Щонов потвърди за натиск върху ДКЕВР през годините

Най-вероятно токът ще поскъпне с 9.8%, прогнозира пред bTV министърът на икономиката и енергетиката в служебното правителство Васил Щонов.

Обратно в новината

Коментари - Щонов потвърди за натиск върху ДКЕВР през годините | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво може да се очаква от подобна (личност)-САМО ГО ПОГЛЕДНЕТЕ???.

тихо и полека, сметката за вода стана обща, както парното.....

Абе я да питам нещо. Не е по темата за цената на тока ама все пак влиза в раздел "Дране на кожи на обикновенният българин" Днеска що ми взе СИБАНК 9.9%(3лв.) на 40лв. такаса за паспорт. Докога така? До кога за такса 2лв. на някоя държавна институция ще има 2лв.(и такива случаи има) комисионни за банките?

А бе хора,не знаете ли тоя откъде идва и какво е работил до сега? А ко не знаете-разровете се и четете, за да ви светне!

Поредния министър еднодневка, появил се от нищото, който ни прави на малоумни. И за врабчетата е ясно, че НЕК купува скъп ток при наличието на много по-евтин. Прави го защото е държавен и се командва от министри предатели.

добре ще е, след като направите "една от малките стъпки" да направите и няколко от големите крачки и скокове за да не се налага да викате като брюкселския серж: "леле какво направихме?"...

Който не гласува за Атака гласува срещу себе си. С Намъ и Богъ. Атака е: 1 Против спирането на Южен Поток! 2 Против санкции за Русия 3 За депортиране на нелегалните емигранти. 4 За построяване на стена по цялата граница със Турция. 5 За построяването на АЕЦ Белене със Руски реактор. 6. За заплашане на имотите на Прокудените и избити Българи от Турската орда 1903 1913 година-милиарди долари!!! 7 За вдигане на пенсийте до минималните във Европейския съюз. 8. За прекратяване на договора за НАТОВСКИТЕ бази-вън убийците на мирни хора по света!!! 9.Незабавно изгонване на ЕРП-тата и преминаването им в Държавни ръце. Атака е последната крепост на БЪЛГАРИЯ.

Точно па тоя олигофрен Болен Сидероф да е последната крепост на българия...аре заеби.

Аз за турски подлоги не гласувам. По делата им ги познавам. А не по изкуственотоЪ позьорствоЪ

Защо " дупката " е в НЕК, а увеличението се иска от ЕРП. Как тогава ще се запълни тази дупка, като парите ще отидат при тези чужденци-крадци?

БРАТЯ,НА 5.10.2014 НИКОЙ ДА НЕ ХОДИ НА ИЗБОРИ.ОСТАВЕТЕ ГИ С ПРЪСТ В УСТА ТЕЗИ НЕКАДЪРНИЦИ И ГЛУПАЦИ.СРАМУВАМ СЕ ОТ ТЯХ.НИКОЙ ДА НЕ ИЗЛИЗА.СТОЙТЕ СИ В КЪЩИ И ДА СЕ БЪРШАТ С БЮЛЕТИНИТЕ СИ БЕЗДАРНИЦИ И КРАДЦИ.

В анадола ще идат всичките, останалите ще дойдат на КОЧ/Пръч/Байрам екскурзия... Време е за РПГ-та и калашници (май).

ей тъпако , така ще те управляват избраните от цигани ! може би ти харесва да те оправят жигани ? признай си !

По-голям кретенизъм от това няма. Ако някой плиткоумен като Вас последва призива Ви ще ни управлява ДПС, а тъй като сме в Ес и НАТО няма да можем да направим революция дори и да искаме, за да корегираме резултатите от глупавите ви призиви.

