Партидите от НОИ може да отиват в Сребърния фонд

Финансовият министър Владислав Горанов коментира, че парите, които могат да бъдат прехвърлени от частни фондове към НОИ, могат да бъдат вкарани в Сребърния фонд

Обратно в новината

Коментари - Партидите от НОИ може да отиват в Сребърния фонд | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От години не съм получавал информация какво става с моите пари в частния пенсионен фонд, това е пасивност, която не е добро решение, каза още той. Това е проблем на г-н горанов, а не на фонда.Всеки има право на тази информация, дори от фондовете дават парола с която може да си следите партидата ежедневно.Явно не е свикнал дза борави с малки суми и оттам незаинтересуването му.

Главният проблем в НОИ и пенсиите изисква първо да се отделят пениите на работещите за прослужен стаж и възраст от социалните плащания (за хора които никога не са работили, пенсии по болест, и др. социални плащания, които трябва да са от бюджета. Сега с нашите пари , с парите, коио внасяме ние работещите, се плащат всички социални плащания, а това не е справедливо. Задължение на държавата е да се грижи за социално слабите. Едва тогава пенсиите ще станат според заслугата на всеки и хората ще започнат да внасят в осигуровки в НОИ. Сега е "куче влачи-диря няма".

Парите от частните пенсионни фондове ще отиват в сребърният ми фонд,че златният ми вече се препълни от новите външни заеми!

Всеки ден - нови идеи! По идея на ден! Ако аз работя толкова непоследователно и действам, преди да мисля, бих бил уволнен!

Как и къде мога да поттвърдя, че НЕ искам да ми се дава партидата на циганите, пардон, на НОИ?

Бреййййййййй тези за няма 3 месеца окрадоха 10тина милиарда и пак им е малко,ама де дървен господ де!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Частните застраховки са шменти- капели, ако си застраховаш покъщнината, чупи ти се нещо и получаваш най-евтиното, ако въобще получиш. На приказки са големи факири, на дела шменти-капели.

eй разпънахте се от лъжи само и само да намерите пари за запълване на кражбите през 2013-2014. Няма да има разследване, няма да има виновни, които да върнат ПРИСВОЕНИТЕ ОТ ДЪРЖАВАТА И БАНКАТА ПАРИ. Е много сте елементарни и мислите, че корабче плува в окото: Вноската в ППФ е с няколко процента по-висока от масовите 5% за трета категория труд. Е как дори и една четвърт от вноската да ви покрива 100% дължимата пенсия. Просто лъжци на дребно ДЗПО било то и ППФ ДОПЪЛВА ОСНОВНАТА ПЕНСИЯ. Но вие задници лъжливи от ковачки например не си събирате вноските нали, които за миньоите са по-високи и за сметка НА РАБОТОДАТЕЛЯ. И какво се оказа: така наречените десни по-леви и от левите, участващи с процент в кражбите и прикриващи крадците, т.е по-голями крадци от крадците. Корабчета в очите не плуват другари пиещи кафенце с пеевски, майка му и милиционери местан, доган, сава мава и останалата крадлива сволач......

доган, да върне? ха-ха-ха. пеевски? ковачки? останалите демократични крадци? ха-ха-ха.

Не е хубаво да се говори така, знам, но на индивид с такова тъпо излъчване не бих поверила и овце да пасе..... но явно за герберастите това е върхът на финансовия гений

проблемът не е къде да бъдат вкарани и че някой може да се разпореди с тях (то и в Сребърния бъркахте вие от ГЕРБ помните ли), а в това, че Горанов разчита на бездействието на хората, които няма да им се занимава с пускане на писма и с институции и паричките автоматично ще преминат в НОИ, което си е чиста национализация и съсипване на втория стълб т.е. на частния бизнес в тази сфера. Бързаше момчето щото ако сега беше вкарал поправката след една година т.е. по това време и предвид наближаващите празници хората са още по малко действени всеки е хванал нанякъде и едни пари ей така щяха да се наместят в НОЙ и да се предвидят като приход в бюджета за 2016 г. ама не му се получи на младежа.

Гледам, че след личните партиди на ховата в Професионалните пенсионни фондове, които Дянков национализира преди 2 години, сега ГРОБ искат да национализират личните партиди и на Универсалните пенсионни фондове. Виждате ли колко "лоша" била думата национализация?!? Да попитам кога ще бъдат НАЦИОНАЛИЗИРАНИ ЕРПтата и Веолията??? Там трябва НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ ЧРЕЗ КОНФИСКАЦИЯ! Но нали се сещате? ГРОБарите в парламента им дреме на патките за народа!

