Министърът отговори на журналисти, че основна причина за освобождаване е неефективно изпълнение на проекти по оперативна програма "Околна среда", довели до налагането на финансови корекции, забавяне на Плановете за управление на парковете и на плановете за речните басейни.
Освен това в МОСВ били получени и много сигнали и жалби срещу работата на началниците.

Новите назначения ще бъдат прозрачни и след конкурси, условията за които ще бъдат обявени през септември, каза Михайлова.

Малко преди това лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов алармира, че всички шефове на РИОСВ са сменени. Поголовна смяна, нарече той чистката.

Днес в няколко регионални медии се появи информация, че са сменени шефове на регионални екоинспекции.
Те били привикани днес в министерството, някои обаче били в болнични и не дошли, уточнява Днес+.

Шефът на РИОСВ-Хасково инж. Димитър Илиев е един от най-дълго управлявалите директори на изнесени държавни структури. Той оглавява РИОСВ-Хасково от 1992 г.
За негов наследник се спряга бившият директор на ОЦК Кърджали Славея Стоянова, пише Хасково.нет.

(В опровержение до Дир БГ Димитър Илиев обясни, че не е правил изявление пред медии, както бе цитиран, че е член на ГЕРБ или друга партия - бел.ред.).

Директорката на РИОСВ-Варна Румяна Радилова също била уволнена.
ДНЕС+ пише, че новият директор на екоинспекцията в града ще е областният председател на ДПС Ерджан Ебатин.

Тамер Бейсимов, шеф на общинско звено "Паркинги и гаражи" в община Асеновград, ще бъде назначен за директор на РИОСВ-Пловдив на мястото на Валя Атанасова, съобщи Асеновград онлайн.

Бейсимов има цял мандат като главен секретар на Министерството на околната среда и водите (2005 - 2009), когато министър е Джевдет Чакъров.

Директорът на регионалната инспекция в Бургас Бойчо Георгиев е сменен временно до провеждането на конкурс с Димитър Трошев, който е заместник на Георгиев и юрисконсулт във ведомството.

Бойчо Георгиев обясни пред БургасИнфо, че договорът му е прекратен едностранно почти без мотиви.

Георгиев разреши застрояването на дюните в Несебър.

Вчера здравният министър Таня Андреева отрече да има масови уволнения в министерството, както се говори от дни и уточни, че са съкратени 20 души. Тя коментира, че целта е да се направи икономия от около 200 хиляди лева, които ще отидат за психиатричните болници.
Според Бойко Борисов 33-ма души били уволнени там.