ТИ ДА НЕ СИ ПРОФЕСОРЪТ ЮЛИЯН ВУЧКОВ? На него поне яко му се плаща (ако ти не си ТОЙ), за да плещи ПОЛУИСТИНИ. Затова и последователите му са сред от 73-те процента на "мълчаливото мнозинство". Тези болшевици, вместо към урните на 5 октомври, са се запътили към ВЕЧНИТЕ ЛОВНИ ПОЛЕТА на Винету. Обаче, циганите и турците ще ни изберат пак СТАРИТЕ КАКИ.

От коя люпилня ги люпят тия пубери?

900 Мегавата ВЕИ вкарани за една година. Ударно. По Стахановски. И вкаралите ги в действие "отговорни фактори" също нямат имена? Някакви фантоми? Лоши хора? А... бъдещето? Още по лошо - освен тези "зелени" мощности, предстои и децата ни да плащат налудничавата сделка с "Уестингхаус". Този който я подписа на изпроводяк бърза като бит пед...с също ли няма име? СТига с тая мъгла бе, политикани долни.

Цените на изкупната енергия се определят от сключените договори с американските централи, ВЕИ-ата и заводските централи. Цените са били реални в мига, в който са били сключени. " Ха,ха,ха ! Специалисте, ако тога тези цени са били реални, то сега трябва да са ниски спрямо разходите на тези централи. Точно на човек с 'твоята компетентност, най-приляга да предложи повишаването на цените на американските централи.

Щонов, що лъжеш, бе проклет мафиот ниеден манафски? Кое им е било реално на 20 пъти завишените цени на ВЕИтата бре? Кое им е било реалното на 10 пъти завишените цени на Костовите Марици преди 14 години бре? Кое му е нормалното, при положение, че истинската цена на тока е 2,5 ПЪТИ ПО-НИСКА, ако се изреже изпод корените енергийната мафия!!! По-добре, вместо процентите увеличение, да преброиш колко дни ти остават живот. Защото и ти, както и другарката Тодорова в ДКЕВР, както и целия ГЕРБ, трябва да направите избора на живота си - Народната Омраза или Омертата на Мафията! За всички е ясно, че работите за Мафията! Затова народната омраза ще ви достигне най-скоро, а кармата ще носят внуците ви до 10-то поколение!! Разстрел за Вас, само ще оправи България! Боклуци мръсни!

Ей, тези редове да не си ги писал със сметка за ток в ръка? Много силно звучат, но са и много верни.

Никога не бих написал нещо без да съм го подкрепил с цифрите. Ето друго - Атака вкара 20% такса върху Фотоволтаиците и казаха, че това щеше да носи 200 милиона в бюджета обратно на годишна база. Значи 100%, или това което ни струват тези ВЕИта, е точно 1 милиард лева годишен грабеж. А при 20 пъти преференциа, дали този "зелен" ток се произвежда или не, е почти едно и също. Ако не се произвежда, а плащаме Козлодуйски + 20 пъти става 21 пъти. Между 21 и 20 пъти, разликата е 5% - незабележимо спрямо 20 пъти, което е 2000%. Не сте ли съгласни? Малко ли фирми на ЕРПта с фотоволтаици съществуват само на хартия и електромер въртян с трансформатор по "35 часа на денонощието"? Всъщност 35 идва от там, че при "регистрирани" 10 мегаватпика, примерно, те си фактурират по 40 мегаватпик и вместо 8 часа излиза равносилно на 36 часа на денонощие, което показва абсурдната им престъпна наглост на мафиотите. Затова съд, конфискация и разстрел за грабеж в особенно големи размери и вреди към държавата!

Бедни ми,бедни г-н Щонов..., и вие пеете в "хора" на г-н Плевнелиев,Прокопиев и сие... Мълчите като "комунист" на разпит,когато ви питат,кои са най-заинтересоавните от изкупните цени на "зелена енергия".Защо ли?

