Кристалина Георгиева: Трябват гаранции, за да няма ”КТБ”-2

България трябва да извърши отдавна отлаганите ключови реформи и да подобри инвестиционната среда. Нужни са и гаранции, че случаят с КТБ няма да се повтори.

Обратно в новината

Коментари - Кристалина Георгиева: Трябват гаранции, за да няма ”КТБ”-2 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Г-жа Георгиева, за да има някакви "гаранции", за каквото и да е било, ПЪРВА стъпка е да си приберете "премиера" и "президента" и си ги носете където искате, само да са по далеко от БЪЛГАРИЯ! После ли? После ... все ще се намерят, читави хора, които да мислят ЗА управлението на България, въпреки вашите схеми, евро комисии, отвъд океански братя, руски енергийни интереси, "евроатлантически" ценности ...

Трябва преди всичко да се говори по-малко и да се действа и мисли повечко! Като си тръгнала да се обаждаш по тези теми, може евентуално да предложиш например общи европейски прокуратура, съд, специални части (въпреки, че след скандала с немските подслушвачи, реално решение няма) и т.н. И винаги помни - повечко мислене и по-точни приказчици да излизат от вашите европейски чиновнически устенца.

Я ТАЯ ДА ВЗЕМЕ ДА СЕ СКРИЕ НЯКЪДЕ И ИЗОБЩО ДА НЕ СЕ ПОКАЗВА И ДА НЕ КАЗВА, ЧЕ Е БЪЛГАРКА!!! СРАМ ЗА НАЦИЯТА!!!

КАТО ДЕЦА ЛЯГАХМЕ И СТАВАХМЕ С ИМЕТО НА ЧИЧКО СТАЛИН, НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЕ МОЖЕМ ДА КАЖЕМ СЪЩОТО ЗА С Т А Л И Н КА!!!!!! СРАМ И ПОЗОР!

на САЩ, стрина Сталина да не се обажда с общите си лафове и без това е достатъчно отвратителна.

Общи приказки. Голяма дъвка това КТБ.

Какви гаранции искаш, за да няма КТБ-2? Да я няма ДАНС? Да я няма прокуратурата, Доганя, Пеевскииии, Боко тиквока? Поставените им платени лица? КОЙ да го няма? КОЙ направи КТБ-1, за да знаем от кого да търсим гаранции за КТБ-2? Много ПРОСТА и популистка мисъл. Но при много простите върви.

како, какооооооооооо..... ако искаш гаранции: Доганя у десетката със 7.62. Кукловодите ползват банковата систъм кат куче касичка. И кат им кефне - пускат бълъците да фалират и да им плащат масрафа. ГАРАНЦИЯ, ЧЕ ЕДНИ 16 МИЛИАРДА ШЕ БЪДАТ ИЗЯДЕНИ, ПРЕВЪРТЕНИ И ВМЕНЕНИ В ДЪЛГ НА БЪЛГАРИТЕ. Ако не щеш това се ръзвъртай с калашника. Или па си трайкай. Тъпи мисли не ми се слушат.

а трябва ли да има отговорни за ктб-1?

Не е реалистично да се очаква премахване на административните пречки пред бизнеса. Прочетете "Рушветната машина" в блога на Григор Гачев. Но биха могли да намалят административните пречки - нито да са твърде малки (за да има условия за корупция), нито да са прекалено големи (за да не спъват съвсем бизнеса - трябва все пак бизнес да може да се прави и печалбите на този бизнес да са на прилично ниво за да има възможност за солидни рушвети). Погледнете кривата на Лафер - тя важи не за данъчно-осигурителната тежест, а за данъчно-корупционно-осигурителната тежест. Тоест, за събираемостта на данъците и рекета (рушветите) влияе техният общ размер. Когато са твърде много - бизнесът се задушава и не може да му събираш много рекет и данъци.

