Киев и Москва се разследват взаимно след обвинения в геноцид

Украинската главна прокуратура започна наказателно производство срещу длъжностни лица от Следствения комитет на Русия.

Обратно в новината

Коментари - Киев и Москва се разследват взаимно след обвинения в геноцид | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Войната взе много да се проточва, защото никой не иска да отстъпва и е на принципа или всичко, или нищо. Русия ще си върне цяла Украйна, а виновниците ще режат дърва в Сибир. Трета световна няма да има и няма да тръгне от Украйна.

снимки показващи навлизаща в Украйна руска военна техника, съвсем не са първоаприлски, а по скоро ХАГСКИ!

Самопровъзгласен "премиер" на КРИМ заявил: непризнаването на новата власт влече зад себе си изселване !

Къде изчезнаха 4000 ТАВРИЙСКИ БЪЛГАРИ изселени от България по искане на Русия след 44 година?!!!

ИНТЕРЕСНО, руският Следствен комитет няма юрисдикция извън страната (Русия), а какви правомощия в Русия има Главната прокуратура на Украйна, че да го разследва него? Укрите пак се изложиха!

Върховния комисариат на ООН по правата на човека е започнал разследване за търговия с органи във връзка с откритите масови гробове на украинска територия. Укрите дали няма да съдят и ООН!?

територия действат главорези от Русия!

На всички е ясно че Москва има вина.

Но не на всички, само на по-простите. Щото на тях, всичко им е ясно и без доказателства, де...

Геноцида в Крим през 1944 година от Крим бяха насилствено депортирани 12 000 българи, около 16 000 гърци, около 15 000 арменци, около 150 000 кримски татари. Тези народи бяха депортирани на различни места: Средна Азия и Западен Сибир. Депортирането беше направено по насилствен начин и тези народи бяха дискриминирани без право да излизат от тези места, в които са изселени. Те живееха в пълна изолация. През 1989 година по времето на управлението на Михаил Горбачов беше издадено право, според което депортираните народи могат да се завърнат в Крим и да живеят по родните си места. През 1991 година, когато Украйна става самостоятелна държава, беше разработена програма за завръщането на депортираните народи, в това число и на българския народ. За съжаление, тази програма не беше изпълнена

Бог да пази майка България и човешката цивилизация от руските зверове. Хайл Цар Путлер.

Цял свят от много години признава, че Русия и руснаците са най-големите майстори на геноцида. До каквото се докоснаха всичко увяхна. Бравос! Хайл Цар Путлер!

къде са се стопили коренните жители на Крим? Къде се българите от републиките ?

Очевидно Обама ще се сражава с Путин до последния украинец.

..вече се сражава до последната чалма... непосилна задача!! В Чикаго или Денвър -има ли нещо високо за бутане??!

Войната взе много да се проточва, защото никой не иска да отстъпва и е на принципа или всичко, или нищо. Русия ще си върне цяла Украйна, а виновниците ще режат дърва в Сибир. Трета световна няма да има и няма да тръгне от Украйна.

Да се коментира и оспорва поведението на руските институции означава да ги признаем за нормални. Всъщност ние имаме работа с психически увредени хора като Путин или кръгли идиоти като Рогозин. С подобни индивиди е невъзможно да се водят разумни и логични разговори. За руснаците договорите са лист хартия. Очевидно целият цивилизован свят вече го е разбрал. С диваци се разговаря само от позиция на силата.

Пробвай

Господи, колко такива се заканваха и идваха в Русия: от тевтонски рицари, дето ги удавиха на Чудское езеро; Поляците - дето изподавиха се в блатата; Монголо-татари; Карл 12, Наполеон, Шикльгрубер - това само по известни. А пробвай и ти.

Човекът казва "от позицията на силата". Ти под сила само калашник ли разбираш, в икономиката има бая ядове да берете.

