Цветан Василев може да съди държавата за милиарди

Ако в България по съдебен път не се реши случаят “КТБ“, ще има иск за милиарди в Европейския съд по правата на човека заради предполагаем отказ от правосъдие.

Обратно в новината

Коментари - Цветан Василев може да съди държавата за милиарди | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А къде е той ,че да се грижи и отговаря за парите на вложителите. И къде е държавата , да допусне човек причинил щети за няколко милиарда да прехвърля акции за милиарди без 1о месеца никои да ги запорира. Съвкупно щетите ще се покриват с 16 милирда заем или по 6000лв на работещ или другояче казано -една година за ангария всички работещи в полза на цецо и политичската класа ,която го прикрива и обслужва досега.

БATKO

Ти да не би да вярваш на Боко, Плевнята и Прокопи за глупостите им за банката. Просто те умишлено фалираха банката за да ограбят активите и и да прехвърлят сметката на бюджета на България.

Цецо,нали знаеш как се вземат цървулите на босия,ми той Боцко обра всичко бе,или сега правите циркове а сетне ще делкате плячката!!!!!!!!!!!!!!!!

КВо става тука бре от бюджета откраднаха над 4 милиарда живи лев а и ги дадоха з а конпенсации за вложенията в основно източенат а КТБ сега този вместо да седи зад решетките щял да иска още милиарди от бюджета зад аси компенсира кражбите ...

Аман от простотии.... Май е време да спрем с тоя цирк че даже не е смешен вече. Предлагам просто решение: Да застреляме Василев, после да видим какво толкова е надробил за останалите от мафията.... Нали уж е депозирал някакви показания пред нотариуси. И трябвало да се публикуват ако гушнел букета. Който е съгласен моля да гласува.

Чак милиарди не може. Може капитала от вложения и заеми да е милиарди, но самота стойност на банката не е. Това са външни пари. Тъй като не сме вътрешно запознати с управлението, не може да преценим от тук. Само знаем кой срина доверието в банката. Единия от тях е самия Василев, както и много други хора. А процеса започна чисто политически, да сринат финансите за кампания на Бареков. Затова от Престъпната Мрежа дадоха Бареков, Пеевски (за плашило) и КТБ на прокуратурата за престъпна организация. Това бе началото на банковата криза. Макар ако са били зле в КТБ, то може и сега загубите да са по-малки. Иначе се издъни и прокуратурата с медийните акции (повече от веднъж). Караницата Пеевски-Василев. Необмислено изказване на Искров ли бе от БНБ.

Няма никаква логика в това да се съди държавата. Трябва спешно да се прокара закон, в който да се упомене, кой точно да плаща обезщетенията присъдени във вреда на България от съда в Страсбург. Ако присъдата е некоректна- плаща се от бюджета на правосъдието, ако има забавяне с присъдата - също. Ако е виновна прокуратурана- от нейния бюджет.

Що за логика - от бюджета, т.е. от всички нас ? Държавата да съди и осъди всички по линията подготвили и издали присъдата ! Иначе на магистратите и цялата свързана пасмина им пука за Страсбург. Презумпцията е за преднамереност, некомпетентност и корумпираност на свързанита с присъдата мафистрати. Нали законодателството ни е синнрониирано с това на ЕС ?

То вече се доказа. В одита им няма нищо вярно и затова ги глобиха. Но жалко, че закона е милостив с тях. ако бяхме в нормална държава отдавна да са осъдени и изгонени. Спомнете си какво стана с техните колеги Артур Андерсен. Иначе е прав Аман в коментара си по-долу. В тая фирма цари пълно безхаберие и всички са повече от надути пуяци.

Глобяващите не са доказали, а са изразили мнение. Мнението им не се споделя от КПМДЖ, в резултат на което са обжалвали! В нормалните страни споровете между различните мнения се решават от съда. Не коментирам служителите, но това, че са надменни, не означава, че са некадърни, или корумпирани. Одитът им на КТБ не е първи в тяхната практика! Те са между водещите фирми от световен мащаб!

е прав е ясно отдавна. въпроса е дали и кога ще се престраши да говори...месията ви от банкя също знае...или с василев са си говорили за цената на картофите на 03.06.2014...?!