Споделям своето мнение. В Австрия, една от най-развитите капит. страни в ЕС с висок жизнен и иконом. стандарт, 4,7 млн. са в държавна - пенсионно осигурителна институция. Австрийския пенсионен модел и Институция е създаден от работническата класа и социалистите. Последната реформа беше 2003 год.

капитал 31,49 милиарда евро.

Министър Владко е измислил поредната щуротия , да се прехвърлят парите в Сребърният фонд който е част от Фискалният резерв. След няколко години на някой пореден експериментатор ще му хрумне да използва Сребърният фонд за нещо друго като например строителство на някоя магистрала и пак ще се изпарят от сметките на хората. Горанчо сладък е решил че българите са много богати с тези 8 млд лева и е време да им се вземат

като нищо ти е ясно, защо предлагате някакви измислени реформи! Просто, да се намирате на работа и да дразните хората. Когато се прави реформа, първо се МИСЛИ И АНАЛИЗИРА, ПОСЛЕ СЕ ОСЪЖДА, НО НЕ В ТЕСЕН ПАРТИЕН КРЪГ.

Защо без мое знание/разрешение/ парите ми от частния фонд ще бъдат прехвърлени в НОИ.Може аз да не искам.Не е ли по-добре който иска да си прехвърли парите в НОИ.

Първоначално и на мен ми се стори странно, но после ми разясниха, че това не се отнася за хора, които вече се осигуряват в пенсионен фонд. Както казах по-долу, тези, които сега започват работа ще внасят вноски в НОИ, докато си изберат фонд. Така в НОИ ще се събират повече средства за тези няколко месеца до избора им..

Нищо подобно,закона предвижда навършилите 18г. до една година да изберат след което автоматично отиват в НОИ.Ами ако не започнат работа в тази една година?За останалите които вече са избрали фонд ще имат един месец да препотвърдят желанието си или автоматично отиват и те в НОИ.Който разбрал разбрал,който не на 1.02.2015г. ще се събуди с няколко хиляди по-малко национализирани в НОИ в общият кюп.

Искам и аз да кажа какво мисля по въпроса. Според мен целта е тези хора, които в момента започват трудовия си живот, първоначално да внасят вноската си за втория стълб в НОИ, докато се ориентират кой пенсионен фонд да изберат. Така ще бъдат увеличени постъпленията в НОИ и ще е възможно да се намали огромната дотация от държавния бюджет, която ако не се лъжа в момента е към 50%. След като си изберат пенсионен фонд, започват да трупат личната си партида, която е поименна, и всеки може да види колко пари има в сметката му. Ако не си изберат нищо, просто ще внасят по голяма вноска в първия стълб, т.е. НОИ. Ако се приеме, че човек може да избира между НОИ и пенсионен фонд и обратно, не виждам нищо лошо. Тези няколко месеца, докато работника си избере пенсионен фонд за втори стълб, ще увеличат приходите в НОИ и ще дадат възможност за по-човешки пенсии по първия стълб. Просто човек трябва да е в час с това какво става с парите му. Аз лично не бих си прехвърлил вноските от пенсионния фонд в НОИ. Всеки може да направи справка за партидата си по интернет. За 12 години, откакто се осигурявам, са се събрали 4-5 хиляди лв. Ако продължа така, според калкулатора им при пенсиониране от пенсионния фонд ще получавам горе долу толкова, колкото и от НОИ, и като цяло се получава една нелоша сума на фона на сегашните пенсии. Та така..

А зщо не е който иска да влага парите си в НОИ, само той да декларира това, знаете ли? Защото тогава в НОИ няма да влезе нито лев.

Браво на д-р Москов по БТВ. Намачка мутрите. Цар-Тиква ще трябва да покаже БОСТАН-а на живо.

"Не подкрепим ли Пеевски, правителството пада". Целувката на Орлов мост.

Горанов забравя ли как бившият му началник Дянков промени закона, за да прехвърли милиард и половина от НЗОК в държавния бюджет? Сега да не ми обяснява за закона за държавния бюджет, защото ние помним.

А колко пъти прехвърля сребърния фонд наляво надясно че дори накрая го и намали. Голяма сигурност, няма що.

Хора,разберете,че на този Горанов не трябва да му се вярва на нито една негова дума.По алчност ттой надмина и лилипута Дянков.Всичко,което вър- ши е под диктовката на ББ.Прави се всичко възможно парите да бъдат откраднати и управляващите да се възползват от откраднотото за собствени цели.

За обикновения човек трябва да ясно че НОЙ е източена и няма пари за изплащане на пенсиите. За това правителството национализира частните фондове, няма друг избор, иначе - на избори....

