ФГВБ обяви кои банки ще изплащат влоговете в КТБ

Фондът за гарантиране на влоговете обяви кои банки ще изплащат гарантираните депозити на вложителите в Корпоративна търговска банка (КТБ).

Обратно в новината

Коментари - ФГВБ обяви кои банки ще изплащат влоговете в КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой има вложения в КТБ? кой знаеше за високите лихви? Сигурно не са случайни хора. А се втрещих, след като разбрах, че на хората, на който са им превеждали заплатите в КТБ - за да спечелят от лихвите някои други, нямало да изплатят нито стотинка- Тяхните пари са безвъзвратно изгубени. Значи беднякът отново е излъган.

ЗА ДА СЕ ПЛАТИ ГРАБЕЖА НА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА КТБ ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС ТРЯБВА ДА ПЛАТИ 900 ЛВ ВЪНШЕН ДЪЛГ! КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД ТОВА, ЧЕ РОМИ, ПЕНСИОНЕРИ И ДЕЦА СА ИЗВЪН ТАЗИ ТЕЖЕСТ ОСТАВА НА ВСЕКИ ПЛАЩАШЩ ДАНЪЦИ ДА ПОЕМЕ ТЕЖЕСТ ОТ 3000 ЛВ! ТОВА Е ЗА КТБ МЪЛЧИ СЕ ЗА 1,23 МИЛИАРДА КОИТО НИ ПИШАТ В СМЕТКАТА ЗА ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА! ТАКА ЩЕ СЕ ИЗРЕЖДАТ ВСИЧКИТЕ 24 ЧАСТНИ БАНКИ КОИТО СА ЧЛЕНОВЕ НА ВЗАИМОСПОМАГАТЕЛНАТА КАСА НАРЕЧЕНА ФОНД ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ! ПРЕВЪРНАХА ДЪРЖАВАТА В ЕДНА ОГРОМНА ФИНАНСОВА ПИРАМИДА! КАТО ИМА ПРОСТ НАРОД ДА ИМ ПЛАЩА ГРАБЕЖА ЗАЩО ПЪК НЕ!

Защо ? Прав е колегата - ако човек е здрав , не е мързелив и има образование няма да живее ден за ден и почти сигурно ще може да спестява по нещо.

И аз ще си изтегля паричките най-после, с лихвичките разбира се. А бе да знаете коя банка дава най-високите лихви в момента?

инвест банк са най-дащни за момента :) Само че кога решиш да си ги теглиш, да те не дикисат с някои и друг декар гора вместо пара. Щот няма да им е за сефте

Най-добре използвай Бурканбанк - ББ, може да се зарадваш някой мангал, при добро стечение може да е бял обирджия. Разлика няма м/у политическите и пладнешките обирджии, само усещането на обрания е различно. На едните се радваш, адмирираш, месиш питки и т.н., а другите псуваш.

Сумата която имам не е голяма , не е и малка за мен. В чужбина съм и няма да хукна в първия ден , но до Коледа ще отида да си ги поискам. За късмет съм разпределен точно в банката където мислех да преведа сумата. Вярно , че беше неприятен този блокаж близо половин година , но пък не съм имал належаща нужда от тези пари и така или иначе не съм мислил да ги тегля :) Здрав , прав човек на средна възраст който живее ден за ден без нищо зад гърба си за мен е напълно провален и мисля доста от хейтърите тук са озлобени от всичко и на всички без да виждат вината в себе си. Сори ама сте пълни неудачници. Дори да бях загубил тези пари , имам си необходимото образование , умения и хъс да си стъпя на краката. Хейтърите цял живот ще тънете в нищета заради мързел и некадърност.

Ти май не си по-различен о хейтърите! И по-скромно, щото времената са такива, ч еоще утре може да се окажеш от другата страна на бариерата. И хич няма да е чудно след духа, в който е коментара ти. По-смирено и с повече уважение към ближния!

И казват как още първите дни могат да бъдат изплатени дължимите на вложителите суми. Уникредит, която трябва да плаща за 2 цифрички ще обслужва от общо 43 офиса за цялата страна. Как ще стане? А иначе били разпределяни според клоновата им система. Всяка друга банка, обслужваща само по една цифричка от ЕГН-то вложители е осигурила поне два пъти повече офиси

Някои са по-равни от други. Затова получават двойно.

