Това съобщи БТА, като се позова на източници в Софийския градски съд.

Всички разпити на свидетели трябва да бъдат направени отново. Същото се отнася и за експертизите и събирането на доказателства.

Според прокуратурата Веселин Георгиев е извършил престъпление по служба в периода юли 2006-ноември 2007 г. Обвинението твърди, че е нарушен Законът за обществените поръчки и Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки за около 120 млн. лв. Георгиев е одобрил сключването на договори между ръководения от него фонд и фирмите "Биндер" АД, "Инмат" ООД, и Гражданско сдружение "Инфраструктурни обекти", с цел да набави имотна облага за братята си Бойко и Емил Георгиеви. От това са настъпили значителни вредни последици за страната ни.
След като се разбра, че има условия за потенциален конфликт на интереси Веселин Георгиев си подаде оставката.

Делото срещу Батко е един от процесите, които се следи с особено внимание от Брюксел. Именно заради този случай Европейската комисия блокира субсидиите за строеж на пътища у нас.

Миналия месец и друго шумно дело - това срещу Златомир Иванов - Баретата, започна отначало, след като един от съдебните заседатели беше задържан при операция "Педофили" и трябваше да бъде сменен.