Путин: Тероризмът е резултат от политиката на САЩ

Владимир Путин заяви пред дискусионния форум "Валдай", че като водят битка срещу тероризма в Близкия изток, САЩ се борят с резултатите от своята политика.

Обратно в новината

Коментари - Путин: Тероризмът е резултат от политиката на САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Именно затова съм споменал че е трябвало да се настрои народът към завоевателната Балканска война и по този повод решили да нарекат Османското владичество - Турско робство - елементарна манипулация за простолюдието. Дотогава българският народ е бил особено благодарен на владетелите затова че обединили и съхранили България през мрачното и зловещо Средновековие

Докато в Русия по това време крепостните роби били напълно безправни даже дрипите на гърба им принадлежали на господаря да не говорим за негрите в Америка експлоатирани продавани и избивани поголовно то в България се строили свои манастири църкви училища. Условия били разбира се като данък десятък девширме но това съответствало напълно на този исторически период.

Поради полуазиатска си природа руснаците са извършили големи дивотии през вековете(1878-1944) и всички около тях ги мразят. Всички освен българите. По време на соца на нас ни се внушаваше че Русия е големия брат но самите руснаци не знаеха това. Сега вече и ние или ги мразим или сме безразлични към тях. Има защо. Натрапиха ни една тъпа болшевишка идеология, заради която 45 години не се развивахме. В момента плащаме последствията от това

И сега от четвърт век имаме цветущ проспиритет :))))))))

пишещи във форума, всеки има право на мнение, на симпатии и антипатии. Но както вървят нещата, силна Русия е необходима, ако щете - необходимо зло, защото тррябва да има баланс, коректив, сдържане. И то взаимно. Помня времето, когато Западът беше коректив, когато свободата на словото значеше нещо и това изигра своята роля. Но сега полюсите се обърнаха, светът не стои на място. Западът без малко да стане политически монополист. А този филм вече сме го гледали. Не може без противовес, в противен случай вървим към световна диктатура. Спорете колкото искате, но това е гаранцията за някаква сигурност.

Прав си! Поздрави!

Руснак означава мафия и алчност , от тях никой няма никаква полза. С разпадането на Варшавския пакт,тяхното влияние в Европа значително намаля. Светът винаги трябва да бъде готов срещу всякаква Руска инвазия.

Преди 1987 година, в Западна Европа не съм виждал надписи на руски език. След 1992 година надписи на руски език има из цяла Европа, включително и в азиатската част на Турция. Това, според теб е намаляване на влиянието? Защо толкова фирми от целия свят искат да работят с Русия?

Стига омраза бе кавал проЗд! Как може да се изкаваш за такава силна и стабилна държава по този начин при положение, че си на помощи и субсидии ??? Нямате акъл хора...наистина нямате !

Яко промиване е паднало!

И лошото е, че ти Путлер копираш САЩ и започна да се разпореждаш не само в границите на РФ но окупираш и територии от съседни суверенни държави, я да скриваш двойния аршин!

А кавказкия тероризъм в Русия да не би да не е в резултат от твоето управление г-н Путлер?

Браво, Влад. Владимирович. НАТО и Америка сипят бомби където си искат и после Русия им е виновна.

НАТО и Америка сипели бомби където си искат, а Русия само в Грузия, Украйна, Чечня, Нагорни Карабах, Таджикистан, Дагестан, Ингушетия, Абхазия, Транснистрия и някои други.

комунистически лъжец от империята на злото

Напълно е прав Путин, всички фанатици бяха въоръжавани от Америка, за да се противопоставят срещу нажлизането на Русия в Афганистан .... и после какво стана , с тените камъни по техните глави скалпиране на обикновения американец за "добрата" политика на САЩ!

Путин хубаво обвинява САЩ че помагат на фанатизираните ислямисти но да види първо ,че 90% от оръжието което използват е руско!!!

