Гръцкото правителство спря приватизацията

Гръцкото правителство премахва Фонда за управление на гръцкото държавно имущество, с което се слага край на процеса на приватизация.

Обратно в новината

Коментари - Гръцкото правителство спря приватизацията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

A TAKA! А ТАКА СЕ ПРАВИ В ИСТИНСКА ДЪРЖАВА, А НЕ ТЕРИТОРИЯ, като нашата! От истински отговорни държавници и единен народ! Браво на Ципрас и гърците!...Следват Испания, Франция и Великобритания...Ние - последни, на опашката / по традиция/, ако още ни има на картата!!!

време е вече и бате боико да покаже че може да баде муж , а не само да се прави на муж...докаде я докарахме..гурците да ни станат пример за подраяние...време е бб да мине в груб на меркел и да и вземе 2 точки... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нагли, прости и продажни са българите. Гърците имат политици с национално достойнство и мислят първо за нацията и държавата си, после за всичко останало.

Хахахаха, е така се прави. А не като българските послушковци винаги насрани. :D

имам чувството че гърците,ще са втория" кандидат" / след Турция / за влизане в новия - проект Евроевразийски съюз - Русия.Китай.Индия.Бразилия и мн.др ... България за пореден път избира,губещата страна - Европейския съюз - Сащ ...абе с две думи - бедния си остава беден !!!

Гърците крадоха от най-големине крадци , западните метрополии.Така, че Господ ги оправдава.

Гръцкото правителство, вероятно се е поучило от опита на България в тази област, и затова спря приватизацията с цел да не стане същото и в Гърция унищожаване на икономиката.

гарця няма да це оправи никога няма да и позволят,не е в полозение да определя как ще це развива наобратно вече е ватре ц парите значи я чака циромашя(повярваите ми) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

С възхищение следя номерата на гърците хем прибрах стотици милиарди евро от ЕС, хем десетки милиарди от САЩ, сега ще гушнат и няколко стотици милиарди рубли от Русия, ще изберат правилната страна в ТСВ и ако някой оцелее ще вземат репарации от нас. Ердоган хем праща кораби с помощи на палестинците, хем е добре със САЩ и Израел и ги цоцкат за кинти, хем грабна поточето и се разбра с Русия, Турция е огромен износител на стоки в Русия и никакви санкции не я е..., хем са добре с Ислямска Държава и ИД напада от територията на Турция, хем са добре с арабите, пак ще са неутрални и нахранени в ТСВ, а ние какви ще ги дялкаме, а пичове и пички?

Такъв, подобен рязък обрат ни трябва и на нас българите,за да се осъзнаем , а не 25 години да се мяткаме като разлепен афиш ту на лево ту на десно и накрая на земята по средата.

Нали, трябва да се отърсим от РУСКОТО колониално робство. Нека Русия ни построи Белене и Ю Поток, да ни даде пари да си имаме за харчене и да ни даде безплатно газ и нефт Иначе няма да е справедливо разпределението

"Комунизмът свършва, когато свършат чуждите пари ..."

А ще национализират ли корабите.Тогава ще ги призная за смелчаци, а не цираджии, поставени от стоте угоени гръцки фамилии на корабособственици,които не се бръкнаха и с едно евро данък за сънародниците си в криза и искат гърция да пълни бюджета от мерцедес и сименс вместо от собствените си дембели.

Сега къде да ходим на море.

В Анталия бе!

Не сравнявайте приватизацията в България и Гърция. В Гърция не е имало национализация. Там държавна собственост са само съоръженията, които по принцип се строят от държавата, като ж.п. линии, пътища, магистрали, мостове, пристанища, нефтени компании, островите са държавни. В България се приватизира това, което в Гърция е възникнало като частно.

За разлика от Гърция това което се приватизира в България след 1989 г. е било изцяло държавно, частта на частното което е било национализирано през 1947 г. е била много малка. За тази част имаше реституция.

Това момче заслужава Шанс, стига сме робували на американците и стара закостеняла Европа.

