Двама наказани за смъртта на ягуара Алонсо

Кметът на Ловеч е издал заповед с наказанията на директора на зоопарка д-р Феодор Вацов и на работника, отговорен за бягството на ягуара Алонсо, който бе убит.

Обратно в новината

Коментари - Двама наказани за смъртта на ягуара Алонсо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

верно бе, как така в центъра, ами нали може да избяга - я от глад, я от ръждясали клетки, я от пияни гледачи. То трябва да се внимава и предвижда!!! По тази логика не трябва да има и цирк с диви животни.Там опасността е по-голяма, но хората там са отговорни.И те имат деца и живеят на една площ.Ама не са така безхаберни.

много потомствени селяндури се навъдиха.Лошо било в центъра да има зоопарк.А през черното минало на царска България зопаркът беше там, където сега се намира любимия паметник на Съветската армия-освободителка.И всичко си беше наред. И родители с децата го посещаваха често, а не като сега - на екскурция в околносите на София.

мно-о-ого тежки наказания бе. Нямате ли милост.И сега след тези забележки ко праим. Трябваше яки глоби да им друснат. Ама този гледач да не ходи като Миков "заклех се" на няколко ракии /уиски/ на работа. Как иначе ще забрави отворени ДВЕ врати.

По думите на заместник-кмета по време на създалата се ситуация на 3 август са били налице три пушки за упояване. ------- Като са били на лице защо не са използвани?

А защо до центъра на града е направен зоопаркът? Нима в Ловеч трябва да има зоопарк? Градът е толкова изостанал и населението му се е стопило доста. В такава ситуация нямат пари за храна на тези животни , а и за отопление през зимата. Само ги мъчат, а и сигурно са в тесни клетки. Просто е излишно да има зоопарк в Ловеч. Наказанието на двамата е само привидно, колкото да се оправдаят.

В Ловеч е най-добрия зоопарк в цялата страна. По-голям и с повече животни от софийския.

как може да утрепете ягуара! едно от най красивите животни на света. мамка ви мръсна!!!!

най-добре е да си магаре! Ако избягаш ще те хванат, ще те набият, ама няма да те застрелят!

Искам да попитам, ходили ли сте някога в Ловешкия зоопарк и знаете ли къде е изобщо? Намира се в един парк в подножието на който има къщи. Ягуарът го делят две-три пътеки и 500м. и излиза на самия център на града. В момента има негативни коментари защо не е потърсена помощ за упояване а е убит. Ами алтернативата е била пет минути по-късно да е на центъра и да си закуси с някое дете. По-добре да се разправяме защо е убит един ягуар отколкото да се чудим кой е виновен че се е появил в центъра на града. Самата локация на зоопарка е такава че не търпи изчакване да идва някой от София, Плевен, или Русе, само защото въпросния някой ще се отнесе по-добре към животното.

А защо е било гладно животното? Може би от прекрасните грижи в зоопарка?!

Не е необходимо да е гладен за да убие някой. Достатъчно е да се почуства застрашен. А може да се почувства застрашен от ситуации, които на теб ти се струват миловидни и безобидни!

Трябваше да накажат и ловеца. Издал ли му е някой разрешително. А ако не искаше да го убие, можеше просто да звънне и извика, а онези да му метнат месо напоено с приспивателно. Може да го целят и с някакъв датчик, че да го следят по него. Само че съм сигурен, че ловецът е искал да го убие.

Естествено! Кога друг път ще може този ловец безплатно и така лесно да застреля такова животно? Кога, ако не сега? Не му е мислил много, ами е бързал, че да не го спрат!

Ловците изтрепаха всичко що мърда в горите и планините, няма да се учудя ако са дали някой лев на тоя в зоопарка да 'забрави' вратата отворена, къде другаде ще намерят такъв трофей.

Mилото животно, но може би е му е по-добре в свободните полета на по-хубавия свят.

обичат ягуареЖки прЖолки ! Нищо чудно, някоя/ някой от Герп да не е могла да откаже на любимото/ любимата си кучка

Абе форумци, верно ли е, че ягуарът Левонсио бил Гей ? Някъде по сайтовете пишеше, че му пуснали една старозагорска мацка, т.е. котка за близо 2 години и той не я докоснал въобще !!!

Жалко за котарачето :-( А за пазвантина- за колко ли работи, че е мислил за велото, а не за заплатата, която почти изгуби.

в тоя зоопарк персонала е от пияндурник нагоре...какво ми бращолеват глупости....защо нее наказан убиеца на животното!!!!

Хора не лекувани умират,от мизерия умират.Що не се загрижите за тях.Айде,стига с този звяр.Постройте му паметник най -накрая и мирясайте.

Факт, е че тук не се грижат за хората, но това значи ли, че трябва да избиваме животните - със и без причина?

