Македонски медии: Борисов се страхува за Благоевград

Медиите в Скопие коментират днес изказванията на премиера Бойко Борисов на балканската конференция в София в петък.

Обратно в новината

Коментари - Македонски медии: Борисов се страхува за Благоевград | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И на края финална сцена.Място на действието 100 километра по на юг в така наречената македонска църква в град Синсинати.Тя за сведение се казва свети Илия.За празника 2 август беше дошел оркестър от Медония да ги весели.През почивката музикантите седнаха на моята маса и като разбраха че съм българин ти казаха че свирят и живеят в България където хората не само се радват на тяхната музика и на тяхното присъствие.За черноморието пък въздъхнаха - защо Македония и България не са една страна .Що се отнася до хората които посещаваха църквата от тях само един не каза че е българин.Всички бяха чисти българи избягали от репресии заради българското си самосъзнание.И сега трябва и да се чудим защо има хора в Македония които се страхуват открито да заявяват че се чувстват българи.

Следващата сцена е панаира на гръцката общност в град Дейтън който се провежда в двора на православната църква в центъра на града.Имаше узо и метакса както и сиртаки.По едно време обявиха че ще има изпълнение на македонски фолклорен ансамбъл.Излизат едни младежи облечени в национални носии досущ като на плевенският северняшки ансамбъл.Песента която изпълниха и изиграха беше моя любима и позната още от детство ой Недо Недо хубава си Недо.При това не на съвременен македоно-сръбски език а на леко диалектен чист български.Какви ти тука македонци какви ти 5 лева.Всичко беше 100% българско.

Ако започна да пиша сценарий за филм на тема македонците българи ли са ще се получи един чудесен филм.При това героите ще са истински съвременни хора.Место на действието е Америка.Ще се постарая да маркирам само с няколко думи някои от тях.Току-що пристигам в САШ и се наложи да работя в град Дейтън щата Охайо.Не познавах никого и липсата на нашенска диаспора доста ме подтискаше.Веднаж случайно прелиствах тел.указател и попаднах на фамилно име Топалов.Светна ми че това би могло да бъде само българска фамилия.Позвъних и се оказах прав.Тка се запознах с доктор Топалов с родители македонци а той самият роден в САЩ но говореше български почти без акцент и чувстващ се истински българин.Попитах баща му защо се водят македонци след като се считат за чисти българи а той ми отговори че по това време не е било особено престижно да казваш че си от България.Избягали са от Македония поради репресии защото са казвали че са българи.А на въпроса ми какви са се считали другите хора там той даже с ярост ми отговори - там винаги хората са се считали българи и никакви македонци не е имало.

абе викам да е кръстят Шиптария..без тъй е фрашкано с Шиптари там :)))))

+1 Никакъв ЕС, докато не се реши окончателно и приемливо за България.

Да, на българското знаме никога не е имало свастика. То е трицветно и на всеки цвят отговаря по една област от съвременната ни държава, а именно: бяло - Мизия, зелено - Тракия, червено - Македония. А тея от бившата СФРЮ, дето се мислят за по-католици от папата да вървят да се прескачат. И да четат историята, може и да разберат тогава кой е Александър Македонски, чиито единствени наследници се считат!?!?!?!?!?!

Taka e пълно вето за тези . Аз мисля че никакво име не може да има претенции за Българска територия 100% вето дока им дойде акЪла на тея цървули

А бе брато, .... а бе погледни гласуването на първенството за ЕвроВизия (за песните) ... Македония гласува за Албания и Албания гласува за Македония ... какво да си говорим повече .... то е ясно - Македония "плъпва" по "Бугарско" ... и Шиптерите , като техни приятелчета вече - по Блгария .... евтини сценарии на болен шовимизъм ... какво повече ?!

Заспорили нациите в ООН - американци, руснаци, китайци ... и т.н. ... - чия тритория е луната ... и тук македонеца се изправил и се провикнал: "Земьо моя македонска ... па ли че те делят ....". Толкова за претенциите на македонците ....

Бях унизена на накедонската граница. Събличаха ме митничари в стая на границата, поради факта, че си чета лекции на български език. Имах кошмари 5-6 месеца след това. Унижиха ме много, само ако знаете как се държаха с мен, а аз отивах на състезания в Скопие. Мразя ги от дъното на душата си... Имах и състуденти от там. Бяха мазни злобари, които копат за ПАСОШ и после само ни псуват.... Лоши хора са като цяло!!!

Аз тоя филм съм го гледал. Там едни митничари започнаха да унизяват една Лудетина. Накрая всички митничари бяха уморени и унизени, а въпросната Лудетината се облизваше. Бе какви лекции си чела бре моме, погледни си неграмотния коментар!!!