Шанс на човек, който в прав текст казва, че няма да си връща задълженията?! Що за хора сте? А, ясно, изпълзели сте изпод пластмасовите маси.

Това което е мое, е мое ,ако ти не можеш да го вземеш, Това което е твое , е твое ако ти си го вземеш? Българските управници, търсят подкрепа от САЩ и Европа. Ценят техните долари и Евро.Но не признават за свое, тудът, кръвата, подта и имотите на нашите бащи и дядовци. По ясно няма да ти стане.

Аз съм за. Да се сдуши с Путин и с ресурса с който ще му плаща подкрепата да си връща заемите.

Гърците не са прости. Познават Европа по-добре от нас. Преди години успяха да се налапат от европомощите. И кой е виновен, тоя дето взима или дето дава, като знае че няма връщане. Използваха Европа, докато можеха, сега виждат друга далавера и се махат. Германците газ пикаят, защото няма кой да им се връзва на свирката. Ако ги няма гастарбайтерите, германците са умрели. Не са прости гърците. Да видим кой кого в следващите месеци.

Спешно да се изпрати Каролев и Шушевица да форсират ГР приватизацията. ШулеКароПриват=Колонизация. Както вече бе споменато колкото Лукойл е руски,толкова ЧЕЗ е чешки.Хахаха. Българинът е наивен. Всички се отчитат на бул Стена.Само брато Сърб им фана цаката.Набиха няколко сърби-служетели на ЧЕЗ на улицата."Защо ме биеш? Аз съм прост служител и нищо не зависи от мен" 'Ти бако ще предадеш на твоите началници нашето послание' И продължиха да ги бият докато се ометоха.

Гръцкото правителство спря приватизацията, а Германия ше спре Гърция (като ЕС държава). Просто.

Гърция ще се оправи близките години - Но БГ никаква светлина в тунела жалко само Българина не го разбира.

Комунистическите малоумия в Гърция започнаха с отмяната на ол-инклузив в големите хотели. Тази мярка неизбежно ще доведе до сериозен отлив на по-заможни туристи и ще ги насочи към България, Хърватска и Турция.

В Хърватска Ол инклузивът също е изключение. Той не е за заможните туристи!

Не само това, ще ни вземат морето,Партенона.....,а бе я тичайте при доктора.

Питаш по-долу, карал ли ги е гърците някой да вземат пари насила.Ето ти отговор: Отговора е прост.Гледай тук сега какво става, за да разбереш.Усвояват се едни пари от ЕС ударно.Политиците излизат и отчитат това като успех (те са изборни длъжности, особенно министрите, днеска е той утре друг), с краткотраен ефект за икономиката, но многго дълбоки дългосрочни поразии.Това са горещи, лесни пари, които напомпват цените на всичко.Когато това се случва обикновения човек отива в лапите на банките и задлъжнява защото той само така може да се справи с растящите цени(потребителските кредити и имотния пазар е най ярък пример).Другият ефект на тези 'горещи' пари е че създават позитивна нагласа във всеки - всичко е бум, расте, работа, много, бизнеса взема кредити, работниците вземат кредити и всичко продължава да расте.Изведнъж бам и ето ти Ирландия, Гърция, Португалия, имотния балон в Испания...та и в България. Къде са с в схемата обикновените хора (гърци...).Никой не ги накара да вземат пари насила - те (ЕС и политиците) принуждават и заблуждават да го направят...докато се окажеш затънал в заеми - и ти и държавата.

Абсолютно некоректен коментар. Първо, тук става въпрос за държавен дълг. Второ, голяма част от този държавен дълг е раздаден като заплати, бонуси, пенсии и прочее непроизводителни разходи. Трето, когато някой вземе кредит е длъжен да мисли как да го върне, а не как да не го върне. Последното го прави пълен мошеник.

за заможни туристи, като се правиш на десен консерватор, поне попрочети нещо, стига с тоя комсомолски плам да сте първи на барикадата, смешно е.

Хм, значи аз като плащам един път за стая в семеен хотел (без ресторант към него) и отделно в ресторант, съм по-заможен от тия, които плащат в 4-звезден хотел с ол-инклузив? Нещо не ми се връзва.

