350 000 са болните от рак в България, няма план за действие

350 000 са болните от рак в България, сочат последните данни на Българското онкологично дружество. Страната ни е от малкото, в които няма план за действие.

Обратно в новината

Коментари - 350 000 са болните от рак в България, няма план за действие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За онкоболните нещастието има две лица-тежкото заболяване и бездушието на лекарите,които ги лекуват.

Всичките гореописани лекари са първите на бялата мафия.начело с Куртева.Тази кога стана професор.Викат и мадам 3000лева.А д-р Гаврилов мистър 300евро.Агати онкологията.Които не вярва да опита да се лекува там без пари.Стига тъпи поръчкови статии.Стига ни плашете.

Ако в България се въведе задължителна профилактика за рака на млечната жлеза/за всички жени след 40 годи ехомамография или мамография/нещата няма да са тъка.Които не се яви да си плаща сам лечението.Профилактиката да се извършва не от лични лекари гинеколози и измислени хирурзи без опит в диагностиката на млечната жлеза.Но това няма да стане защото бялата мафия заедно с фармацевтичната мафия няма къде да продава скъпите медикаменти за лкарствена терапия.Колко са ефективни е друг въпроса.Никои не иска от лекарите работещи в онкологията да се промени статуквото.заради огромните комисиони.

Да, представяме си на колко здрави жени ще се пробвате да внушите че са болни и да ги оперирате, па и химиотерапия ше им предложите, за по-сигурно. Ф.к ю, фашистките си идеи си ги приберете знаете къде.

Добре че сме далече от Америка и Африка та модерните нови болести не стигат до нас . Иначе отдавна да са ни дезинфикцирали с напалм .

това е ужасно много. срам и позор

Абе това е 5% от населението!!!!

КА ДА НЯМА ПЛАН? ПЛАНЪТ СЕ КАЗВА РАН-ЪТ И ЦЕЛТА Е ДА СТАНЕМ НОМЕР 1 В СВЕТА И ПО РАК. ЩОТО ПО ИНСУЛТИ ВЕЧЕ СМЕ!

Наред със сериозно замърсената от всякакви химии природа , храна, вода и растящият брой на електромагнитните излъчватели, има още един много съществен фактор и той се нарича генетична ентропия. Човешкият геном трупа грешки с всяко следващо поколение, а в последните две с чувствително по-висока скорост. Около 300 мутации средно на човек на поколение. Защитните механизми в клетката не могат винаги да се справят 100 % с тях и някой от тях се предават на следващите поколения. Ето защо късното раждане на деца е крайно нежелателно, тъй като те са обременени с повече мутации предадени от родителите.

В България няма план за действие за каквото и да било! С други думи: Планът за бездействие върви по план....

Колкото пъти посетя ресторант в БГ съм на тръни. Качеството на храната е толкова ниско, че се чудя как местните още са живи. Българите имат нужда от Просвещение. Не свалят цигарата от устата, пият ракия след ракия (само есенции и спирт) и похапват напръскани бог знае само с какво домати!

Ех, да, на вас поне ви пръскат доматите с настойка от зрял фасул, та да не ви боцкат тръните

Ми така е.Като са некадърни да си засадят на село домати и да си направят домашна гроздова или някаква друга, ама домашна.Виж за цигарите да отрова са.И аз едно време бая издимих но вече 30 и нагоре години не пуша.Пия си домашна ракийка.Мезя с домати от градината.На кръчми не ходя - аз си знам защо.Българина се откъсна от корена си там е проблема.

Прочетох статията. След това повторих. Определено не прочетох нищо за превенция на рака, а изказването е на водещия специалист в странта. Говорил е за оборудване и фармация за лечение на рака. Ако този не е споменал наистина нищо за превенцията и ако това не е основният му ангажимент, то той е за съд и затвор! Това означава, че е мошеник, па ако ще да е гениален лекар и администратор. Вие как мислите?

За жалост наистина не се и обелва дума за превенция и профилактика. Много тъжно... Хората ще си гният, те ще си ги облъчват... Важното е ускорители да се купуват, пък резултатите кой му пука!

В същото време народните избранници изхарчват няколко милиона лева за да си купят последен модел от най скъпите германски лимузини за да си ходят на село,кръчма или просто за да могат да се фукат какви са гъзета.И това защо?Ако някой от тях заболее от нещо веднага клиника хеликоптер ,екип от медици,болница като хотел и тн.Да не вземе нещо да им стане някой да се мине и да умре по средата на далаверата.Заслужават никой да не гласува за тях та да изтрезнеят малко поне.

