"Водил съм разговори с двете депутатки от ГЕРБ, но в това, което виждам публикувано като разговор, примерно с госпожа Менда Стоянова, няма нищо, което да отговаря на истината. За мен това е абсолютен монтаж", каза Ваньо Танов. Той добави, че му е интересно, как това ще бъде превърнато в говор.
По думите на Танов има използвани думи от много разговори между него и Стоянова, които са сглобявани, предаде "Фокус". Пред БНТ за разговорът с Фидосова той потвърди, че е водил подобен разговор, в който й е казал резултатът от конкурса, в което нямало нищо нередно.

Според разпространените от РЗС стенограми на разговори на Ваньо Танов с депутатите от ГЕРБ  - Менда Стоянова и Искра Фидосова,  двете лобират за назначаването на техни познати за шефове на митниците в Пловдив и Лом, докато Танов обяснява, че претендентът за Пловдив е за затвора, а другият е изкарал оценка 2.90 на изпита. От РЗС обещаха първия аудиозапис от разговора "Танов-Фидосова" да бъде пуснат в петък пред медиите. 
Самата Менда Стоянова каза пред БНР, че не разпознава себе си в записите и това не е нейният стил на говорене. 

Попитан защо напоследък неговото име се появява в такива скандали, Ваньо Танов обяснява: "В края на краищата стана ясно, че за всичките тези 20 години единствено при управлението на ГЕРБ няма нито едно политическо назначение на който и да било".

По думите му  право на всяка една партия е това, че от дадена местна структура могат да водят разговор за техни кандидати. "Въпросът е, когато тези хора не отговарят на изискванията, те дали по някакъв начин са били назначени, а се вижда, че няма нито един случай на такова назначение.  Върху мен не може да бъде оказвано никакво давление. Това потвърждава още веднъж думите на премиера, че той в това отношение ми е дал пълен карт бланш и че аз нося отговорността за всяко едно назначение", каза Ваньо Танов и бе категоричен, че не може да допусне назначаването на служител, който не отговаря на определени критерии.

Органите на досъдебното производство са изискали от партия РЗС да им бъдат предоставени материалните носителите на записите, с които разполагат, стана ясно още от съобщение на прокуратурата по повод публикациите в пресата за проведени телефонни разговори между политици и директора на Агенция „Митници”. Искането е направено в рамките на образуваното на 05. 01. 2011 г. досъдебно производство.

Пред БНР депутатът от РЗС Емил Василев каза, че в записите на разговорите на Танов със Стоянова и Фидосова се споменават знакови митничари, като Митьо Милионера и Филип Парфюма. Той изтъкна, че тези записи са били получени в партията от "анонимни граждани" и никога Алексей Петров не е предоставял каквато и да било информация на РЗС.

Все още прокуратурата чака техническата експертиза на разпространените записи от разговори между Ваньо Танов, Симеон Дянков и Владислав Горанов, разпространени миналата седмица, предаде БНТ. Именно експертизата ще е решаваща в преценката дали записите са от СРС-та или са направени от частна структура. Държавното обвинение засега не изключва нито една от двете версии.   Според експерти, записът не е чист, което е направено, за да се затрудни откриването на първоизточника. Пред БНТ Танов каза, че допуска тези записи също да са монтажи.

Ако записите са от приложени СРС-та по досъдебни производства, тогава ще се търси кой ги е копирал, вместо да ги унищожи, каза Стелияна Кожухарова, говорител на главния прокурор. Достъп до тези разговори имат дирекцията в МВР, която осъществява подслушването и проследяването, службата, която води разработката и прокурора, която я наблюдава.
Според експерти у нас няколко десетки групи, свързани с ъндърграунда, притежават най-модерна техника за подслушване на телефонни разговори и проследяване със скрити камери. Поне четири групи могат дори да осъществяват видеонаблюдение от въздуха.