S&P даде на Гърция рейтинг ”боклук”

Международната рейтингова агенция "Стандард енд Пуърс" понижи суверенния кредитен рейтинг на Гърция още по-надолу до категория “боклук“ (“junk“).

Обратно в новината

Коментари - S&P даде на Гърция рейтинг ”боклук” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Международната рейтингова агенция "Стандард енд Пуърс" " никак не международна , а си е чиста агенция на американското правителство!!! Не вярвате?! Ами прочетете какви бяха оценките на тази агенция през 2008 година при умишлено предизвикания срив на считания за индикатор на американската икономика промишлен индекс Дау Джоунс! Нещо в тях да е имало за срива на американската иковномика и фанси?! Не не е имало тогава, няма и при сегашното сътояние на американската икономика и многомилиардната задлъжнялост и безпрецедентен дефицит в платежния баланс на щатския бюджет! Лесно е да съдиш другите, на преди това изпървом трябва добре да огледаш себе си и да не ставаш за посмешище в напъните си за безапелационен световен лидер. Защо и до кога с недомислици и глупави прояви на сила и натиск над страни и правителства в цял свят ще бъдат обезсмисляни наистина притежаваните достижения и ценности, които вместо за притегателна сила сякаш нарочно ги превръщат в център за отвращение и ненавист от други страни и народи?!

Гърция трябва да излезе от еврото и да издаде собствена валута (суверенна). И нека това даде началото на края на този измислен, бюрократичен проект наречен ЕС. Защо трябва да се кланят на чужди банки и без това тези дългове са само числа в компютрите на разни търгаши, всичко е една измислица, кула от карти. Ще направят добро и на БГ в това отношение.

Правилно, Гърция требе да излезе от еврото и да върви в Русия! Там, с минимална пенсия 45 евро, ще цъфнат и ще вържат, а ние ще се кефим на готините цветове!

Писна ми от тъпанарски коментари! Вземи си гърци вкъщи да ги храниш! Сметките, коитоще плащаш ще бъдат само числа в компютрите на магазините,от които пазаруваш.

Писна ми от тъпанарски коментари! Вземи си гърци вкъщи да ги храниш! Сметките, коитоще плащаш ще бъдат само числа в компютрите на магазините,от които пазаруваш.

И кво толкова? И Русия също е боклук, но боклука също има ценни съставки и ги вадят, преработват и използват!

А нашият рейтинг какъв е? -Z? Копаещи под дъното?

Какво унижение за Гърция- да проси през месец пари за заплати и пенсии

и рублата беше "боклук" според същата измислена агенция. преди 5 месеца еврото беше 85 рубли, днес обаче е 53, а всички "експерти" са свръх Учудени от този ФАКТ! Това е едно от абсолютните доказателства, че подобни агенции не са нищо друго освен тролска машина за спам по поръчка. На юдеите не им пука колко бедни ще изпукат вследствие на мегаалчност и безпределна мерзост, нали те не са от бедните, а и явно това е една от целите на занятието... - подобен, фанатичен фашизъм и масово унищожение на хора, не е било постигнато от всички видове режими взети заедно през цялото съществуване на човечеството !

спам. По лошо е. МОгат да сринат еднамалка държава с "кофти" рейтинг. От него зависи кредитирането и %-та. Не всички са с ресурса на Русия да издържат на такива атаки. Абе създадени са да манипулират .Това им е целта.

Няма грък който ако се каже нещо лошо за БГ да не ни се присмеят......но тук зомбираните москалчета щом е против Х'американците или ЕС може и марсианците да подкрепят но не и българите......продажно плебейско-комуноидно племе научено само да вдига лозунги и да се оплаква....добре,че сте на свършване вече

Същите тези "експерти" преди 2008 г. даваха високи рейтинги на ценни книги, които в последствие се оказаха боклуци. Още изпитваме последствията от "експертното" им мнение. Въобще имали още някой да им вярва на тия?

Yavno ima, inache nyamashe da sashtestvuvat.