в израел годишно има само 150 умрели от рак при седем милиона население!!! при нас???

От де го измисли?

Чернобил е в Украйна,съвсем близо до Киев.Беларус,Полша,Молдова,Румъния са много по близо до Чернобил.България е по далече.Изгледай документалните филми"Невинни следи или масов убиец"-VBOX 7,също и "Аерозолни престъпления "- You Tube от Клифърд Карником.Пръскат с в/ва увреждащи имунната система.Обяснено е в тоя филм.Ирански учени са предложили на Япония,да премахнат радиацията -случая Фокушима,имало методи за прочиствне на в/ха.Не заня дали са приели.В света има изобретени напреднали технологии,включително и за нов вид енергия,но не се прилагат,днешните господари на света искат да печелят само определени корпорации.Спъват развитието на човчеството.Политиците им помагат за това.

КЪМ ТОЗИ С НИК ЕДИН БЪЛГАРИН Е ПОДЛА ХАМЕРСКПАЧАВРА И ПО ДОБРЕ ДА НЕ МУ ОБРЪШТАШ ВНИМАНИЕ

Първо се научи да пишеш...

Тези от вас, които все още не сте се разболели от рак едно изпитано лекарство за превенция: - да ви боли к.ра за всичко, което се случва около вас - на улицата, шеф, колеги, други тъпанари - хич не трябва да им се връзвате. - да не се притеснявате за пари - колкото и малко да имате, все ще успеете да свържете двата края. Ако трябва ВиК, ТЕЦ, Мобилен оператор, ще чакат да си платите - няма какво да се юркате - Повече движение, по възможност извън мръсния град - Повече плодове и зеленчуци, но сезонни, по възможност Български. - Позитивно мислене - да се научите да намират Позитивното във всяка една новина/ситуация. - Смях и положителни емоции, колкото се може повече. :)

Дааа. За теб майтап, за мен- истина, човече! Ако трябваше аз да избороявам, даже и по същия начин щях да ги подредя. Само едно допълвам: малко повече вяра, защото вярата наистина прави чудеса!

Статистиката показва, че по смъртност от рак за 2013 сме СЛЕД Чехия, Полша, Дания и Холандия, на едно ниво с франция и Англия. Германия е 10 места назад. Така, че стига паника.

ХАХАХАХАХА Ти някакъв локален тъпанар ли си ХАХАХАХА в часовете по физика какво пуши меееен

В Разград ВОНИ от фармзаводите и оФцете си траят! Вонята се сменя всеки ден - ту на МЪРША, ту на ацетон!Шефовете им мятат кълки на "Пчелина". Защо се трае и нехае?

е как да няма план за действие?!? естествено, че има. при това е доста активен. водим демокрацията и отваряме пазарите за всякакви боклуци. унищожаваме собственото производство и хората като няма какво читаво да си купуват за ядене ще пазаруват изкуствените храни, които съдържат цялата менделеева таблица. ще развиваме раковите заболявания. ще източим сдравната каса, за да няма пари за лечение и ще оставим хората да мрат свободно. ето ви го плана за действие, който 25 години следваме стриктно под диктовката на западняците и най-вече на хамериканоидите. да ни е честите демокрацията....

абдула, представяш ли си какво ще стане след като стратосферата започне още с по-висока честота да трепти. Тахтабите /дървениците/ ще изпукат буквално. Няма да имат време за хоспитализизация, защото времето ще върви с бясна скорост. Дори НОРМАЛНИТЕ, ще се превърнат в олигофрени.