Ако се приеме, че банкера не крие пари, тогава продавайки за 1 евро, не е ощетил никого и сделката е законна. Но тай като има и други акционери, е бил длъжен първо да предложи на тях, и ако откажат, тогава на други. Така, че държавата може да поиска да ги купи тя и да се "изръси" с 1 евро.

Как ще се самосезира Цацаров като е слуга на Пеевски?

Слуга е не само на Пеевски, но и на Б.Борисов!

Ами той затова Цацаров каза, ако иска Пеевски да се самосезира.

Във вестника, в който е опакован Държавен вестник, вместо снимката на Цветан Василев да е под заглавие Грабежът на века", трябва да направят колаж, как яде малки деца! Всеки съдия, магистрат, който е абониран за Държавен вестник, виждайки тази снимка, ще получи известно отвращение от Цветан Василев! Това е внушение, което може да е само от полза!

освен заемите които теглиха, сега и на този ще му плащаме обещетенията.

Колко пъти ще плащаме, може ли за едно нещо да се плаща два пъти!

В тази крадлива и корумпирана държава дали ще остане скоро някой българин да живее?

мафията цъвти, но не прецъвтява, но наи-лошото е, че е "държавна"!някои да има поне един добър план за деиствие? нищо , утре ще попитам пак!

И Господ видя, че банката е източена до дъно. Само одиторите и БНБ не виждаха. Но всеки знае, че това което не се купува с пари, се купува с много пари. Да си кажат истината KPMG колко гушнаха от Цв.Василев за да си затворят очите. Говори се за деветцифрена сума.

Колега, един ще говори за деветцифрена сума, друг за петнайсет, трети за двайсет! Последните одитори са казали, че са отпуснати 4,2 млрд. лв. като необезпечени кредити! Не е изяснено лошите, необслужвани кредити на каква стойност са! Относно КПМДЖ, има дело, ще се разбере, дали данните от техния одит са невярни!

Абе защо всичко около одитора KPMG заглъхна. Защо държавата, фирмите и хората не си търсят парите и от тях.

КПМДЖ обжалва глобата от 100 хил. лв. Причината е, че данните от доклада на КПМДЖ не са опровергани от последните одитори. Първите са описали лошите кредити като около 2%, а вторите 4,2 млрд. лв като необезпечени. И двете числа е възможно да са вярни!

абе те тия са кадърни ама шефката им е една фръцла която е некадърна за нищо освен за едно - да ходи само по почивки и круизи и да прави минети на когото трябва. тая за нищо друго не става. 100хил ги ухапала муха. тя ще ги избие от заплатите на служителите си а не от това, че ще спре да се фръцка. защо в бг на чело на световноизвестни и работещи компании все намират да сложат някой боклук от класа? това е въпроса

Винаги се радвам, когато някой осъди България в Страсбург. Аз вярвам в европейските съдилища и не вярвам на българската държава. Българската държава са: БСП, ДПС, ГЕРБ, Съд, Прокуратура, Полиция, Парламент, Общински съвети. Тези са държавата, те не са добри, не са справедливи, те са овладени и са мафията. Затова всеки , който ги осъди в Страсбург заслужава адмирации.

Изцяло те подкрепям, може би с изключение на общинските съвети, те са на по-ниско ниво! Но ако държавата не си плаща от време навреме, какво ще стане! Сега са хванали Господ за шлифера, а ако са безнаказани, или се съобразяват само с български съд и прокуратура! Представи си Пеевски как трепери от прокуратурата!

Неправилно започваш изброяването на крадците! Началото е: БКП- ДС и после са БСП,ДПС,СДС,ГЕРБ,РЗС и останалите партии!!!

Цветан Василев може да съди държавата за милиарди Не само ще я съди, но ще я и осъди. Но няма даго плащат Искров ,Доган, Цацаров и сие , а пак така нареченият суверен.

огромна част от обезщетението ще го инвестира в Сърбия! Нямам съмнения, че ще създаде фонд, за да се издължи към ощетените вложители, а и други!

Егати наглия, за какви ни взема тоя адвокат. Сръбския съд реши да го върне в БГ. Ако не беше обжалвал, вече щеше да е тук. Така че да не ни ги разправя тези "ако бил искал, сърбите нямало да го пуснат" - да оттегли жалбата и след 2 дни е тук. Наглец!!!!

