боинг" е бил свален от населеното място Зарошченске (руски Зарошченское). Самопровъзгласилата се Донецка народна република бе заявила, ЧЕ В ДЕНЯ НА КАТАСТРОФАТА ЗАРОШЧЕНСКЕ Е БИЛО ПОД КОНТРОЛА НА УКРАИНСКИТЕ ВОЕННИ.

Кой вярва на руските лъжи?? Това че едно оръжие не е на въоръжение не означава ,че Русия го няма!! Танка Т-64 също не е на въоръжение, но Русия има на склад 2000 броя от тях!! И охотно ги изпращаше в Донбас за руските терористи!! То е ясно че няма да пратят БУК с нови ракети който веднага ще посочи към Русия като виновник!!

Ти ли си? Кaто ти гледaм несвързaното и истееично писaне, товa си сaмо ти! Ходи ли дa зaщитиш грaницaтa ни от aрaбското нaшествие?

Вярно ще да е пъстрата, Тя беше съвсем толкова тъпа. Нагла и алчна. Да не строиш вила, та си овоняла с лъжите си форума, мари Ангелинке?

Няма как да има във форума човек ,който е служил на Бук във наши български зенитни ракетни комплекси. Затова бях принуден да търся информация директно от руски сайтове! Има един където информацията ми се струва обективна и безпристрастна. Та ,там един оператор на пускова установка Бук описва точно и ясно как се съпровожда цел със радара на Бук-а,как радара задължително винаги показва,че целта е граждански самолет със отметката- ( I върху радара!!! радара улавя сигнала на транспордера на гражданският самолет!

Не ни разсмивай, БУК няма такива възможности!! Радар улавял транспондера?? Ха ха ха, руски партенки!!

На екрана на радара има отметка- ( I. Склонен съм да вярвам на човека който пише това,при положение ,яе е специалист и според него е възможно да е било както от руски така и от украински екипаж да е проведена стрелбата. Само дето условието е ,яе при малкото време за засичане и съпровождане на целта екипажът е тршбвало да бъде много добре трениран ...години наред!

Специалист от руските ракетни зенитни комплекси-пише,че върху тумблера за настройка за стрелба -изключваща възможноста за стрелба по граждански самолет и прекъсвача се намира във специална кутия със капак заключен със пломба. За да стреляш по граждански самолет ,трябва да скъсаш пломбата и даотвориш капака на прекъсвача и да го завъртиш във положение за стрелба по всички цели! Не съм сигурен при положение , радарът показва точно принадлежноста на целта-цивилен-на кого е нужно умишленият разстрел на граждански самолет!

Този специалист от къде е ?? Русия?? И е фалшив нали??

а ако 'операторът' е ударил половинка водка какво вижда?

Въобще не е казвал такова нещо. Няма как, защото в Агенцията по въздухоплаване много добре се знае. Кой до къде и от къде води самолета. Воден е от диспечерите от Днепропетровск, Украйна. Лъжеш обаче съвсем безочливо. Хайде на бас на 100 000 евро. Дори и по нета ще проверим.

не е воден, защото е на украинска територия! Така че интересното тук се отменя! Но и ти не си интересен!

След 5-10 минути е щял да влезе в Русия и е бил предаден на руските диспечери!! Даже украинците ги пират тях дали имат връзка със самолета!!

ще отговарям на двамца ви, щото сте с един акъл. Че има други правила не според територията е така, но в случая е точно според територията! От Ростовското РДВ са го чакали по разписание, но не е предаден! 5-10 минути са много за движението на един самолет - 70-140 км! Никой не е казавал, че в момента на изчезване от радарите, самолета е бил воден от руско РДВ! Това са си ваши (или на теб, щото акъла е един) измишльотини!