И подлостта е в това, че казват на родителите, че ваксините, например, които бият на децата им, е превантивна медицина, която ще ги спаси от бъдещи заболявания. Но, дали е наистина така? Първо, като разтворители във ваксините се използват химически вещества, които са несъвместими с човешкия организъм. Второ, никоя ваксина не се съхранява от джипито Ви съгласно разпорежданията и изискванията на производителя й, ЗАЩОТО ЛИПСВАТ ТАКИВА ТЕМПЕРИРАНИ ШКАФОВЕ за съхранение. Трето, всички ваксини съдържат чужд за човека белтък, които се възприема като тип чуждо тяло от нашия организъм. Четвърто, като стабилизатор на ваксините се използват съединения на тежки метали, а най-приложимите между тях са съединенията на живака. Пето, ваксината като цяло е причинител на агранулоцитоза и води до срив на имунната система, защото при поставянето й един път ЧОВЕШКИЯТ ОРГАНИЗЪМ СЛЕДВА ДА СЕ БОРИ С УЖ УМАЛОМОЩЕНИЯ ПРИЧИНИТЕЛ ВИРУС ИЛИ БАКТЕРИЯ, А ВЪВ ВТОРИЯ С ЧУЖДИЯ БЕЛТЪК, КОИТО НАЙ-ЧЕСТО Е ЖИВОТИНСКИ И НЕ Е СВОИСТВЕН ЗА НАШИЯ ОРГАНИЗЪМ. Шесто, като цяло ваксините водят до предразположение към ракови заболявания. Но, медицината е бизнес, един от най-големите бизнеси на съвремието. А този бизнес трябва да се поддържа всеки ден с покупки и продажби;

КАКЪВ Е ПРОЦЕНТА НА ЗАБОЛЕЛИТЕ В СЛЕДСТВИЕ НА ЗАМЪРСЯВАНЕТО ОТ ЧЕРНОБИЛ?САМО В БЪЛГАРИЯ ТОГАВА СЕ ПОЛУЧИ ВТОРИ ХРАНИТЕЛЕН ПИК НА РАДИАЦИОННО ЗАМЪРСЯВАНЕ В СЛЕДСТВИЕ НА ПОЛИТИКАТА НА ТОГАВАШНИТЕ КОМУНИСТИ РУСКИ ПОДЛОГИ!ДНЕС НИ УПРАВЛЯВАТ ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ ИМ!

Мисленето не е за всеки, типичен пример си. С твоята логика решения няма да има. А прочете ли, че се очаква броя на заболелите да нараства драстично и то най-вече "в развиващите се и страните в преход". А зададе ли си въпроса, защо? Да не се окаже, че уса бомбите с обеднен уран, са като аналгин, в сравнение с ГМО храните им?

Уважаеми господинчо! Лично мен не ме интересуват нито Русия, нито САЩ, нито който и да е, а само България! Затова ще те запитам: - КАКВА ХРАНА ЯДЕШ? - КАКВИ ЛЕКАРСТВА ПИЕШ? - КАК ТЕ ЛЕКУВАТ ?

Да нагъваме евтини кренвирши "от месо" и ГМО "трайни" зеленчуци, пък после самолетите са виновни. А, да не забравяме, че лошата и вредна захар е заменена с много полезни аспартами и други аналози-подсладители. Като стане 50% да са болните от рак, ще започне да се правят някакви заключения - май който пие и яде еди какво си бързо го хваща, а оня другия - не. Няма да се учудя, ако "учени" "открият", че антиоксидантите са всъщност супер вредни. Класическа "наука" чрез статистика и хипотези. Наумява си някой, че нещо е така, започват изследвания-статистики, които да докажат, че е така. Накрая се оказва, че изобщо не е. Но все "Учени" работят.

ако ти пернат една колоноскопия , после операция - може и лапароскопска , па сетне и малко химиотерапия : авастин , фолфири , платинум ..... Друга песен ще запееш .

По времето на управлението на Д-р Желев и с помоща на Нигяр Джафер / края на 2008 година/ се тръгна за създаване на онкодоктрина в страната с начертаване на основните проблеми на онкозаболяванията, но така и не им стигна времето! Незнайно защо...

A, знайно....няма да има за крадене. Абе вие толкова ли сте прости, та не разбирате че се краде от обществени фондове от високо ниво за това няма.

тези крадът никога няма да се занимават с благотворителни работи или меценадство ! сега са други времена всеки си искарва хляба както може !няма никои да ти помоге не затова че много зъл а средата е такава нямаго това общуване както преди 25 години ! станахме европеици да това е тяхно ! ЕМИЛ ДИМИТРОВ СЕ ВЪРНА В Б-Я ЗАРАДИ ТОВА ОБЩУВАНЕ С НАШИТЕ ХОРА !И ЗАТОВА ЗАРЯЗА КАРИЕРАТА СИ !!!