в България не се ли произвежда "руско" оръжие без да е купен за това лиценз? Как се нарича това действие? Проформа закриха военнопромишления комплекс, но КИНТЕКС остана да действа? А оръжието на ислямистите не е руско. Познай чие е?

Ае стига рев бе...ислямистка държава кой я въоражи бре, а....Гирманийя май, ъ ?

Това Хан Тутурутко ли го казва?

Не го слушайте Путин! Истината я знам само аз!

Американците да си оправят държавата САЩ, вместо да налагат своя "ред" в целия свят. Никой не им го иска, защото не е донесъл нищо добро на света.

Завоевателната политика на Русия започва с Иван Грозни ,а сега същата политика прави с Путин.Кавказките народи са обречени от тази завоевателна политика на Русия

Да бе да, на крива ракета и космоса и пречи!

Говори по темата . Пил си лошокачествена водка и си зле с историята ,личи че си бил лош ученик и си изпуснал часовете по история

Путин им обясни картинката като на кретени. А защо "като на"!?

другарю путин натисни копчето та най после тоя спор да свърши и хората от форума да намеря спокойствие и душевен мир.....

Само обонго е достатъчно елементарен да натиска - копчета, партньори и така нататък. Обърни се към него, щом толкова желаеш края. Само му кажи - той чака да му кажат и натиска копченцето. Това му е ролята.

Той вече го натисна...СУРА...гледайте каква зима им дойде на американците... ,Предупредил е НАТО да се изтегли от Европа.

европеиските страни бяха жестоко ограбени, жестоко, великобритания плаща до 2006 години на америка за помоща срещу хитлеризма, германия 80 процента от златото и е в америка и не може да си го прибере, през 70 на 20 век великобритания пожелава срещу доларите си да получи равностойноста на златото, което е равно на 2/3 от федералния резерв, америка замразява търговията на злато а великобритания губи една трета от стойността на паунда, китай е бил 18 века икономика номер едно и след намесата на много колонизиращи държави под претекст свободна търговия на опиум го сринаха до държава от третия свят.

Социологът Макс Вебер, застъпвайки теорията за НАСИЛИЕТО, дефинира понятието държава - човешка общност, която на ОПРЕДЕЛЕНА територия ВИНАГИ само ШЕПА "хора" ПРЕТЕНДИРАТ успешно да притежават ЦЕЛИЯ МОНОПОЛ върху ЛЕГИТИМНОТО физическо, ментално и емоционално НАСИЛИЕ над ВСЕКИ гражданин. САЩ е изключение от правилото, защото при него, представителните политици под "територия" разбират, разбира се целия свят, но това САМО потвърждава правилото, и то напълно, нали?!

Снощи, ако сте гледали и слушали пресконференцията не случайно спомена и свърза фамилията си с нещо....

Ако ти погледнеш историята, не можеш да ОТКРИЕШ някой, който е агресор. Разбира се победените ВИНАГИ са агресори, защото те НЕ могат да ПИШАТ историята. Победителите ПИШАТ историята. Ако Хитлер беше победил, историята щеше да бъде ДРУГА. Тогава той щеше да бъде "спасителят на света", а не агресорът. тогава Чърчил и Рузвелт, и ДРУГИТЕ съюзници щяха да бъдат "агресори" и щеше да е добре, че "те са унищожени". Но понеже Хитлер НЕ МОЖА да победи, той е " агресорът", а Чърчил и Рузвелт, и Сталин, и ДРУГИТЕ съюзници "спасиха човечеството". Не само за хората, но и за ВСИЧКО останало, което НИЕ правим - като нации, като раси, като религия, като идеология, като морал, като закони - важи СЪЩАТА логика. Ние сме нещо различно, а и ДРУГИТЕ са нещо различно. Никой не е различен, ако ти ВИЖДАШ тук и сега, ти тогава ЗНАЕШ, че ВСИЧКИ са еднакви, затова, ако преценяваш себе си по ЕДИН начин, моля, направи СЪЩОТО и с ДРУГИТЕ. Ако критикуваш ДРУГИТЕ, след това приложи СЪЩОТО и към себе си. Не създавай ДВОЙНИ стандарти. Само единният стандарт е СПРАВЕДЛИВ и ти за ПЪРВИ път МОЖЕШ да се ИЗПРАВИШ срещу реалността, такава каквато е. Моля Ви, запомнете само едно - ВИНАГИ победителят ПИШИ историята и по този начин МАНИПУЛИРА безусловно ВСЕКИ човек. Ето защо историята никога НЕ е истина, а е само една манипулация. Няма ДОБРО или ЗЛО, има само ПОБЕДЕНИ и ПОБЕДИТЕЛИ. Винаги ПОБЕДИТЕЛИТЕ пишат (налагат) кое е добро и зло. Когато НЯМА победители и победени, тогава НЯМА добро и зло, а ИМА това което е. Това е ВСИЧКО.