Не съм чел написаното по темата,щото не ме интересува.Казвам следното: Ако си спомним правилото че КОЙТО НЕ Е СВЪРЗАН (РАЗБИРАЙ ПОСТАВЕН) С КОМУНИСТИЧЕСКАТА ВЪРХУШКА ОТ 89Г ПРОСТО НЕ Е В УПРАВЛЕНИЕТО НА БГ,ТО И ТАЗИ КАКА Е ТОЧНО ТАКАВА. Впечатляващо е постоянството с което комунистическите недоразумения се правят на ощипани.Скъпи другарки и другари,легендата че всичко случило се в БГ през последните 25г не е било подготвено през десетте г. преди тях и която вие толкова страстно поддържате вече не прави пИчатление никому.Така че тази кака с неприятната фалшива,принудена усмивка няма смисъл да се прави на толкова загрижена за мен.Щото на нея изобщо не и пука за мен и останалите като мен.Душичката се грижи единствено и само за интересите на тези които са я поставили на това място.А именно те-поставилите тази кака-са същите дето уредиха номера с ктб,тези които навремето уредиха БГ с $10 млрд дълг,тези които си взеха цялата собственост която имаше смисъл за без пари или с пари платени от останалите БГ.Това дето набеждавате оня с овчарските мустаци,просто не му е по силите.Той е един дребен човечец от провинцията и нищо повече

Има гаранциия и тя е ,когто такива ,като Крисито са в затвора . Ха дано , ама на дали.

Има гаранциия и тя е ,когто такива ,като Крисито са в затвора . Ха дано , ама на дали.

В грешна посока си. До сега АТАКА нито един не е вкарала в затвора и ако трябва да вкара, трябва да започне от лидера си- продукт на Мултигруп и подлога на руско-българската олигархия ограбваща българския народ.

Целта беше да се пробва този сценарий и ако няма последици за виновните/а именно такъв е случая/ да се върни вече по утъпкана пътека.Не искам да разочаровам оптимистите,но сценарият КТБ ще се повтаря многократно.Не може тези , които създадоха "феномена КТБ", да се борят и да търсят решение на "казуса КТБ".Ясен съм , надявам се.Решението на "казуса" и гаранциите за в бъдещето е възможно само от други хора/тоест , не от тези , които създадоха "феномена".Мисля ,интелигентните разбират какво влагам в термините "феномена КТБ" и "казуса КТБ".

По ясно се изрязявай! Времето на ДС и страха от нея отдавна свърши!

Ами ако се направят необходимите реформи, осигурят се гаранции и вземат бандитите се поминат от яд, какво правим?

Нужна е пълна СМЯНА НА НЕОЛИБЕРАЛНАТА ОЛИГАРХИЧНА СИСТЕМА ОТ ПРЕХОДА. Виж как ще стане това в ДОКТРИНАТА на Идея за България!

Трябва да се избият сигурно всички налични партии, и да се започне отначало?

Какви гаранции иска другарката Сталинка? Още 4-5 милиарда лева, платени от НАРОДА, за да може банкерите да се чувстват безнаказани? По логиката на пазарната икономика, КТБ трябваше да ФАЛИРА! Защо пишман демократите и т.нар. "десни" дума не обелват по повод 4-те милиарда лева дадени от всички нас, за да може една шепа вложители да си възстановят парите? Това си е чиста форма на социализъм, европейските субсидии също ... , къде са "свободния" пазар и "пазарната" икономика?

Е Искров, гуверньорът Искров е гаранцията! А ГЕРБ са толкова силни, че нямат "лостове на властта", с които да го помръднат и сръчкат тоя да подаде оставка. Но пък поуката е в имотното състояние на семейството на управителя на БНБ по времето на първите банкови фалити.

Гарантирано е, че поне още 2 банки функционират по същия начин, а гарантирано от факта, че след КТБ нищо не се е променило (включително Искров, за когото вече и дума не обелват) е, че освен КТБ и Креди Агрикол, която мина незабелязано може и 3-та и 4-та банка да се окаже също така бездънна яма. Странно как и никой в държавата не повдигна обвинения и не разследва одиторите на КТБ, които повече от фрапиращо са злоупотребили, манипулирали и излъгали, а фактът, че продължават да съществуват и работят е крайно скандален. Когато Енрон скандалът се разрази, това коства фалита на Артур Андерсен. У нас държавата нехае. Нехае за всичко, във всичко и навсякъде. Иначе всички са големи патриоти, но делата им ...

Нищоговоренето на един бюрократ. Уникална празнодумка!