Геноцидът е особенист на съветската държавност :)

Хубава статия: Връщането на Съветския Съюз. Черен пазар и пусти лавици в страната на санкциите - Ла Република "Возвращение" Советского Союза. Черный рынок и пустые прилавки в стране санкций, - La Repubblica Появяват се секретни телефони, които хората си споделят от ухо на ухо. Звъниш на телелефона и те мога да ти доставят всичко на двойна или тройна цена. Сирена, сьомга, кисели млека. Ако имаш пари. Честито на печелившите.

Е много ясно че така ще напишат, знаеш ли колко глупости се бълват от чуждите таблоиди ежедневно? Особено за България и българите например.

Ти кажи на какво би повярвал на някакъв вестник или на човек, който се е върнал от там преди 2 седмици и казва че промяна няма единствено малко са поскъпнали цените с някакви копейки?

Днес пак двама руски десантчици от Псков заловени в плен около Луганск. Сигурно пак са се заблудили!

Както казват братята бигбрадъри, "шит хепънс". Винаги има издънки.

Цензор.нет, нали? А прочети пак какво пише. Твърди се, че това са задържани псовски момчета, ама не днес- 30.09., а преди месец- на 30.08. С това започва материала. Добър опит за манипулация, но неуспешен

На 01.09.1939 год. един изрод тръгна на изток, а другият изрод тръгна на запад и си разделиха Полша.После двата изрода не се разбраха и се сдавиха като бесни псета, едното псе влезе в коалиция и благодарение на нея превзе Берлин, така че по-внимателно с историческите факти. Четете историята господа!!!

А пакта Пилсудски, а разделянето на Чехословакия-)

водеща фигура в Полската социалистическа партия (ПСП) в тогавашната Руска империя.

Руснаците ще бъдете позорно игзонени от Украйна, а после и отвсякъде

Не се ли уморихте с пъстрата толкова време да драскате глупости? Не си Бегеец, класически Тролеец си

Всеки 100 години значителна част от Европа се събира в коалиция и тръгва на поход на Исток. Всеки 100 години се връщат осрани. Четете историята господа и ви чакам в Тайланд тук е спокойно.

Пукет? Банг-кок? ))

Пукет- западното крайбрежие :)

Терористите с заплаха принуждават жителите на окупираните градове да "продават" своите жилища за 100-1000$ Террористы угрозами вынуждают жителей оккупированных городов "продавать" свои дома за $100, - СНБО И им казват ,че ще им ги вземат дори и без "компенсацията". Доста чеченци вече били докарали семействата си. И разбира се им трябват хубави къщи. Те в Чечня такова чудо като Донецк не са виждали и им харесва. Да го грабят. Жалко за местните с такива съседи. Ами то скоро там никой няма да говори руски?? Само ще се чува кавказка реч. И къде е тук Русия да обясни как защитава рускоговорещите в Донбас??

... тези мои любими чеченци... ще се окаже, че участието във войната срещу Украина е премислено с далечна цел и е доста стратегически отиграно...))))) Въпреки руския геноцид срещу чеченския народ, те се размножават доста стремително... раждат по много деца, май и многоженството е разрешено, все с оглед повишена раждаемост.. Та ако освен Кавказ и прилежащите му територии околовръст заселят и "новоросийските" земи...за рашките остава Московското княжество и Новгород... ако чеченците не са вече там...

Въоръжен Кавказец да защитава руснак е като лъв да пази антилопа!!! Ще стане някой друг път?? Явно за пазене на руснаците в Донбас не става дума. Тук лъска истината за намеренията на Путлер. Ето ги сладурите! Как да не искаш да те пазят??? watch?v=2lEiJmdom6Q watch?v=w0GftYpp378

... погледнах линковете, с характерния жест на показалеца казващ "Аллах е велик" кавказците поздравяват на украинска територия... весело другари православни християни...много весело

Напиши в гугъл "город грозный 2014 фото" и по разгледай. Сложи ръка на сърцето и кажи ако живееш в такъв град би ли се преместил в град който 5 месеца е бил подложен на бомбандировки.