Ozzy ол инклуклузива не за заможните туристи бе той е за прошляци като българите които винаги търсят по евтинко.А това че заможните туристи ще се насочат към България просто го забрави,те не обичат мръсно море,некачествени стоки на високи цени,намръщени и нелюбезни сервитьори,все ,,екстри'' от нашето черноморие.Заможните клиенти ще продължат да си ходят в Гърция доволни че в краката им не се мотаят цървули.

Гледам все големи икономисти са се събрали, ще върнат драхмата и хоп готово. Нека да ви покажа другата истинска гледна точка. Излизат от ЕЗ, след това излизат и от ЕС - двете са взаимосвързани. За пътуване до Гърция следват визи. Туризъм 60% от БВП - с визи.. страната закъса! Селско стопанство - към момента се субсидира страхотно. Като започнат балансиран бюджет и драхмата се обезцени, няма да имат как да си купуват дори и нафта - защото цената ще е непоносима. ПРистанищата им спират да работят - нали се сещате, че вече не са в ЕС и ЕЗ. С две думи, нямат никакъв логически ход да се измъкнат, освен приватизации и продажби на острови. И тук турците влизат в играта. Руснаците няма да припарят до ГР, ако не са в ЕС, ще си ходят до Турция и Египет. Хората ще са на улиците, ще има гражданска война, и военно положение. И наистина Лукановата и Виденовите зими ще им се струват като лек полъх.

Турция не е в ЕС, ама не се развивиа въпросния апокалиптичен сценарий. Опитваш се да внушиш, че единствения избор е ЕС и всички останали държави ги грози фалит и гражданска война. Я се успокой и огледай...

защото турция има икономика ,производство и т.н.,а гърция имат туризъм и селско стопанство те затова те

Турската икономика е силна, Турция произвежда всичко, пазарът е голям. Работниците са дисциплинирани, трудолюбиви. Гърция отстъпва по тези показатели, според мен. А България е много, много далеч в това отношение!

Ще се съглася с теб, ако ми обясниш защо сърбите не са погинали,като не са в ЕС?

И може би, понеже са много тъпи, водят преговори за членство в ЕС?

Кажи ми само как ще върнат кредитите които са взели ? Нали ти е ясно че част от тях са и от страните членки т.е. и от нас. Как се вземат на босия цървулите ?

Това е просто. Обявяват фалит и целият им дълг става на Брейди облигации - т.е., намалява му се цената (много) и се предлага някой да го купи. Кредиторите спират да дават кредити, и започва едно всекидневно обезценяване на драхмата (щото еврото вече няма да го има за гърците). Ако си живял съзнателно през 1997, ще разбереш и как ще се чувстват хората, както и каква ще бъде икономиката. Разбира се, нещата ще са стотици пъти по-зле, защото ние на времето имашме 10-15 милиарда дълг, докато гърците имат 350.

Мога да се обзаложа, че Ципрас ще е гръцкия Жан Виденов.

Много хора са на мнение, че при евентуално излизане на Гърция от ЕС, животът за гърците ще се подобри. Споделям това виждане, и продължавам, излизане на Испания и Португалия също ще е полезно за тях. Това би разколебало Турция, Албания, Македония и Сърбия да се присъединят. От това ще спечелят всички. Ако България и Румъния напуснат по някакви причини, в ЕС ще останат точно тези, които трябва да са там! За страните в товия намален формат нещата също ща се подобрят! Така че от подобен развод може да няма губещи. Дано само това да не се окаже най-проблематично за България и Румъния

От това ще спечели единствено Русия. Знаем, че това ви е любимия мокър сън, но ще си остане сън. За вас остава само мокрото.

Ози,ще има промяна, не е възможно да тъпчем на едно място.Ще трябва да връщаш парички.Разбирам те , но не ти съчувствам!

