СБ: Доходи като в ЕС - следващото ви поколение

Световната банка препоръча на България по-висока производителност, по-бърза съдебна система, инвестиции в човешкия фактор.

Обратно в новината

Коментари - СБ: Доходи като в ЕС - следващото ви поколение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като има господари, трябва да има и роби.

Рептилите от Световната банка. И те - препоръки. Е-ей, всеки, който се опитва да затрие България ще бъде наказан свише рано или късно.

Ето какво се случва с тези, които послушаха дянков и борисов. Цял свят им се смее, че потрошиха Университите и Академиите. Веднага трябва да се увеличи до 10% от БВП финансиранито на образованието. Парите могат лесно да се намерят, ако незабавно се прекратят кражбите с магистралите.

Да Ви е честито другарки и другари отличници на Европа. Как вика бат Бойко: "Ние сме отличници!" П.С. Чакам си червената звездичка която ме отличава като отличник.

Ох...само като го гледам следващото поколение и веднага ми става ясно,че нищо няма да стане:)

Прави са. Ама не защото нашият стандарт ще се повиши, а защото техният ще се понижи.

ще почакам....

сигани ще работи, другия ще крадне

Просто трябва да се пазим от лихварската пасмина и да ползваме кредити само в краен случай - за спешно лечение и евентуално за обучение на децата. И трябва да се създаваме кооперативни и Взаимоспомагателни каси.Тоест лихвите да остават в България, а не да се изнасят в чужбина.

Накараха ни да си затрием всички производства и да си загубим руските пазари, съсипаха ни селското стопанство, заграбиха ни златото, превърнаха ни в колония и сега - нямали сме ръст и производителност. Аз не виждам никаква полза нито от СБ, нито от МВФ. Ако пък въведем и еврото, вместо лева, както иска антибългарката Кунева, спукана ни е работата, няма да има и ровещи по кофите за боклук, защото там няма да има и останки от храна!

Мери, Мери, златният резерв на България беше взет на "отговорно пазене" в Москва и повече не го видяхме. Търговските връзки на държавно ниво СССР ги прекъсна едностранно още през 1989г, а частните търговци никой не ги спира да търгуват. В Русия обаче има всичко и то на доста високо качество и ние просто не сме конкурентноспособни там. По отношение на производството - повсеместно се прилагаше източване на предприята чрез паралелни фирми на входа и изхода, след което се взимаха за жълти стотинки или просто се зарязваха, ако нямаше нужда от тях. Схемата започва да се прилага първо от Мултигруп още от 1990г и беше възможна само благодарение на директорите на предприятията, които си бяха номенклатурни кадри отпреди 1989г. Предполагам знаеш кои бяха в Мултигруп, знаеш как после бяха източени банките, как откраднаха спестяванията на хората и т.н. Западняците също имат вина - за блокове 3 и 4 на Козлодуй и някои други неща, руснаците пък за Белене и т.н., но това не можеше да стане без съдействието и съучастието на наши хора,.

Прав си донякъде. Но мисля, че Мери говори за златото, което канадци мисля, добиват тук и го изнасят. Такава концесия е сключило правителството на г-н Костов.Пиша това, което съм чел по вестниците.Дънди прешас е фирмата, изнасяща срещу минимална комисионна нашите подземни богатства.

Да върнат цените от европейски на български стандарт. И няма да им искаме европейски заплати. Не може за едното да може, за другото не!

Следващото поколение е известно с високата си производителност на труда- без да са учили, без да работят, без да са дори грамотни имат пари да си живеят, да се женят и да имат по 12 деца и по 144 внуци; сещате се за кои говоря- това поколение, което ще наследи България; да им е честита.

Нашата производителност на труда е най-висока, щом с кирка и лопата имаме ръст. Представете си , ако имахме съвременна техника.

Демек, ще имате по-висок стандарт на живот, ама друг път!

то и америка щеше да е с векове назад, ако не бяха хора изобритетели с типично американски имена (джордж )Атнасов, Возняк(създателя на епъл), Сергей създателя на гугъл(баща му е завършил московския универсиет), ако не беше Тесла(сърбин). Къде щеше да бъде САЩ и света без тези хора, че те без картофите който откраднаха от индианците си умираха от глад в собствените си изпражнения, докато не открадаха технологиите за бани и толаетни от юга, и ходеха в кожи докато не откраданха технологията за производство на памук от Индианците и Индииците, въобще какво са имали освен мърсотия болести кръвожадност и безпощадно а нецивилизованост унищожила цивилизацията на индианците

Я СИ ГЛЕДАЙТЕ ВИЕ ДРУГОТО ПОКОЛЕНИЕ. НИЕ ИСКАМЕ ВЕДНАГА ИНАЧЕ ЛАБУТ

Кое "следващо поколение"? Това, което цялото ще бъде разпръснато по света ли?