прочетох няколкл поста и ми направи впечатление че живота в градовете има голяма опасност от това да заболял рак! а знаетели че генно модифицираните продукти ги произвежда този завод които работеше във времето на воината с хим отрова за виетнам !!! тои произвеждаше химическо оръжие ! и сега храни цялата европа и не само европа ! дреми му на буржуата че б-я има 350 000 да се сбогуват с нас ! тоя под ник един бъл-н вини чернобил които е ук-ски нопак бусия за него е виновна (но и това не е важно )причината била още че и много хора са събирали на место ! но повремето на баи тошо само това иправихме че се събирахме а сега сме разделени ! аз москва сестрами в маями ! племеницата мие в лондон и т н !!! даи бог да намерат пари да се лекува тази болест че кото е тръгнало само мишки и плъхове ще останат живи

Едвам ти се разбира... Пиеш ли?

Ivan Nenov

ПИЯ ЗАЩОТО Я НЯМА БЪЛГАРИЯ - ИМА ТЕРИТОРИЯ НО ТЯ Е ЧУЖДА

Не бе, той е на ефедрин и психолептици!

Да им наложат глоба 100000 лева! Като няма да се грижат поне да ги изцоцат за последно - все някой милосърден ще им прати смс даси платят глобата - после ще им увиснат пенсионни и здравни и готово - ще има пари за аудита и мецедеси да се возят дупетатите...

Ужасно е да си болен от такава болест в България.

На кой политик му пука? Ако беше различно - нямаше да я има тази тема!!!

Чета и не вярвам на очите си! Лекарската и фармацевтичната мафия действат с пълна пара по няколко направления ЗА УБИВАНЕ И УНИЩОЖАВАНЕ НАРОДА НИ, но за тях няма ДАНС, прокуратура, следствие и т.н. Чудно ми е защо никой не поставя на дневен ред следните въпроси, а именно: 1. Какви са основните причини за повишаване онкологичните заболяванията през последните години? Отговор: Начинът на живот, храната, лечението на българите и т.н. 2. Кои са основните причинители? Доказано е, че са определени вируси и бактерии. Защо няма борба с тях? Защо няма профилактика и информация в тази насока ? 3. ДАЛИ сегашната хуманна химическа медицина НЕ се е ИЗЧЕРПАЛА? Да, какво е основното нещо в нашия живот? Здравето! Нека сега да видим каква е държавната политика в това отношение. Още от раждането ни, ние сме обект на внимание на системата. Ще ни вкарат в организма какви ли не гадости още няколко минути и дни след раждането ни. Ще продължават да ни тровят цял живот с химикали, клетки, взети от умрели крави, свине и други животни, като ни обясняват, че това е за наше добро. ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, ТЕ НЕ НИ ОБРАЗОВАТ и не желаят да ни образоват. ТЕ НИ ТРЕТИРАТ КАТО ЖИВОТНИ, КАТО БРОЙЛЕРИ, КОИТО ЗАПОЧВАТ ХИМИОТЕРАПИЯТА ОЩЕ НА ВТОРИЯ ДЕН СЛЕД ИЗЛЮПВАНЕТО СИ. НИКОЙ НЕ НИ ПИТА ДАЛИ ИСКАМЕ ДА СМЕ БРОЙЛЕРИ ИЛИ НЕ. СИСТЕМАТА ТРЯБВА ДА РАБОТИ. ФАРМАЦЕВТИКАТА НАЙ-ВЕЧЕ. ДОКТОРИТЕ, АКО ТОВА СА ДОКТОРИ СЪЩО. И подлостта е в това, че казват на родителите, че ваксините, например, които бият на децата им, е превантивна медицина, която ще ги спаси от бъдещи заболявания. Но, дали е наистина така?

Какъв ДАНС бе, Ганьо. ДАНС само танцуват - нали затова така се казват. Работата им е да събират данни, за да знае мафията кой кой е, какво има и какво прави. Разузнаването за държавна сметка, използването на информацията - за частна и то злонамерена.

От 25 г. ядем най-долните боклуци,и котката ми не иска да вкуси колбаси.Много от вас не знаят вкуса на истинското месо,плодове и зеленчуци.Всичко е помия.....също като държавата ни която ни докара до това положение.

Не, не е държавата, защото държавата е една територия, населявана от едни хора, тоест хората сами се докараха от алчност и тъпотия.

Добре,неточно се изразих. Държавното управление.....то пък и него ние си го избираме....ба си мамата.

Земеделците гледат житото само на пестициди, защото никой не следи пшеницата (стига да не е мухлясала) и всеки гледа колкото може повече да изкара от декар. И що толкова народ се разболява..

Ти изби рибата:)) "Земеделците гледат житото само на пестициди, защото никой не следи пшеницата (стига да не е мухлясала) и всеки гледа колкото може повече да изкара от декар. И що толкова народ се разболява.." Знаеш ли какво е пестицид и за какво се използва?