Ами да! Правилно им дума човекът. Точно така си е!

Даа, Русия никога не е нападала Афганистан, Грузия, Чечения, Украйна и т.н. А в миналото окупира половин Европа и наложи азиатския комунизъм.Помагаше и досега помага на всички терористи в Африка, Азия, и Америка. Путине, ходи в Сибир да се хвалиш на чукчите.

Пич, СССР беше в Афганистан, а не Русия. Освен това много вода изтече от тогава и светът се твърде промени, но явно ти не си забелязал всичко това! Може би си пропуснал да забележиш, че някои неща се превърнаха в собствените си противоположности, както обичат да казват философите. Ти Пич си останал във времето на Запорожците и телевизорите Електрон. Там ти се е втвърдила главата!

А САЩ са направили повече от 36 войни, считано след Втората световна, ако не знаеш.

Major Payne

Хайде ги изброй, за да бъдеш опроверган. Още от сега ти казвам, че Корейската и Виетнамската войни бяха инициирани от СССР чрез техните марионетки в С. Корея и Виетнам.

Русия е грешка на историята. Тя вирее чрез поробването на собствените си граждани - и при царския, и при съветския, и при днешния модел на властта, който е комбинация от първите два и също толкова ефективно "оковава душите".

Тя живее, като поглъща държави, социални групи, народи, чрез непрекъсната (успешна, неуспешна, временно успешна) агресия срещу своите съседи, тероризъм на другите континенти, засаждане и отглеждане на кървави владетели, чрез дестабилизиране на цели региони, развращаване на части от елита на множество западни страни, чрез внедряване на цивилизационни и етични антистандарти, чрез редовен шантаж в отношенията й с целия свят.

Тя живее чрез абсолютната безпощадност, която й позволява масово да убива собствените си граждани, когато сатрапът сметне за необходимо, и още повече - без угризения на съвестта унищожава гражданите на други страни. Някои съветолози разбират тази руска държавна специфика, но политическите елити на Запада (с изключение на редките моменти на ритуални викове) се правят, че не забелязват това. Кремъл изгражда своята държавна пропаганда на хиперлъжи и хипернаглости, непознати за западната цивилизация. Ето защо Западът така често се оказва безсилен по отношение на тези хиперлъжи и хипернаглости.

САЩ пречат на Путя да се прави на диктаторче, когато се гаври с по-слабите... Путя пищи... Отговорът на САЩ - цената на нефта - $70...

Дрън-дрън...чи пляс...ми, ако ги замрази цените???

Бате, и твойто име прилича на ТуТкин, ама на тебе окото ти е само в чуждата паница.

Освем Аржентинският президент , Владимир Путин и много други личности прослойки народи и норгално мислещи са на ястно , че целият тероризъм във света е продукт на САЩ и Еврейската клика . По този начин чрез размирици и вопли за демокрация те колонизират и ограбват доста държави и народи по света .Товае техният продукт и Владимир Путин ястно им го заявява . По този повод има една стара поговорка "С тяхните камъни по техните глави ".Рано или къстно палачинката се обръща .

Изброй някои колонизирани и ограбени от САЩ страни.