Домланд добре се е справила с теорията.

Ако следващото поколение ще живее добре, значи вече сме успели по всички точки! Ама не обелват дума за постоянния грабеж, който вече е приет като норма за всеки политик, управленец, общинар и всички техни роднини! Какво ще правим с кражбите и крадците?

На чужд гръб и сто добри съвета са малко.

е то на запад са едни доходи, то на село в българия имаха повече собственост, от на запад, на запад човек започва д апритежав анещо едва след 30 години моргидж до тогава всчико му е импотикирано и принадлежи на банката, сега ако си български полтик от село, които от пръв приятел на соц номенклатурата си станал пръф реформатор, демократ и десен гербаджия, там ще си като в рая защото живееш с парите на дядото които освен че си е построил къща е построил и пътища и електропроводи и канлизация и електрификация и заводи и какво ли не, но българския политик които разруши всчико и сега икса и къщичката да вземе на дядо се оправадава с дядото че бил виновен че бил русофил че бил прост, но с кражбата от труда на дядото му много добре на запад въобще на зпад е добре, стига да е на чужд гръб

Г-да чиновници от ЕС ние си имахме икономика, добро здравеопазване, за наука в България всички давахме мило и драго, ценостите бяха истински и си помагахме. Благодарение на вас загубихме тези неща и морала си. Не харесваме американските филми от които се стреля и какскадите са най-големите им достойнства, не желаем да ни използвате за примамка с която да дразните Русия, не искаме американски фондации да се врат в страна ни, защото корист е тяхното име. Вие постъпихте с нас както с арабския свят - отнехте ни всичко и сега сме зле - е как да сме! Н е желаем гейовете да се афишират, толерантни сме, но чак пък паради е прекалено.

че ние си я имаме високата производителност , я ходете се поразходете в амсердам по червените витрини да видите пълно е с наше

Значи, аз като работник трябва да работя 5 пъти повече утре от днес, манго да лежи 5 пъти повече от днес и помощите ще са му увеличени 5 пъти , АМИ ТО ПАК ЩЕ Е СЪЩОТО , само дето ще сме по-малко , следва че заплатите ни ще са по-малки утре от днешните.

"Само един от двама българи ще бъде в трудоспособна възраст през 2050 година, констатира експертът" , само не каза колко роми и бежанци ще трябва да храни тогава този българин.

да с чете "Г-жо..."

това, което говорите, го имахме.Имахме работеща икономика, съд, стандарт на живот,образовани специалисти,които след завършване се включваха в изграждането на страната, допринасяха за общото добро на обществото ни. Е,имаше и негативи но, коригируеми! Лошо стана след като ЕС,САЩ,НАТО,СБанка- Господарите на НСРед, решихте да разбиете "комунизма" по света и ни "натресохате вашата неолиберал декомокрация, нямаща нищо общо с демокрацията"народно господство"...Внедрихте планово подготвени кадри,които внесоха разделение м/у хората,посяха омраза,подстрекателство, корупция, алчност за пари, власт, богатства...САЩ,НАТО, ЕС са причина за разрухата на икономиката ни, за демографския ни срив, за приват.разграбването на общонародните ни богатства?!Съгласно ваш план - подкупихте и си "намърдахте" послушни наши подлоги-ваши слуги не само във властта, а и в управлението на ваши-наши компании, фирми, в отрасли- важни като: енергетика, златодобив, банки и пр.- гръбнака на икономиката! Фалшивата Ви "загриженост"е причина за този хаос и мизерия за народа ни, сътворил с труд и дисцилина достижения, които вече няма! За какво включване във световната икономика дрънкате,като разрушихте икономиката ни? С манипулации, благи приказки и препоръки, няма как да стане!Искате да управлявате живота, съдбата на народите, да определяте кой, какво и колко да се развива.Чрез заеми,печатани пари, вкарвате държави във финансова задлъжнялост,в бедност,причинявате войни, разруха,в името на личните си интереси!Смисълът на Мирозданието,Съществуванието, Живота е: усъвършенстване на Човешката душа чрез Труд в Мир, Любов, Безкористие, Помощ на Другите, а не чрез злото на Дявола: лакомия, лъжа, ненавист, агресия, убийства, войни!Даром нищо не искаме! Ако не помагате безкористно, без взаимно изгодно сътрудничество- оставете ни на мира! Девизът на народа ни е: "Обединението прави силата"! Ще го възстановим и ще се оправим!

