Незаконен добив на въглища срути къщи в Перник

Къщи се пропукаха заради свлачище, предизвикано от незаконен добив на въглища в пернишкия квартал "Рудничар". От вчера в района е обявено бедствено положение.

Обратно в новината

Коментари - Незаконен добив на въглища срути къщи в Перник | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изобщо не ме интересуват циганите колко са прости, гладни, дискриминирани и не знам си кво още ! АЗ СЪМ НЕТОЛЕРАНТЕН КЪМ ВСИЧКИ, КОИТО НАРУШАВАТ ЗАКОНИТЕ И ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ ЧОВЕШКИ НОРМИ НА ПОВЕДЕНИЕ, НЕЗАВИСИМО ОТ КОЙ ЕТНОС СА !!! НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ НИКВИ ПРАВОЗАЩИТНИЦИ ! АКО НЯКОЙ СЕ ОПИТА ДА УВРЕДИ ИМУЩЕСТВОТО МИ ИЛИ ДА КРАДЕ ОТ МЕН АЗ НЯМА ДА ГО ПИТАМ КВИ СА МУ ПРОБЛЕМИТЕ, А ЩЕ ЗАЩИТЯ СОБСТВЕНОСТА СИ И СИГУРНОСТА НА СЕБЕ СИ И БЛИЗКИТЕ МИ СЪС ВСИЧКИ СРЕДСТВА ! ПРОБЛЕМИТ ЕНА ЦИГАНИТЕ СА СИ ТЕХНИ ! МЕН НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ !

Как в тази държава все няма виновен и все няма закони за незаконните действия на циганите. Да платят къщите депутатите и некадърната съдебна система. Нали са за това да правят законите. Няма оправия!! Пълни нещастници сме в тази държава!!

Да си санираш панелката е забранено, но да прокопаеш тунел под къщата на друг и да я събориш - срещу това няма закон. Тази държава е за закриване.

добре де. щом има мини отдолу, що има къщи отгоре?

Защото къщите са построени преди мините.

"Възнамеряваме да предприемем мерки за трайно решаване на проблема". Какво чакаха до сега, когато за този проблем, дори и аз, който нямам нищо общо с Перник знам от още преди няколко години.

Имате право да не мрънкате.

БХК да плати щетите до стотинка !!! Щом защитават тия същества значи подкрепят всички техни десйствия ! БХК са съучастници на циганите във всичките им престъпления срещу Българите ! БХК да бъдат съдени заедно със всички престъпници, оито защитават !!!

Вие не разбрахте ли че държавата развъжда циганите и се оправдава със законите. Оправяйте се сами , съберете пари за няколко бетонарки и нашибайте бетон в галериите хем няма да влизат "миньорите" , хем няма да падат къщите.

Май така трябва да се процедира навсякъде , ама с циганите вътре!

++++++.......+++++....!

А дали не беше по-лесно още в началото това да се прекрати, пък дори и по най-простия начин: просто засипваш дупката. Дали е много сложно? Скална маса колкото искаш!

Лесно ще намерят копачите. Да ги съдят за тероризъм, за опит за умишлено убийство, за кражба, за незаконни разкопки - и т.н., и т.н. Както казваха едно време хората на Ягода и Берия: "Ако има човек, то член за неговото осъждане все ще се намери"! Ама нали и ромите, и пернишките бекове са избиратели им се мазнят! Да, ама така ще загубят младите, интелегентните, работещите....

Еврофондовете могат да се усвояват и без производство.

са недосегаеми и могат да си правят каквото си искат! За тях няма закон и те винаги са прави в своите беззакония! А кои са виновни за това е ясно и го виждат и разбират и кьоравите и глухите и олигофрените, за последните и тези които са властимащи, били са или се готвят да стават такива!

Хайде сега,орките не са искали да става така. Да не хукнете по протести,ей? Умната!

става дума за 15-метрова галерия, в която има много малко кислород. / тъпи драскачи на статии - каква е връзката на кислорода със свлачищата

За такива престъпления има по-общи закони. Тъпите ни юристи не знаят ли това. Или те искат да видят черно на бяло точно написан закон "Ако Манго в Перник копае въглища и падне къща се наказва с 3000 лв глоба която никога няма да плати". И за това идиотско правораздаване плащаме милиарди - за да ни обяснява все, че нямало закон.

Самоуправството е висша ценност,но е обявено за грях.

камери та камери. на хората им пропаднаха къщите вие пак повтаряте едно и също като някаква мантра.

Лъжа е, че нелегалното копане не е криминализирано. Престъпление е срещу публичната собственост. Вярно, че конституцията на РБ стимулира краденето от публичната собственост, но не чак дотам. Просто са неграмотни служителите.

Ехххх, какво барбекю става там в Перник....И скара от винкело там и въглищата там...

Европа ни порицава и се чуди дали да не ни съди, защото бутаме къщите на "ромите" в Гърмен, без да им бъде осигурена алтернатива....Питам аз същата "Европа": защо, като толкова ги харесвате мургавите братя сте пропищели от тях? Питам аз, нас нормалните и работещи хора, защото същата тази "Европа" не ни защитава, след като всеки ден сме обирани, унижавани, нашите баби и дядовци пребивани и изнасилвани от тези така добри "роми"??? ДОКОГА????ГЕНОЦИД СПРЯМО БЪЛГАРИТЕ!!!!

Значи цял живот бачкаш като роб за една къща. В същото време някой ти оделя от заплатата, за да издържа едни нищо неработещи индивиди. Същите тези индивиди, вместо ръка да ти целуват, незаконно ти прокопават тунел под къщата с цел крадене и къщата ти пада. Същите подземни дзверове изкарват на ден 500 лв. чрез кражба на природни ресурси, които са национално богатсво, докато един миньор цял месец се трепе за тези пари. Държавата гледа отстрани и се кефи, та даже и коментира - то е от свлачище, не са виновни тия, дето незаконно копаят. Ето това е България. А колко е лесно - просто ги вадиш от дупките, прасваш им по 10 години затвор, пращаш ги пак в дупките да копаят в полза на държавата и да си покрият разходите по затвора и това е. Ама се иска държава.И мишоците да излязат от дупките. И едните мишоци, и другите. Те това е!

Правата на Българите кой ще ги защити ??? Къде са тия ПРЕДАТЕЛИ от БХК ???

Ние не сме малцинство - БХК се занимава само с малцинствата. Дори трябва да се занкционират тези на които им падат къщите, че пречат на онеправданите малцинства да си добиват въглища (защото най-вероятно добиващите въглища най-вероятно са от малцинствата).

Ами не се знае вече дали не сме и малцинство...