Боклук, боклук, но този месец си взех заплатата + великденският бонус + извънредните ми изработени часове + безплатен зъболекар + безплатни мед. изследвания (мастография и изследване Паркинсон). Да, в голяма фирма работя и ги имам тези преимушества, но докато работих в България в Алфа Банк освен мижавите 560 лв. брутна заплата и 40 лв. коледен подарък за детето ми... нямаше дори и потупване по рамото, а доколкото съм запозната рейтингът на БГ е по-висок, а не е ли?!

Е, по-висок е. Явно не си наясно, но рейтинга, който тези американски компании дават е просто политическо оръжие и нищо повече. Който се харесва на Чичо Сам - получава по-добър рейтинг. Явно е, че го свалят до junk точно преди срещата на Варуфакис с Обама, за да може да му извиват ръцете да не се заиграва с Москва.

Бе кой ги брой за слива лихварите от S&P. Гърците вече скъсаха юздата, а да видиме сега какво ще стане война ли ще им обеват от глад ли ще ги уморат или ще им пръднат на к_ра.

Няма проблеми бе сега гърците ще си го преместят от единия крачол в другия...

S&P даде на Гърция рейтинг боклук Как няма да е рейтинг "боклук", като се управлява от политици боклуци/без кавички/.

ТЕОРИЯТА НА МАРКС, НА ВСЕКИМУ ПОРАВНО, И НА УМНИЯ И НА ТЪПИЯ, ОТДАВНА Е ИЗГОРЯЛ БУШОН. НАЙ ДОБРОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО Е РЕВОЛЮЦИЯТА НА СИФИЛИСТИКА ЛЕНИН, ПРЕВЪРНАЛА НАЙ ГОЛЯМАТА ДЪРЖАВА В ПОЛУПУСТИНЯ!!!

Ако се направи оценка на САЩ,по обективни икономически критерии,то тя ще е по-ниска и от боклук!!!

Защо ли долара е световна валута? Долара отделно ли е от САЩ? Ако Гърция направи драхма, ще стане ли тя световна валута? Ако драхмата има шанс да стане световна валута, защо гърците се пънат да останат в еврозоната? Все въпроси които биха възникнали, ако това налудничаво тролско мнение е дори частично вярно.

но малко си чел . Долара е на ФЕД, а не на САЩ. И всяка сума се дава на САЩ като кредит с лихва. Затова и дългът им е над 37 трилиона и продължава да расте. Няма връщане при сегашната система.

Kreditniya reiting se opredelya nai-veche ot tova dali darjavata ima golyama veroyatnost da ne si izplati obligaciite KOGATO SA V PADEJ. SASHT vse-oshte imat nai-golyama vazmojnost da se refinansirat kogato poiskat. Cenite na obligaciite ne mogat da padnat pod 99 nai-veche zaradi vatreshni investiotori, no sashto i zaradi vanshni. Po-strannoto e che Francia i italia naprimer vzimat pari na zaem pri lihven procent pod 1% za 10 godini.

Путин не даде безвъзмездна помощ от 200-300 милиарда и почнаа до одат по Америчко. И от там, обаче не дават

що ходиш при Обама бе... нали ти ОБЕЩАХ това онова ако ме включиш в приватизиранията (бел. ред - вижте новините в дир-а от миналата седмица). Ще ви включа в газопровода след 30 години и после ще можете да печелите като изнасяте газ за Ю. Африка, а с корабите си ще изнасяте руски бучки лед за ескимосите... нали така се разбрахме...

Да де, ама тоя "боклук", които теритично е чиновник макар и висш, се среща с най-влиятелната личност в света. Ще повторя не премиера, а назначен от него служител се среща с президента на САЩ. Докато у нас ББ и Чехъла се срещат с американси чиновници. За т'ва гърчолята, макар че са си долно племе са достойни за уважение, щото знаят к'во нация и национален интерес.