... вижда се тежкия данък, контрибуции и репарации които рашките плащат ежегодно на Кадиров и Чечня се оползотворяват...)))) Само че, не всички чеченци живеят в град Джохар /все още Грозни/...

на Чечня е руска субсидия. Безработицата е повсеместна! Дерибейството на Кадиров и бандата му (+ роднините) е ужасяващо! Как се живее на такова място и какво бъдеще има тази страна, "омиротворена" от руските "освободители"?

Ако не знаете, в учебниците по история в Украйна се мъдри един укро факт - Черно море е изкопано от древните укри, които са връстници на динозаврите. Преставяте ли си, даже са по-антични и от юго-македонците.

И ние сега трябва да ти повярваме на глупостите ли?? Ама не сме русофили и не сме тъпи като тях!!!

Русия всъщност какво иска? Украйна да полюби Вова обратно? Както вашите в Кремъл бяха направили едно филмче за руския юнак ГАЗ и красавицата УКРАЙНА как се взели по любов. ОТНОШЕНИЯТА НА РУСИЯ И УКРАЙНА ПРИЛИЧАТ НА ГАДЕН РАЗВОД. Пияният юнак ГАЗ иска нещо, ама като удря красавицата Украйна с шутове в главата само я кара да го намрази още повече

Елементарно е на такива като теб няма как да разберат. Искат свобода за народите на Украйна и Новорусия. И скоро ще е факт.

Болните тролове ще се подрискат да пишат против Русия, нищо ново.

аз разбирам защо в украина и русия мненията са поляризирани до краиност, но не разбирам защо това става в този форум. е, ясно е, че едни четат руски саитове други се правят че не разбират руски и четат други саитове, но в края на краищата не е ли по-добре да се видим ние на какъв хал сме. кого ще "избираме" на така наречените избори? с всеки изминат ден затъваме все повече... в края на краищата българя ми е по-мила от украина, русия и сащ взети заедно!

Ами г-дата от НПО-тата са се озверили до такава степен за шепа центове,че само Путин им е в устата.Този човек вече роднина го чувствам-толкова пъти съм бил принуден да защитавам името му;-). Всяка международна новина се изопачава веднага в угода на САЩ и срещу Русия,а трагедията на България /страна в ЕС и с американски бази в нея!/ се отдава на руското влияние у нас!;-)

защото промените в България през последното столетие са била на 100 % решаващи от събитията извън границите и.

Bell

Хахаха американската Ексон днес е прекратила 9 от 10-те си проекта в Русия, по които е работила. От компанията са заявили, че изнасят дейността си от Русия. Ай чистито! Утре очаквам нова статия как Лавров искал да затоплял нещо си със САЩ.

Ха ха не си запознат колко пари губят Ексън, Конако, Хелибъртън. Слаб си по икономика!

Bell

Те са си направили сметката. Но кажи ми сега, другарю рубладжия, кой че им копа нефта и газта на мурзилките. А и както цената на световния пазар лети надолу, не ми се мисли. Хем слаба рубла, хем ниски цени на петрола, хен не могат вече и да копат толкова, колкото преди. Ще я закриваме ли бензиностанцията е въпросът?

Това е само началото. Бедна им е фантазията на рашъните какво ги чака, ако не си седнат на задниците.

Чака ги Берлин, Париж, Стокхолм. Тоя филм сме го гледали вече!

Ози, махленско кретенче, върви да плашиш циганчетата със "страховитите" си закани, че баба Меца ще те гази, ако лаеш като пребито псе!

Николовв

Какво?!? Износ към Китай, Индия и по- голяма част от света и съответно внос от тези райони!!! Всички доволно потриват ръчички да влезат на Руския пазар!!! Света не свършва с САЩ и ЕС!!!

Русия спаси рускоговорещите на Донбас, като ги унищожи!!! Обикновено така завършват руските планове, с много умрели руснаци. Популярността на Путлер в Донбас е някъде към 30%. Разби им живота на хората.