Позицията на Борисов е много точна! В днешно време тонът спрямо БЮРМ трябва да е твърд и непреклонен. Македонистите трябва да вземат под внимание фактът, че България е подавала ръка на Македония в най-новата История на Балканите. Българските националисти(истински и псевдо) трябва да спрат с претенциите за македонската земя и народ. Няма смисъл да подаваш ръка за помощ, а тя постоянно да бъде ръфана и отхвърляна. Не е приятно да ти се плюят в лицето, а ти да настояваш да помагаш. За какво ни е "братска" Македония, когато народът в нея не ни иска? Кое ще е хубавото от това? Нищо!Трябва да се смени отношението към тази страна. Трябва да се брани суверенността и името на България преди всичко. Фактите говорят, историята доказва. Каквото и да си измислят македонистите, да им се посочат източници от дебели книги и да си хортуват за това. Засегнат ли българските интереси чрез сериозни претенции, да им се намачка носа и толкоз. За съжаление историята показва, че преди повече от век по-силни държави са дирижирали историята ни, а след това, съюзници, които са ни днешни съседи са ни забили нож в гърба, чрез долно предателство. Човешката история е шарена-къде хубава, къде ужасна. Нека живеем в настоящето и се борим за бъдещето си. Миналото да го оставим на онези, проляли кръвта си за родината България! Нека браним бъдещето на страната ни като запазим БЪЛГАРСКИЯ си език и граници. Който иска да пази границите на неговата държава и националност - да ги пази! Който иска да става българин и да се съюзи с нас е добре дошъл! За предателите...забвение!

Това, което казаваш звучи добре, но само ако реагираш първосигнално. Аз самият също много им се дразня и често съм говорил точно като теб. Струва ми се обаче, че ако ние като държава, но и като индивиди имаме по умна политика и отношение към тези заблудени (заблуждавани) хорица имаме реален шанс да успеем да ги накараме те самите да пожелаят си доидат "в къщи". Ако ги отритнем само ще се отчуждят повече, а това не мисля, че в дългосрочен план ще донесе добро.

Синьор Дон Амичи ( нерегистриран ) 11.06.2012 15:16 Следващата сцена е панаира на гръцката общност в град Дейтън който се провежда в двора на православната църква в центъра на града.Имаше узо и метакса както и сиртаки.По едно време обявиха че ще има изпълнение на македонски фолклорен ансамбъл.Излизат едни младежи облечени в национални носии досущ като на плевенският северняшки ансамбъл.Песента която изпълниха и изиграха беше моя любима и позната още от детство ой Недо Недо хубава си Недо.При това не на съвременен македоно-сръбски език а на леко диалектен чист български.Какви ти тука македонци... още

Какво се перчат макетата, забравиха май как албанците замалко да ги надупят всичките.

абе србпски мекерета, вие нямате нищо общо с македонците, защото те всички избягаха в балгария. при посрабчването на охридска балгария. вие сте слуги на сарбите, точно такива както и нашите камуняки са слуги на москва. режисиорат сас срабското име дарко не е бил роден през времето, в което се разиграват измислиците против балгария в порачковя му филмов пасквил.. дарко ташакевси е србско мекере, което служи на господарите си сас сащото лакеиско усардие, както агент гоце служи лакеиски на руснаците. скоро така наречената "маице дония" ще стане част от велика алабалания и тогава всички спорове ще станат излишни.

докога тя копелдаци, нарекли себе си македонци - ше допускаме да садават проблеми. сички трагедии сполетели бylgaria ( до опита за построяване на комунизама 1944} са от тех. мисля, че е дошло времето, когато бългаските изторици треба да обяснят на хората, какаво точно е станало преди 100 години по земите населявани от българи.

Всичките плачове на "македонците" за тяхната национална идентичности великото им минало, са индуцирани от върхушката там, чията цел е да покаже, че това е самостоятелна държава, като по този начин си подсигури оставането на власт. Защото, ще признаете, винаги е по-добре да ръководиш държава от националистически зомбирани и бедни неграмотници, отколкото да си никой в провинция на нормална държава, била тя България, Гърция, Сърбия или Албания. И постоянно насаждайки омраза към окръжаващите си държави, тези ръководители на жалка аграрна провинцийка с бедни и необразовани жители затвърждават постовете си там. А всъщност такова нещо като "Македония" няма - нито имат индустрия, нито имат помен, нито история - всичко е крадено и измислено, за да се създава национално самочувствие на раята. По-долу си го пишеше, но и аз ще задам въпроса - защо не си гледат собствената кочина, а висят пред нашето посолство за бългалско гражданскво?

