Шефът на митниците поема лично ГКПП–Капитан Андреево

Директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов от днес поема организацията на ГКПП-Капитан Андреево.

Обратно в новината

Коментари - Шефът на митниците поема лично ГКПП–Капитан Андреево | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шефът на митниците ще управлява една митница ?!? Ана останалите какво се случва ?!? Струва ми се че е налице пълна непрозрачност в назначаването на служителите от горе до долу! Липсва елементарна организационна и икономически обоснована схема по която да се работи спокойно, ефективно и добронамерено. През ден има заловен митничар или граничар, който взема нещо за да прекара нещо !?! Тоз взел 5 евро, онзи взел 10 кг. не знам си какво. Трябва ли да има някой обесен , за да спре това безхаберие и неуважение към нацията и държавата ?

През втората половина на 70-те години на миналият век се получи подобна ситуация на ГКПП Калотина. Вътрешният министър отстрани от длъжност началника на отдела в центъра и началника на ГКПП. Тогава вината беше на служителите на ГКПП -въведено беше ръчно попълване на картони на преминаващите лица. Тук е подобно - задачи, поставени от ръководството за основна проверка. Без да разговарят митничарите - само с поглед се разбират как да "изпълняват" новите указания. Започват "съзнателно и точно" да "работят" и ето резултата. Извода: няма необходимия оперативен контрол от съответните служби, на всички, работещи в граничната зона.

Гледам митничарите как се моткаха с дни и не им се работи явно и днес като разбраха че шефа им е тръгнал към тях как заработиха да видите..., както си трябва , ама така ли все трябва да бъде бе хора , защо не си гледате съвестно рабатата , а все мислите за далавера да има... !!!

пияндурникът сега лично ще поеме бутилка гроздова, ще звънне на ЕГН, което мутрата му е дал, ритайки мачле, и ето 1 млрд. постъпления, ей къдьей. командировката върви, заплата на хранилка също. за рушветите се подразбира.

Това е цената,която плащаме за увеличаването на приходите в бюджета.

"Липсвала мотивация у митничарите...", що за довод! Да дойдат тогава в нашата фирма да работят за 350-400лв. на частника може и да са по мотивирани тогава! Защото излиза че да работиш за защитата на държавата си не е мотивация при тях!!! Тъжна картинка тогава...

Както се казваше във вица като казали на един нов митничар на отиде за заплатата си, той се учудил: "Ама, тук и заплати ли дават..."

Ало Ваньо? Да шефе Бойко По каво позна че съм АЗ? По номера. Само ти ми знаеш ЕГН-то. Арестуваите тиквата и ..........

не е ясно дали и за регулировчик става.

Шефът на митниците ще създава организация на Кап.Андреево? Къде бяха досега да създават организация? Ама за това се иска акъл! Освободиха толкова хора от работа, не назначиха нови, сега - трудно било! Първо се мисли, а после се действа, а не обратното. Цялата ситуация показва, че е крайно време Танов да отиде в историята и да си гледа пчелите на село. А така наречената "Кучкова" може да му помага при ваденето на меда!

Ало Ваньо , тези ги пускаш ние сме се разбрали дума съм дал. Права е румънкта Маковей.

Нещата са прости. И се решават първо с молив и лист хартия. Науката се нарича 'Оптимизация на процеси" и се учи в първите години на всяко бизнес образование. Нещата са отишли в космоса, в това отношение. Японците не поддържат складове - JIT системата организира доставки 'точно навреме', +/- 3 минути. Ама де толкоз акъл у митничар. Да не говорим за образование. И най-вече, продължава да няма интерес. Вжното е 'нашите' да влизт безпроблемно, а 'чуждите' да ги хващаме.

Като не ти е ясно, не е прави на умен. Не може да ползваш система, работеща в производството за МП, където се извършват контролни дейности. Всичките философи.

"..ало, Ваньо, пребири си хората от ...Наш човек е ..." Не стига , че участниците в тези разговори не са в затвора, ами и пращат вълка да пази агнетата!

Всеки народ си заслужава "О"правниците.И никой не ни е виновен,ние сме си виновни.

дали са заредили пункта с достатъчно алкохол ...

Много е лошо да станеш на стари години за резил.Те го бъзикат,а той си мисли че му оказват чест.