а как да има програма като тия които би трябвало да са съставят програмата са калинки-малинки от бъркли и станфорд, с неустановен умствен капацитет. само бог запи болните в бг! и сучажността!

Колкото повече се увеличава продължителността на живота, толкова повече ще са раково болните, нормално. Проблемът е в скапаната българска медицина; само с лекарства не става, трябват и лекари. А в развитите държави има лекари, има и профилактика - затова болните там са по-малко.

Продължителността на живота в България драстично намалява, ако не си разбрал. Профилактика безспорно трябва иначе. А що се отнася до развитите държави, я отново си прегледай данните, но причините не са само в профилактиката. Нали разбираш какво означава думата причина?

Не пиши глупости, а чети! Има всякакви статистики, и според всичките продължителността на живота се увеличава, даже и в България. Поне данните на НСИ виж!

планат е летателен ижод в края на града. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В Беларус, в колбасите не се слагат консерванти.

350 хиляди с рак, 500 хил. сърдечно-съдови проблеми, за диабетиците и аз не знам колко са. Е ако изредим всички болести, май няма да има здрави българи над 25 години.

Да. Ако се направи партия на болните ще спечели изборите, като БКП едно време - с 99.8%.

Знам няколко случая в които хора се излекуват от рак сами след като доктурята са ги отписали и след това като отидат да разкажат на т.нар. онколог как са го направили - онколозите не проявават никакъв интерес и им казват, че сигурно е станала грешка и не са имали рак - и тия същите онколози все лекарствата им по десет хиляди на месец на човек - хитро а?

Мен ме разболяха колегите и началниците. Злобата и лошотията убива като радиация. Слава Севрюкова каза,че докато е така- България няма да прокопса

ОКАЗВА СЕ, ЧЕ И ДОМАШНИТЕ КУЧЕТА И КОТКИ ОТГЛЕЖДАНИ В ГРАДСКИ УСЛОВИЯ , РАЗВИВАТ МНОГО ПО-ЧЕСТО ЗЛОКАЧЕСТВЕНИ ТУМОРИ .... ... ЯВНО ИМА НЕЩО КОЕТО В СРЕДАЪА НА ГРАДОВЕТЕ - ВИРУСИ , ТОКСИНИ , ХИМИКАЛИ , КОЕТО НИЕ ИМ ПРЕДАВАМЕ В ГРАДОВЕТЕ И ТЕ СЕ РАЗБОЛЯВАТ (ИЛИ ГО НОСЯТ В ТЯХ И НИ ГО ПРЕДАВАТ) ...

humfry

Има - градски и модерен начин на живот, застоялост, бърза и лоша храна, повече токсичност за организма в градската среда, повече стрес. Дори едно пътуване в градския транспорт е огромен стрес, както и пътуване с автомобил в задръстването.

Отровен оцет,произведен от петрол,фалшиви масла,отровни кайми и колбаси със суха кръв и цялата менделеева таблица вътре,най-малко по три пъти замразявани и размразявани меса прелижащи от консерванти се продават за охладени,канцерогенна соя и ГМО се слага навсякъде без никакъв сертификат за произход,контрабандни плодове и зеленчуци незнайно от къде преливащи от нетрати и НАЙ-ВАЖНОТО НИКАКЪВ КОНТРОЛ,БЕДЕН И НАЙВЕН НАРОД И АЛЧНИ БИЗНЕСМЕНИ И КОРУМПИРАНА АДМИНИСТРАЦИЯ И МИТНИЦИ КАК СМЕ ОЩЕ ЖИВИ?

- НАМИРАТЕ СИ СТЕРИЛНИ ПРИГОТВЯТЕ СИ СТЕРИЛНИ ПИНСЕТИ, СТЕРИЛЕН ПАМУК, И КУТИЙКИ СЪС СТЕРИЛЕН АГАР-АГАР - ХРАНИТЕЛНА СРЕДА .... - ОТИВАТЕ В КОЙ И ДА Е СУПЕРМАРКЕТ В СВЕТА - ПРЕКАРВАТЕ СЪС СТЕРИЛНИТЕ ПИНЦЕТИ ПАМУЧЕ ПО КАНАЛЧЕТАТА ЗА СТЪКЛО ПО ВИТРИНАТА - НАТРИВАТЕ СЪС ПАМУЧЕТО СТЕРИЛНИЯ АГАР-АГАР - ИНКУБИРАТЕ 24-48-72 ЧАСА И ГЛЕДАТЕ ПОД МИКРОСКОП КАКВИ ГАДОСТИ РАСТАТ И ПЪЛЗЯТ ПО АГАР-АГАРА И ОТДЕЛЯТ КЛЕТЪЧНИ ТОКСИНИ - ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ВИРУСИТЕ , КОИТО С ОБИКНОВЕН ОПТИЧЕН МИКРОСКОП НЕ МОЖЕ ДА ГИ ВИДИТЕ :)Ѝ)