рейтинговите агенции като Стандард енд Пуърс (Standard and Poors), "Фич" и Мудис корп. (Moody's Corp.) са боклук (junk). От рейтинговите агенции полза за икономиката няма - дори обратното. Тези организации са загрижени най-вече за собствената си изгода - още повече, че техните собственици държат и банки, и хедж-фондове."Стандарт енд Пуърс" например принадлежи на концерна "МакГроу-Хил", който е собственик и на редица хедж-фондове. Фондовете на свой ред принадлежат на инвестиционни банки и други хедж-фондове. Този сложен пъзел де факто позволява да се дават високи оценки и на най-рисковите продукти, а самите рейтингови агенции така или иначе са освободени от отговорност, ако "пробутат" някой долнокачествен продукт. Виновни за кризата са ... рейтингите.

....или тия, които им се връзват !

тук пише малка , но много проста част от народа -комун. тролове рубладжии

Ами това е сайта на 6-ти отдел на ДС......всички пенсионирани шестаци и доносници са длъжни всеки ден да храчат по спуснатите опорни точки....под вещото ръководство на руското посолство...само това остана на мухлясалите комуноиди,да храчат и псуват тук но......всичко казано от тях им се връща като бумеранг по празните кофи

Варуфанакис пред О'бама: "дай пари" О'бама: "На ти един гол ..... "

ние било баш тъй... варуфакис е казал само "добър ден" - на английски. след това са говорили само обама и двамата чичковци в сиви костюми, които са присъствали на срещата. накрая варуфакис не е успял и "гудбай" да продума...

По-скоро е било: Обама:Да не се заиграте с Москва. Варуфакис:Дай пари и няма. Обама: А шамар, не щеш ли?!

Тази "агенция" обслужва ИНТЕРЕСИТЕ" на ЧАСТНИЯТ "Федерален резерв" в САЩ!!! Именно заради това нейните оценки са ТЕНДЕНЦИОЗНИ!!!!

Частен ФЕД? Малоумнико, това им е централната банка. Шефът се назначава от Президента и води отчет на няколко месеца пред Сенатски комисии. Частна ти е патологията.

Явно си доста ЗЛЕ с икономиката!! Федералния резерв на САЩ е ЧАСТЕН - с приет през 1913год. федерален закон!!! Прочети и се образовай!!!!

Гърция от своя страна даде рейтинг μαλάκας на S&P

+++

Гръцката "икономика" и международните й "партньори"....

Ама, Путя нали им даде много пари на тия!!!

Даде им ОБЕЩАНИЯ.

Хмм..те ако на Гърците са дали "боклук", кво ли заслужаваме ние?? Да не говорим че точно тези рейтингови организации допринесоха най много за световната криза. Само идиоти ги слушат и следят....по можещите финансови фирми сами си правят рейтингите..

БРЦК

Бе тия гърци кога ще пускат печатницата за Евро ? 300 мил. са си бая работа - трябва и да почива тая машина. И да ви питам дали 300 евро са същите като 300евро преди 1 година. Щото еврото загуби 50% от стойността си - демек Гърция си намали дълга 2 пъти в момента. Много удобен момент да си напечаташ 300мил и да минеш към драхмата.

Кой ще ги иска техните евро! Тогава един килограм от тяхното евро ще струва по-малко от един килограм хартия, защото евро има право да печата само ЕЦБ (Европейската централна банка) и никой друг!

БРЦК

И как ще познаеш, че те са го напечатали ? Мастилото , машината , матрицата - всичко е едно и също като в ЕЦБ.

Финансовия министър на Гърция ще има среща с президента на САЩ Обама! Представете си финансовият министър Горанов да има среща с Обама в Белия дом?! При нас е обратното - нашият президент приема треторазреден чиновник от някое министерство на САЩ като държавен глава, после го приема Боко, после председателят на Народното събрание.... Смях! Колониална държава, колониална й е и администрацията!

е тва е само за параднос. истинските заповеди им ги дават по телефона от американското посолство. доже не си прават трудъ да се разтъпчат и да им заповедат очи в очи.

те ако беха приели заповедите от по телефона, сега немаше да вартат тия кръкчета по европата и америката... :) стана малка засечка с гръците - избраха си правителство, което не се подчинява на баба си меркел (рокфелеровна) и на обамби (рокфелерович) и сега трее си дойдат нещата на мястото. ще им натискат чатала на вратлетата на гърците, докат каталясат...