има само една конкурентка която я слага в малкото си джобче по празнодумство и нищоговорене и тя е Миглена Пръмова Кунева

С причина КТБ се раздадоха 4 милиарда лева ей така на приближените на Бойко Борисов, Плевнелиев и МАФИЯТА (съдии, прокурори, полицаи, военни, медици, депутати, настоящи и бивши министри, преподаватели и роднините им), а сега тази УЖ-комисарка и УЖ-представителка на ЕНП (бивша комунистка и с поколения комунистическо потекло) иска ключови реформи! В България няма как да стане това, мила Европийо (както би се изказал Георги Иванов от Хасково)! Тук този народ много люто яде, много краде и много краде, дори по-вече от романтик (остарял ром)!

Значи Делян Пеевски и Доган са хора на Борисов?!! Леле...

Парите, казват, не миришат!

Сталинке отивай в Сталинград и оправай Сталинградските банки

Гарантирам и тържествено обещавам. Но имайте в предвид, че нямате право да се месите в работите на банката и да искате информация кой какви пари е взел. Това си е конфеденциална информация, съгласно международното право.

Чудно какво би отговорила на въпросите дали си държи парите в българска банка и дали е ползвала потребителски или ипотечен кредит от българска банка.

за кокошка няма прошка , за милиони няма закони.

И аз искам гаранции бивши комуняги като Сталинка и Пръмовица да не се появяват повече в публичното пространство, ама нема!

Чехи искат да инвестират в тролеите на Перник, на 7 май се решава съдбата на общинското дружество ЧЕЗ БГ . Ние ще работим за CZ Пенсионерите .

Лошо ли е чехите да инвестират в БГ! Или за модела инвеститорите в БГ трябва да са само от Турция, Гърция, Кипър, Израел и Русия!

stan_posta@

Ами хубаво ли е да взема на някой апартамента за 2000 лв. с обещания "да инвестирам" и рязко да му подобря жизненото равнище. После да си заживея в него и да "инвестирам" в закупуването на пердета, изтривалка, сапун и тоалетна хартия. И да викам "а не, тя частната собственост е свещена и неприкосновена", няма да ми вдигаш данъка от 5 лв., че инак ще се изтегля като чуждестранен "инвеститор" и а си казал нещо, а си разбрал какво значи "атлантическа солидарност".

Кога БГ Държавата и Бизнеса ще инвестира в България ??? Инвестиции означава работни места ??? Дали ? Означава Печалба >

Лошите кредити в КТБ преди специалния надзор бяха около 2 %, според КПМГ. Според регулатора, докладът е съдържал неточности, и наложиха глоба от 100 хил. лв. на одитора. Актът е обжалван! Не очакваме от подвластния съд на модела КОЙ безпристрастност, но от арбитражния съд ще се разбере, дали одиторът си е свършил работата професионално и обективно! След "лечението" на банката от квесторите, лошите кредити станали 97%, а сега станали 99%! Такиве проценти не сме виждали от живково време. Разбрахме коя е идеално лошата банка. Разбрахме кой е идеално лошият банкер. Сега стигаме до идеално лошата телевизия! "Кухите" фирми на Цветан Василив били идеално лоши, другите му фирми са идеално лоши! На фона на това отрицание, всеки лумпен е сравнително успешен, всеки маргинал може да се почувства значим. И предвид вкоренената завист и злоба в душата на българина, какво му трябва повече, за да се почувства щастлив! Изкарват, че по чувството за щастие българина отстъпвал на афганистанци, иракчани, косовари, албанци, босненци, украинци, етиопци, суданци, и т.н. ! Как е възможно това!

Тази е егати смешницата! Говори тъпотии.

нали знаете коя е другата мутренска банка?

Кажи коя не е мутренска?

Кое няма да се повтори - "закриването" на КТБ или изобщо вече няма да позволят да се създаде такава банка на неправилни хора ? Няма да се допусне някой да прави конкуренция на банките на правилните хора ? Свободна, свободна, ама не чак толкова свободна пазарна инициатива ...

Кристалина, недей увърта, ами вземи кажи какво точно имаш в предвид с думите "Това което се случи с КТБ". Кажи какво се случи де без увъртане ами директно, точно и ясно с прости думи!

Поназоихме се малко , как какво , има нема 5 млд.