Ние потребителите, дори и сега при настоящата цена, косвено кредитираме НЕК. С това, щото цената която плащаме е по висока от износната цена. Ерго, опосредстваме чистата печалба от износа. За това обаче, този министър не говори. Да говори,... колко да говори? В България взе да става традиция Най-Енергетика да не разбира нищо от енергетика. Тоя например, разбира от Видеотеки. Но ... дълбокомъдрено обяснява за "дупки" в НЕК. Разбира се, мъгляво заобикаля същноста. От какво разбираше Делян Добрев деца? Ще познае ли някой От енергетика, всеки случай не. А да не забравим, че назначения по онова време шеф на АЕЦ беше театрал ако не се лъжа? Тези марионетки си имат Кукловоди. И те са виновните за ставащото. Същите които сега ще преизбираме.

Господ да ни е на помощ!

Има лъжлива демокрация -Капитализъм, чиято философия е "Печалбата- преди всичко"!Не добруването на Народа! Алчни новодемократи ни "предадоха" на чужденци-колонизатори! Как да издържи НЕК,"заставен" чрез безумно сключени договори, да продава евтино ток на бедни и богати, а да е задължен да изкупува прескъпо тока, добиван от собственици на ВЕИ,Фотоволтаици и пр. хитри "лисици"-новокапиталисти!С-мата "Капитализъм", насаждана като "демокрация" е калпава и докато не се отхвърли, оправяне няма да има! Тя е ограбваща, с планирано помесечно, 3, 6 месечно, годишно увеличение на цената, с цел - печалба и никакво, или "мижаво" вдигане на доходите! Как да стане? Не е възможно и се вижда и усеща! Капитализмът има грижа само за личното обогатаване на шепа манипулиращи Хитреци, упрекващи народа в непросветеност, неразбиране, мързелуване и пр. измишльотини! Нямаме социалдемокрация и истинска Лява партия, които да изправят "грешките" на предишните "Леви" и направят нещо"Добро" като: осигуряване на заетост/ работа, добро заплащане!Не може в Свят в който Природата е заложила едновременното съществуване на противоположностите: добро-зло, ляво, дясно и пр.- непросветени в законите на Съществуванието Хитреци, да налагат своето виждане за Нов Световен ред, измислен в угода на Личната си кауза! Време е да изявим Благоразумието си, да проумеем причинно следствените връзки и да сложим нещата в ред, в съотвестствие със Законите на природата! !Иначе, Господ да ни е на помощ!

в съответствие със Законите...

Да не си помислят даже да вдигат цената на тока. Първо всички ВЕИ-та и Американските централи да запълнят недостига в НЕК, като накадостатъчно много години им се изкупува цялата енергия на безсрамно високи цени ( при ВЕЙ-тата има цена на изкупуване до 800 лв/мегават, докато при 32 лв на мегават в АЕЦ), т.е. дотатъчно много държавата, сиреч ние българите ги субсидираме. Но тяхното нахалство е безгранично. Но не бива да забравят историческите събития в миналото, когато народа е докаран до състояние само на жалко оцеляване, т.е до състояние на пролетариат, хкато им падне пердето на хората, се случва това, което се случи в миналото- експроприация на експроприаторите. Защо никой не си дава сметка, че след 25 г. жестоко ограбване на българина, хората наистина ще хванат гората образно казано, ще свалят със сила експлоататорите. Хората са стихия, като наводненията- това никой политик не бива да го забравя.

Искате увеличение на цената на тока, точно сега за да ви го плащаме скъпо през цялата зима, като през това време се оправдавате, че новите служители на ДЕКЕВЪР, се запознават с документацията, прави се пълен одит и резултатите от него ще са готови примерно през месец юли 2015г. Вие наистина сте престъпници!

Предишните платени протести против цената на тока докарах правителството на Орешарски. По-добре ли сте след неговото управление?А може би предпочитате да сте зле, но да имате временна заетост в протести.

Нещо бъркаш протестите . Временна заетост имаше при летните протести. Както виждаш сега тях ги няма на жълтите павета, вероятно са заети сами да си отчитат тока ,заради новото повишение.