...като парафраза на един стар виц... и започнаха рашките една борба за спасяването на Донбас, та жив човек не остана...

Време е НАТО да се намеси.Тия руски терористи нямат милост към невинни украинци.Избиват наред деца и жени....

Не бързай. Има още време до 3-та световна война. Както е казала Ванга, още Сирия не е паднала.

Окупираните Донбаски територии върнати от Русия , 40 години назад: Няма банки, няма работа ,няма заплати, няма пенсии, няма социални помощи. Вкараха ги пак в землянките. Безпомощни старци умират сами. Или от глад или от руски снаряд или мина. Ток няма, газ няма. И въглища няма щото мините са наводнени. Затова пък постоянно чуваш гърмежи и убити. За да ги спасят от "атаката" срещу руският език те избиха населението на Донбас?? За да ги опазят живи от лошия Десен сектор. Който приказва изчезва. Това е много демократично ,по руски!!!

Е няма такъв цинизъм:-). Но има надежда- започваш с "няма банки", значи другото няма как да е толкова апокалиптично;-). Безсилието ви е покъртително.

Ама банките са основата на всяка държава. Върви си вземи пенсията ако няма банки!!

знаеш ли какво е цинизъм - това, което беше писал през юли за пленената украинка-пилот. Как трябвало да я върнат на части с колет по пощата. Няма как да се забрави такова нещо, има го още тук в дира.

Началото да се чете: Русия върна Окупираните Донбаски територии с 40 години назад!!

Не би ли трябвало да е обратното... Тия блядки съвсем изнагляха... Добре че скоро ще фалират та да не се занимаваме с тях....

А бе, троловете на Вперьод, я да ви питам, защо вашият фюрер пишеше статии против съветската армия и паметника на Альоша, а сега цунка на Путин скута?

ВОЛЕН СТАЛ ОБОРОТНЬI

Да не се е къпал в "турска" баня?!

А нашето правителство няма ли да разследва Русия за геноцид над бесарабските българи в южна Русия?

Ами защо не се поинтересуваш какво мислят самите бесарабски българи по този въпрос?

Это за това Путлер подписа примирие.Руските терористи да могат без да ги расейва украинската армия да извършват пъкленото дело-да пълнят масови гробове с украинские люди,дедушки и дети..УБИИЦИ!

Украйна - 2000 загинали = геноцид Русия - Чечня - над 100 000 загинали чеченци (по други данни 200 000), над 15 000 руски войници = всичко е наред Немам думи :)

Ами Грозни беше сравнен до земята, нито Луганск ,нито Донецк са така пострадали въпреки старанията на руските терористи. Но някои селца бяха сравнени до земята от руснаците.

Имам чувство,че половин население на България през това време живееха в села в Чечня. Толкова знание, толкова инфо. Само тези от ООН не го виждат - ай, че руски подлоги

Май нещо мерите с двоен аршин за разрушенията и жертвите в Украйна. Значи казвате, че при обстрела на Варна през Първата световна било минало без жертви. Нали, било е война. Ама на 13.12.1916г. Балчик е почти изравнен със земята, убити са доста негови жители. Разрушенията са големи, защото той е амфитеатрално разположен и при това гъсто застроен.

И това какво общо има с темата за зверствата на украинските настоящи нацистиист и избитите над 3 000 мирни жители в Донбас, изнасилените и изкормени жени за органи? Оправданието на нацизма е си е чист нацизъм партайгеносета другари нацисти.

Я ги покажи тия изнасилени и убити жени за органи??? Никой не потвърждава лъжите ти. Руската пропаганда не е доказателство. И много от мирните жертви са от руските бомбардировки с ГРАД, УРАГАН, минохвъргачки, оръдия, танкове.

