По непотвърдена информация мъжът се казва Росен Ангелов и наскоро се е завърнал от чужбина. Той е на 56 години и е осъждан. Преди около 10 години е живял в Нови Искър.

В миналото мъжът е имал интимни отношения с 44-годишната Кети Николова и е бил вманиачен на тема тактически тренировки. По данни на националното радио заподозреният е въоръжен. 

От рано тази сутрин районът край Нови Искър и село Луково е блокиран от десетки полицаи и спецчасти. Криминалисти с металотърсачи претърсваха гората над Нови Искър, като най-вероятно търсеха гилзи от оръжието, с което е била убита Кети.

Според кмета на Луково, Румен Колев, спецсилите край селото издирват непознато за него лице, но го е видял на снимка. Жандармерия пък е блокирала един от пътищата високо в планината, където се извършват и процесуално-следствени действия. По информация на bTV именно там се намира къщата, в която е живял или се е укривал извършителят на тежкото престъпление. Над Луково кръжеше и хеликоптер. 

Същевременно полусестрата на Кети Николова - Ивет Кюхова, която живее в Лондон, написа във фейсбук профила си: "Болката, която изживяваме е голяма, имайте милост! Моля ви спрете да ме притеснявате по какъвто и начин да е. Не се чувствам готова да отговарям на каквито и въпроси да е относно случилото се."