Кръв трябва. Иначе ще продължават да ни ограбват. Румъния, затова ни изпревариха, защото вместо плавен преход, избиха върхушката изруди. А ние ги пощадихме, за да ни крадат четвърт век. Затова трябва кръв.

Браво брато! Ти си първия, който казва нещата на място и навреме, но не разбрах от коя кръвна група си, че да даваш? A, B, AB, нулева и дали положителен или отрицателен резус фактор? Но няма значение, доброволно дадена кръв е нужна винаги иначе циганите /ромите/ ще вдигат цената и ще ни ограбват непрекъснато, заради едната си скапана кръв, която продават на черно. Но пък, ти си светъл пример в новата ни история и ще отидеш зад бившия "Новотел Европа", до 2-ро РПУ в София и доброволно ще си дадеш кръвчицата, нали? Сещаш се: родилки, катастрофирали и т.н. Някой лев можеш да изкараш от върхушката /недоубита ни тук ни там/ но само не пиши по документите "изруди", защото се пише с "О", демек "изроди" Не се разхождай в околните улички, че ще налетиш на нещо лошо- клон на банка и ще те изядат. Ти обаче си прав. Затова трябва кръв

Ами като ти дойде месечко събирай кръв.Щото ние алчните вложители в КТБ те оправяме с кеф

Всеки един Бьлгарски гражданин ( дете, работещ, пенсионер ) задльжня с 600 лева заради далаверата КТБ. Хората които имат гарантирани влогове в КТБ, поне ще си вземат парите, вьпреки че и те ще платят част от горепосочените пари. Останалите ще платят за нищо, по точно заради кражбата и фалита на банката....... Образцов обир, като за учебник.... И виновни естествено няма да има!!!!

Между другото в Lidl има много хубави буркани с винтови капачки, 2-3 размера, според сумата която имате. За тези които ще отварят сметка в Буркан Банк! Лека вечер! ------------------- А за тези които злобеят, ми не злобейте, че след няколко години като се натрупат пак парички ще фалират някоя друга банка, може да е Вашата! Лека вечер!

:)

Много ми е интересно каква работа точно върши това момченце във ФОНДА ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ. И колко ли парички е опоскал като заплати и прочие. Сигурен съм че има и секретарка, кола, шофьор и колко ли още хора на клона. Всичко в тази държава е една голяма далавера!

От колко години стана банките пишат как са гарантирани депозитите в този фонд и когато трябва да заработи, той бил празен. Колко ли други фондове са празни, а ние си лаем по форуми....

ЧЕ ТОЗИ ФОНД ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ Е ЕДНА ЧАСТНА ВЗАИМОСПОМАГАТЕЛНА КАСА, ЧИЯТО ЦЕЛ Е ДА ИЗПЛАЩА ВЛОГОВЕТЕ НА БАНКИ НАМИРАЩИ СЕ В СЪСТОЯНИЕТО НА КТБ? НЕ ТИ ЛИ Е ИНТЕРЕСНО, ЧЕ БЮДЖЕТА ПЛАЩА ВМЕСТО ТОЗИ ЧАСТЕН ФОНД ? КАКВО Е ОБЩОТО МЕЖДУ БЮДЖЕТА И ТАЗИ ВЗАИМОСПОМАГАТЕЛНА КАСА НА ТЕЗИ 24 БАНКИ МЕЖДУ КОИТО Е И КТБ? Нищо приятлю , ама нищо! Защо тези 24 банки да плащат, когато има продажни управляващи които да свършат тази работа вместо тях да плащаме ние.

тия всичките банки от горе до долу се занимат основно с рекет и пране на пари на собствениците си червените мафиоти и мутри с мръсни пари като маджо и любен гоцев и трябва да бъдат разследвани от интерпол ...

...и сега какво? Откраднаха ми истинската валута и ще ми изплатят влога с новонапечатани левчета. Освен това ще вися на майната си по опашки. Освн това ще ми наложат па и такси...баси кражбите! НИКОГА ВЕЧЕ ЕДНА МОНЕТКА В БАНКА НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ!

А по медиите обясняват как няма да има такси. Поне веднъж кажете нещо и го изпълнете.

Пак аз и още няколко десетки хиляди работещи, ще плащаме на алчните задници.

а бе напрао ги затваряите сички банки и ще са опраим ...те и без туи се ползват само за крадените пари на червената мафия и балони малони....

суоер сме не се предаваите , продължаваме напред ...