Колко стотици милиона внесе правителството на Орешарски тайно в спряния Южен поток и с колко процента се отразява сега това на цената на тока?

Ти като разкриваш такива сложни връзки и взаимоотношения, можеш ли до ни кажеш с колко % се увеличава цената на тока в България от въртенето на земята.

Не стига, че ще плащаме по-скъп ток, ами ще плащаме и компенсациите за увеличението на бедните, ще плащаме и всичко останало по-скъпо. Тези колко мислят, че можем да издържим. Искаме алтернатива.

Този министър за,когото се разбра,че от някакъв среден кадър на кабелна телевизия се е превърнал на отговарящ за икономика, енергетика и туризъм се държа учудващо неграмотно и непрекъснато обясняваше,че не знаел къде отиват загубите,защото бил експерт.

Всички абонати на Енергопро, които си пазят фактурите нека ги прегледат внимателно. От август 2013 до сега дневната енергия е повишена с 22 %, а нощната със 103 %.

Има нещо такова. Изведнъж сметката ми пристигна с 50% увеличена?! Както си плащах равномерно 50-60 лева, изведнъж ме сурвакаха с 91! При това, официалното увеличение на тока нямаше и 3%!!!

Боят настава, тупкат сърца ни - ето ги близо наште душмани. Дързост дружина вярна, сговорна - ний не сме веке рая покорна. Дързост дружина вярна, сговорна - ний не сме веке рая покорна. Нека с тоз удар врага да смажем, нека му гордо, братя, докажем, че сме строшили мръсни окови, че сме свободни, а не робове. Че сме строшили мръсни окови, че сме свободни, а не робове. Братя, не забравяйте защо загинаха Ботев, Левски, Стефан Караджа, Васил Петлешков и хиляди, хиляди други истински българи!!! Загинаха заради нас- да живеем свободно , а не да бъдем роби на Близнашки, Борисов и компания, Станишев, Местан, Бареков, Кунева и други кърлежи и паразити! Свобода, братя! Да скъсаме 25 годишните робски окови и да смачкаме многоглавата змия ГЕРБ-БСП-ДПС-СДС-ДСБ-НДСВ-ББЦ-Реф. Блок !!!!

БОКО ЩЕ ГЛЕДА ПРЕМИЕРСТВО ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН!

че са изчистили проблема с цената на тока предизборно и пътя за коалиция между тях е открит ... много са се объркали ....ще летят вън прегърнати.

Настояваме да се каже в прав текст кой сключи неизгодните договори с ВЕИ-тата, за да го съдим и вкараме в пандиза!

Много сме! Известни сме! И си имаме закон за амнистията! На-на-на, съдете ни, на-на-на...

ще поскъпне не 10% а в края на фактурата след останалите пера и ДДС, крайния потребител ще получи увеличение на сметката с около 18 %

Няма по скъп ток от Булгаристан и цената, ще се увеличава. А Вие мизерници, ще плащате, защото си гласувате за ГЕРБ.

от ДКВР.Защо служебното правителство се занимава с цената на тока? Това е работа на редовно правителство. Ако правителството слез 05.10. си мисли че ще се оправдава с ДКВР и служебното,много се лъже!!!

И кога ще ни съобщят новината? Да не чакат мача да започне, така между другото???

...АБЕ ИДИОТИ ЛИ СТЕ БЕ? НАКЪДЕ ПОВЕЧЕ ЩЕ НИ КАРАТЕ.НЕ ЗАТВОР ЗА ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ, А С М Ъ Р Т.СТИГА ВЕЧЕ НАИСТИНА ЧАШАТА ПРЕЛЯ.ВЧЕСТО САМО ТЕ ДА МОГАТ ДА СИ ПЛАЩАТ ТОКА ПО-ДОБРЕ ХИЧ ДА ГИ НЯМА.КОГА ЩЕ ЗАГОВОРИТЕ ЗА ГОЛЯМО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ДОХОДИТЕ И НАЙ-ВЕЧЕ НА ПЕНСИИТЕ.ДОРИ И 1000 ЛВ ПЕНСИЯ НЯМА ДА СТИГНАТ НА ХОРАТА ДА СЕ ХРАНЯТ,ТОПЛЯТ И ЛЕКУВАТ ИЗМЕТ С ИЗМЕТА ВИ.СПРЕТЕ ЗАЩОТО НАИСТИНА ЩЕ ВИ СПРЕМ.

