Тя призна това пред журналисти в отговор на въпрос.

По думите й общо в 10 училища в "Младост" се гласува в 125 секции. Сега обаче секциите стават 250. Оказа се, че в 9 училища е възможно да бъдат разположени секциите една до друга, но в десетото училище това не е възможно, посочи Фандъкова, цитирана от БТА.

Тя е писала писма до ЦИК и се е срещнала с представители на комисията, като е изразила своите притеснения и е поискала решения. Решението на ЦИК е там, където е невъзможно секциите да бъдат в две съседни класни стаи, да има секции във физкултурни салони и столови, посочи кметът.

Това обаче е наистина много неудобно и притеснително, коментира тя.

"Столичната община е длъжна по закон да изпълни решенията на ЦИК, но искам да предупредя всички граждани, че, за съжаление, трябва да стоят на две опашки, за да гласуват", предупреди Йорданка Фандъкова.

Според Камелия Нейкова от ЦИК, няма да има проблеми при провеждането на избори 2 в 1, тъй като вече е имало подобна ситуация.

Това се е случило още в края на миналата година, когато също е имало избори и национален референдум.

"В годините назад е имало неведнъж случаи, когато се произвежда повече от един вид избор, така че мисля, че в организационно отношение няма да има непреодолими проблеми, ако има такива, разбира се", изтъкна тя.