за тези без меланома - стоите по-често на слънце, иначе повече зеленчуци и движение

humfry

Какъв е смисъла от държава, ако тя не се грижи за своя народ? Какъв е смисъла от общество, ако то не е задружно и не гледа общия си интерес? Освен лечението, държавата трябва да наблегне сериозно и на превантивността, тоест да вкарат драконов контрол върху храните, стреса и вредите на работното място, както и замърсяването на околната среда. Тези неща, както и лечението, трябва да са приоритетни, защото никой не е застрахован! Обществото трябва да отстоява общо правата си!

Всичко това е така, съгласен съм. Искам обаче само да добавя: Прави ми впечатление, че след аварията в Чернобил рязко започнаха да се увеличават заболяванията на болните от рак. Разбира се, не твърдя че може да се докаже връзка. Примирил съм се с това. Но все пак - прави ми впечатление.

КЪФ ЧЕРНОБИЛ ВИ ГОНИ ? ... В АМЕРИКА НЯМАМЕ ЧЕРНОБИЛ И ЗАБОЛЯВАНЯТА РАСТАТ 25% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ПРИ НАС ЩЕ СЕ РАЗБОЛЕЕ ОТ РАК ПО ВРЕМЕ НА ЖИВОТА СИ - ТОВА МИ ГОВОРИ ЗА ДЕФЕКТИ В ДНА-ТО НА ЧОВЕКА , КОИТО ОТКЛЮЧВАТ РАКА

humfry

Вероятно има връзка, но не можем да върнем времето назад и да променим нещата, затова трябва да гледаме настоящето и бъдещето и какво можем да направим за тях. Но ако всичко тцъкаме с език и безхаберно чакаме, то нищо хубаво не ни очаква. Крайно време е обществото да бъде проактивно, а не да изчаква. С чакане я докарахме до под кривата круша.

humfry

Освен това в последните 30-40 години има големи промени в хранителната индустрия. Използват се много съставки и преработки с неясно и вредно, дори канцерогенно влияние върху човешкия организъм. Разбира се, на бизнеса не му дреме, понеже за тях всичко е пари - колкото може повече пари, колкото може по-малко разходи. Хората са се превърнали в добитък от консуматори, едни умират, а други се раждат. Фирмите и техните финанси и лобита контролират правителствата, така че сещайте се.

humfry

Интересно, дами и господа, какъв "човек" може да сложи минус на подобен коментар? Правете си изводите!

Ти си държавна служителка. Като ходиш да си взимаш заплатата държавата е хубава нали? А работата, която вършиш - толкова, колкото тези от здравеопазването. Държавата си пати от вас.

ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ РАЗЛИЧНИТЕ ВИДОВЕ РАК СЕ РАЗВИВАТ НА БАЗАТА НА ПРЕДИШНИ ВИРУСНИ И МИКОБНИ ИНФЕКЦИИ .. .. ОПРЕДЕЛЕНИ ВИРУСНИ ИНФЕКЦИИ ВЪВЕЖДАТ МИНИ-ИЗМЕНЕНИЯ В ДНА-ТО НА ЧОВЕШКИТЕ КЛЕТКИ И СЛЕД НАТРУПВАНЕТО НА МНОГО ГРЕШКИ И ИЗМЕНЕНИЯ В ДНА-ТО ОТ ВИРУСА , ТИЯ ЧОВЕШКИ КЛЕТКИ ПОЧВАТ ДА СЕ ДЕЛЯТ НЕКОНТРОЛИРАНО - ПАЦИЕНТА СЕ РАЗБОЛЯВА ОТ РАК .... .... В ТОЗИ СМИСЪЛ ГРАДСКАТА СРЕДА СТРУПВАНЕТО НА МНОГО ХОРА ПЛЪТНО В ГРАДОВЕТЕ , МРЪСОТИЯТА И ПРАХА ПО УЛИЦИТЕ , ОТПАДЪЦИ , ЛИСТА И Т.Н . СА СУПЕР СРДАТА ЗА ПРЕДАВАНЕ НА ВИРУСИ ОТ ЕДИН НА ДРУГ ... ... ДЕТО СЕ КАЗВА ОТИВАШ НА ПЛАЖ, МЕТРОТО , БОДИ-БИЛДИНГА, ОБЩЕСТВЕНАТА ТОАЛЕТНА , МАГАЗИНА, ХОТЕЛА СЪС ТВОЙТЕ ВИРУСИ И БАКТЕРИИ И СИ ТРЪГВАШ СЪС ХОРСКИТЕ ВИРУСИ И БАКТЕРИИ - ПРОБЛЕМА НЕ Е ПРЕДАВАНЕТО - ПРОБЛЕМА Е ЧЕ В ГРАДСКАТА СРЕДА ЦИРКУЛИРАТ МНОГО АГРЕСИВНИ И ЛОШИ ВИРИСИ И БАКТЕРИИ :))

