”Лукойл” опровергава лабораторията на Иван Костов

"Лукойл" ще съди ръководената от Иван Костов Лаборатория за управление на риска заради доклада, според който бюджетът е ощетен с цената на суровия петрол.

Обратно в новината

Коментари - ”Лукойл” опровергава лабораторията на Иван Костов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам какво е казал "ваньо" костов. А и не ме интересува.Знам обаче че именно той ПОДАРИ на съветска русия за $250 млн една печатница на пари.Така той ощети за собствена изгода "държавата".А шофьорите ги прекара като ги застави да карат коли със скъп бензин сега.Преди 10г когато цената на петрола беше като сега,цената на бензина НЕ БЕШЕ КАТО СЕГА .Май май беше около два пъти по-ниска.А различните компоненти от цената на бензина не са се изменили кой знае колко.Разликата от ДВА ПЪТИ ПО-НИСКИЯ ПЕТРОЛ Я ОБИРА ЛУК ОЙЛ.ТОЗИ НА КОГОТО "ваньо костов" ПОДАРИ НЕФТОХИМА.Тоест съветска русия.Това са БГ политиците-взимат си СУХОТО(щото "ваньото" не се е разминал без "стимул" от "освободителите"),а останалите БГ ГО ДУХАТ.Това да продадеш една печатница на пари е все едно да заколиш кокошката дето ти снася златнияйца-както го описва лафонтен.

Ако българите са хора,нефтохима трябва да се национализира и "освободителите" да ходат някъде да се шибат.Да видат какво му е било на дядо ми когато са му свили маслобойните

Има си хас, нещо да не е законно, когато става въпрос за рашаните. Костов и американците лъжат за горивата и за ФИФА.:) Доказано от пророка на Путин.

за 5 години Лукойл ни съдра кожата. За това има богати руснаци и бедни българи. ''Братята'' кожодери и сега ни щавят. Сорта Урал е по-слаб от Брент и е под 60 долара за барел, а беше 105-110 дълго време. Сметнете с колко паднаха горивата !!! Сега бензина е 2.36, а беше 2.59!!! Нищо не са паднали!!! КАЖЕТЕ КАКВО Е ТОВА? ПАК РУСНАЦИТЕ ЖИВЕЯТ НА ГЪРБА НА БЪЛГАРИТЕ.

Господа бирници от Лукойл, някакси не ви вярвам. Плащаме едни от най - високите цени в Европа. Костов излъга милиони хора, но иначе за много неща е прав.

Чудя се защо лабораторията на г-н Иван костов не подготви и един доклад за американските ТЕЦ-ове в "Марица изток"!? Ама нали е русофоб и американско протеже веднага хоп, и Лукойл на пангара! Може би е правилно да атакува Лукойл /нямам никакви симпатии към тази фирма/, ама като е такъв пич да погне и Мариците ! Само, че май не му стиска!? Обикновеният българин страда повече от цената на тока, отколкото на бензина. А относно г-н Костов- никога не съм го харесвал, ама след случая с КТБ направо "се оля".

Не се хабете да гадаете нито се заблуждавайте за някакви национално отговорно поведение на бай Костов. Бай Костов, който още 1997 г сложи външната и вътрешна политика на САЩ за идеология на СДС, в този случая с Лукойл той изпълнява командите на ДС Вашингтон ,намиращо се във война с Путин. САЩ и Русия тук ще се гъделичкат като бизнес конкуренти, а бай Костов изпълнява американски поръчки.

Е ха дано поне вие да успеете да го осъдите. Той главният лаборант Костов ощети България в пъти повече от вас.

този "специалисту" трябва да съди цял народ на България!И да приключи целия драматизъм и интриганство от този мръшляк!

Не съм чувала циганин - българин да храни.