Добре де разбирам ... ама ... АЗ СЕГА съм ЖИВ, после ... ясно ще я карам по гръб - ЗАВИНАГИ ... "другото поколение" - ДОБРЕ, БРАВО!!! ...

БРЦК

Имам един въпрос към тия гении от световната банка. Ако приемем ,че производителноста на Българина е половината от тая на Немеца , ЗАЩО заплатата му не е в същата пропорция - демек ПОЛОВИНАТА на немската ? Къде е разликата и кой краде парите ?

Световната банка е елемент от МВФ. Няма такава банка, има Еврейска банка.Следващото поколение на България са Циганите!

Благодарение на тази банка и МВФ се разпродадоха без пари активите на България. Орязаха се пенсии.Валутния борд е прокрлятието на България.

Българинът гори от желание за работа! Производителността на неговия труд е най- добрата! Но след 5 часа не го търси.. а и по празници също!

Доходи като в ЕС, друг път. Интересно, до 2008г имало "голям наплив на чужди инвестиции"....., хубоде, ама дотогава ако не ме лъже паметта, беше Сатанинската тройна коалиция и след това бате Серж и ... след това , като емна бате Бойко и айде в киреча...май, май не на празно бате Сержго избраха в ПЕС. И друго, какво значи следващото поколение, след 100 годинили, е ако това е "планът за България" тогава "Да живеят демократите" и да ходим при Ципрас на обучение и обмяна на опит. Ако така продължава и няма видимо увеличение на доходите, след 10 години в България ще са само гетата и доизживяващи пенционери - ега ти прогнозата, тия направо ни таковат мамата.........

България може да разчита да постигне изравняване с европейския стандарт на живот през следващите 20 години, ако осигури средногодишен ръст на производителността на труда 5 на сто! Максимата на разбойниците дето ни управляват е- Лесно се управлява народ на който жизнения стандарт пада ежедневно!Така че?

Най-смешното нещо на света се казва производителност на труда, което сравнява хората които работят в България и тези които работят в Западна Европа. Вярвайте ми и едните и другите правят едно и също различава се цената на произведеното и машините които го произвеждат, това не зависи от работника трябва да се знае веднъж за винаги и да се спре с това говорене за производителност на труда все едно немеца копае един канал от 100 метра по-бързо от българина и то пъти по-бързо , просто е немеца има машина за това а българина търнокоп. Който твърди друго е работодател :)!

1. Грамотност за циганите и джихадистчетата. 2. След това им дайте да прочетат какви ще са възнагражденията им след 20-25 години. Така де, това са бъдещите поколения на колонията България, защото на българите поколенията ще са по света. Ако до 20-25 години някой инатлия български пенсионер ВСЕ ОЩЕ Е жив, за него ще се грижат близките му, които може и в Китай и в Русия да са, но в никакъв случай няма да са в България.

Сега дъ си живеа живота! Те си обновявят поколението на 10 години ! баба Тодорка, чекала цар Симо да я оправи, а сега, Борисов Две, слет около, 70 годити ?! Ще го блЯнуваме, и на Оня свят, аха ха хаа...!

Дамата от Световната банка е изразила прозрения, каквито всеки средноинтелигентен българин знае. Но за тях тя получава невъобразима за средноинтелигентния българин заплата, която й плаща...пак той (Световна банка е международна ДЪРЖАВНА институция, която се захранва от вноските на държавите-членки, вкл. България). В такъв случай икономистката от СБ да докаже, че си заработва заплатата, като ни отговори на следните въпроси: 1) Ефективна ли е средната производителност на Световната банка, съдейки по резултатите от проекта на тази институция в България за интегриране на циганите и т.нар. "десетилетие на ромското включване", което започна с много фанфари и завърши току-що съвсем тихомълком? 2) Колко пари похарчиха по този проект и какви са резултатите от него? 3) Какъв добър пример дават европейските служители на Световната банка за добросъвестност и спазване на законите, като в същото време необосновано са освободени от данъци и масово не плащат социалните си осигуровки към държавите си?

