ДДС ще се възстановява частично за покупки над 5000 лв.

ДДС ще се възстановява частично за покупки над 5000 лева, ако те се използват и за лични, и за служебни цели. Кешовите разплащания ще се ограничат до 5000 лева.

Обратно в новината

Коментари - ДДС ще се възстановява частично за покупки над 5000 лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хора, моля, някой който разбира да ми обясни. Ако някой тепърва реши да закупи фирмен автомобил- ок, но какво се случва със старите автомобили, за които вече е ползвано ДДС. И кой ще е толкова малоумен, че сам да си признае за фирмени или лични цели се полва автомобила? Това може да се констатира единствено, ако към всеки автомобил прикрепят икономически полицай. Не мога да разбера идеята на този закон, който няма да има никакъв друг ефект, освен да доведе до огромна корупция.

ТИЯ МИНДИЛИ САМО ОТ ВЪЗДУХА НЕ СЪБИРАТ ДАНЪК. ЕБАТИ ПРОБИТАТА ДЪРЖАВА!!!!

Това тъпо правителство кога ще разбере че предприемачите са по-кът от програмистите. Кой нормален човек ще прави бизнес при кратуните? По дефаулт всеки е престъпник. Ако ме хванат да карам фирмена кола в неделя, глоба. Ай сиктир! Нека Сулю и Пулю и Делян Пеевски да правят бизнес тук, аз се изнасям. Или ставам държавен чиновник - само те са недосегаеми. Хайде да видим една държава от чиновници как ще се издържа?

А ако автомобилът е на името на жена ми и тя го отдава през работните дни на фирмата ми под наем,дали няма да съм и платил за 2 години стойноста на още една кола

КУКУНЕВА В ЗАТВОРА! МИТОВ В САЩ.-ПАСИ В ИСРАЕЛ- ЧЕХЛЮ В ЛУДНИЦАТА- А "БЕЖАНЦИТЕ "В АФРИКА -ВСЯКА ЖАБА ДА СИ ЗНАЕ ГЬОЛА Е КАЗАЛ НАРОДА. АТАКА-ВОЛЕН-БЪЛГАРИЯ! ,ГРАНИЧНИ ВОЙСКИ-СТЕНА-ДЕПОРТАЦИЯ, СПАСЕТЕ МАЙКА БЪЛГАРИЯ ОТ ПРОДАЖНИТЕ СОРОСОИДИ И НПОта!

Абе малко им е на шефчетата,трети месец го вкарвам нашия с по 2 бона ма той не може да се усети щот е доволен че си е намерил работник за 450 лв.Хубаво че приватизирал по роднинска линия за 1000 лв цял завод ма те активите застрашително намаляват а той завалията е тъп и неможе да разбере защо уж е бизнесмен голям пък няма печалба.Така е с почти всички,добре че са откраднали нещо за да стартират и кихат или имат роднини и въртят данъчни измами или цоцат обществени поръчки от свако и бако.Вземете им всичко и им оставете по 20000 лв за начален капитал и ги гледайте как правят честен бизнес.95-96 процента от така наречените предприемачи ще глътнат бастуна.Затова сме на това дередже....

Давай Андрешко, все така! Фалирай го тоя изедник! Бюрото по труда е направено за тебе, там ти е мястото. До живот.

Много ми е интересно данъчното проверили ли са имотното състояние на кандидата за общински съветник от Самоков дето би репортерите на Нова и доходите му отговарят ли на начина му на живот???

Олигарха "Х" си купува Порше, силикон за любовницата, жената и дъщерята, яхта, къща на някой остров и .... декларира, че "частично" ги използва за "служебни цели" и му възстановяват ДДС!? Не е цинично, а отвратително! Тоя надсвири Дянков!

Една държава която няма икономика и единствено се надява да събира данъци и да дере кожата на народа я пиши загинала.

Само се чудят какви врътки да измислят за ДДС-то, за да може да има по-голяма далавера за фирмаджиите... А някой мизерник от село, ако случайно има незастроен имот между къщите - данък! Вместо да увеличат транзитните такси на чуждите превозвачи и реално да борят контрабандата, правят глупости и изпълняват нечия поръчка! Как му казваха на костовото СДС - клиентелисти!

какви "грижи" за хората... А Путин увеличил с 50% средствата, които дава на семействата с дългогодишен брак, за т.н. сребърна, златна и т.н. свадби. Иди ги сравнявай.

НА "ПОЗИСРАНО" 20 СА НАЕЛИ НЕГРАМОТНИ ТРОЛОВЕ... ЯВНО КРАДЕНИТЕ ПАРИЧКИ ПРИВЪРШВАТ И ЗАЛАГАТ НА ВИЕЩИ ПРОСТОТИИ ИЛИТЕРАТИ ... ВИЖТЕ ИМ ПРАВОПИСА, ДРАГИ ЧИТАТЕЛИ! ...АКО СЛУЧАЙНО СТЕ СЕ ОБЪРКАЛИ ДА ЧЕТЕТЕ "КОМЕНТАРИ" В ЧЕРВЕНИЯ САЙТ.

Съветвам всички политици в България, когато най-накрая шибаната ни държава се срути до основи, да се изпаряват на момента, че много хора сме им навити да ги окачим по уличните стълбове с "гердани" около вратлетата!

на всички изедници:катафалката няма багажник и ще си идете голи и без нищо

Време е правителството да си ходи ! ОСТАВКА ! Ревизия на изхарчените и получените пари , тези негодници трябва да бъдат наказани !

С тикви - тиквеник става.

тия май искат преждевременно да си ходят?! надули са се все едно вече са спечелили всички избори на света. ама така е като стадото спи...

Даа, освен че ще ни бесят, ще ни накарат да си купим и въжето.. Дали в друга държава има закон, в който данъчно задълженото лице само си прави "методика", а ако случайно колата му потрябва повече през месеца, ще го глобят?

Отново удър по малкия бизнес. Едновременно с това банките имат печалба от лихварство над 1 000 000 000 лева годишно пак на гърба на малкия бизнес. При лихварство в БГ плащаш 10% данък, колкото и ако се бориш да развиваш производство?!

Не съм в час със бизнеса,но предполагам,че това начинание е голям дюшеш за банките.Иначе не мога да се ориентирам-държавните коли на НСО се използват за какви ли не семейни нужди.Там кво праим?