Като начало да започнем с местното население, избито и в резервати.....

Майоре, а ти ми изброй някои НЕколонизирани и НЕограбени от САЩ страни. Да знаеш че много ще има да мислиш.

Имаш спешна нужда от очила. Снощи те гледах в новините - трудно четеш, трудно виждаш. Трудно е вече да си номер 1.

Изключително елементарно изказване на Путин. Очевиден е стремежът му да обвинява за всички проблеми в света САЩ, което не отговаря на претенциите му на голям, разумен и далновиден политик. Нека му припомним, че първата акция на политически тероризъм е била именно в Русия, когато през Март 1881г от руското движение "Народная воля" е убит император Александър II. Едни от първите идеолози на тероризма са Михаил Бакунин и Сергей Нечаев и техните учения са били близко следвани от Сталин и други съветски ръководители. Да не забравямесъщо така, че "Червения терор" беше официална политика на болшевиките. В по-нови времена създаването, финансирането и поддържането на терористични организации и цели страни от страна на източния блок, беше широко разпространена практика, маскирана като подкрепа на революционните движения. Главен движещ фактор беше руското КГБ, чийто представител е подполковник Путин. Да припомним и за терористичните акции в самата Русия. Пак ли САЩ са виновни са политиката на Русия в азиатските им републики? Путин продължава да разочарова и все повече хора, дори в самата Русия, го виждат - към 20 Октомври одобрението му е спаднало до 62% (от 87% през Август) и посоката е надолу.

Към Major Payne: Може да е елементарно, но е вярно!

"...Последното изявление на министъра на външните работи Сергей Лавров е красноречиво доказателство за това, че дори и да ставаше дума за отбрана от някакво застрашително нашествие на марсианци например, Кремъл пак би отказал да си сътрудничи с американците. "По-добре да станем обект на извънземна агресия, отколкото да се доверим на "ястребите" от Пентагона", заяви той...." Много "умници" има в Кремъл..

Major Payne

Елементарна пропаганда, драги, която показва пълна липса на себеуважение, както и уважение към аудиторията, към която е насочена. Това може да го говори някой платен журналист или политагитатор, но президента на Русия?!?!?! Времето на желязната завеса мина, а руснаците не са глупави и много добре виждат и разбират всичко. Там хората искат нещо повече от ракети и груба сила.

А болшевизма кой им го натресе. И революцията кой им я плати? Само не ми казвай че са я направили моряците от Аворора ейа така за кеф докато си пиели и хапвали. Платена с долари, донесени от Троцки. И кой направи Първата световна? Само не ми казвай че са германците. Те са само машата. Както и Втората световна. Тъпите шваби пак се оказаха маша в чужди ръце. И пак издухаха супата.

Major Payne

Едновремешните туземци са обвинявали за всички беди лошите богове. Днешните туземци и чукчи обвиняват за всички беди лошите САЩ;) Тъжно е, че в 21 век, някои хора са все още с пещерно мислене.

Major Payne

хайде да ти дам 2-3 сламки за размисъл. - Революцията беше направена от работническите и войнишките комитети, а по-късно болшевиките ги превзеха отвътре и я обявиха за своя. - По това време Болшевишката партия е парламентарно представена и е еднакво виновна за тежкото положение в Русия с всички други. - Парите са дадени за да се подкрепи излизането на Русия от войната, а не да се прави Социалистическа революция. Използването на полуистини, ваденето на факти от контекста и "удобното" им тълкуване, са си нормални прийоми на тоталитарната пропаганда и манипулацията на хората.

Ми то си е така, верно си е.

От 44 президенти на САЩ 4-ма са убити. Сега е редът на Обама.

Major Payne

А колко МП на България бяха убити? А колко руски царе (за избитите висши апаратчици на СССР да не говорим)? И въобще, какво се опитваш да кажеш?!?!

Нима не е вярно, че почти навсякъде тероризмът е резултат от политиката на Уса? Къде не се навряха, къде не гръмнаха с оръжие? Там, където са стъпали, все война и смърт. И казват лицемерно "това е заради сигурността ни и заради световния мир".

