Красимира Градинарска изчезва мистериозно по пътя от дома си в село Михайлово, община Хайредин към своя магазин, в който работи. Излиза от семейната къща към 14 ч. и мъжът й подава сигнал в полицията, че я няма само час и половина по-късно. МВР я обяви за издирване и разпространи нейната снимка, но досега от жената нямаше и следа.

Вчера следобед трупът й е намерен в стопанска постройка в селото, недалеч от пътя, по който минава, съобщи днес шефът на Областната дирекция на МВР във Враца Росен Иванов, предаде "Фокус".
"Тази жена е нападната, удушена с ръце и завързана с връзка от обувка. Убита е по особено жесток начин и след това е скрита”, уточни полицейският началник. От десетина заподозрени само за часове криминалистите стигнали до две 16-годишни момчета от същото село. Едното е от ромски произход.

Убийството е извършено с цел грабеж. Младежите откраднали две ланчета, три пръстена, две обици и гривна, взели и мобилния й телефон и две монети от по 50 стотинки. При претърсване в дома на единия от полицаите открили тайник, откъдето са иззети част от откраднатите бижута, а в двора на къщата - GSM-а, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Двамата са криминално проявени, декември месец са били задържани за кражба на кабели. Тогава присъдата им е била обществено порицание, коментира Росен Иванов.

Красимира Градинарска е съпруга на общинския съветник от СДС в Хайредин Ангел Стефанов, съобщи регионалното издание „Конкурент”. Имат две деца. Трупът й е открит от жена, която събирала дърва. Прекият път до магазина минавал през безлюдно място край река. Там високата едва 150 см Красимира била нападната от двете момчета.