Ти от Донецк ли пишеш или си логнат в някой хибриден щаб? Много общо има, стреля се по градове и умират хора. Също така и в двата случая е замесена Русия, "защитаваща" интересите си на територията на чужди държави.

Комунистическа наглост-Ленин казваше:"Да грабим награбеното!"с което открадна всичко. Путлер подложи на война Украйна след което я "разследва за геноцид"

Ленин създаде Украйна,ама му бутнаха статуята;-).

Украйна е създадена преди Русия. Така казва уикипедията!!!! А ти си лъжец.

Правилно. Ленин открадна всичко от Русия разби руската империя и руското единство и създаде измислената държава Украйна и Белорусия. Колко си противоречите само в незнанието про-центни тролове.

Най-големият проблем на Русия е, че живее още в 50-те години на миналия век. Носталгията им по дивия комунизъм няма да им позволи да излязат от дупката.

Пъстър Свят: "Аз съм българка, българска гражданка и живея в СУВЕРЕННА България през 2014г.!" Колкото ти моме си българка толкова и България е суверенна независима държава. Второто е за съжаление!

КОМЕНТИРАЙ ТОВА- ТОВА Е ИСТИНСКОТО ЛИЦЕ НА ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА БСП И АТАКА- ЕТО ТОВА ИСКАТ ТЕ ЗА ВАРНА! "Дора Габе и Багряна ( нерегистриран ) 30.09.2014 14:51.... Сега, след като станахме врагове на Русия, не само Баелчик, но и Варна ще бъдат сринати от основи....." КАК СЕ НАРИЧА ТОЗИ- СПОРЕД ЗАКОНА- НАРИЧА СЕ ИЗМЕННИК И ПРЕДАТЕЛ НА Р. БЪЛГАРИЯ!

Някъде четох, че се наричаш юрист?!?! Не, не вярвам българското образование да е паднало чак толкова ниско, че да дават диплома за юрист на толкова неграмотен човек.

Русия върна Донбас 40 години назад!!! Както е в руската провинция!!

Донбас е съкратено и идва от Донецкият басейн. Винаги си е бил Русия, територия на Великата Донска войска - казаците или по-точно казано Новорусия от 1789 г. Както и цяла Югоизточна бивша Украйна от Одеса до Харков.

Бай Ставри

Иска ти се, нещастен руснак - трол Новороссия не се е случила тогава, няма да се случи и сега

...историята е доста по-различна от това твърдение...има една прочута картина на Репин .. "Казаци пишат писмо на турския султан"... вярно, че се отнася до Запорожките казаци, но в крайна сметка и Донските и Запорожките казаци имат сходен произход и той не е руски... картината я има в интернет... Характерните обръснати голи глави с кичур коса, никога не са били присъщи на руснаците... а и външния вид на казаците не е руски...

Украинските карйни денсни сили върнаха Источно-украинската икономическа "Рурска област"- Донбас 40 години назад. Така е по правилно!

Няма банки, няма работа ,няма заплати, няма пенсии, няма социални помощи. Вкараха ги пак в землянките. Безпомощни старци умират сами. Или от глад или от руски снаряд или мина. Ток няма, газ няма. И въглища няма щото мините са наводнени. Затова пък постоянно чуваш гърмежи и убити. За да ги спасят от "атаката" срещу руският език те избиха населението на Донбас?? За да ги опазят живи от лошия Десен сектор. Който приказва изчезва. Това е много демократично ,по руски!!!

Тоталитарен майтап, котката разследва мишката, защото мърдала.

Кой ще раследва колониалният ЕС за геноцида от 25 г. върху българите.30% умряха от глад и безработица.

Сега се живее доста по-добре. Поне не ни избиват в лагерите на смъртта заради вицове или щото съседа ти завижда за хубавата жена.

Ха ха ха!!! Тъп русофил. И последните 25 години на власт бяха руските подлоги и бивши ченгета.

Днеска кое НПО беше дежурно по ДИР-а?