с прости думи- в резултат на фалита на КТБ, Къртицата остана без снимачните си камери, а Иван и Андрей останаха с голям хонорар. По-просто от тва не мога да ти го кажа

На тая трябва забрани да говори! Когато КГБ и Сталин бяха силни, тя беше Сталинка. Ако така беше и сега , границите щяха да са "за да няма разширение на НАТО и стена за ЦРУ", ако пък масианците дойдат и вземат контрола, тя най-вероятно ще се преименува на "Марселина". Един напълно завършен бюрократ и верен слуга, който "знае" как да разнообрази генофона на българите.

Стига с тези глупави оценки за повишаване на рейтинга - Няма никъде повишаване на Заплати но Има повишаване на цени на всичко, трупане на нови дългове , далавери в М.О защото и толкова нови генерали не са нужни при положение ,че дори нямаме техника . И амбиции за повече харчове от стана на Управляващите независимо кой са те .

Много ме дразни и тя и всички останали политици как се правят на ощипани.

"Да не се повтори случая КТБ", браво, кой го предизвика този хаос, Искров по чие време беше избран, кои са покровителите на Пеевски и Цецо Василев? Истината , трябва да се изкара истината на яве и тогава ще повярваме, че ни управляват мъдри хора и няма да допуснат нов , подобен на КТБ случай.

Кризата с КТБ я предизвика не Искров нито Цецо Василев,а ОБЕДИНЕНАТА БЪЛГАРСКА МУТРООЛИГАРХИЯ от всички партийни цветове, пълнеща 100% Народното събрание и управляваща страната ни вече 25 години, крали и срали на воля с държавните пари въртящи се в КТБ. Искров и Цецо Василев са само поставени лица и слуги на мутроолигархията. За да ги накажем трябва първо да извадим властта от ръцете на мутроолигархията като не допуснем старите партии в НС и по този начин изкараме властта от ръцете им,а след това можем много лесно да ги накажем със ЗАКОНА спазван от желязната секира на ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА !!!

Тя работата е много проста. Няма банки, няма банкови проблеми. Докато има банки, крадци винаги ще се намират, както и кой да им помага. Случва се навсякъде по света, не само у нас. За да няма повече случаи като КТБ, трябва да изчезнат или банките или хората. Така че тая Кристалина е ясно, че взема едни огромни пари само за да дърдори на празен ход, поне да говори умни приказки.

Тези огромни пари се дават на Сталинка от вноската в ЕС на най-бедния данъкоплатец- българския! Така е да те управлява мутроолбигархия с комунистически корен, избираща си еврокомисари като Сталинка.! Хак ни е ,че ги търпим!

Кристалинке, няма нужда от никакви гаранции. Достатъчно е Искров и другите двама, които спомена Борисов, да бъдат тикнати в затвора, и работата ще заспи.

Какъв затвор за Искров ? Те не могат да го махнат от поста, та ще го разследват !? Искров не е номенклатура на българската държава, друг го е назначил, пред друг се отчита. И БНБ отдавна не е българска и не е народна банка. Банка е на един друг народ. Прочетете за централните банки на другите страни. Чии са, защо са, кой им назначава управителите. Какъв затвор, какви оставки !?

Трябва ни един Гръцки съюз в тази област. Хем ще лапаме хем ще ни опрощават каквото и да е.

Никога БСП-ДПС на власт.Това е най-добрата гаранция,че няма да има подобни случки.

И ГЕРБ защото и те са си комунисти

Е чи то гаранции има и сега казват се Гаранционен фонд и Комисия за финансов надзор. Обаче имаме една Спяща красавица БНБ. Ако видим нещо опандизено извън кръга на касиерки. Ще е някаква превенция все пак за пропилените 9месеца безхаберие миналата година.

Върви на майната си , предателко гнусна!!!

със смяната на името си е живото потвърждение на поговорката:"Пременил се Илия, погледнал се - пак в тия!"

Ох, тая като я видя и ми идва да си ударя главата в стената.

Не прави тази грешка! Удари му една ракия, ама не в нейна чест!

Трябват гаранции за да няма от "Сталинки" - "Кристалинки" но, нейсе!

Кристалчето е добро момиче като мен,халесвам я! Оправна ни е момата и уважавана в Европата!

Уважавана е, защото е овладяла изкуството да говори много и да не казва нищо! В голямата политика това е ценно качество.

Иначе нямаше да е политика,а нещо друго!