Тялото на изчезналото дете беше открито със следи от пробождания вчера в недостроена сграда.

Арестуваният Христо Сечински, известен с прякора Кобрата, е направил пълни самопризнания пред съдия, съобщи на извънреден брифинг окръжният прокурор на Шумен Ася Петрова, предаде „Фокус”.
Той е бил задържан около 24 часа след извършване на убийството, станало между 18.00 и 19.00 часа в неделя.

По-рано днес шефът на шуменската полиция Любомир Христов съобщи, че има свидетели, които са видели Христо и Присиян заедно малко преди да изчезне. Деца от площадката разказали, че около момченцето се навъртал Кобрата, който си играел с ножове. Той дори забивал хладното оръжие в дървото на площадката.

По време на разпита Христо разказал, че е имал конфликт с Присиян за 30 стотинки, но показанията му били противоречиви. В деня на убийството двамата тръгнали да се разхождат, както често се случвало, из недостроения Търговски дом на Шумен, съобщи БГНЕС. Качили се на 16-я етаж на кулата на БТК и оттам наблюдавали града. След това слезли в първия подземен етаж на сградата, където Христо бил оборудвал нещо като своя стая. Убиецът разказал, че там извадил 30 стотинки и с тях поискал да си плати за снакс, който Присиян му купил предния ден. Момчето обаче не пожелало да вземе парите и казало, че го е почерпил.

Сечински разказал още, че двамата са се скарали и той го блъснал на земята. След това започнал да го ръга с нож в областта на врата и гърдите.
Полицията е намерила в централата част на града 10-сантиметровото острие на ножа, с което е извършено убийството, уточни комисар Христов.
Аутопсията е показала, че по Присиян са нанесени 8 удара с нож, като при фаталния е бил прекъснат гръбначният му стълб и смъртта е настъпила веднага.

Убиецът опитал да изгори тялото, за да заличи следите си, но то само леко обгоряло.

Сечински е пенсионер по болест и е завършил осми клас в помощно училище. Има психични отлконения, но ще бъде назначена съдебномедицинска експертиза, която да установи категорично дали е съзнавал какво прави.
10 години Христо посещавал Дневния център за деца и възрастни с увреждания. Пред Нова тв директорът на центъра разказа, че младежът е говорил и се интересувал от оръжия от малък, носил дори гилзи, но никога не бил проявявал агресия. В дома му обаче са намерени още ножове.
Сега живеел с баба си на квартира, в която нямало ток. Майка му работела на морето, а баща му имал проблем с алкохола и от години не се интересувал от него.

Сечински е обвинен по член 116 от Наказателния кодекс за умишлено умъртвяване на малолетно лице. За това престъпление очакваната присъда е от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на обжалване.

И Присиян, който също е дете на разведени родители, живеел бедно, с майка му нямали телевизор. Именно заради това двамата се скарали точно преди убийството.
Той бил будно дете, разказа пред bTV директорката на училището, в което е учил. Справка в дневника показва, че неведнъж е получавал забележки за поведение.
"Малко импулсивно действаше, малко по-зряло от връстниците си", каза пък Ирина Иванова - педагогически съветник в СОУ "Йоан Екзарх Български".
В края на миналата година Присиян и още едно момче откраднали енергийни напитки от местен магазин. След като го хванали, той написал на майка си бележка, че я обича и цял ден не се прибрал.

Общината ще поеме разноските по погребението на 11-годишното момче.

Само преди дни 16-годишен младеж уби момче на 12 години заради дълг от 50 лева за марихуана.