Кой може да ми обясни как фотоволтаичните ВЕИ-та работят по 24 часа (че и повече) в денонощието и ДКЕВР не знаеше ли за това?

Драги възмутени и протестиращи по повод цената на тока, кой от вас може да каже, какво се случи по време на управлението на другаря Орешарски с бившия председател на ДКВР, срещу който протестирахте?

Ами този председател на ДЕКВР стана бивш, но да ти припомня, че заради цената на тока и едно правителство стана бивше.

Решението да се вдига цената на тока сега е крайно глупаво, защото това даде шанс на БСП да произведе нов костинбродска лъжа. Това ще струва на ГЕРБ 5-6 %, въпреки, че те няма да се прелеят всичките в БСП.

Напротив, много е добро за герб, така ще им се наложи да го вдигнат след това с по-малко :)

Логиката ти нещо куца, защото до 50 % остават още 40 %. А ако не ги дигнат с толкова ,то ВЕИ фирмите на Прокопиев и Бориславова ще лопнат кепенците.

Кое е костинбродска лъжа, бе смешник ?! Това, че искат да вдигнат цената с 50 %, но сега само с 10% защото сме пред избори , това ли е лъжа ? Лъжа ще бъде ако някой от временното правителство или от ДЕКВР каже че се водат преговори с собствениците на ВЕИ и Американските централи за предоговаряне на условията. Ето това е лъжа !

Сутринта в интервю по телевизията министъра каза , че за когенерация-"заводски централи" са необходими 1 милиард лева което е скрито субсидиране на топлофикациите което плащат всички електропотребители!

Ми да ги затворят и да минат всички на климатици на ток с ток от Веитата на цена от около 300% по-скъпа.

Ами да ! Това е единственият начин и лумпените от жълтите павета да разберат от къде идва скъпият ток .

Ще нареди ли министър-председателя на службите да разкрият генезиса на тези протести и обществото да разбере кой стои зад тях и какви интереси предизвикват това? Кога ще го стори?

Сбърках. Исках да сложа минус на горния пасквил, но погрешно съм натиснала плюса. Моля да се има предвид - хиляда минуса от мен!!! Въпросният призовава към груба полицейщина! От типа на ЦвЦвъковата.

Изчакай още малко , за да дойде ГЕРБ на власт и Цвък да сложи слушалките и тогава обществото ще разбере кой стои зад протестите и чии интереси защитава.

Освен всичко друго, енергетиката е елемент на националната сигурност. Стига обвинения в 3-то лице множествено число. Едни лоши чичковци и лелички подписаха робски договори с новите господари на Банановата Република?!? Те си имат имена. Други лоши чичковци и лелички позволиха ВЕИ а трети такива си ги имат. И тези имат имена. Как до момента нямаше един единствен достоен политик, който да ги назове по име. Как бе ... ма... му? И тези сега ни облъчват, че на 5-ти ще ни излеят Рага на изобилието. Толкова ли сме тъпи наистина?

Като чуеш Овчаров за какво се сещаш? И като ги назове някой и какво. Агентите на ДС не ги ли назоваха някой от тях да е подал оставка или да е вкаран в затвора... Стоят си с години в НС и те управляват па ти ги псувай, че са агенти.

Така излиза и те мно-о-о-го добре го знаят. И тези, които ги командват.