соросоидното

Че то винаги е на линия... Иначе няма паралянги от "чичко" ШороШ...!!! :::)))

Не знам кой нормален човек ще защити агресивните действия на имперска Русия?

Всеки нормален човек, без тези които са се докопали до парите, които плащат хамериканските фондации чрез НПО-тата.

Ко туй нещу?

За теб и господарите ти българският народ е ненормален и лош мат'рял, ама на нас не ни пука от това. О, здравствуй ти, Русийо мощна, света трепна от твоя глас, скокни, царице полунощна, зовем те ний, ела при нас! България сега те вика. Часът настана: твой завет и твойта мисия велика да ги изпълниш в тоя свет!

анонимен

НК Чл. 98. (1) Който подбужда чужда държава или обществена група в чужбина към война или друго враждебно действие против Републиката, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години. (2) Същото наказание се налага и на онзи, който извърши действие с цел да предизвика война или друго враждебно действие против Републиката.

Нещо бъркаш lбългарския народ.И кой ти дава право да говориш от името на всички.На изборите руските мекерета ще се види колко процента от народа сте..

Нормален човек,ще сравни инфо,което идва от няколко источника, и ще се увери, че това което му се дава на тепсия - не винаги е чиста истина. Сравнявам руска, българска, украинска и немска информация - истината е някъде по-среда

Нормалните хора преди да ръсят квалификации ("Имперска Русия") си правят труда да поровят (хвала на интернета) и проверят кое е истина и кое пропаганда!!! Ако под агресивни действия разбираш струпване на войска около границата си в СОБСТВЕНАТА си територия, какво ще кажеш за действията на САЩ в Сърбия, Ирак, Авганистан, Сирия и т.н и т.н.

А кой ще разследва Русия за 50 годишния геноцид над българи, поляци, чехи, унгарци, румънци и източно германци? Дали не пропуснах някой народец, пострадал от тази невинна овчица Русия?

А кой ще разследва Хамерика за 25 годишния геноцид над българи?!

Сега се занимаваме с Русия, и на реднековете ще им дойде времето.

Геноцид над българи? Ами подайте документи в съвбез на ООН. Там е компетентни хора за решаване на тези проблеми. А така да плямкате с езика, това всеки може. Дотук никой от изброените не го е направил. От тук извод - че такова не се случвало.

Русия не може да съди никого за геноцид, защото в Крфемъл официалната политика е политика на геноцида Все едно Хитлер да съди евреите

Уса-троловете са гьотверени и предатели на България.

Гледам, че руските тролове, подпомагани от гламавите фенове на партия Вперьод, здраво са се развихрили. Летете, ескадрони на Вперьод - на 6-ти октомври сутринта пускате кепенците.

Уса ционистите и укро-ционистите са военнопрестъпници.Де Факто ! Борят се с паметници.Убиват жени и деца с право мерене.Палят живи хора и пр. Няма разлика между ислямиста и бандеровеца.И двамата се хранят от уса-лъжицата. Плиткоумните им тролове вдигат само пушилки.....

Пиши си... На 6-ти приземявате конете и коневръзът се закрива.

Ало, цензорите от ДИР-а?! Какво нетолерантно има в предложението да се даде възможност на майданските фашизоиди да отработят заълженията, които Украйна е натрупала към Газпром? Или вие считате, че е по-правилно те да безчинстват из Украйна, а някой друг да ги дундурка?

2000 изрепани бардити в Украйна - геноцид! 200 000 изтрепани чеченци в Русия от Путин в името на "прогреса" не е геноцид, а възраждане на нацията!

Вероятно имаше предвид избитите граждани в Ирак?

Според българският НК Чл. 31. (1) Наказателноотговорно е пълнолетното лице - навършило 18-годишна възраст, което в състояние на вменяемост извърши престъпление.Чл. 35. (1) Наказателната отговорност е лична. (4) Наказание за престъпление се налага само от установените съдилища.

Вече почна да плашиш хората ли, г-жо "паралелен свят"?