Абе кой се опитвате да лъжете - я кажете какво стана с онзи милиард и нещо от парите ни за здраве - опапен е, нали?

В БНБ

И понеже съда го намери за незаконно цялото това местене на парите за здраве на други места защо не ги връщат? Може би лекарите и болниците нямаше да са в такова окаяно състояние и за бюджет и за заплати и т.н.

Опапан е част от болният ти мозък.

след 22-и януари, 2015 Нови избори и избори до дупка! Това е спасението!

Нали точно вашия кумир и пророк Дянков искаше сребърния фонд да стои на депозит в КТБ?! Решенията за сребърния фонд се взимат от парламента, в който си осигурихте удобно мнозиство. Парите трябва да стоят в независими фондове , които са под непрекъснат надзор и контрол. Така няма да имате възможност да се изкушавате да ги пипате, пардон окрадете. Стига сте заблуждавали хората. За няколко месеца управление се напазарувахте с кредити за няколко поколения българи, а сега искате да приберете и спестеното от тях. СТИГА вече произвол!!!

ЗАЩО НЕ НАПРАВИТЕ ЕДНА РЕВИЗИЯ ПО ВСИЧКИ ГРАДОВЕ В Б-Я НА ВСИЧКИ НОИ ОТ 2000ГОДИНА ДО ДНЕС ДАЛИ НЕ СА СИ РАЗДАВАЛИ ПРЕМИИ СЛУЖИТЕЛИТЕ, НЯМА ДА Е ТОЛКОВА ТРУДНО НО ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ КЪДЕ СА ПАРИТЕ

след като приберат пенсионните фондове е учтиво да помолят кандидат пенсионерите да измрат, ако не искат с добро има и други начини - като например увеличаване на възрастта до 100 години и съответно никой работодател не ви взима на работа, така ще вземете правилното решение да си теглите куршума. Егати хунтата!!!

Не разбрахте ли че нито от НОИ нито от частните фондове ще вземете нещо. Хората сега точат зъби как най-елегантно да ни вземат парите дали си в нои или частен фонд дал ли си пари чакай после да си ги вземеш обратно. Аз от банката като тегля пари ме гледат на криво. На приятел да дадеш пари назаем после трудно ги вземаш. Дайте си парите ние ще ги управляваме като се пенсионираш ще ти ги дадем. Блажени са верующите. В нои поне ще нахраните някое циганче.

вижте му очите! гледа уплашено, безнадеждно и стрестнат от посоката, която търси, но все не открива КАКВО да правя? НЕзнам!!! накъде, пак съм объркан Май и този път сгреших! Много страх и несигурност

Ба що ли са им на пенсиите пенсии та да мрат по естествен път само ще ни тежат на бюджета.Аман бе ко реват само да ходят да бачкат нал това искат стига само са спали по цял ден.

за да разберете какво са часните фондове трябва да си спомните фондовете от масовата приватизация или пирамидите от 90-те.

голям залък лапни голяма дума не казвай!!! първо се информирай невежа и след това коментирай

Държавният задължителен пенсионен фонд трябва да гарантира само единен стантарт за всеки работещ и нищо друго. Сега се гарантира двойния стандарт. Един плаща, а не получава нищо, друг не плаща, но получава всичко. Един е първа, друг втора, а трети е трета категория труд. Там където има двоен стандарт, там винаги има робство или фашизъм. Само единният стандарт за всеки човек е справедлив, само тогава няма робство, само тогава няма и фашизъм. Ако някой желае друг стандарт, негов е изботът да сключи допълнителен двустранен индивидуален доброволен договор с частен пенсионен фонд. НЕ на робството, НЕ на фашизмът, НЕ на двойния стандарт, ДА на ПРАВОТО на реален ИЗБОР във ВСЕКИ един момент за ВСЕКИ реално работещ човек. ДА за единен стандарт. ДА за демокрацията - власт за гражданите.

Sm3hurk0

От изчетените коментари лъха много мнителност... Останах с впечатление, че едва ли не липсват и парите и в частните фондове - нещо, като банката КТБ. Като се има предвид, че и аз съм от матеряла, разбрах че добросъвестните българи си плащат и с тези пари се хранят хитреците от малцинствата, милиция, армия и други такива. Мало бавно загрявам, но ме извинете! По-доре късно, отколкото никога.