Е добре де, тогава ти какво предлагаш? Да одим на село да копам ньивата ли?

ОКАЗВА СЕ ЧЕ НА СЕЛО И НА НИВАТА ИМА ПОЛЕЗНИ ВИРЪСИ И МИКРОБИ КОИТО ОЧИСТВАТ ЛОШИТЕ ... ... ЕДНА МИШКА КВИ ЛИ НЕ ГАДОСТИ СЛАГА В УСТАТА СИ - НО НЕ ХВАЩА ЗАРАЗИ И ДНА-ТО И НЕ СЕ ПОВРЕЖДА

УЖАСНО ТЕЖКА цена за някаква си СКАПАНА '' демокрация''! Всичко това е от прекрасен и ''безгрижен '' живот в страна в която никога не е имало план за каквото и да било !На всички онкоболни - Сърдечно съчувствие и надежда да не падате духом - Много случаи са лечими а и постоянно се работи върху откриване на нови медикаменти и начини за лечение ! Все пак - да вярваме че доброто ще спаси света !

Защо ли боледуваме толкова от рак? ето защо: опашка в кауфланд, пред мен е семейство с едно дете, всички видимо с наднормено тегло. Съдържание на количката: много пакети бяло брашно, захар, сол и доста бутилки олио, пакет миражки и за капак две кутии цигари. Доктор ли им трябва?

humfry

Да им беше обяснил вредите, но също така да се замислиш, че тия неща се случват и от мизерия, от недоимък.

къде е мизерията в 10лв за цигари?

Да ти имам проблемите, да ти имам визията! И какво от това? Ние също ходим да пазаруваме в Кауфланд, и да ти кажа количката ми е пълна с много повече "страшни" продукти от тия които изброи. И детето ми е кльощаво. Аз бих насочил вниманието ти към Чернобил...

как "и какво от това"- точно тези отрови + фасовете са едни от сериозните причини за онкологичните заболявания. Бързи въглехидрати, маргарини, тютюн, много от E-тата, хидрогенирани мазнини и пр.

Майка ми умря от рак . Жена ми се размина на косъм с карценом на дебелото черво . Аз самия имам тумор с който се боря дълги години . Мисля ,че процентите не са коректни !

Съжалявам. Майка ми също почина от рак на яйчниците след като метастазира. Преди нея, преди години и дядо ми беше починал от рак. Леля ми е с рак на гърдата но още се крепи, тъста ми почина от рак на панкреаса това лято, имам даже много колеги болни от рак, без да броя вече починалите колеги от рак (поне за двама се сещам), наскоро една колежка я оперираха от рак на кожата, с уверението че не е агресивен и може да се излекува... Абе около мене само рак, рак и рак. Затова неволно се сещам за Чернобил. Разбира се, не е само това причината, не искам да манипулирам фактите. Но неволно се замислям просто...