Значи Фонда обявил. И какъв е този фонд, който ползва пари от бюджета. Изобщо давате ли сметка, каква идиотщина ни спретнаха. Ние данъкоплатците ще финансираме фалиращи банки. Това не е пазарна икономика, това е пладнешко ограбване. Това безумие е не просто основание за протест, а пряка покана за революция. Тези хора са толкоз нагли, че явно мигат да бъдат изритани само със сила. А всички подкрепящи ГЕРБ, да си наврът главата в задника и да помолят за прошка.

Хампарцумян пак се уреди с две цифри от ЕГН тата. Винаги съм си мислил че банкерите свалиха КТБ, а сега вече зная кой е главното действащо лице.

ОТ САЙТА НА БНБ 06 НОЕМВРИ 2014: "УС на БНБ взе решение за отнемане на лиценза за извършване на банкова дейност на Корпоративна търговска банка АД. Централната банка ще поиска от съда да бъде открито производство по несъстоятелност на КТБ и да бъде назначен синдик." И КАКВО ОСПОРВА СЕГА ЦВЕТАНОВ ? НАЛИ ТОЧНО ТОЗИ АКТ НА ОТНЕМАНЕ НА ЛИЦЕНЗА И ОТКРИВАНЕТО НА ПРОЦЕДУРАТА ПО НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ! МНОГО СИ НА ВИЕ С МАТЕРИЯТА ! завършвайки ще те попитам - АКО ЦВЕТАНОВ СПЕЧЕЛИ ДЕЛОТО / а той има достатъчно основания да направи това/ КОЙ ЩЕ МУ ПЛАЩА НАНЕСЕНИТЕ ЩЕТИ И КОЙ ЩЕ ВЪРНЕ НА ДЪРЖАВАТА МИЛИАРДИТЕ ПЛАТЕНИ ОТ ФОНДА ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ?! Ти или вожда слънце?

КОЙ твърдеше, че фалитът на КТБ ще струва нула лв. на държавата.

един дето разправяше че банките ще си съберат недостигащите пари за фонда щото си било тЕхна работа

ми се струва , че не може да няма никаква връзка на въпросната банка и с цар и с генерал...

Което казваш. На С. Сакс Кобург Гота съдът му отказа "приватиза-цията" на почти всички имоти отпреди 1944 г. и той едва ли се е примирил с това.

глупости сега, в сливенска област има 2 клона на цкб и 6 клона на дск!?...какви последни цифри на егн, какви глупости. да допуснем че има по равен брой вложители за двете банки- едните ще чакат в 2 клона другите в 6...да не говорим , че едните трябва да пътуват по 1 час без да знаят дали ще минат за деня, а за да идат рано няма транспорт?!...а дск е навсякъде!!!

преди месец една офца от ДСК се фръцна, явно е искала да налапа всичките цифрички от ЕГН-то

И каква стана тя? Тези, които никога не са имали спестявания в банките (а това е абсолютното мнозинство от българите), ще трябва отново да се бръкнат, чрез взетия от държавата дълг, за да компенсират загубите на богаташите, трупали години наред лихви от депозитите си! Чудя се, дали ако някой нещастник с двайсетгодишна бричка, закъса на пътя, на помощ ще му се притече някой с лъскаво БМВ, в знак на благодарност, че първият е платил от джоба си за рахатлъка на баровеца!

който няма пари в ктб да не пише.само към хората с пари в ктб моя съвет е - хора взимайте парите от ктб и ги изнасяйте в чужбина. защо вие си знаете.

И тези дето имат 2 - 3 хил. ли? Масовия вложител е този, който има депозит до 10 хил.! Глупав "съвет", защото е неосъществим! Така че ти си трай, щом ги "твориш" такива!

А милионерите къде ще си ги получат? Май директно в къщи!

Ние вече я свършихме тая работа!

Първанов ти ли си бе? Или си Веждито? Е! И аз вече си ги взех ...:)

Амчи те и кучатта на село знаят чи банката я гръмнаха рушняцити саде ученити глави по тиливизуря кяфкат врели некипели

НИЩО ОБЩО С КТБ НЯМАМ, но разбирам идеята....... А, аз в колко часа да идвам в банката, която ме обслужва от 20 години, че да не чакам 30 часа, за да си платя скапаното ДДС и осигуровки? По последната цифра на ЕГН, Булстат, личната ми карта или военната ми книжка? Или по първите цифри на първия рушвет, който ми се наложило да плащам? Разбирам изнервените вложители /През 1987 загубих сума пари, поради простотията на държавата, а не по моя дори теоретична вина/, но пък тук ще призова за ТЪРПИМОСТ по опашките, човещина и........Ще псуваме, Яко!

