Към момента на номинациите нямало добре изграден кандидат, който да бъде представен от ГЕРБ, обясни той пред bTV.
Цветанов отказа да посочи кой точно е предложил кандидатурата на Йорданов, като обясни, че решенията са колективни и всеки от партията може да предлага.

Днес по обед Йорданов ще обяви решението си дали ще подаде оставка, след като ГЕРБ свали доверието си от него и поиска да се оттегли. Няколко седмици варненци се събират на протести срещу кмета.

„Вие виждате каква е позицията на групата на ГЕРБ в Общинския съвет във Варна. Ние сме готови да отидем и на предсрочни избори за Общински съвет, ако всички партии се откажат”, обясни още Цветанов, цитиран от "Фокус" и БГНЕС.
Вчера стана ясно, че групата на ГЕРБ в местния парламент е готова да подаде колективна оставка.

Цветанов се похвали, че общинската листа на ГЕРБ има готови проекти на стойност 150 млн. лева.
Иван Портних, който е председател на групата на ГЕРБ в Общинския съвет и областен координатор на партията, е една добра кандидатура за кмет, но когато се определят номинации се правят задълбочени анализи. Не трябва да допуснем подобна грешка като тази през 2011 г.”, предупреди той.

Цветанов коментира, че "ГЕРБ се е изолирал" от начина, по който президентът ще си формулира служебния кабинет, и не знаел кой ще бъде следващият вътрешен министър.
Все пак каза, че имало 10-15 имена, които се спрягат, но и икономически интереси.

За изборите на 12 май вече са изпратени указания за провеждане на общински събрания и областните ръководства да подготвят предложения. Цветанов увери, че ГЕРБ има изключително качествени хора, освен това много от депутатите са изключително активни в районите, в които са избрани, но добави: "Нямаме този подход за правене на политика като Румен Петков, Румен Овчаров, Корнелия Нинова."

"Никога не съм бил високо в облаците. Винаги съм си бил човек, който стъпва здраво на земята и съм правел преценка кой кой е. За мен е важно на 12 май българите да гласуват и да се възползват от правото си да гласуват за една по-добра България. Фокусът в бъдещо управление на ГЕРБ ще бъде точно социалната политика и доходите на хората", обеща вицепремиерът в оставка.