"Доходи като в ЕС - следващото ви поколение" Може да се разпечата и рамкира като лозунг и да се показва на всяко следващо поколение :)

С ТЕМПОВЕТЕ НА РАСТЕЖ НА РОМЛЯНСКОТО НАСЕЛЕНИЕ И НАМАЛЯВАНЕТО НА ГРАМОТНОСТТА ДО 25 ГОДИНИ ЩЕ СТЕ КАТО В БОЙКИНА ФАСО :)))))) ... КАЛФИН :" 50% ОТ МЛАДИТЕ НЯМАТ ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ И СА НЕГРАМОТНИ" .... ТИЯ МЛАДИ СЛЕД 25 ГОДИНИ ЩЕ СА В ПРОДУКТИВНА ВЪЗРАСТ 35-50 ГОДИНИ :))

Трай, коньо, за зелена трева.

Това изказване показва ,че от СБ нямат никаква идея какво е положението по тези земи.

отишла една жена на гроба на тошо и почнала да нарежда. -тошо,тошооо,стани тошоо.да легнат боко и плевню че стана много лошооо.

БОЙКЪ МУТРАТА ВИ ОБЕЩАВА СВЕТЛО БЪДЕЩЕ ..... ....СЛЕД 30-40 ГОДИНИ :)))

не след 150 години.

C тази статия, ми отворихте очите бе хора! 3начи, Cветовната банка пак ме оставя на течение?!.. пак да гоня вятъра! Cлед едно поколение,... доходи като "сегашните" в EC??!! Aми, тогава EC с какви доходи ще са??!!!.. че защо да чакам 25 години, за да стигам Hещо което тогава ще е Hищо??.. да плащам и издържам цигани и крадливи и лъжливи политици ли?? Hе искам с магаре, да си ора нивата, а с Tрактор за да си "повиша производителнността" на труда...хахаха...! утре съм на терминал 2 и отивам при ония с "Tракторите", а магаренцето ми.....го оставям да си пасе волно и щастливо.;)

това е само една тъпа статистика и не отчита много политически и социални конюктури. производителността на третият свят например не е задължително по-ниска - просто трудът и продуктът са по-малко оценени благодарение на политическа обстановка и изобилие от ресурси и като цяло величината на тази подцененост се усвоява от потребителите на техните продукти, които са развитите страни - точно заради това повечето производство е в третия свят. да вметна, че не живея и не работя в бг - та никой не може да ме убеди, че един чиновник, продавач или особено фризьор и водопроводчик в ЮК, Германия, Холандия особено германия и холандия - Франция и ред други имат по-висока производителност от един български техен колега. въпрос на ресурсна оценка.

поздравления за точния коментар по темата

СБ: Доходи като в ЕС - следващото ви поколение Точнао така, в следващият живот всички ще бъдем по-добре.

...четете, чететеееее...гърците са народ и то Bелик! първи се усетиха и...мада факааа!!;)

Кво са се усетили? Как се играе кючек ли?

Kючека е, за простите..бедняко!.. и сега,.. Cиртакито, ще им звучи като Bиенски валс на EC;)хахаха...;)

Месо 20-30 лева Ориз 16 лева Хляб кг 5,78 лева надник за час 7 лева Месо 7 лева Ориз 3 лева Хляб 1 лев надник за час 2 лева Първите цифри са от 1939 година, а вторите от 2014.Работната седмица през 1939 година е била 60 часа, 2014 40 часа.Цифрите са от статистическите годишници и могат да се вземят от НСИ.Но са безкомпромисни!

Поредните смехории! След 2050, хем ще сме малцинство, хем ще трябва да работим двойно повече, хем ще издържаме мнозинството - ромите. Тоест 4 пъти трябва да нарасне производителността на труда. За да стане това, технически трябва да задминем Япония и да работим на 16 часа трудов ден. Няма как да стане това. Ние не сме мързеливи и сега. Не смятам да хрантутя паразити. Въобще не е нужно да се работи повече, или да се вдига производителността на труда. Не че е лошо, но най-важното в една икономика е реализацията на продукта. Няма как да реализираме продукт на запад! Пазарите са на изток. След реализация на продукт, се генерира печалба, която се инвестира в човешкия ресурс и техническия капитал. Така се вдига производителност! С РЕАЛИЗАЦИЯ НА ПРОДУКТ - ПРОДАЖБА.

колело, ама друг път