Мда...при нас всичко е наобратно!!!

Оооооо, каква изненада :) Американска фалшива рейтингова агенция дава оценка на страна , която не е американска колония:)

jingiby

На Балканите всички сме "боклуци" в една или друга степен и под една или друга форма. Разпадането на ЕС ще тръгне оттук...

"Хиляди манифестираха в Ню Йорк с искане за минимална заплата от $15 на час, настоявайки, че с по-малко е невъзможно да се живее достойно. Подобни демонстрации, митинги и стачки имаше в повече от 230 американски града" Обаче дават акъл на гърците.... хахаххааааааааааааааааа

Обама кога е двал акъл на Гърция?Той самият е ляв колкото си искаш.Питай Джон Макейн и Мит Ромни как го понасят...

и им отговориха! ФАНИ СЕ НА ВТОРА И ТРАТА РАБОТА.... Кви са тез гуезотии 15 доларес на час? нема а изуезнат сметките.

Koi dava akul na gurcite? Tova che nyakoi hora protestirat oznachava S&P da spre da si vurshi rabotata?

Как така хем сме по-зле от Гърция хем имаме по-добър рейтинг?

Ние в градовете сме по-добре.

Защото рейтингът е КРЕДИТЕН.Дългът ни е ок. 20% от БВП и имахме горе-долу нормални и стабилни (за гръцкия стандарт) правителства последните години...

Не подкрепям позицията на Гърция. Като взимаш пари на заем трябва да ги връщаш. Но това ли е етиката и възпитанието на англо-саксите да наричат цял един народ "боклук"?

саше, саше....... ма нси изказвай за неща дет бъкел им не разбираш. Да кажем, че България емитира ценни книжа. За 10 години при 2% лихва. Целата игра не е на датата на падежа, а още от другия ден. Агенция кат таз прави прогноза дали ако си купил от тез книжа за 1 лев ше си върнеш парите и ше спечелиш. Ако ше спичелиш МНОГО - рийтинг ААА, ако ше загубиш много - джънк. Това е НЕИНВЕСТИЦИОНЕН рейтинг и означава, че чесния капитал и пазарите нема а държи таквиз книжа. Може само ЕЦБ, Марио Драги, некоя държавица. С цел: да държи лостове на влияние там и да я слушкат за други работи. ДА ТИ КАЖЕМ - И БЪЛГАРИЯ ИМА РЕЙТИНГ ДЖЪНК..... БЕШЕ 1 НИВО НАД ИНВЕСТИЦИОНЕН. АМА С ТЕЗ 16 МИЛИАРДА ЗАЕМ.

Не говоря за финанси , а за етика.

наричат гърците боклук, а наричат емитираните от тяхната държава ценни книжа боклук, имат предвид обикновени хартийки, които можеш просто да изхвърлиш, защото нищо не струват. Простичко казано когато вземеш пари на заем и обещаеш, че ще ги върнеш, а след това откажеш да го направиш, обещанията ти вече не струват, никой не ти вярва

не мога да разбера как една държава с толко прилична икономика пък да не говорим че туризма няма никога да угасне..... е толкова зле!?

Къде е новината? Че гърците са си боклуци ние го знаем още от междусъюзническата...

Лоши гърци, бе! Не слушат и не подкрепят "правилната" позиция и не искат да стават роби на тоя и оня! Пък и се осмеляват да имат собствена позиция и по Русия! Само така "Стандард & Пуур"! В кучи гъз ги наврете, та да се научат кого да слушкат, ако искат да папкат! Нищо, че ние хем слушкаме, хем гладни си стоим!

да даде правилния рейтинг първо на САЩ, а после на другите!

Kakvo mu e greshnoto? Imat nai-golyama vazmojnost za refinansirane na kapitalovite pazari. V momenta v koito cenite na SASHT-skite obligacii padnat malko, Kitai kupuva kato lud.

голям праз ,нали пенсията е 500 Е

Празът ще стане още по-гоуем когато излязат от Еврозоната. Пенсията тогава ще е 600.

ДРАХМИ

Мдам нормално.