Хайде сега Танов,да се готви Горанов.Кунева взема мерки за борба с корупцията.Всеки корумпиран ще бъде пращан да ръководи свиленградската митница.Така се влиза в шенген.

Тогава да пратим и вицето Кунева. Да огледа ситуацията и предложи мерки.

Сега и г-н Борисов, ако стане технически ръководител на някой обект и нещата ще започнат да си идват на местата.

Ох, дупе да му е яко! (на обекта)

Видя ли, танов, като съкрати знаещите и можещите какво ти дойде до главата? Ти сигурен ли си, че ще се справиш? Младежа от петте кьошета се справи блестящо когато не работеше светофарната уредба, ама си каза момчето - зная как работи уредбата. Ти знаеш ли как работи пункта? Какви глупости се пишат за 8 работни места? Само от това изречение и е ясно колко сте "боси". Ужас...

Не е до избори , а до ДИСЦИПЛИНА и саботаж. Българинът е мръсно племе- ако не е по неговата гайда, прави мизерии. Същото се случва и на Кап.Андреево. Да уволнят мързеливците и саботьорите- следващите ще знаят какво ги чака. Научил се е българинът да мързелува, краде, лъже и мами, да ползва протекции и , разбира се, държавата ни е на това положение. И няма да се оправим никога, докато не се пререже пъпната връв с мафиотските структури.

И баш мафиота ли ще я пререже тая пъпна връв?

верно си чужд, брат. и доста ти е чужда материята... не се занимавай с глупости и не пиши небивалици

"финансовият министър уточни, че причината, поради която е освободен Стефан Марашев, вече бивш началник на Митница-Свиленград, е именно тази че не може да се създаде организация на граничния пункт" А ако и Ало Ваньо не успее да организира пункта - и той ли ще бъде освободен...тъй де, нали е уж принципна позицията...

Тогава ще се сменят принципите :))

Това си е гавра и почти талибанска история-все едно шефа на КАТ в страната да го направиш регулировчик на кръстовище.Или изп. директор на голяма фирма вместо да мисли и организира,да му възложиш да подостря моливи.Га си и майтапа.

Голяма пратка с наркотици ще преминава през К. Андреево. Трябва да е сигурно, че ще мине успешно. В противен случай мутрю яко ще гризне дръвцето.

че идват избори! Най видните събирачи на кинти на боко са впрегнати да напълнят касичките! Не се купуват лесно 1 милион гласа!

БОЙКЪ МУТРАТА И ЦЯЛАТА ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ ДА НЕ МОГАТ ДА НАМЕРЯТ ЧОВЕК КОЙТО ДА ЗАМЕСТИ ВАНЬО ТАНОВ .... ... ЩВНО СТАРИ ЯРЪЧ ЗНАЕ НЕЩО ЯКО ЗА БОЙКУ , МУТРИТЕ И МИТНИЦАТА ... :))

"Ало Ваньо", първото назначение на ББ във втория му кабинет!!!! Ей това ако не е престъпление, здраве му кажи. ОСТАВКА!!!

Малкото на "Тато", на всяка среща с медиите и т.п. обещаваше събираемост 1,5-1,6 милиарда лева на месец. Отрочето Горанов вчера на парламентарният контрол се похвали с преизпълнение по различните пера на приходите от 10% - 20%, но интересното е, че общата сума е около 800 милиона на месец, което според мен е 50% от обещанието да го наречем на "Премиера". Редно е да завалят оставки, след този "отчет". Митницата Капитан Андреево е блокирана по наша вина с 40 километра колона от TIR-ове. Кой трябва да попита Кой е отговорен за случващото се или пак вдигаме цени и решаваме проблемите на некадърни управници с наши пари.

БРЦК

Абе той и Орешака обеща 2мил. повече , ама изпълни 1 мил. по - малко. Та викам ,че сега е доста по -добре.

Сигурно пак ще набира ЕГН-та по GSM-a ;))

Ало Ваньо? Да шефе. По каво позна че съм АЗ? По номера. Само ти ми знаеш ЕГН-то. Назначи ли Тарашев? Да шефе. Той тараши добре. Не го закачай, обещал съм му. Добре шефе. Ако не "работи" добре ще пратим при Мишо Бирата.