Е, не е 1987! Това си е лапсус! Да кажем...през онази година, в която Родината реши, че като издънва банки, то тя ще се оправи и някои хора ще си оправят положението завинаги. Последното е вярно

град- общински център има клон на дск, а за клон на друга банка трябва да се пътува по 50-60 км.. що за идиотщина? трябваше разделението да е само за големите градове, а за по- малките по скоро по адрес на местоживеене или направо кой където отиде. така в този студ всеки щеше да ходи в най близкия за него клон?!

Можеш да ги изтеглиш до 5 години, можеш и да ги оставиш на влог, в банката която те обслужва! Все един ден ще отидеш до нея, пък после ги мести където искаш! Освен ако не искаш да ги теглиш веднага и да ги държиш в ББ /буркан банк/ за по-сигурно!

Сериалът продължава. Днес коя серия е!

Какво правим с влогове, чийто титуляр са две физически лица с равноправен достъп до влога ? Последните цифри на ЕГН-тата им са различни.

В две банки еднаква сума.

ще цакаш пари за пълномощни брат!

Е НАЙ ГОЛЕМИЯТ БАНКОВ ОБИР В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ! От ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ се вадят 3,7 млрд. лв. за да се платят задълженията на КТБ към вложителите й! Това плащане не го прави частния ФОНД ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ защото не е ОТНЕТ лиценза на банката !!! Процедурата по отнемането на лиценза е спряна от съда тъй като с исковата си молба на собственика на банката Ц. Басилев обжалва решението на БНБ за отнемане на лиценза й !!! В СЪЩОТО ВРЕМЕ С РЕШЕНИЕ ОТ 19 НОЕМВРИ БНБ ДАВА ПРАВОМОЩИЯ НА БИВШИТЕ АКЦИОНЕРИ НА КТБ ДА ОТВОРЯТ БАНКА "ВИКТОРИЯ" КОЯТО Е НЕЙНА ДЪЩЕРНА БАНКА И В КОЯТО СА ТЕХНИТЕ ОБЕЗЦЕНЕНИ ОТ КВЕСТОРИТЕ КРЕДИТНИ ДОСИЕТА НА ФИРМИТЕ ИМ ТЕГЛИЛИ ЗАЕМ ОТ КТБ!!!!!! ЗАЩО ДЪРЖАВАТА НЕ ПЛАТИ И НЕ ЗАКУПИ БАНКА ВИКТОРИЯ, А Я ХАРИЗА НА БИВШИТЕ И СОБСТВЕНИЦИ?! кОИ СА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА КТБ И КОЙ СТОИ ЗАД ОФШОРКИТЕ НОСЕЩИ ИМЕНАТА НА "ОМАНСКИ ФОНД" И "РУСКАТА ВБТ" ?! ФАКТА, ЧЕ СА РЕГИСТРИРАНИ В ЛОНДОН НИ ДАВА ДОСТАТЪЧНО ОСНОВАНИЕ ДА СЕ СЪМНЯВАМЕ, ЧЕ В ОСНОВАТА НА ТОЗИ БАНКОВ ГРАБЕЖ СТОИ ЛОНДОНСКИЯ КЛУБ ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАН ОТ ПРИНЦ КИРИЛ САКСКОБУРГГОТСКИ!! БЪДЕЩЕТО ЩЕ ПОКАЖЕ КОЙ ИЗВЪРШИ С ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА НАЙ ГОЛЕМИЯТ БАНКОВ ОБИР В ИСТОРИЯТА НА ДЪРЖАВАТА!

Абе вие да не сте някоя мобилизирана от някого банда тролове, мобилизирана да пише неверни неща с цел формиране на общественото мнение???? Лицензът е отнет и обжалването не спира това. Точка. В цял ЕС парите се изплаща в най-кратък срок след като банката не успее да се разплати с вложителите си. А то това дело може да се точи 2 години. Ти да не очакваш 2 години никой да не си получи парите??? Това е идиотско, не лъжете хората.