Пенсионната система е във фалит. В момента около 60 % от парите за пенсии, не идват по линия на социалните осигуровки, а чрез бюджета се ВЗИМАТ от политическите ЛИДЕРИ чрез данъците. Заложената бомба в пенсионната система е ТАКАВА, че след около 8 год. представителните политици (ЛИДЕРИ) ще ТРЯБВА да взема кредити, за да МОГАТ да плащат пенсии. Засега около 6 млрд. на година е дефицитът. След 10 год. максимум ще останат да работят ОБЩО 800 хил., които трябва да изхранват 6.2 млн. Пенсионната система в България е КЛАСИЧЕСКА финансова пирамида, при която само ПЪРВИТЕ печелят. Има огромни групи от хора, които ПОЛЗВАТ "преференции". Има огромен брой служители на МО, МВР и МП, които РЕАЛНО работят или са работели в УСЛОВИЯТА на трета категория труд, а се пенсионират или са се пенсионирали на възрастта на кадрови войник или патрулиращ полицай. Необходимо е ДРАСТИЧНО намаляване на групите, които имат ПРАВО на ранно пенсиониране. Огромен е проблема с работещите в бюджетната сфера, чиито пенсии се ФИНАНСИРАТ от данъците на ОСТАНАЛИТЕ работещи. В момента в България има над 769 хил. души, на които им се дава заплати от бюджета, от тях над 430 хиляди лица са наети в държавният бюджет (над 130 хиляди лица са наети само в изпълнителната власт) и не генерират БВП, за разлика от останалите засега само 1.32 млн. работещи. Общо работещите в България засега са 2,09 млн. но след 10 год. максимум ще останат да работят ОБЩО 800 хил., които трябва да изхранват 6.2 млн. Това е почти пълен икономически, социален и политически ФАЛИТ сега, а само след 10 год. този ФАЛИТ ще е ПЪЛЕН.

да обиждаш и разбиваш парламентарното мнозинство, внеси законопроект, според който както професионалните, така и частните фондове да си изпълнят задълженията. Внеси законопроект, който да ги хване за гушата, ако не платят и един лев. Това е в твоите правомощия и ЗАДЪЛЖЕНИЯ. Явно теб нйкой те държи на "мушка" за да си траеш за професионалните до сега , а отсетни и за частните. ЕЙ големи крадци излЯзохте!

правите политика, която ще направи родените след 1969 година губещи от НОИ? Защо ние, които крепим държавата, ВИЕ НЕКАДЪРНИЦИ И КРАДЦИ ни обричате на мизерия? Ако е така влизаме още утре в гетото. Там нищо не се плаща. На родените след 1969 година, които плащат данъци и осигуровки се крепи цялата държава. Дали е държавник или примитивен крадец този, който работи за това те да са пак така ощетени както и родителите им. До кога ще търпим тази гнусна, примитивна арогантност?

Мария, духове съществуват, повярвай ми! Дълги години съм живяла с полтъргайст вкъщи и знам какво е: непрекъснато отваряне на прозорци, пускане на чешмата, събаряне на предмети...

Печка, вече ти обясних, че не вярвам в тези неща. За всичко си има обяснение, напр. може да вее вятър и затова да се отварят прозорците.

В моя случай не става въпрос за вятър. Казвам ти, има и събаряне на предмети, пускане не чешмата, отваряне на врати на шкафове (те не могат да бъдат отворени от вятъра). Беше полтъргайст, сигурна съм.

А къде е самият Сребърен фонд? Дянков през 2012 го ошмули, като мангал чужд джоб. Баси тъпанара е тоя министър. Зорлем се мъчи да съсипе икономиката съвсем.

ГЕРБ=КРАДЦИ.

А може и да не отиват!

Предлагам любимият ми финансов министър да направи нови промени в закона - парите от личните партиди на хората в едноседмичен срок да се прехвърлят в банковите сметки на ГЕРБ, за което той ще получи 10% комисионнал

И в тези на ДПС - нали Горанов е човек на Пеевски !

Хахахаха .. по голям виц няма измислен от този : "...Дори и да се случи така, че по някаква причина някакви средства се прехвърлят от Универсалните пенсионни фондове, към държавното обществено осигуряване..." И преди ..както и сега по времето на властването на цар Тиквоний Бански смятайхте , че няма закони при него... Всичко /като пАРИ../ се слага "на мАсата".. и се дели на две -ПРИХОДИ -РАЗХОДИ И като няма достатъчно за разходите .. се взема оттам където ИМА .... А , СЕГА вДЯНАХТЕ ЛИ...??? КОЛКО ВСТРАНИ ОТ НЕЩАТА В НАШ МАЛЪК ТАВАРИЩ ГОРАНОВ ?????

ГЕРБ И ДПС- ЗАЕДНО СРЕЩУ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!