цитат от книга: Далече преди реализацията на физическо поле, във физическото тяло на човека на раковото заболяване или туморно образувание, съществуват сигнални признаци за тяхната поява. Тези признаци не са в сферата на мистичните или надсе-тивни усещания, те са съвсем реални: 1. Прекъсване на връзките с заобикалящите ни форми от растителното, минерално и животинско царство. 2. Подчиняване на другите по-ниски форми на живот на нашите егоистични желания. Опити за подчиняване и на по-висшите форми на живот на нашите егоистични стремежи. 3. Безпричинно и безпардонно рушене на заобикалящата форми от заобикалящата ни действителност. 4. Постоянно плуване в морето от прикрита и неприкрита злоба и злъч към близки и далечни човешки същества. 5. Най-вече прекъсване на връзките с Божественото начало в човека - неговия Дух. 6. Сритване на плахата човешка душа в ъгъла на килията - в затвора изграден от егото, личната алчност, сребролюбие, похот, животинска страст, желание за мъст, ненавист и т.н. 7. Мисловно, душевно и физическо отделяне и индивидуализиране на човешкото същество от Великият Вселенски Организъм. Игнориране на понятието Живот за Цялото. По-късно раковите клетки усилено се разрастват и нарушават функцията на засегнатия орган, увреждат и целия организъм. Накрая чрез кръвта или лимфата те достигат до други органи и поразяват и тях. Обикновено се засяга значително и общото състояние на организма. Болният отпада, отслабва. Настъпва един момент в това тежко болестно състояние, когато болния остава насаме със себе си и със своето заболяване. Това е важен, повратен момент в живота на болника. Той е сам пред лицето на смъртта - изправен, пред него е смъртта близка или далечна няма значение, единствено могъщата Природа е над тях двамата.

България е сред първите места по тютюнопушене. Няма как да не бъде и шампион по ракови заболявания. Доказано е, че хора, който никога не са пушили през живота си, но са живели с пушач могат да развият рак на белия дроб. А цигареният дим, който се пропива в дрехите (третичен цигарен дим) доказано обостря астмата и проблеми на дихателните пътища при деца. Пътят към по-здрава нация минава през увеличение на цигарите на 10 лв и финансирането на медикаменти, който помагат на хората да откажат цигарите.

Всъщност, те може й вече да са 10 лв. Личи си, че от 2003 не съм си купувала цигари :)

ПРИ НАС В АМЕРИКА НЕ ПУШАТ И ПАК СЕ УВЕЛИЧАВА РАКА ...

Че малко ли са електромагнитните излъчвания и химизираните храни. Представяш ли са ако пушеха какво щеше да бъде?

В Америка раковоболните се увеличават като цифра, но не съм проучвала дали това е заради това, че хората живеят по-дълго или защото по-често боледуват от рак (средният lifetime риск да развие един човек какъвто и да било рак е около 20%, т.е. статистически всеки 5-ти човек се разболява). Има някои проучвания, който показват че може би има връзка със замърсяването на въздуха (т.нар. финни прахови частици). Ако това е така, въпреки че индустрията постепенно започва да замира от 50-години на миналия век, може би в момента в Америка се берат плодовете от индустриалното замърсяване. И разбира се, в големите градове като Ню Йорк и Лос Анджелис индустриалните замърсители са били заменени от огромно количество автомобили.

Нищо не е по-лошо от категористичноста ,с която някой като Вас коментират проблема.

Категоричността ми идва единствено от факта, че съпругът ми е лекар и двамата от няколко години се опитваме да убедим родителите ни да спрат цигарите. Направихме обширно проучване по темата - всички изследвания показват директна връзка между цигарите и раковите заболявания. Мъжът ми в момента има пациент, чийто тумор в белия дроб прилича твърде много на рак на пушач, но мъжът никога не е пушил. Е да, но е работил години на ред като автомонтьор сред колеги, които около него са пушили непрекъснато в затворено помещение. Не коментирам, за да карам хората да се чувстват зле, а с надеждата да дам на някой стимул за да ги спре. Както аз успях да ги откажа преди 11 години и това беше най-хубавото нещо, което съм направила за себе си в здравословен аспект.

Какво да правя, като съм с 3 туморни полета??! За сега уж локални... Да взема да си потърся свещеник и ..гробно място??!

Много правилно си се насочил! Амааа, Господ да ти е на помощ!

Чудя се как е възможно такова безчуствие !? Като ти чета ТЪПИЯТ коментар - познай какво си мисля ..??? - По-ниско няма къде да паднеш - НА ТЕБ ГОСПОД ДА ТИ Е НА ПОМОЩ - но бъди спокоен - той на такива като теб НЕ помага !!!!

ядеш качествена храна която за жалост трудно се намира и почваш да спортуваш

Абе това спортуване... смятате го за голяма панацея.

аз имам план: 1. Проверяват се местните и вносни храни за вредни и отровни вещества а производителите и вносителите и се глобяват и заличават по булстат и егн 2. На работещите се плаща пълната заработка по средноевропейски цени на час за да имат възможност да почиват активно