ЧЕТИ РАЗПОРЕДБИТЕ НА чл. 11, ал 6 от Закона за банковата несъстоятелност и тогава ще ти светне, че ПРОИЗВОДСТВОТО ПО НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТТА бе спряно от съда докато се реши спора между БНБ и акционерите на КТБ! КАКВО БИ СЕ СЛУЧИЛО МУЛЕ ТАКОВА АКО ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ СПЕЧЕЛИ ДЕЛОТО И ДОКАЖЕ , ЧЕ АКТА НА БНБ Е ИЗДАДЕН ОТ НЕКОМПЕТЕНТЕН ОРГАН КАКТО Е В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ?!! КОЙ ЩЕ ВРЪЩА МИЛИАРДИТЕ НА ДЪРЖАВАТА ИЗВАДЕНИ ОТ ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ БЕ ГЛУПАКО?! ЧОВЕКА СЛЪНЦЕ ИЛИ ЗАГОБЕНЯКА ИЗПЪЛНЯВАЩ РОЛЯТА НА ФИНАНСОВ МИНИСТЪР ?!!! КОЙ БЕ ЧЕХЪЛЧЕ?! ИЛИ ТОВА Е ЕДНА БЛАГОТВОРИТЕЛНА ГЕРБЕРСКА КАМПАНИЯ С ПАРИТЕ НИ ЗА ЗДРАВЕ И ПЕНСИИ ДА ПЛАЩАМЕ МАСРАФИТЕ НА НЯКАКВИ БАНКОВИ ТАРИКАТИ КОИТО НЕ СА НА ПО ВИСОКО ИНТЕЛЕКТУАЛНО НИВО ОТ ТЕБ!

БНБ задържа отварянето на Банка Виктория с максималния шестмесечен срок. Няма правна възможност за удължаване на този срок! Важно е какво иска Държавата да закупи, но не по-маловажно е дали собствениците искат да го продадат, и на каква цена!

Ти на наивен ли се правиш! Зад Оманския държавен фонд и зад ВТБ очакваш да стои принц Кирил! И двете банки са държавни. Зад първата стои султанът на Оман, зад другата стои правителството на Руската федерация!

но ти повтарям, че става въпрос за ОФШОРНИ КОМПАНИИ, нямащи нищо общо освен АБВИАТУРАТА на Оманския фонд и ВТБ! И ОЩЕ НЕЩО СЕЛЯНИНО, Не забравяй, че най големият приятел на суртана на Оман се нарича САКСКОБУРГГОТСКИ!! Забравил си мунчо как БОЙКОВИЯ ЦАР подскачаше зад лопата при първа копка направена по проекта СУПЕР БОРОВЕЦ !! ИЗВИНЯВАЙ, НО СИ ПРОСТ СЕЛЯК!

банка 5 и банка 6 от списъка??? 4 - Алианц Банк България АД 5 - УниКредит Булбанк АД 6 - УниКредит Булбанк АД 7 - Централна кооперативна банка АД

Когато има дубъл,...далаверата е по две .

Явно не четете ама пари може да броите :)))) Разликата е в последното число на ЕГН - т.е. Булбанк ще обслужи клиенти с ЕГН последна цифра 5 и 6. Ама то акъл се иска не мрънкане!

девет банки, десет цифри - една банка получава 2 цифри

Питам се защо пак данъкоплатците трябва да бъдат натоварени и с цесиите. Големите влогове са с лихви по договорка и не са гарантирани, а държавата иска да г и изплати от нашия джоб и да гласува закон за цесиите, които да важи със задна дата - нещо невъзможно. Хайде да се обединиме!!!!