Ако путю не беше се бъркал в Сирия, сега нямаше да има нито ИСИЛ, нито Башар...пак САЩ ще трябва да спасява света, докато рашките замезват...

Е,няма проблем да лансираш всякакви глупости.Особено ако и припечелваш по някоя стотинка за това.Досадничко е да те изтърпим,но ще проявим разбиране към проблемите ти.

ИДИЛ възникна в Ирак още преди Сирийският конфликт. Факт е, че Асад няма ресурс да се справи с всички терористични групи наведнъж. Ако Асад падне ще се получи държава от Сомалийски или по скоро Ливански тип. Гражданската война там само ще стане по брутална. Шиитите от Ливан, Сирия, Ирак и Иран ще се свържат т.н. Шиитски полумесец. Хубавото е, че държави в региона ще си добиват въглеводородите от Средиземно море без Сирия реално да може да се възползва от това находище чрез добив от собствената си икономическа зона в Средиземно море.

От тебе най вероятно по голям путю няма.Някойси не умерен или умерен но с какво.

мъ ти не си умерен а продажник а те не са умерини

Горчивата истина за безперспективната досегашна политика на САЩ трудно може да бъде видяна и приета от широки кръгове, но фактите и тяхната взаимна свързаност са безпощадно ясни. А Путин просто е изговорил част от истината.

искам само да кажа, че като чух за огромната лъжа, за това, как путин бил предложил на поляците да си поделят украина си казах, че не мога да се наплюскам толкова много, колкото ми се ще да повърна, от гадостта долнопробна на която са способни семитите за да спечелят отново от бедността на другите. отврат. но това не само е политически толерантно, то бива разпръсквано като зараза по злополучните, но добре манипулрани медии. "демокрацията" днес е един добре прикрит хитлеризъм със своите министерства на "истината".

огромната истина, е че си проста мурзилка

За да е всичко по реда си на всеки 300 години трябва да се подменя местното население в америка-всички знаете как!

Незнам САЩ за какво са виновни,ама Путин САЩ не пращат снегорини срещу партньорите си.

Човече, сигурен ли си, че си завършил втори клас?

ВИЖДА СЕ РАЗЛИКАТА НА ПУТИН С ОБАМА ! ПОМНИТЕ ВСИЧИ ЧЕ ОБАМА КАЗА ЧЕ Е ИМАЛО РЕФЕРЕНДУМ В КОСОВО (ИЛИ Е МУ Е ДЪЛЪК ВРАТА ТА БЪРЗО ЗАБРАВЯ )КОИТО НЕ Е БИЛ НО КОСОВО СЕ ОТДЕЛИ ОТ СЪРБАЯ ! ПУТИН ПРЕД ЦЕЛИЯ СВЯТ КАЗВА НА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ КАК КРИМ ЮДИДИЧЕСКИ И ПО ВСИЧКИ ПРАВИЛА НА МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО Е В СЪСТАВА НА РУСИЯ ТОЧНО И ЯСНО КАЗА И КАКВО СЕ ВЪРШИ В СИРИЯ КАКВО СТАНА КАДАФИ !!! КОЛКОТО И ДА НЕСЪМ ГО УВАЖАВАЛ ПУТИН ЗА ВЪТРИШНАТА ПОЛИТИКА НА ПУТИН (НО МЕСТНИТЕ АЛИГАРСИ НЕ СА СВЯТА ВОДА И ТУКА НЕ Е ВСИЧКО ИЗЧИСТЕНО ОТ МРЪСОТИИТЕ НА ЕЛЦИН)НО ДА ХУРТУВАШ ПРЕД СВЕТА ТАКА И УВЕРЕНО ПРАВОЛИНЕИНО И С МЕЖДУНАРОДНО ПРАВО ТОВА МУ ПРАВИ ЧЕСТ !!!