Изненадвам се, че адв. Менков има адвокатски права в Сърбия

Цацата ще гризне дръвцето :))) аама че смотан дебеланко :))) аможеше да стане герой на България

мръсната ДС ще се самоизяде което е добре

Аман от специалисти...всеки коментира SPV-та, но никой не иска да каже, че е направено в изроден вариант. На запад го правят, но единствено и само да не се преплитат парични потоци с основна компания. Последната е пълен гарант плюс проекта. Никой не го прави за да прекъсне връзка кредит с обезпечение!

Няма коментиращи на СПВ -тата, вероятно е тясно специализирана тема. За мен е важен следният въпрос. Бромак е акционер на КТБ, а Цветан Василев е акционер в Бромак. В Дунарит е акционер друга фирма, в която ЦВ също е акционер. Какви дялове е необходимо да притежава ЦВ в двете фирми, както и какви дялове тези фирми трябва да притежават от КТБ и Дунарит, за да се считат последните за свързани лица по Закона за кредитните институции!

Аз се чудя на Галевите, на Брендо..на другите като тях..какво още се чудят,ми не почват и те да съдят държавата.

Пропуснал си един факт! Скоро вдовицата на Косьо Самоковеца осъди държавата!

Ясно е, че зад атаката за КТБ стои групировката, начело на която са Доган/Местан и оръдието им Пеевски и майка му. Някой съмнява ли се? Ясно е, че ЦВ е трябвало да избяга от Б-я, защото щеше да бъде убит. Защото към тази групировка стояха правителството (Орешарски), прокуратурата (Цацаров), част от БСП (Станишев), следствие, съд. Може ли да се бори с тях? А мръсниците искат да заграбят цяла Б-я. Но ЦВ им пречеше. Не виждате ли физиономията на Пеевски? Не ви ли прилича на убиец? Какво става с Христо Бисеров? Хванаха го, но Цацаров го крие и нищо няма да му направят. Разчитат, че времето ще заличи следите и всичко ще се потули. Цацаров е част от мафията и не иска да бъде разследвано ограбването на КТБ.

Следя от вчера изявленията на всички страни по казуса КТБ и вече ми е ясно защо България е най-бедната държава в целия ЕС и защо още дълго ще се "радваме" на това призово място! Защото крадците на едро, кой знае защо у нас наричани банкери, бизнесмени и политици, решават "битките си за справедливост"?!, съдейки държавата , т.е. данъкоплатците! А "отговорните институции", призвани да предотвратяват това, им съдействат със всички сили - най-вече с бездействието си! А за бездействието си има много проста причина - бандитите им плашат с парите от осъдена България! Така всичката крадлива гмеж по веригата е доволна и щастлива, а останалите - останалите сме статистика за "най-бедни, най-болни, най-нещастни"...

Пипи, продължи в разсъжденията си! Ощетеният кого може да съди за нанесените му щети по вина на държавни институции, както и за пропуснати ползи, и лихвите по тях, освен държавата! Трябва ли да плащаме всички ние! Според мен трябва, защото сме допуснали с бездействието си държавните институции да се ползват като бухалки! Нали затова е именно гражданското общество!

Съгласна съм, че "гражданското общество" по принцип трябва да бди и информира.... КОГО информира гражданското общество, когато види нередности?! Ами същите ТЕЗИ ИНСТИТУЦИИ! И?! Когато институциите са "гнили ябълки" какво правим?! Не се ли въртим в безкраен Параграф 22?

Глупости. Просто изпреварваме световните тенденции. Е, САЩ не можем гъза си да скъсаме. Били сте бедни. Ами работете бе! Не стойте по цял ден пред мониторите. Майтап бе. Народа е казал " от много работа се става гърбав, не богат". Затова половин България , в т.ч. 100% от лешперите чиновници от много работа са гербави.

не види ли? Къде сте , бе плъшоци. А , забравих - почнахте държавна работа с малки изключения и не ви остава време от целуване на нозете Му в най-горната им част.

Не само защо беше съсипана КТБ,а кой я съсипа и защо Цв.Василев избяга преди това от България,и защо никой не може да го накара да се върне и да бъде съден?Нашият съд е най толерантен и всички престъпници ги пускат и така ще стане и с него.