ЗА ДА СА ПО ЯСНИ НЕЩАТА ВИ ПРЕДЛАГАМ НАРЕДБА 23 на БНБ за условията и реда за изплащане на суми по влогове в банка с ОТНЕТ лиценз ! ОТНЕТ ЛИ Е ЛИЦЕНЗА НА КТБ ИЛИ ПРОЦЕДУРАТА Е СПРЯНА ЗАРАДИ ПОДАДЕНО ВЪЗРАЖЕНИЕ ОТ СОБСТВЕНИКА НА БАНКАТА? В ЦЕЛИЯ ТОЗИ КАРАБАТАК Е ИНТЕРЕСНО ДА СЕ ЗНАЕ, ЧЕ ПЛАЩАНЕТО КОЕТО ЧАСТНИЯ ФОНД ИЗВЪРШВА СЪС СРЕДСТВА ОТ ФИСКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО Е НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНО ЗАЩОТО НА КТБ НЕ Е ОТНЕТ ЛИЦЕНЗА !! Решението на БНБ да отнеме лиценза на банката се оспорва от собствениците и което поставя в невъзможност ФГВБ да изпълни процедурата разписана в чл.23 от ЗГВБ!! ДОКАТО НЕ СЕ ПРОИЗНЕСЕ СЪДА БАНКАТА Е С ЛИЦЕНЗ И ВСИЧКИ ДЕЙСТВИЯ СВЪРЗАНИ С ПЛАЩАНИЯТА НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ СА НЕ САМО ПРЕБЪРЗАНИ , НО И НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНИ! Какво би се случило ако Цветан Василев спечели делото срещу БНБ? ТВЪРДЯ, че той има всички основания да спечели делото защото акта на БНБ е издаден от некомпетентен орган и като такъв не поражда правно действие! Кой тогава ще отговаря за неправомерно платените от ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ 3,7 милиарда лева?! Боко Тиквата или частния ФГВБ на който му е все тая кой плаща нещо за което тене са задължени по закон!! Фонда не е задължен да го прави защото на КТБ не е ОТНЕТ лиценза! Защо ПРАВИТЕЛСТВОТО се натиска да направи това плащане за милиарди с нашите пари е ясно - ЗА ДА НИ ВКАРА ВЪВ ФИНАНСОВО РОБСТВО КЪМ БАНКИТЕ ОТ КОИТО ЩЕ ТЕГЛИ ТЕЗИ МИЛИАРДИ!!

Говориш глупости. Отвори ЗКИ и чети - оспорването на акта на БНБ НЕ СПИРА изпълнението му. Т.е. предвидено е предварително изпълнение и до произнасянето на съда банката се счита с отнет лиценз. Ако актът бъде отменен обаче, наистина започва купонът. От гледна точка на банката обаче дали дължи на ФГВБ или на вложителите е едно и също. Дори с фонда може да си договори разсрочване, за да предотврати нова ликвидна криза.

ИМА ЕДИН ЗАКОН КОЙТО СЕНАЗОВАВА - ЗАКОН ЗА БАНКОВАТА НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ! ЧЕТИ ГЛУПАКО РАЗПОРЕДБИТЕ НА чл. 11, ал. 6 във връзка с чл.11 ал. 4 от ЗБН!!!! Тъй като вие от герб сте все слаб матрял ще ти цитирам дословно разпоредбите на чл. 11, ал.6 от ЗБН: "(6) (Нова - ДВ, бр. 59 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) В случаите, когато актът на Централната банка по чл. 9, ал. 3 не е влязъл в сила поради обжалването му по съдебен ред, съдът спира производството до приключване на административноправния спор. Спирането на производството не е пречка за налагане на предварителни обезпечителни мерки." НА ОСНОВАНИЕ НА ТОЗИ ЧЛЕН СЪДА СЕ ПРОИЗНЕСЕ И СПРЯ ПРОИЗВОДСТВОТО ПО НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТТА ДО РЕШАВАНЕ НА СПОРА МЕЖДУ БНБ И АКЦИОНЕРИТЕ НА КТБ!

Няма как да споря с човек, който не разграничава влезлия в сила от подлежащия на изпълнение акт.

Не си прав. Лицензът е отнет и си остава отнет докато съдът не постанови друго. Т.е. обжалването не спира отнемането на лиценза. А и представи си какво би станало, ако процесът се проточи 2 години и хората все не си получават вземанията??? Отделно според мен протестите нямат шанс и са само някаква игра за печелене на време и евентуално скриване на активи, цесии и т.н. БНБ има правото да отнеме лиценза на банката дори ако капиталът и е потрицателен с 1 лев. та да ми казва адвокатът, че ако БНБ била дала 500 милиона можело да се спаси КТБ е тъпо. Може и да е можело, но БНБ не е била длъжна да ги дава. А и не е имала право без да пита. По закон БНБ може да отнеме лиценза ако има отрицателен капитал. А дали е 1 лева или 4 милиарда няма значение.