Ози, не защитавам нечии интереси. ЕС е възникнал като клуб на богатите. Ако напуснат случайно попадналите този клуб, нещата си идват в естестнено положение. В английските клубове правилата са изключително консервативни по тези причини! За нас и за Румъния не съм убеден, че ще се справяме по-лесно извън ЕС. Тези, които си мислят, че ще можем да продаваме некачествени и скъпи стоки, по приятелска линия в Русия и Китай, са в дълбока грешка. Ще продължим да се конкурираме със всички, СИВ безвръзвратно е в историята!

"националното" ви богатство нема ли нещо общо с милиардите евро заеми на Гърция? Или само на руснаците им се струва, че не е така..Явно и при вас са отглеждани "професьори" в девети картофен пояс на САЩ. Щото тук също имаше новодошли и бързо си отишли.

Минимална заплата в Гърция-753 евро.Хайде ,тичай да дърдориш.

Минималната пенсия в Гърция е 1100 евро. Държавни портиери са взимали по 40 000 евро годишно. Какво се пъчиш с млеконадоя.

Какво като е толкова с 300 милиарда дълг, като секнат заемите откъде ще се плашат тези заплати, как мислиш.

Бая тролчета на партиини ясли и с измислени фирми ,цицащи европари са срещу СИРИЗА и гърците и е обяснимо защо.В България се краде безумно,подхвърлят по някое кокалче на клакьорите и затова мрънкат,като..........Важното е ,че гърците правят нещо за добруването си.Хулят гърците,мълчат за румънците, турците били зле,сърбите били комунисти,македонците.... албанците.....А вие сте много добре, хапльовци такива.Ако ви спрат кранчетата и ви вържат на Лъвов мост,хората ще откраднат въжетата, а вас няма да ви пипнат, толкова е ползата от вас.

За незаконна лихварска дейност се осъжда със затвор, умишлено да даваш заем с брутална лихва, с цел да вземеш имуществото, при нас има осъдени такива лихвари и дълга не се връща. Гърция и голяма част от ЕС за заложници на такива лихвари, само дето името им е МВФ и СБ, по същото законодателство можеш да ги осъдиш, има такива случаи в световната практика, те се помиряват и не ти могат нищо, разликата е, че за сега никой не е успял да ги вкара в затвора.

трябва да приемем факта че не сме и никога няма да бъдем гърци,колкото и да ни се иска.

Добре. Приемам!

Ако сме като гърците в момента, по-добре да не сме. Ако не почнат да връщат парите, до една година ще преживеят такъв срив, че Виденов 1996-1997 ще е като полъх на пролетен вятър. Икономическите закони и реалности не могат да се променят с лозунги, заклинания и мантри.

ЗАЩО ПОСТОЯННО НИ ЗАНИМАВАТ С ВИЗАНТИЙЦИИТЕ КОИТО ЦЕЛИЯ СВЯТ ГИ ПОЗНАВА ОТ ВЕКОВЕ

тук е заприличало на жълт вестник - "Наталия Кобилкина се мести в Лондон"

прав си. познават ги хилади години преди да се изправиш ти на краката си.

А нас кой ни познава?

ТЕЗИ КОИТО "НЕ" ЗНАЯТ Е ДА РАЗБЕРАТ, ЧЕ ВИЗАНТИЙЦИТЕ ОСВЕН МНОГО СКАЛИ, МАСЛИНИ И ЕВТИН ЗЕХТИН НЯМАТ НИЩО ДРУГО, А, ИМАЛИ СА КЪСМЕТА, ЧЕ СА СЪЗДАЛИ "СТРАНАТА" НА ТОПЪЛ КЛИМАТ, А НЕ СА ОСТАНАЛИ В ПО-СЕВЕРНИТЕ ТЕРИТОРИИ КОИТО СА ОБИТАВАЛИ /ВКЛ. И БГ./

У нас малко хора знаят откъде са дъговете на гърците и говорят глупости.1. Немските дългове към Гърция са много по-големи от гръцките към целия останал свят.Затова им опростиха част от дълга.2. Заеми им даваха за да купуват военна немска остаряла техника,която за нищо не става,срещу милиони бакшиши за гръцките министри,които сега са в затвора,затова и гърците си купиха от Русия оръжие след това.3.Кредиторите,МВФ, предлагаха на гърция милиарди виждайки,че тя закъсва с изплащането,с цел да я дестабилизират и изкупят апетитни парчета от икономиката и територията на страната.Сега им казаха НЕ,както целия гръцки народ каза на Хитлер,а ние му станахме съюзници!!!Разликата е космическа-затова така сме ние....