Лукойл са мародери! Цените на горивата на дребно, които се определят от цените на едро са днес при цени на нефта около 60 долара са равностойни на тези, когато цените на нефта бяха над 100 долара. Какво има да се оправдават. Не че признавам Костов за прав, той е най-виновният Лукойл да ни мародерства, че го подари на руснаците изцяло, вместо да запази един блокиращ процент българска собственост. Лукойл не плащат и 11 стотинка корпоративен данък, а го изнасят в офшорните си сметки в Лихтенщайн. Държавата да принуди Лукойл да се регистрира като българско д-во и да си плаща данъците в Б-я?! Това ще е държава! Сега това е мутраджийска безхаберна територия, подвластна на интересите на световните олигарси и позволяваща си да граби от бедния български народ безконтролно! Да не уточнявам кои, народът вече сеща, че иначе цензурът в ДИР ще ме изтрие!

Едно уточнение, цените на дребно са същите, каквито бяха при 140 долара за барел.

Нетохим Бургас беше продаден за 101 милиона долара като друг купувач тогава не се яви.Тази цена беше добра тогава.

Вън руските колонизатори които не плащат данъци.

немат един с гащи и ся полвзат Костов... прецякаха го с ктб и нема как. никви политици не са Младенов, Костов и Виденов...Борисов..Местан, Кънев, Москов, ........................... има директори на театър на марионетките. по охраната ще познаете само - директорите. не и собствениците.

имат ли водомери там или немат? ко ми са въртите тука като блажили на булки?

Русята и Турцята плащат на бургъзлии да са националисти и дуписери. жалко за Бургаските вечери, Тони..и дано немат нещо общо с обира на България. Дано, дано....помним.

Посланикът на САЩ Джеймс Уорлик посети "Лукойл-Нефтохим" седмица преди да започнат двете дела на бургаската рафинерия срещу отнемането на лицензите за акцизните й складове. Посещението изненада мнозина, още повече че посланикът на няколко пъти похвали компанията. "Лукойл" е най-големият частен работодател в България и плаща изключително високи данъци", каза Уорлик. Това е и тезата на руската компания, която изтъква плащаните от нея ДДС и акцизи. Това обаче са косвени данъци, които се плащат от потребителите. Компанията на практика не плаща данък печалба, тъй като се възползва от облекчения данъчен режим. Повечето големи инвеститори в България следват същата практика.

на официално посещение в ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас беше Негово Превъзходителство Джеймс Уорлик - Посланик на САЩ в България. В американската делегация бяха включени Сейджи Ширатори съветник по икономическите въпроси, Риаз Ауан - регионален директор и Джес Банак - зам. регионален директор от Министерството на енергетиката на САЩ и Бил Пенингтън - съветник по политическите въпроси. На кратък брифинг след посещението Н. Пр. Джеймс Уорлик каза: ЛУКОЙЛ е важен работодател и допринася значително за българската икономика. Той е и съществен играч в енергийния сектор в България. Радвам се, че имах възможността да посетя рафинерията.

Tоз път,..Kостуффффф ...ще намаже тиганя! хихихихих...

КОЙТО ПЛАЩА ЗА МУЗИКАТА , ТОЙ ПОРЪЧВА ПЕСЕНТА :))

Циганина от Ихтиман трябва да го бесят по един път всеки ден в продължение на години

Нямам нищо против, ако един мошеник съди друг мошеник, само после ние да не плащане съдебните разходи и компенсации. Иначе нека си ги мерят и дано, ако се докаже вина, най-после някой да го застигне участта на министрите в Румъния.

Лукойл плаши гаргите. Те нямат интерес от съд, защото ще загубят, а тогава ще трябва да плащат поне 1 млрд, щото няма да им как да им се размине. Ако обаче си траят нищо чудно да станекато в поговорката "Всяко чудо за 3 дни". Вместо със съд да бяха заплашили с танкове - щеше да има по-голям ефект.

Kостофффф, ще яде хурката! Tози път, ще видиш гарги ли са или лебеди!! xaxaxaxa...

анализите бяха направени от лабораторията на Пурко например бих ги подкрепил, но от ръководената от този.....изпитвам силна миризма на нечистоплътност.

защо в Люксембург, с минимална заплата 1801 евро, цената на дизела е 1 евро, а в "милата" ни мащеха 2,35лв?