Аман от малоумници! Задачата на Танов е да съдаде ( да приложи/ ако трябва да промени) правилата, да подбере основния команден екип, те да подберат останалия персонал, ако трябва да провеждат мероприятия по обучение на персонала, да следи за контрола и да ГЛЕДА, какработи системата. Едно време било излиза един и се бие и който надвие и айде, войната свършила. Сега остава и Министъра на МВР, лично да регулира движението на Орлов мост. Обаче и народа се кефи, че като фванеш мотиката и работата ще се оправи - дрън - дрън. Това се нарича "липса на организационен капацитет", сиреч не знаеш как да го направиш, нямаш представа как работи системата, нямаш визия, на български, нямаш поглед върху нещата .......когато обаче изпълняваш личните интереси на определен кръг от хора, всичко това няма значение ......държавата иска така, кой е държавата - Президента, Министър Председателя и Народното събрания. Кой ги назначава НАРОДА чрез разни далаверки, как - Партиите - "приписват" (сиреч купуват гласове, а пък избирателите се "продават) и оп - пак върху народа, докога - докато СД-рома от Гърмен го проумее ........то ще се случи на Върба сряда......

България има икономически проблеми които НЕ могат да бъдат решени по политически пътища!

Браво , браво ....! Сценарият , който се разиграва от месеци , вече е в ход. Честито ! Идват избори и пари трябват . Така се управлява - какви са тези правила , закони и правилници - това е ботафория . Важен е крайният резултат - парите и властта.

Алооо, Таньо, пращам ти по SMS номерата !!!Ти си знаеш !

Сега сладурите както са се наредили и на опашка и не знаят техните хора на митницата кога ще застъпят се побъркват. Бая парички могат да се съберат от данъци тези дни.

Ало Ваньо,слушкаш ли? Ааа добре,значи ще папкаш! Или както е казал нашият национален герой ...Дайте ми мене Солунската митница и си глей кефа!

В ТАЗИ ДЪРЖАВА НЯМА ЛИ КДЪРЕН И УМЕН БЪЛГАРИН, ТА ВАНЬО ТАНОВ? КОЙ Е ТЙ? ЗАЩО ПАК ТОЙ? ДА СИ ДОПЛЕТЕ КОШНИЧКАТА? ТОЙ ВЕЧЕ ДОКАЗА, ЧЕ НИЩО НЕПРАВИ. СТИГА ВЕЧЕ С ЕДНИ И СЪЩИ ОБРАЗИ, ИЛИ ТОЙ ДО 99 ГОДИНИ ЩЕ "ЦАРУВА" И ТЕГЛИ НАЗАД МИТНЦИТЕ.

АЙДЕ АЙРЛИЯ ДА ТИ Е!НЕКОИ ОРА РЕЗКО ШЕ ДРЪПНАТ В ИЗБОРИТЕ!

ти ли ще кажеш ТВА ?! така го какза г-н БОРИСОВ ,МИЛЯРД, а кажи сега дали е правилно ,а ?!

,,..След реконструкцията граничният пункт ще разполага с з6 трасета на вход и изход. Той ще заема 185 декара и ще бъде свързан с автомагистрала "Марица". Строителството най-вероятно ще продължи минимум 2 3 години. Дейностите предвиждат свързване на пункта с магистралата, изграждане на допълнителни платна, разрушаване на част от сградите и построяване на нови административни здания, направа на нова инфраструктура. Средствата в размер на з9,5 млн. евро са осигурени със заем от Международната банка за възстановяване и развитие, 1з млн. евро е съфинансирането от държавния бюджет. Заемното споразумение е от 2007 г., но строителството започва след дългогодишно протакане. От граничните служби препоръчват на пътуващите докато трае реконструкцията да избират други маршрути, например през ГКПП Лесово или през Гърция..,,!!! ,,ало-танов,,???

май трябва да си припомним "ало, Танов...."

ГОРАНОВ , ГОРАНОВ ГОЛА ВОДА СИ И САМИЯТ ТИ ГО ЗНАЕШ

Новият контрол не мотивирал митничарите. Значи рушвета е най-добрата мотивация. Това се казва открито признание.

Аха, значи няма да има нужда от бариери.

Правилно!!С министър председател като настоящият, друго не може и да се очаква!По тази логика, министъра със светнал поглед да поеме лично психиатрията в Карлуково, земеделеца, оглавяващ отбраната, да яхва МиГ-21, ДАЛИ ИМА ОЩЕ ОТ ТЯХ, а другаря Борисов да стане главен надзирател и пътищар, той и отговарящ за асфалта!Нищо старо не са забравили комунистите Танов и Борисов, точно така се работеше при Тато.....