Kalin

Първо за тия тук които обиждат населението в географската област Македония-това е все едно обиждат себе си демек българите.Второ областа македония сама ще се присъедини към родината си заради проблемите с албанските си съседи и единствения разумен ход от тях е да се върта към корена си български.На тема ББ по добре да мълчи на такива деликатни теми защото знанията му са равни на нула и само помве3че проблеми ще ни докара.

1chovek

Що е маке все е юнак - що е юнак все е л....но

Lan

Уф - супер, макета и Бойко, трагикомедията на почивните дни!

simeon

Макетата са като малки бебете.Колкото повече зяят, толкова повече мислят, че някой ще им обърне внимание. ДА ,АМА ТОВА ЗАВИСИ ОТ МАМА И ТАТИ.

Най-добре да я нарекат Южна България.

сър

Нашите управници, дето ни Управят вече 20 г. нямат кураж да кажат майната ви мадналото хлопна.Така е наредено от горе. Какво можем да искаме от колониална администрация.

абе тея "македонци" не си ли дават сметка,че за един ден ще ги смажеме...ебати нещастниците жалки...

Не ги разбирам тия дебили. Когато цвилят срещу България - няма проблем. Когато България размаха пръст - аууу лошите българи. аууууу ма как може.

С този Дисниленд , който макетата направиха в Скопие ще се превърне в най-големия атракционен парк на Балканите. Уил Смит също е македонец -турете му един паметник и него и ще си имате и Macewood

Аз се чудя защо изобщо се занимаваме с тия измекяри от измислената страна Македония? Даже им раздаваме и гражданства! Те шиптаряците така са ги подпукали, че до 4-5 години ще се прекръстят на източна Албания и вместо паметници ще строят само минарета!!!

На въпросите на журналистот от БЮРМ, ген.Бойко Борисов изръси сумати простотии, които ще му ги наврат от БЮРМ в носа, при удобен случай! Той с думите си им подари, св.св. Кирил и Методи и Цар Самуил, че все едно са някакви антични македонци и ние не им се "мешаме" в това тяхно твърдение. Както и че нямаме, едва ли не нищо напротив да ни пъдят посланика от българските паметници! Пак не се "мешаме"! Що за тъпни!

Най-добре е да се раздели между Гърция, България и Сърбия и да се приключи с този проблем!!

lessko

Вашта кожа македонска такава държава няма ,няма и да има.Най-добре е да се раздели между Гърция, България и Сърбия и да се приключи с този проблем!! Най -голямата грешка на политиците ни е че признаха тн.Македония ,та тя е България!!!!

Грешка е, прав си. Само че при предолжението си за разделяне пропускаш албанците, които държат всичко в "Македония" и при евентуално разцепване ще вземат най-голямата част от нея.

абе тия са много нагли ве.

Браво и евала на Македонските медии,те нагледно показаха как трябва да работят и българските,но уви нашите не се интересуват от националните ни интереси,а от "интернационални" парични знаци.Иначе Македония има териториални претенции не само към Благоевград и то не от вчера,но Боко явно е много "гол" по темата.В изказването си той направи шокиращи признания,а именно;България не е протестирала,че бълг.посланик е изгонен от бълг.паметник,че се нарушават граждански права на българите в Македония,че в техните медии се публикуват антибългарски материали.С такъв премиер това заслужаваме.

Браво на tansel76 (Таня от Село 76 набор). Пълни глупости е написала. Чела е само македонските медии, защото има трудности с българския. Не е гледала Борисов по новините,, защото леко недочува. Иначе щеше да чуе за посланика и паметника ББ зададе риторичен въпрос на журналиста: "Като гони посланици от български паметници ли се меси България?" Аре да идем да си доучим, а? После да почнем да четем, да слушаме, после да разбираме и най-накрая да пишем!!! Чукча не читател, а писател!

Та бате Бойко се изказа като последна мижитурка. "Не ви се мешаме като си присвоявате Кирил и Методий, не ви се мешаме като си присвоявате Самуил , и още такива подобни. Точно за това трябва да се мешаме - за кражбата на НАШАТА ,БЪЛГАРСКАТА история, защото точно заради това ще дойдат и териториалните им претенции.

Фактът, че ВСИЧКИ, ДО ЕДНА, "македонски" медии коментират в захлас българския Премиер, говори достатъчно кой е комплексиран и гледа да се отърка о Борисов, белким го забележат. А "македонците" хубаво да погледнат разходите за това архитектурно безумие в центъра на Скопие. Да не се окаже, че тая мегаломания е само за да им гепят политиците 1-2 млрд. евро...Това е пътя, по който пенсиите им ще паднат и под българските...

македонците са гурци! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.