Това е типична бандитска фирма и го знаем много преди заключението на Костов.

Най големите далавери с горива се вихрят отново в нашата скъпа татковина.Не е само в цените въпроса а и в качеството на горивата.А Лукойл в България дава тон за песен.Те продават менте горива и другите дето внася и те ментета...спасение нямаааа....Карам машина 3.5 тона коята гори в БГ обикновено 11литра на сто км. Защо в Италия и Франция карайки през Алпите Разхода е 9.4 литра.На нито една бензиностанция в БГ няма гориво което да отговаря на някакви въобще стандарти. Аха може би на рашънките ...не се сетих...

Това разхода на масло ли е?

Тати ме е учил на тъпи въпроси да не отговарям другарю Янев!

Лукоил ограбва десетми милиони от ДДС от бюджета с финтивен износ на бензи - всъщност танкерите се пълнят морка вода. Национализация на Нефтофим и разполагане на Българската армия на окупираното от россия пристанище Росенец! За да яима България !

Не може ли да пишеш грамотно.

Лукойл не е само руска компания!

Посоч1ете ми далавера където лицето да не е участник - последна справка КТБ.

Tози път Kостофффф, ще си намери Mаистора!.. ще му лъснат петълите, защото Tе имат много пари и ще го съдят и извън страната! HO,.. алчността и злобата и завистта понякога водят до дъното!.. и тои ще си го получи!;)

Това, че Лукойл жонглира с цените може би е така, това, че не плаща данък печалба, може би е така. Въпроса е от тога датира всичко това и дали не без грешния Костов не е част от системата. Лошото е, че нямаме държавници, а само мижави политици. Това прави "разкритията" цинични и със скрити подбуди.

Нямам нищо против минусите и не съм фен на Лукойл, но някой държи ли в ръцете си финансовия отчет на компанията, или емоции и симпатии, или една жена казала - в случая ...

Лукойл има оборот през годините на стойност 40 млрд.лв (!!!)и всяка година НЯМА ПЕЧАЛБА!!! Те работят на загуба.Това май е едиствената рафинерия в света която вече 10 г.работи на загуба(горките). Ами Газпром?В БГ сме с най-високите цени в света ! Това е практиката на мурзилите- подържат пета колона (рубладжийски отрепки и откровени предатели)за да ни доят като крави.В БГ др.Путлер отглежда цели партии ,медии и правителства.А цената я плащаме ние през цената на горивата,както и уникалните енергийните "проекти".Т.н.р. Голям Шлем на баш рубладжийската подлога-Гоце ,целеше да ни загроби за 50 г. Един Иван Костов има смелоста да го каже(преди 2 г.Трайков също го каза и го изгониха)

правя разлика между двамата - а ти ?

дивчо, това е СЧЕТОВОДНА ЗАГУБА, дивак непоръбен. И е на загуба, заради ИНВЕСТИЦИИТЕ, а те са за над МИЛИАРД И ПОЛОВИНА долара, дивак НЕПОРЪБЕН!

Селски,в БГ "инвестициите"са разтегливо понятие,особенно когато контролните органи са ти в джоба.

Друга форма на кражба. Значи се краде чрез инвестиции. Кипърски и други офшорни фирми получават пари от Лукойл. Оттам нататък не знам.

Защо изобщо му се връзват на тоя мангал ами не го наврат де слънце не огрява? Съд няма ли? Том мангал не знае ли, че Лукойл е ДАНЪЧЕН СКЛАД и всичко се следи до капка и стотинка??

А сега,нека ЛУКОЙЛ публикува всички цени по далаверите и нека не се крие зад факта ,че по времето на Костов рафинерията бе зависима от руските доставки,когато България бе тотално опоцкана от червената сган!Оправданията с КОСТОВ не минават,а той е напълно прав!

ний как са сетихме да плюем Костов днес точно и безплатно... нещо друго щях да правя, ко ли беше... безплатно е нали? плюенето..

Я,я един червен чукундур ГНЕВЕН гей като Станишев,си въобразява как жена му побягнала като са я спипали да обслужва няколко мангала!Те това е аврорското вещество в червените мозъци! Легни си снякой сидеровец и се успокой!