важното е проблема да се реши, а не да се чака.

Прав си!А ще се реши, като пожарникарската шайка отиде в затвора, воглаве с него....

др.ЦВЕТАНОВ ОЩЕ ПРЕДИ ГОДИНА ДОКЛАДВА че сме готови технически изцяло за Шенген. Да ама през крив макарон ние с товарите не можем да се оправим камо ли с пътникопотока

Бъркаш, колега, това беше преди 3 години, когато другарят Борисов с бодряшки тон обяви НА ЦЕЦО МУ ОСТАВА ДА ИЗМАЖЕ ЕДНА СГРАДА САМО И СМЕ У ШЕНГЕН-АВТЕТИЧЕН ИЗКАЗ НА ПОЛИГЛОТА БОРИСОВ....

Танов добре знае ,че за -да събере това което му заръча Тиквов ,сиреч милярд и половина,той трябва да е на терен !!той ги разбира тия "работи"!! всичко през него,друг да не пипа !!!

ТРЯБВА ДА МОЖЕШ! С ТИЯ ФОРУМИ ВСЕКИ НЕГРАМОТНИК ИМА ПРАВО! А НЕ ТРЯБВА ДА Е ТАКА! ТО ТВА Е НАЙ-МАЛКИЯ КУСУР НА ТОЯ КЕНЕФ ТУКА, АМА СЕ ПИШЕ МИЛИАРД!

трябва и да четеш ! МилЯрд и езраз на Боко Тиквочкин!!! Та не ни давай акъл!

прилапване пада на Капитан Андрево, щом лично 'Ало Ваньо' е изпратен да поеме нещата !

АКО ТИРАДЖИИТЕ ИМАТ СТИКЕР "СИК" ЩЕ МИНАВАТ БЪРЗО :)))

С ЕДИН НИК, СИГУРНО ДА СЕ ОТЧЕТЕШ!ПЛАЩАТЕ ЛИ ДАНЪЦИ НА КОПЕЙКИТЕ, ВЕ? ТРОЛЕНЕТО ДА СЕ ЗАБРАНИ СЪС ЗАКОН НА ОСНОВАНИЕ ЗАСТРАШАВАНЕ НАЦ. СИГУРНОСТ ОТ ДРУГИ ДЪРЖАВИ!

ПО - РАЗБИРАМ, ЧЕ НЕ ПЛАЩАТЕ! А СЪЩО , ЧЕ В МОМЕНТА СТЕ САМО 2 ТРОЛА, ДРУГИТЕ ШЕТАТ ПО ДРУГИТЕ НОВИНИ! ЕЕЕ, ЛЕСНИ СТЕ, МОМЧЕТА!

И да не ми звъниш на егн-то прати ми смс

ЩЕ ОПРАВИШ ТИНЕЩАТА! САМО НЕ ЗВЪНИ НА ЕГН-ТА!!

трябва до бъдат разтовалвани на пътя на всички? Защо рентгенът трябва да е проблем на всички? Защо не е достатъчно компютризирана системата за оперативни данни на транзита - държава, мпс, водач, дестинация, минали нарушения, издирване от МВР и Интерпол...Това са най-ограничени на брой данни за компютри. Да не говорим, че разтоварването и рентгенът ще изискват отделно специалисти. Но всичко това не трябва да тормози потокът в километрични опашки. Ремонт се прави при създадени допълнителни услония. Нали дме граница на ЕС, контролен пункт срещу бежанския натиск, срещу ИД...

ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ЛЪВОВЕ АЛЕКСАНДЪР МАКЕДОНСКИ Е КАЗАЛ : "НЕ СЕ СТРАХУВАМ ОТ АРМИЯ ОТ ЛЪВОВЕ ПРЕДВОЖДАНА ОТ УФЦИ , СТРАХУВАМ СЕ ОТ АРМИЯ ОТ УФЦИ ПРЕДВОЖДАНИ ОТ ЛЪВОВЕ" :)))) ... ТАКА ЧЕ ПРОБЛЕМА ВИ С "ВОЖДОВЕТЕ":))

ти пак си се изходил тука, а? да взема и аз да се изходя!

Сега вече организацията ще се оправи. Звъниш му по телефона, "Ало, Ваньо ..." и всичко е наред.