браво за истините.

Те гърците света вода ненапита, нямат вина сигурно за взетите дългове. Още малко и ще се разплача. Хайде стига популизъм! Никой не ги е карал насила да вземат дългове. А и 300 милиарда дълг не се вземат само за военна техника. Живяха твърде нашироко и считаха другите народи за техни длъжници.

Винаги съм уважавла гърците за това, че си знаят и бранят интересите. Пожелавам им успех. А ние- офците, да се оправяме поединично, като по турско време. Това е, завиждайте им - има за какво!

За овцете не знам, има една стара българска поговорка - Бог помага, но в кошара не вкарва. Преведено на езика на комунистите това означава, че освен приказки, трябва и работа. Но комунистът изпада в шок и си плюе в пазвата, като чуе думата работа. Да добавя и една друга хубава българска поговорка - На вълка му е дебел вратът, защото сам си върши работата. Ако думата работа те плаши, пропусни я.

От всичко това, от цялата тази дъндания около Сириза, Европа, и в частност ние печелим много (народ, държава), защото тези имаха смелостта да излязат и да назоват нещата такива каквито са, дават пример, създават прецедент за това какво представлява ЕС. Най-малкото карат хората да си задат въпроса.Дали пък не са прави, дали пък найстина ЕС няма друго лице? Просто пробуждат хората и това идва от страна членка на ЕС.Що се отнася до нас конкретно, изключително благоприятен е ефекта.Ние почти винаги следваме другите, копираме ги, друг трябва да поведе крак за да последваме, когато става въпрос за държавна политика и ориентация и управление.Показаха ни,че може да има алтернатива за която открито се заговори и в нашите медии, което стресна политиците ни защото всичко онова което ни го продаваха като чиста монета, вече не е така.За това шапки долу пред тези от Сириза-кефят ме и те и държавата им.

Аз не знам какво истинско има в това, да си ял с чужди пари и после да откажеш да ги върнеш. Ако това е истината, значи гърците са крадци, мошеници и непочтени хора. Честият човек си връща дълговете.

Ето ти отговор защо и как-по надолу е поста, но:Могат го,правят го,за тях е добре и точно така трябва да постъпват с тези които скроиха тази шапка и на Испания,Португарлия,Ирландия..,а именно:Помпане от ЕС (а зад тах банките на онези с масурите зад ушите) на държавите с европари в безперспективни в дългосрочен плане проекти.Кеф ти за еко пътеки, кеф ти за щастливи кокошки,кеф ти за плащане на площ за подръжка на пасища без да има и едно животно да пасе по тях..Всичко до което води това помпане на пари и инфлация в дъгосрочен план и поскъпване на всичко, водещо до искане за по-големи и по-големи заплати,още по-високи цени(инфлационна спирала)и заеми за да се издържа това, докато се стигне до тук-умишлено вкарване на хората и държавата в голяма задлъжнялост.Следват условия за разпродажба и приватизация(като тук).За това,браво на гърците, да си живеят живота и едно да запомнят: ЕС никога няма да ви изхвърли от еврозоната каквито и договори да скъсате и каквото и да си поискате, за да живеете както досега.Ако Гърция излезе от еврозоната ще има един много кратък болезнен период на ребалансиране на икономиката, включително и девалвация на драхмата (защото тя ще трябва да бъде върната).След което гръцката икономика ще дръпне силно напред, именно в резултат на слабата драхма, което ще стимулира износа.А те има какво да изнасят - лека промишленост,селскостопанска продукция,рибни продукти.Но най-основният им и печеливш износен продукт те дори няма нужда да го изнасят, защото евопейците от мъгливите и дъждовни страни (Англия,Скандинавието..) и Германия с удоволствие отиват и на място си го плащат, защото могат да го имат само по време на отпуска - туризма, слънцето, морето, хубавата храна, купона... И именно това е проблема на ЕС, че не може да си позволи някой да напусне, защото на всички ще стане ясно, че ще е по-добре извън него,отколкото в него, нещо като някой да извика,че царя е гол.Сами се досещате, какво би станало с този съюз.