Уважаеми г-н Костов, като " икономист " правите ли разлика между себестойност и пазарна цена. На пазара на горива в България са едни от най-големите фирми. Изказванията са ти абсолютно елементарни, даже и за първокурсник в икономическия техникум. За мен или си купен политик, или невероятно некомпетентен. Друг път след като се изказваш някакви твърдения ги подкрепи с разчети и факти.

Според Костов Лукойл внасят евтин нефт и пишат цена с един долар по-висока за барел. Това е престъпление при отчитане а стоковите запаси, респективно намалява печалбата. Въпорсът не е дали цената е пазарна, а цена на какво се вписва счетоводно като склад. Пазрността е съвсем друг аспект! Лукойл отиват на пазарния принцип като аргумент, за да отклонят вниманието на неразбиращи и да замажат някак си мащаба на скандала пред по-широката общественост. Предполагам.

Не дали сам си разбираш какво си написал.

Ако не бяха западните технологии, сега мурзилите щяха да агитират по морза с радиоточките. Гаварит Масква. Програма Христа Ботев. Гаварит вожд и учителя болгарскому народа Георгиа Димитрова.

Да здравствует руско-болгарская МАФИЯ!

Руската агентура,разпасала се в България,сякаш сме губерния ,нещо е е сбъркала и трябва всички путинови пудели да разберат,че България е Европа и е загубена ,като Украйна за путиновата империя на злото!Браво на Костов,прав е!

абе лайнар, аз бях от първите ОТ ПЪРВИТЕ, ЧЕТЕШ ЛИ?? - които през 1989 отидоха на митингите на Екогласност!!! После през 1990-та се създаде С Д С, на което тоя черен циганин еба мамата, заради държавна сигурност! На тоя мръсен прошляк ли ще правиш реклама бе, ей???????

Тодоре, бил си от първите. Не се ядосвай. Костов е прав. Задръж си емоциите, пийни си валерянчето и се успокой. Настрой си радиоприемника на ТВ Алфа. Ако е руски телевизор го настрой ръчно.

Как с лекота изкара Костов, дето подари Нефтохим на путинофилите, за антипутинофил? Ха ха ха ха, всичкото дърлене е за МЪНИ МЪНИ- делят пазари и икономика на наш гръб. От СДСар никога няма да стане антипутинофил!Разкрит си- оди да се криеш в шумата! ;)

Някой може ли да ми обясни как така с по-високата цена на вносната суровина "Лукойл" ощетява бюджета? Вярно, че си увеличават разходите, но и биха платили по-високо ДДС, т.е. крайния ефект би бил положителен за бюджета?!?

данъци се плащат на разликата между приходи и разходи ,това е фирма ,а ДДС се възстановява и колкото разходите са по -големи толкова по -голямо ДДС се възстановява

Хайде прочетете малко! Това е внос.

Не ощетява бюджета а теб и мен,потребителите.Което е много по лошо.Товарят ни с високата цена поради онополно положение на пазара.Същото е и с газта.

Теб може и да те ощетява, мен не, аз зареждам от други и не виждам какъв ти е проблема и на теб?

БСП-то те вкара насила в евросъУза и те обединиха с глупаците ,които искат тръба да минава през България да им купуваме на румънците шистите

Лукойл глупаво опитват да се оправдават с Костов,като разчитат на лъжливата гьобелсова пропаганда с/у него,смешно и наивно!Тия времена отдавна умряха и ДС изпълненията/проруски/са нещастни,остарели като ръждив москвич!Костов ще ги смачка във всеки съд!Ще се наложи да връщат доста за золумите си на България!

неблагодарници,кога от Лукойл сте чули да се гласува чинно както е по другите предприятия държани от ГЕРБ и ДПС

Как няма Лукойл да оправдават Костов, след като той им е татко майка и кум? Кой продаде Нефтохим на руснаците, кой гледаше как Путя създаде руския олигарх Валентин Златев,чийто баща е братчед на бай Тошо, на наш гръб и как В.Златев за 1 петилетка стана олигарх с 500 милиона лично богатство смъкнато от нашите кожи?!

