„Бюджетът за 2011 г. е приет от парламента, знаете, че в него няма предвидени пари нито за едното, нито за другото", коментира той искането на КНСБ.
Преди дни от синдиката поискаха минималната заплата да се увеличи с 50 лева до 290 лв.

Няма да има и кадрови промени в митниците, заяви още Дянков, цитиран от БНР и КРОСС.

Финансовият министър коментира и кога ще бъде одобрено предложението на Европейската комисия за спиране на наказателната процедура за България, свързана с бюджетният свръхдефицит заради предприетите у нас мерки.
"Това може да се реши или на следващия съвет на министър-председатели или по-вероятно на следващия или на по-следващия съвет на финансовите министри ЕКОФИН. Каквото и да е решението там, то ще бъде не само конкретно за България и за трите останали държави - Дания, Финландия и Кипър, за които Европейската комисия казва, че вече не са необходими допълнителни мерки, а според мен тя ще е по-обхватна, в смисъл какво става в цяла Европа. За нас обаче е радващото, че така или иначе Европейската комисия вече е взела това решение, че следващи стъпки не са необходими", обясни Дянков.

Акцизът за тютюневите изделия остава, заяви още финансовият министър.
"Върнахме 160 милиона, които бяха дължими от 2007, 2008, 2009-та от предишното правителство. За 2010 година приходите от акциз за цигари и тютюнопроизводство, са около сто милиона по-малко от предишните години. Акцизът ще остане такъв, какъвто е и няма да се променя в рамките поне в следващите три години, вероятно и в рамките на следващите пет години", каза Симеон Дянков.