токът е стока . като хляба и бензина . струва пари . ползваш го колкото можеш да си позволиш . странното е че държавата ни сама се е задължила да изкупува всичката произведена електроенергия , а тя е значително повече от колкото и трябва . дквер по някакви странни формули намалява производство от собствените си вец и аец , които правят евтин ток за да работят частни централи и изкупува скъпият им ток . защо ? прави ли се другаде това ?

Не знаеш ли защо? Защото тези централи със скъпия ток са техни, та затова го изкупуват.

чии техни ? на държавата ?

Долу наглите управляващи, Продажници,сключват неизгодни договори после Народа да спасява Енергетиката! ДА увеличат заплатите и пенсиите с 10%!!!

не с 50-60% искам аз.

Хора, дори и това не е основния проблем. Това, дето го разправя тоя платен клакьор, не топли никого. Нема да се косите, ще обеднявате годишно а не на три месеца... Цървул. Проблема е, че това се пренася във всички други сектори. Да, тока поскъпва с 10 процента, а живота Ви с 50 %. Сега всичко, от храната до колата ще литне стремоглаво нагоре. Борете се срещу това.

бе ултразвук? Калашниците ли да хванем, та един Майдан и тука да си направим?! Виж, че тия са се впили в нас и няма измъкване!!!

ами остави ги да ти изпият кръвта!!!

Ами другия вариант е да изпукаме. Рано или късно, тъй като независимо какъв доход имаш, все ще дойде предела

Министърът отказа да каже дали някой се е обаждал в комисията да оказва натиск, за да отложи решението си, но дебело подчерта, че в последните ДНИ върху ДКЕВР е имало външно влияние за задържане и УВЕЛИЧАВАНЕ цената на електроенергията.

Мегаватчас от ковачки колко струва докаран до Пловдив ? Мегаватчас от Бобов дол колко струва докаран до Пловдив ? Мегаватчас от Козлодуй колко струва докаран до Пловдив ? Мегаватчас от Цанков камък колко струва докаран до Пловдив ? Ако не ви харесва Пловдив - заненете го с велико Търново - пак е близо до цебтъра на България.

Как става така, че когато БСП е на власт на всички им стигат парите да си плащат тока и никой не протестира, а когато БСП падне за пореден път от власт и на власт дойде някое нейно производно, изведнъж се появяват отнякъде платени протестиращи, които изнемогват и не могат да си платят тока?

Защото бсп няма интереси в Мариците и Веитата,а в АЕЦа.Всички знаем,че в аеца е евтината енергия.

Ти от платените протестиращи ли си, а ?!

Вън американските собственици на Марица 1 и Марица 3 он България! Затвор за енергийната мафия! Цветелина Бориславова и Иво Прокопиев да си плащат таксата от 20% върху енергията от ВЕИ. Не на преференциалните цени на енергията от ВЕИ. С нами бог!

какъв бог бе малоумници атакисти.... тука става въпрос за бизнес..... бога няма смисъл да се меси. Аман от месии-чикиджии

И вие сте се облажил от народната купичка!! И Господ няма да ви спаси!!!

Неверникоооо ходи се бий рамо до рамо с джихадистите! Малоумник атеистичен!

Точно за бизнеса става дума. Какъв бизнес, какво производство ще има без потребление. А тези цени на тока окончателно ще загробят българските домакинства. Не съм "малоумен атакист" , както ме наричаш ти, нискочело гербоидиотче, а човек, разбиращ от икономика и енергетика. Затова се присъединявам към лозунга на Атака "Да си върнеме страната!"

Ако искат всеки месец да до вдигат с 50% пак ще има дупка.Защо ли?Не може НЕК да го купува на високи цени от мариците,чиито договори бяха подписани от Костов,който с протежетата си реформаторите се готви да управлява с бб, да го продава по-евтино и да е на печалба.Но защо всички политици ревът от нек,а мълчат като п..за мариците и веитата,и малките деца разбраха на кои са.