Лукойл съди Костов ,не го оправдава

Абе ти с какви мухлясали аргументи защатаваш Костов си?! Ами Костов не е ли издънка на БКП, не преподаваше мерксисъм ленинизъм полит икономика по това време?! Смешници! Главате ви освен, че е пълна с бръмбари, но и с въздух! ;)

нали Плевела като преззидент казваше не искаме руски фирми ,те не са ли едно президент и премиер

Никога не съм бил фен на Иван Костов, но в случая е много прав!Верно е , че той хариза Нефтохима на Лукойл през 1997, ама и управата на Лукойл я подкара през просото!

Доживяхме! Костов, който продаде Нефтохим на руския Лукойл за нищожните 180 милиона долара и отворил вратите на държавата на Путин и неговата олигархия да произвежда олигарси на наша територия, експлоатират и ограбват българския народ , да се съди с него?Прави се бай Костов да не иска да види каква поразия направи на България и се дърли със Златев на дребно?! При това седи необезпокоявано в българския парламент като народен представител и харчи парите на най-бедния данъкоплатец в Европа- българския, обран до шушка от него?Какъв цинизъм! Да ми припомним на бай Костов: Правителството на Иван Костов, продаде 1999 г. Нефтохим на руския енергиен гигант Лукойл. Гигантът само проформа е държавен, де факто той се владее от руските олигарси под диригентската палка на първия олигарх на Русия -Путин. По стари комунистически връзки Горбачов-Луканов, Путин назначи 1999 г.правешкия селянин Златев, чийто баща е бил близък с Луканов и Горбачов, за изпълнителен директор на Лукойл и го държи там неизменно до сега. Така Путин направи Златев частен монополист в стратегически сектор на икономиката ни, неформален собственик и олигарх, направил за 1 петилетка лично богатство от 500 милиона. Българският Лукойл е единственото предприятие за горива в България и стратегическо предприятие, което влияе и определя насоките на развитие за цялата българска икономика. Олигархът Златев под диригентската палка на Путин определя еднолично цените на горивата на българския пазар, които постоянно растат и съзнателно се държат най-високи в света, смъкващи кожите на най-бедните потребители- българските. Монополистът плаща 10% корпоративен данък, а 90% слага в джоба и с помощта на глобалния пазар ги отнася в руски и от там в американски банки на свое име. Така политикът бай Костов вместо да работи за народа си, създаде предпоставки в 21-век за един от най мащабния грабеж и геноцид в Европа извършени върху българския народ. Бай Костов стои необезпокояванов БГ-Парламента със значката-народен представител, защото добре знае ,че там няма никой който да поиска неговото изправяне на съд и наказание. Всички там са мутроолигарси като него или техните слуги, навързани като свинските черва заедно с престъпленията си към народ и държава. Ако сме народ с достойнство трябва да постъпим както постъпват другите развити европейски държави- изграждаме правова държава по техните правила и я пускаме срещу политическата ни мафия от бай Костовци. Тя по естествен и безполезен начин ще ликвидира, преди това обезпаразити, конфискува до дупка, изправи на съд за геноцид над народа си и завре в пандиза да завръщат живота си!

Пазара на горивата е либерализиран,как"Лукойл"ще вдига цената,когато мога да зареждам от конкурентните фирми?Или Лостов иска да се хареса на зад океанските диктатори.Достатъчно бели сътвори срещу интересите на българите,нека си остане с тишийната далеч от политиката.

Късно е либе ра руска китка! Олигархът и частен монополист " Лукой " ежедневно вдига цената без да те пита, даже я направил най-висотата в света лично по разпореждане на първия олигах Путя му! Имам една статия "Крайно време е да заменим понятията русофили и русофоби със защитници и предатели на национални интереси" ще а прочетеш в нашия сайт. или като чукнеш с името в Гугъла

късно за кое бе ,Лукойл няма дело Костов има дело ,оправи си фактулогията