В Дания убиха новородено жирафче. Така било рационално. И никой от местните европродажници не гъкна. А сега отново повод да плюят срещу България. Ако беше станало в Израел сигурно георизъм пък щяха да го изкарат. Факти ;-)

Този факт не трябва ли да го пуснете в някой уважаван датски или израелски форум? Щото тука сме предимно диви балканци, дай ни магарета, кози и Офце, от жирафи не разбираме много.

Потърсих статията. Под всяка нейна публикация има достатъчно гневни коментари. Както в БГ, така в Дания и по света. Но за разлика от тук, там животното е било умъртвено умишлено с някакви доводи, добри или лоши. А тук са си организирали безплатно сафари. И сега символично ще "накажат" двама служители. А като са имали 3 пушки с далекобойност 30-40 метра, що не са ги ползвали? Да не би да са убили животното от 300 м. Ягуарът е убит от около 25 м, според самия ловец. Опитали се били да го упоят, ма не успели... Или не са опитвали изобщо, или мунициите са били с изтекъл срок. А най-вероятно упояващите пушки да са бутафорни. Просто в зоопарковете, като навсякъде на държавно, се харчат пари за глупости и се симулира дейност, а в същото време цари тотална некомпетентност и безхаберие.

Pesh0

Ако изтървеш неволно животно от зоопарка , отнасяш наказание . Ако умишлено фалираш банка . Получаваш парите на банката .

Тъй е то - закон за кон...

Сега да не излезе, че ягуарът е откраднал колелото?! Или просто е искал да направи едно кръгче? Разсмяха ме с това "наказание", макар цялата история да е тъжна!

Според мен тези наказания са срам и позор за длъжностното лице което ги е разпоредило. Омръзна ми да чета информация ,която да ми напомня,че живея в бананова република.

В банановите републики поне има банани...

Сега ако изтърве птицата викам да го местиме в отдел риби.

*сектор :D

Неее, трябвало е да го затворят в клетката на ягуара и да го представлява пред публиката!

Кога за последен път посетихте зоопарка в Ловеч? Това място трябва да се затвори със закон. Когато през пролетта заведох двете си деца там, препоръчаха ни го, останахме потресени от условията при които са поставени животните. Това място е срашно зловещо. Гладни, мършави, мърляви животни, смрад и мръсотия. Неподдържано и ужасно. Единственото животинче, което имаше приличен вид беше злополучния ягуар. Контакта с него беше от много близо, опасно близо, но му говорихме, порадвахме му се. Още тогава исках да попитам къде са организациите за защита на животните. Или тук няма какво да се открадне?

Организациите правиха подписка по случая, мисля. Ама ефекта като от всяка подписка - клати клоните.

а кога за последен път посетихте зоопарка в софия.... Този в Ловеч определено ми харесва повече.

А тебе, кмете, кой ще накаже, бе, селски профан и некадърник! Защо лъгахте по всички медии, че имало пушки с приспивателни? ЗАщо лъгахте, че е избягал извън зоологическата, че не се е връщал сам в клетката, че е застрашавал, че сте направили всичко възможно???

Вижте го/ловеца/само как е застанал и каква поза дава върху убитото животно,все едно че го е убил в джунглата

Самодоволен тип, постигнал върха на житейската си кариера............

гледач, ама друг път. Редовно ядеше от храната на ягуара. На терасата му и сега има суджуци от конско.....Сега да го видим от птиците какво ще краде....сигурно яйцата ще подкара

Боже господи, зомбитата вече са повече от хората ... !!! Тази сълзлива демагогия и лицемерие, няма да доведе до нищо добро ! Къде бяхте, лицемери, когато унищожиха живо жирафче в Дания !?

у дома

И плюскахме жирафски вратни пържолки.

В БГ всякакви измислени наказания без бъркане в джоба или бъркане в здравето (разбирай ефективен затвор) са имитация!!!

Те са наказани , ама ягуара вече го няма! Те това е големия проблем! Защото първо се мисли добре , а после се действа... , само че ние тука в БГ-то често това го пропускаме и след като се обърне каруцата почваме да философстваме с нашето АКО това , АКО онова ...! Простоват народ!

Нещо да кажеш за убийството на младото жирафче в Холандия ... !?

Я се разбери Холандия ли беше, Швеция ли или Шлезвиг-Холщайн.

очевидно не знаете, че в миналото в същия зоо парк са погубени вече два жирафа! за втория случай се носят различни митове, един от които е че посетител (местна знаменитост) му хвърлил бомбичка в клетката...ах ловеч, град на люляци и ....круши

За ягуара Алонсо наказани ще има,а за наводненията в страната и издавените хора,наказани няма да има! Леопарди,кучета ,котки,плъхове и мишки в България са по важни от живота на някакви си хора!!!!