когато в ЕС останат само Германия и Франция ще започне третата световна война

Браво Гърция! Все правилни ходове в правилната посока. Не на неоколониализма и монополите!

Хихихих. Звучиш ми като бръщолевене от устата на Болен. Ти собствено мнение имаш ли ? В Гърция точно монополите са проблема ще знаеш.

Eй ози спри се бе малоумник

Браво на Ципрас,браво на гърците!Мъже и патриоти са, а нашите управници пълни проститутки и предатели!!!

Само да питам за какво браво. Засега нищо не са свършили. Като е приватизирано де що може не е много трудно да спреш приватизацията.

И какво патриотично има в това да идеш на ресторант, да се наплюскаш и после да не искаш да си платиш сметката? Аааа, да, вашият "патриотичен" господар Болен и антуража му правят така по брюскелските ресторанти...

Не всички гърци са яли и пили без да плащат.Сега искат нещо елементарно-тези,които са яли,пили,пяли и са смяли да върнат парите.Ние не го желаем-цащо не търсят парите от КТБ,защо.... да не обяснявам,че ще ме заболи главата.

Браво, защото са яли и пили, а сега не искат да си платят сметките? Така ли правиш в ресторант? Да, ако го направиш, най-малкото ще те спукат от бой.

Кажи го на Цветан Василев

Владкоооо,папкай сладко при мама и при татко.Глупости не дрънкай и по малко мрънкай........

Не папкам ми мама и татко, а давам хляб и на други хора, както не говоря глупости!!! Ако искаш да те прата при татко, ама за там билета е еднопосочен?

Ето това е показателно за манталитета на комуниста. Кефят се на човек, който печели избори с лозунга: Вземахме едни чужди пари, изядохме ги, изсрахме ги и няма да ги връщаме. Откровено престъпно и непочтено.

Значи голямата част от гръцкият народ са комунисти, след като са гласували за Ципрас. Какви са тези писания колко гърците били мързеливи, като по-мързеливи от българите няма. Как са изяли нещо, което им е дадено. Да не са им го давали, след като са знаели, че няма гаранция да ли ще се върне. И всички гаранти са немски банки. Значи, край на Германия, край на ЕС. Там е въпроса, а не просташките квалификации на българските отрепки.

Хайде стига, моля. Още малко и ще стигнем до постановката, че някой насила им е бутал кредити, а те, видиш ли, са се дърпали. Как така държавната администрация взимаха 14-15 заплати годишно, пенсионерите също по 14-15 пенсии?

Мислих ги за хитри, ама това май не върши работа, ако си безкрайно тъп и не сещаш дори колкото животно откъде ти идва храната.

Гърците са единни за разлика от бълхарите!Нас ни ограбиха с тая приватизация-нямаме енерго,БТК и...много други ...Византийците си имат и милиардите ще им опростят!Затова сме на дъното на...не само Европа.защото всички правителства досега приватизираха и ограбваха......

...циганина Костов, който сега пак ще се появи в политиката, благодарение на готвения ни за нов премиер Хампарцумян с месечна заплата в момента от 200 000 лева. И това естествено след Бойко стане президент (детската му мечта).

Трябва да вземем пример от гръцките комшии и стартираме процес на Национализация, като начало на стратегическия ЛУКОЙЛ, най-големият монополист и контрабандист в България.

Опитай се да национализираш Лукойл и очаквай санкции от САЩ. Грешката ти е, че считаш Лукойл за руска фирма. Да, тя ограбва руския народ, но не е руска фирма. Има представителство в САЩ както и много бензиностанции в САЩ. Офисът и е в Норвегия. Много руско участие.