най-после да се каже истината за тази гнусна държава САЩ с истински думи и без заобиколки от такова високо ниво. браво, все още има надежда за свата

Да САЩ затова сочат Украйна за пример за да не се обръща внимание на състоянието до което докараха Северна Африка и Арабският полуостров.

Не подкрепям като цяло политиката на Путин, но в случая той е прав. Каквото сее САЩ, това ще и пожъне рано или късно.

Путин е прав.

Малко ли е писано по темата?Не мързелувай и сам си го чети....

Е, от такива тЪпири като теб, доста помия се изпонаписа, но все още виси въпроса: Как така за няколко секунди, хиляди успяха да заснемат челябинският метеорит, а 5 месеца тая 12-15-хилядна руска войска "непрекъснато нахлуваща в Украйна" ... никой не успя да заснеме ... включително и цялата спътникова групировка на Пентагона отгоре, като и непрекъснато кръжащите в района натовски АУАКС-и, а се получаваше така, че почти същият ден след като някой псак "открие" (в ютюб или фейсбук) доказателство за това, то биваше съвсем елементарно и вежливо оборвано и малките деца почнаха да се смеят на тоя неграмотен театър, който излезе доста скъп и за сметка на обикновения украински народ!

Прав е Путин.САЩ държи сметка за инвазията и окупиране на съседни държави от Русия и тя е принудена да праща терористи под формата на "вежливи" хора и солдати в отпуск да воюват в Украйна за отцепване на територии,прочистване на украинското населения(масови гробове) и свалянето на пътнически самолети.Путин просто е принуден да праща терористи....

ти си един тъп провокатор ! ти нямаш своето мнение защото си на работа с тези дебили кото носът зло

ПУТИН Е ПРЕДЛОЖИЛ НА БАРОЗУ И КАМЕРАН ДА СИ ПОДЕЛЯТ БИВШАТА АНГЛИЙСКА К О Л О Н И Я СЕГА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ СЪЕДИНЕНИ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ,КАТО ИНДИАНЦИТЕ И НЕГРИТЕ В БЪЛГАРИЯ!

ЛЪЖИТЕ НА ПУТЛЕРИСТИТЕ 2 28 март 2014 Русия гневно отрече да трупа войски. "Русия разкритикува твърденията, че е струпала войски по границата си с Украйна. В тази връзка руското външно министерство посочи, че за да правят подобни изявления, западните лидери са или зле информирани, или злонамерени". 18 април 2014 Русия потвърди че трупа войски по границата с Украйна. "Дмитрий Песков за пръв път потвърди официално, че Русия е разположила войски близо до границата с Украйна заради кризата. Имаме войски и близо до украинската граница. Някои са базирани там, други бяха изпратени в подкрепление заради ситуацията в Украйна. Русия все пак е напълно суверенна държава и е свободна да разполага войски без никакви ограничения във всяка точка от територията си", каза Песков

чисте америкаринизирана лъжа от бегееца

Кремъл изгражда своята държавна пропаганда на хиперлъжи и хипернаглости, непознати за западната цивилизация. Ето защо Западът така често се оказва безсилен по отношение на тези хиперлъжи и хипернаглости.

ЛЪЖИТЕ НА ПУТЛЕРИСТИТЕ 1 04 март 2014 Путин: Русия не е изпращала войски в Крим "... хората с униформи без отличителни знаци в Крим са местни милиции, а не руски войници. "Всеки може да си купи каквато униформа иска, а и такива униформи има в много бивши съветски републики", отговори Путин на въпрос защо униформите им приличат много на руски" 28 март 2014 Путин: В Крим демонстрирахме мъжеството на руската армия "Руският президент похвали в петък армията за мъжеството, проявено при завземането на украинския полуостров Крим, което според него разкрило качествено новите й възможности."

САЩ са самия сатана , ще бъдат унищожени рано или късно, Ванга го предсказа,а аз на нея и вярвам ! Всички соросодчета сте платени тролчета,това е ясно! САЩ ще ги погуби огромната им алчност !

