Вчера заседава съвещателният сбор на "Атака" и преобладаващото мнение е било, че не може "Атака" да застане в един отбор за вота с ДПС, както и с останалите подкрепящи го политически сили. Съвещателният сбор има функции по устав да даде препоръчителни насоки, на базата на които централното ръководство оформя крайното решение, припомни Сидеров.

Все още не е решено дали парламентарната група ще гласува "против" или ще се въздържи. Според Волен Сидеров инициаторите на вота нямат нито ясна визия, нито истинско намерение да свалят правителството. Това не може да стане и те го знаят добре, така че за нас този вот е упражнение по PR за ДПС и БСП, смята лидерът на "Атака", цитиран от БТА. Той допълни, че до момента никой от вносителите не е търсил мнението на "Атака" за вота на недоверие.

Съвещателният сбор е обсъдил и предстоящите местни и президентски избори. Освен утвърждаването на кандидат-президентската двойка Волен Сидеров-Павел Шопов, са били одобрени и кандидат-кметовете на партията в някои от по-големите градове.


На 18 юли в Народното събрание ДПС и Коалиция за България внасят трети вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов. Този път вотът е за провала на политиката по вътрешна сигурност и обществен ред, отложеното присъединяване към Шенгенското пространство, полицейщината и нарушаването на основните човешки права. Вече е ясно, че освен парламентарните групи на ДПС и Коалиция за България, вотът ще бъде подкрепен и от депутатите от Синята коалиция и независимите от РЗС.