63-годишният бизнесмен Александър Антов е убит с два куршума в главата, съобщават от прокуратурата.

Софийска градска прокуратура е образувала разследване за убийството, което засега се води срещу неизвестен извършител.

Изяснено е към момента, че престъплението е извършено около 18.00 часа на 8 януари в гориста местност край с. Бистрица. Тялото е открито в 23.59 часа.

До момента са разпитани няколко свидетели и са назначени съдебно-медицинска, биологична и балистични експертизи.

По първоначална информация възрастният мъж е излязъл да разхожда кучето си, след което не се е прибрал.

Малко по-късно животното се е прибрало само в дома си, което е накарало близките на Александър Антов да подадат сигнал в полицията.

На място са били изпратени екипи на СДВР, които са претърсвали района на „Бистрица”.

В мащабното издирване са се включили и полицейски кучета, както и пожарникари, които осветявали района.

Първоначално полицията е започнала да работи по версия за отвличане, след като получила сигнал от роднините на Антов, че не се е прибрал вкъщи.

При огледите на мястото край столичния квартал "Бистрица", където бе открито тялото на прострелян мъж, не са намерени нито оръжие, нито гилзи.

Александър Антов беше спокоен, добронамерен, нямаше израз на човек, който се притеснява от себе си”, каза кметът на „Бистрица” Николай Гюров. Според него стрелбата е по-скоро аматьорска, защото мястото на инцидента е в „една от най-охраняваните зони в страната”.

Гюров подчерта, че все още няма достатъчно информация по случая.

Бизнесът на Александър Антов е от началото на 90-те години. Около името му няма скандали.

Възможно е килърът или да го е познавал добре или да го е наблюдавал отдавна и да е проучил навиците му, тъй като никой от съседите не е чул лая на кучето му. Стрелбата е станала на поляната, но за да не бъде забелязано, тялото е издърпано няколко метра в храстите.

Хора от квартала твърдят, че са чули три изстрела. Разследващите обаче предполагат, че убиецът е ползвал пистолет със заглушител. 

Антони Златанов, зам.-директор на СДВР, съобщи, че се работи по всички възможни версии, установяват се камери и записи.

Антов не е имал врагове, твърди Валентин Михов, който е близък приятел на жертвата и е бил лице на модната къща.

„Вижте, проблеми в бизнеса всеки има, и той, и аз също имам...Но не виждам какви проблеми може да имаш, ако играеш честно на пазара. Целият му бизнес е свързан с кредитни взаимоотношения, с държавни институции. Нямаше човек в държавата, от всякакво ниво, да не го търсят за дрехи, за мода, за футболни отбори, за олимпийски отбори...къде ли не е помогнал”, обясни Михов.

Наскоро Антов е погребал съпругата си Мария. Малко след това в къщата му се е нанесла друга жена, предаде бТВ..

Съвсем наскоро Александър Антов е сключил договор с една от най-големите модни марки в света. Експерти смятат, че е възможно тази сделка да има нещо общо с убийството му.

Търговската марка „Агресия” е наложена на пазара от около 25 години, като най-добрата при производството на мъжки официални облекла.

Работи с най-известните модни компании в света. Модната къща има магазини в цялата страна и облича българските спортисти за олимпиади години наред.

Това е вторият подобен инцидент в София от началото на месеца.

Само преди два дни в столицата беше застрелян 53-годишният бизнесмен Веселин Стоименов- човекът, извършил юридическата ликвидация на ВИС-2.