Лукой Русия притежава Лукой България, ИНГ-банк Русия притежва Лукойл Русия, ИНГ-банк Холандия притежава ИНГ-банк Русия, а ИНГ-банк Холандия е контролирана и от части притежавана от Рокефелер, а в основата на неговто/тяхното фамилно създаване стой фамилията Ротшилд..Разбрали сега как е устроен света и на кой е удобно държавите да са като разграден двор..Колкото ЕРПтата в България на които плащате прескъпо за тока са чешки и тем подобни толоква и Лукойл е руски...всички пътища водят към Wall Street и лондонското сити...А и разбрали на кой се кланят нашите и западни политици, кой ги издига и сваля..

каквото и да правим,колкото и да искаме,никога няма да бъдем гърци.

ДЕТРОЙТА главата ти е обла като на Путин ...

ЗАТУЙ СТАНАХ АМЕРИКАНЕЦ !!!

Ами то там всички са като тебе, рекли и станали американци! Ей, от кръвта си не можеш избяга, ако искаш и тнаганаец стани!

Така е, друга тежест те имат и по друг начин са приемани в ЕС и навсякъде...А пък и да не забраяме и един друг немаловажен факт. Властелина на света - фамилята Ротшилд - една от оснвните им, бази (имения) е до остров Корфу.След като те са избрали държавата за свой дом , никой гърците от никъде няма да ги гони и те няма да зле.

Чета статиите тук и коментарите към тях и всеки път виждам колко злобен, завистлив и ограничен е българина. Няма за него нищо по-важно, освен собствената му незначителност, която държи да покаже на света...

Напротив, човека има много обективно и правилно отношение...а що се отнася до материал - той друг го каза, какво представлява, и за благодарност материал гласува за него и спечели изборите.

която незначителност никой не се интересува. света не го забелязва. а това за него е още по-лошо.

Гръцкото правителство ми харесва все повече. Ако нашите не бяха национални предатели а работеха като Ципрас, бих гласувал с 2 ръце за тях. Друг е въпроса до къде ще го оставят да стигне силните на деня в световен мащаб.

Уважаеми съграждани, след дълги дни на анализи и оценки, ние взехме това тежко решение не поради наше желание, а под натиска на обстоятелствата, които вие всички познавате. В последните години след въвеждането на еврото, като платежно средство, положението на народа ни вместо да се подобри стана по-тежко, бяха ни отпуснати заеми уж за да се подпомогне развитието на страната ни, а всъщност целта е била тотален контрол над народа на Елада и бъдещето му. Ние като политици избрани от вас за да ви управляваме, не можем да допуснем това унизително положение да стане факт и затова обявяваме, че едностранно прекратяваме членството си в Европейският съюз, и прекратяваме изплащането на външният си дълг, като отказваме да го признаем за действителен. В рамките на една седмица, ще се пусне отново в обръщение старата ни парична единица драхмите, всички вие помните колко по-добре се живееше преди. И т.н.