ЦВ е много умен, и се е досетил, че има атака срещу него! Ти не би се досетил. Прочети още веднъж цялото интервю, там се говори за поръчка за убийство, и т.н.!

Г-Н МЕНКОВ,ВИЕ И Г-Н ВАСИЛЕВ ПО КОНФЕРЕНТЕН НАЧИН ПРАВЕТЕ СЕКС! ОЩЕ ПРИ ПЪРВИТЕ ЗАПЛАХИ ВАШИЯТ КЛИЕНТ Е ТРЯБВАЛО ДА СЕ ОБЪРНЕ КЪМ ПРОКУРАТУРАТА А НЕ ДА БЯГА В АВСТРИЯ ИСВИНЕТЕ ЗА ГРЕШКАТА СЪРБИЯ.ТАЯ УЙДУРМА ЗА ОГРАБВАНЕ НА БАНКАТА Е АДВОКАТСКИ НОМЕР.НЕ НИ ЗАНИМАВАЙТЕ ПОВЕЧЕ!

Г-н Георгиев гледайте си секса със сФинята, простете за грешката! И накрая, Деляяяяян, Акбар!

Цветан Василев не е спрял да говори глупости. Както и Пеевски, както и всички от властта. Истината, явно, е доста по-мръсна и сега се чудят каква версия да ни поднесат, така че и вълкът да е сит, и агнето цяло. Като са толкова лоши тези, от БНБ, да каже, Цветанчо, как така си продаде 6 от фирмите САМО за едно евро? Още в условията на сделката се казва, че фирмите СА ГУБЕЩИ с 900 млн евра... А това НЕ Е КТБ, това са съвсем различни фирми, ДЛЪЖНИЦИ на КТБ. А Цецко??

КОЙ е казал, че фирмите са губещи! Заинтересувай се, попрочети! Щом някой е теглил кредит, той работи на загуба, това ли е логиката!

В биснеса, една фирма има ПАР стойност, когато цената и е РАВНА на стойността по счетоводните книги (, т.е., това са активите на фирмата). Печелившите фирми (или възприеманите за такива от инжеститорите) струват НЯКОЛКО ПЪТИ повече от цената им по книги. Обикновено, продажби се извършват за по 5-7 пъти по-големи стойности. Разбира се, има и изключения. Гугъл купи Инстаграм за 1 милиард долара. Инстаграм по онова време, имаше САМО 11 човека персонал. Губещите фирми, както и тези ПРЕД ФАЛИТ се продават за по 1 (евро, долар, лев). Символично. Купувачут поема ангажимент да погаси и задълженията им. Та. Фирмите СА ГУБЕЩИ. Т.е., не могат да си погасяват краткосрочните задължения, или имат проблеми с ликвидността. Затова е едно евро. Иначе щеше да е 1 милиард. Или 10 милиарда. Или какватп там сума е готов да плати инвеститора.

Как от началото на скандала не се чу абсолютно нищичко от един от съсобствениците на банката - руската ВТБ? Ей така прежалиха официалните си 10% от тази банка.

винаги ми е било чудно. Никакъв, дори малък опит за спасяване на банката нямаше от страна на ВТБ! Още в самото начало на ликвидната криза се оттеглиха, и имаше изявление на Дянков, или Милен Велчев като техен представител! Подобно нещо се наблюдава сега във Виваком. ЦВ предупреждава, че ако държавата продължи да се бори с таласъми, до месец май ВТБ ще стане мажоритарен собственик на Виваком!

Ако е вярно, че показателите на банката са се влошили за шестте месеца на специален надзор, всичко се изяснява за ролята на БНБ! Специалният надзор е лечение, а БНБ се е изживяла като екзекутор!!!

"По думите му 500-800 млн. лева са били достатъчни още през лятото на миналата година." Ама тези дето трябваше да ги дадат бяха част от играта. Виж за други се намериха едни 1.5 милиарда дето тихомълком преди няколко дена мина новината, че Държавата ги е изплатила.

Цацаров не се самосезира,защото ще трябва да обвини себеси.Ще лъснат всички мафиотски тайни.