А ЧЕЧЕНСКИЯ ТЕРОРИЗЪМ ЛИ Е РЕЗУЛТАТ ОТ ПОЛИТИКАТА НА САЩ ЛИ Е ИЛИ ОТ ТАЗИ НА ПУТЛЕР?

Нуждаеш ли се от обяснение каква и разликата,проблеми в границите на една държава и отнасящи се единствено и изключително до нея и на десетки хиляди километра извън територията на държавата и касаещи целия останал свят?!

Частично да. В Чечня бяха унищожени няколко десетки хиляди арабски екстремисти. Искаха да правят халифат там. Част от тези екстремисти се обучаваха в лагери на Грузинска територия.

Кой тероризъм бе Путин, взривяването в руското метро в Демодедово ли беше. а или Московския театър , а или училището с децата преди 10 години в коя област беше, че не помня вече Що се правиш , че си свети Пантелеймон.

бегеец тъпотията ти е проста и не е за твоята глава да работиш на хамерлъка

Путин не забравя нищо. А на кое летище шатнаха автобуса в БГто? Май ти си забравил тъ........................следва нецензуран реч)))))

всички виждаме АМерикансите вмешателства ,там, където те искат да се наложат с интересите си за ограбване,правят войни,но влагат много% за разоряване на държавите

ТЕРОРИЗМЪТ Е САЩ, САЩ Е ТЕРОРИЗМЪТ ! ....Няма по.голям износител на насилие от моята държава! Мартин Л.Кинг. Янки марш в краварника!!!

Товарищ Путин (другарю Путкин - на български) припомням, че тероризма се зароди по време на конфликта в Афганистан, където руските агресори колеха и бесеха наред и след това избягаха позорно победени от талибаните. На атакиста ще напомня, че сега рублата се срина и Русия губи милиарди долари от намаления износ на петрол и ниската цена на същия умишлено свалена за да бъде наказана.

Между другото, в Афганистан преди "руските агресори" са били и английски колонизатори,които си тръгнали бесславно, а "американски освободители" там се намират само заради огромни "макови полета",където растат безконтролно наркодолари.

ПУТИН: Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти и издигна Русия от 36-то на 6-то място в света. Вдигна средната заплата в Русия от 80 долара през 2000 г. до 700 долара сега. Увеличи средната пенсия 14 пъти. Национализира 65 % от нефтената и 95 % от газовата промишленост. Увеличи златно-валутните резерви на Русия 48 пъти. Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция (под чужда останаха само 3). Увеличи военните разходи 30 пъти. Издигна Русия на 2-ро място в света по износ на зърно. (САЩ са на 4-то място). В момента строи няколко нови автомобилни завода. Забрани на депутатите в Държавната дума да имат банкови сметки в чужбина. Национализира ЮКОС и така защити интересите на държавата. Премахна закона "Споразумение за дележ на продукцията", приет от Елцин, за забогатяване на олигарсите Ходорковски, Гусински, Березовски и т. н., и за заграбване на руските нефтени залежи от американски и британски нефтодобивни корпорации. Развали договорите с американски фирми по нефтените залежи "Сахалин-1" и "Сахалин-2" и ги върна на Русия. Изгони от Русия хиляди чуждестранни съветници, внедрени от Елцин, и възстанови исторически истини. Организира най-пищната олимпиада в световната спортна история. Унищожи радикалните ислямисти. Смаза грузинската агресия. Предотврати американското нападение срещу Сирия. Върна Крим на Русия, тоест възстанови направеното от княз Потьомкин, Екатерина Велика, героите на Севастопол през 1856 г., героите на Севастопол през 1941 г. Има най-висок рейтинг на политик в света...

Данните са взети от годишника на UNESCO за 2013 година и са почти на 100 процента точни.Някакви въпроси за данните за България - гордия член на ЕС?Внимавайте че ако ги публикувам риска от инфаркт и инсулт силно нараства.За разбиращите и емоционалните,де.За кьорсурата-не!