За държавата си прав, че е помиярска,но мислите ти не текат в правилна посока!

Тоя щом бил "най-стриктния гледач" и остава клетката незатворена какви ли са другите тюфлеци дето захлебват в тоя зоопарк!? Предполагам не изтрезняват изобщо!

Във всяка една развита държава съучастието в убиването на животно от застрашен вид е свързано с изключителни тежки наказания като лишаване от свобода за доста голям период. Тук служителите са потупани по рамото с думите "другия път внимавайте". За пореден път държавата ни се принизи до държави от далечният юг.

Наказанията са такива, каквито са и заплатите.

деер

А защо не са наказани тези, които са организирали убийството???? Нали има закони? Или да почваме да стреляме по улиците?!

Стреляме само ако по платното или тротоара се движат ягуари.

А за убиеца наказание няма ли, това да не са времената на Пенчо Кубадински?

Тия заслужават да ги фърлат на дивия каратис Бойко, както от година не е помирисвал ни влас, ни фелия с масс !

Жалко за ягуара и едва ли са изчерпали всички възможности да го хванат жив, преди да го застрелят!? А колко бързо се действали хората за раздаване на наказания, за убит ягуар?! А какво стана с убийците на професора от ж.к."Захарна фабрика"-София? Човека изгни, но убийците му се подхилват в някоя местна кръчма?!!!

Те доказаха, че изобщо не е правен опит за приспиване, а директно е убит..

Няма да се учудя ако цялата работа не е инсценировка за убийство на застрашено животно. Нещо като африканските сафарита за тази цел, но да са си спестили разходите за транспорт.

Вацов е наказан със забележка ============ ахахахахахаххахахаахахахаахахахахах

А снимката като изявен авджия къде е? Да..а ти и боклуците.

Алонсо вече го претрепахте бе, за какво ви е тая далекобойна пушка! За глигани ли ше ходите с нея?

Ще уволнят хората. Но системата остава.Освен това САНКЦИЯ УВОЛНЕНИЕ изхожда от презумпцията,че да работиш е привилегия.Всъщност,робите(също) работят.Когато работата измести човешките задължения вече си роб

Имали някакви паткала за упойване от една плюнка разстояние а държат ягуар. Смъртта на Алонсо е доказателство че не ставаме за нищо. Народа и животните са подложени на системен геноцид от държавата.

След дъжд - качулка!

Алонсо го застреляха като див заек.Можело е да го да го заловят жив,но във този парк като са работели аборигени,ето го и примера,алонсо го няма вече.

там, в освободената вече клетка и със сигурност ще допринесеш за по-голяма посещаемост на зоокъта, пък и ще се вдигнат приходите

На всеки може да се случи.Трябва да отчетем и факта за героизма на този работник,защото аз не бих работил тази професия

Колело ли нямаш?

Каквато ни е държавата, такива са и наказанията!!!

След всичко това което се случи с ягуарчето най-добре е зоопарка да се закрие..Не сме дорасли да имаме зоопаркове за диви и редки животинки

Ти специално със селската си комплексарщина никога и за нищо нема да пораснеш, и е цяло щастие че освен собстените си сесии в тоалетната, нищо друго не ти е поверено да откриваш и да закриваш! Туууу аман от пророци, върховни съдници и тем подобна тъпоумна сган

Тези хора никага не са виждали зоопарк. Това в Ловеч е пародия.

Ама направо го убийте с камъни тоя работник бе! Директора го накажете с две блондинки, че да му е зле и да се мъчи. Винаги го отнася тоя на най-ниско ниво, а тези които взимат решения се измъкват ни лук яли, ни лук мирисали.

п.п. Ваща м..а мръсна!

За доброто на животните е по-добре този зоопарк да се закрие. Не съм виждала по-зле гледани животни

Със сигурност изобщо не си посещавала този зоопарк ;)

Г-н кмете на гр.Ловеч, истинските наказания, както и наказанието, което е за вас и за оня "мъжага" ловеца няма да дойдат административно. Те ще дойдат от горе. Вярвам в това. Въпрос на време е. Но като стане, да не се питате :Защо на мен!

Много точно!Това убииство си е чиста проба СЪДИЗЪМ!!!

След като има съдебно решение съдизмът е допустим юридически, макар и да остава нравствено укорим.

умников, ами ако "ягуарчето" беше изпапкало някой??? тогава?

Животното е хранено на закуска 1 час по-рано.....така, че не е било гладно

Абсолютно невъзможно, защото ягуарите са изключително придирчиви към храната! Ядат само каймани, змии (по-едрички), тапири, борсуци, крехки домашни говеда, кози и подобни твари. Човекът не е от тези видове.