НО ЗАКОНА СИ Е ЗАКОН И СЕ ЧЕТЕ , А НЕ СЕ ИНТЕРПРЕТИРА! ЧЛЕН 11, АЛИНЕЯ 6 ОТ ЗАКОНА ЗА БАНКОВАТА НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ: "(6) (Нова - ДВ, бр. 59 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) В случаите, когато актът на Централната банка по чл. 9, ал. 3 НЕ Е ВЛЕЗНАЛ В СИЛА поради обжалването му по съдебен ред, съдът спира производството до приключване на административноправния спор. Спирането на производството не е пречка за налагане на предварителни обезпечителни мерки." СЕШТАШ СЕ, ЧЕ СЪДА СПРЯ ДЕЛОТО ПО НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТА ПАРАДИ ОСНОВАНИЕТО ПОСОЧЕНО В ТОЗИ ЧЛЕН! АМИ АКО ВАСИЛЕВ СПЕЧЕЛИ СПОРА ЗАЩОТО АКТА ИЗДАДЕН ОТ БНБ Е ПОДПИСАН ОТ НЕКОМПЕТЕНТЕН ОРГАН КАКТО Е В СЛУЧАЯ? Частния ФГВБ е пас защото знае, че не са налице обстоятелствата задължаващи го да направи това плащанеза 3,7 милиарда лева! ЗАЩО ДЪРЖАВАТА СЕ НАТИСКА ДА НАБУТАДАНЪКОПЛАТЕЦА С ТОВА ПЛАЩАНЕ БЕ ГОСПОДИНЕ? ОБЯСНИ МИ ТОВА АКО МОЖЕШ.

Кой е виновен? Тази бана 4 години я избират за банка на годината, Цветанов два пъти за банкер на годината отвсички тези институции, които сега твърдят че КТБ е била пирамида. ВИНОВНИ СА ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ и дори собствениците на банката да имат вина, и за това е виновна цялата политическа сган. Пожелавам всички потърпевши да осъдят държавата и да им изплати десетки милиярди. Да те ше се вземат от всички българи, но така се пада на народ който гледа само сеир и се радва на чуждия провал. Ако беше някоя друга държава малко по-на север, банката щеше вече да е национализирана и виновните щяха да са на съд...

"... Влоговете в чуждестранна валута се изплащат в левове според обменните курсове на БНБ в началния ден на изплащането...." - Това не е ли фиксинга 1.95583 за евро?

ами доларЕте и дойче марките - по колко да ги плащат ?

kat si tap nqma kak da ti e qsno

''На ''НАШИ''хора, банките ще перат новите кредити''.

на сайта на Фонда се споменава, че трябва да се носи и някаква нотариално заверена декларация (в секция документи), ама това никъде не го споменават официално по други медии. Дали няма да стане някакво мазало като се сурне народът да си вземе парите, а няма такава декларация ?

нали беше без пари, а сега пари за пълномощно от себе си, 3 лева такса + % от сумата

ТОВА Е ГРАБЕЖЪТ НА ВЕКА , КВЕСТОРИТЕ НА БАНКАТА КРАДАТ И НАРУШАВАТ ЗАКОНА БЕЗОГЛЕДНО !!!!!Къде са ДАНС,прокуратурата и Бойко Борисов ??????????Слушайте Хоризонт!

Квесторите имат за задача да оздравят банката по време на слециалния надзор. Банката, попадайки под специален надзор, означава, че е болна, и квесторите са лечителите. Подобриха ли се резултатите на КТБ, след приложените оздравителни процедури в продължение на 5 месеца.

Къде си Аугусто, къде си Пиночет! Ала в нашата мила Родина и напълни националния стадион с престъпните комунистически новобогаташи!

Ние имахме армия, вие поне войска имате ли! Военни имате ли!

Кои Вие? Бългаpия има нещо като аpмия!

Голяма глупост е зорлем да се вадят пари от банковата система. Надявам се да знаят какво правят. Как само се наредиха лешоядите над КТБ. Кълват здраво месо от народа. Ама ще си плащат. Ще стигне и до тях. Каква е тази банкова система без икономика бе? Ден до пладне.

някои ще имат на масата за Коледа. за сметка на други. кой ще е луд да прави намаления и промоции за празниците.

някои изтрива вразката на саита, видимо има интерест

Ще разбереш, че : Твои са само похарчените пари !

saita na vestnika "Le temps" e link

Абе тоа габрофски селяндур що се скри в рашофилистичния белград, дет и окичен с плакати-портрети "импероторе путлер, волиме те", а не юрогейския Запад ??? Май катебе смърди на кагебе, та се не трае ???