ГЪРЦИЯ ИЗЛИЗА ОТ ЕС, СЕГА ЩЕ ВИДЯТ ВИЗАНТИЙЦИТЕ ЩО Е МИЗЕРИЯ , ХАХАХА

Могат го,правят го,за тях е добре и точно така трябва да постъпват с тези които скроиха тази шапка и на Испания,Португарлия,Ирландия..,а именно:Помпане от ЕС (а зад тах банките на онези с масурите зад ушите) на държавите с европари в безперспективни в дългосрочен плане проекти.Кеф ти за еко пътеки, кеф ти за щастливи кокошки,кеф ти за плащане на площ за подръжка на пасища без да има и едно животно да пасе по тях..Всичко до което води това помпане на пари и инфлация в дъгосрочен план и поскъпване на всичко, водещо до искане за по-големи и по-големи заплати,още по-високи цени(инфлационна спирала)и заеми за да се издържа това, докато се стигне до тук-умишлено вкарване на хората и държавата в голяма задлъжнялост.Следват условия за разпродажба и приватизация(като тук).За това,браво на гърците, да си живеят живота и едно да запомнят: ЕС никога няма да ви изхвърли от еврозоната каквито и договори да скъсате и каквото и да си поискате, за да живеете както досега.Ако Гърция излезе от еврозоната ще има един много кратък болезнен период на ребалансиране на икономиката, включително и девалвация на драхмата (защото тя ще трябва да бъде върната).След което гръцката икономика ще дръпне силно напред, именно в резултат на слабата драхма, което ще стимулира износа.А те има какво да изнасят - лека промишленост,селскостопанска продукция,рибни продукти.Но най-основният им и печеливш износен продукт те дори няма нужда да го изнасят, защото евопейците от мъгливите и дъждовни страни (Англия,Скандинавието..) и Германия с удоволствие отиват и на място си го плащат, защото могат да го имат само по време на отпуска - туризма, слънцето, морето, хубавата храна, купона... И именно това е проблема на ЕС, че не може да си позволи някой да напусне, защото на всички ще стане ясно, че ще е по-добре извън него,отколкото в него, нещо като някой да извика,че царя е гол.Сами се досещате, какво би станало с този съюз.

СПОКО, КОМУНДЕТА, ГЪРЦИЯ ЩЕ ЦЪФНЕ И ВЪРЖЕ С КОМУНИСТА ЦИПРАС, КОЛКОТО ЦЪФНА И ВЪРЗА РУСИЯ С КАГЕБИСТА ПУТИН, ХАХАХА

Гръцкото правителство едностранно обяви прекратяването на членството си в евросъюза!!! Новина от преди минути!!!!

А дано.Добра новина за България.Само дето най-верятно е като новините за руските победи в Украйна..Ще рече, лъжа,като за маолумници

Току що я пратиха от Кремъл...Топла, топла..

Който си мисли, че българинът живее в мизерия, нека никога през живота си да не се убеждава в обратното!

ГОЛЯМА РАДОСТ ЗА ГЪРЦИЯ ОТ ВЕЧНО СТЕНЕЩИТЕ НАШИ МИЗЕРНИЦИ КОМУНЯГИ, ХАХАХА

Гърците и ДЕТРОИТА си приличат, като две капки вода. КОМУНИСТИ живеещи от благата на капиталистите. Винаги съм казвал, че ДТРОЙТчето е комундне и никога не съм се лъгал. Когато им напомниш, че трябва да си плащат сметката, надигат вой и те обвиняват, че ги обричаш на глад!

А , ПЪК АЗ ВИНАГИ СЪМ ЗНАЕЛ , ЧЕ СИ ЕДНО НЕВЕЖО И ТЪПО СЪЩЕСТВО

Невинната Европа: "...Схемата от края на 80-те години и сред облажилите се фирми има такива от Франция, Швеция, Израел, САЩ и Германия. Така например Кандас/Бившият служител на гръцкото военно министерство/ е признал, че по този начин германският оръжеен производител Krauss-Maffei Wegmann (KMW) e доставил на Гърция 170 танка "Леопард-2", а други две германски компании - Rheinmetall и Atlas - са се включили в модернизирането на гръцки подводници. Само от сделката с танковете "Леопард" Кандас е "заработил" 1,7 милиона евро..."

БАБА ТИ КОМУНИСТКАТА ЛИ ТИ ГИ РАЗКАЗА ТИЯ РАБОТИ, ХАХАХА

....20 години затвор за бившия военен министър и пряк началник на Кандас - Акис Цохадзопулос от октомври 2013 година..."

Абе шамшали , как може да стенете, че някой друг ви е направил живота мизерен? Нямате ли топки или само памперси и тамп.ни са ви в скъсаните гащи? Сорос, Ран Ът, глад, мизерия, просешка тояга, кофа за боклук, изнемогваме, асфалт не ядем - речникът на един неудачник!

ЧЕ ТЕ КОМУНЯГИТЕ СА НЕУДАЧНИЦИ, ХАХАХА

Ха,ха,ха виждам че на До вече са му сложили минусчета и правилно, комуниста, като чуе за производителност на труда треска го тресе!!!