Младежът изчезна в края на септември т.г. след купон, а два месеца по-късно криминалистите разкриха, че той е жестоко убит от Георгиев и Петров. Двамата направили пълни самопризнания и разказали пред полицаите, че са убили Павел с чук, защото ги дразнел.

След това се опитали да залеят и запалят трупа с бензин, но не успели. Оставили тялото в гората и си тръгнали, като по пътя изхвърлили чука.
След като Петър се прибрал вкъщи, казал на баща си какво се е случило. Бащата отишъл на мястото, за да се увери, че синът му говори истината. Намерил тялото на Павел и го преместил в близкото дере, където го затрупал с шума.

В съдебната зала днес присъстваха родителите на студента и ученика, а журналисти не бяха допуснати. Нямаше ги и родителите на убития Павел. Габровските магистрати счетоха за неоснователно искането на адвокатите на двете момчета за налагане на по-лека мярка за неотклонение и прецениха, че единствено със задържането под стража може да се осуети съществуващата реална опасност те да се укрият или да извършат друго престъпление.

Решението на Габровския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Велико Търново в 3-дневен срок.