Според официалните данни, от 18 февруари до днес при стълкновенията в центъра на украинската столица към екипите за спешна медицинска помощ и болничните заведения са се обърнали общо 787 ранени, като 527 от тях са приети в болница.

И.д вътрешен министър Арсен Аваков обяви на брифинг, че по делото за организиране на масови убийства в Украйна са привлечени под отговорност около 50 души, включително шестима висши ръководители на страната, предаде БТА. По думите на Аваков, всички складове за оръжие и боеприпаси в Украйна се под засилена охрана.

Министърът подчерта, че в случай на нападение срещу оръжейни складове, ще бъде използвана сила.

Арсен Аваков каза още, че на мястото на разформированите специални части на милицията "Беркут" се създава нова структура със съвършено различни функции и философия. По думите му, в състава на "Беркут" е имало 4000 бойци.

"Беркут е разпуснат. Създаваме комисия, която ще разследва дейността на това подразделение. Виновните ще бъдат наказани, а на онези, които не са участвали в разгонването на мирните демонстрации, ще бъде предложено място в новото министерство след процедура за атестация, която ще продължи 10-15 дни", каза и.д. ръководител на вътрешното ведомство.

Според Аваков, атестацията ще определи по-нататъшната съдба на тези хора - наказание или оставане на служба.