Това написа в страницата си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.
по повод обстановката в Турция, където миналата нощ бе извършен опит за военен преврат.

Тази нощ с колегите се събрахме извънредно в МС. Проведох разговори с председателя на ДАНС, държавната служба за разузнаване, с министъра на външните работи и с министъра на вътрешните работи, и с всички ръководители на специализирани служби. Причината е ситуацията в съседна Република Турция. Наредих на всички служби да следят ситуацията и своевременно да докладват. Граничната полиция е засилила патрулите по границата, пише още  Бойко Борисов.

Външният ни министър се чу с външния на югоизточните ни съседи, по линия на специалните служби направихме необходимите контакти, добавя той.

Ние винаги сме били за спазване на конституциите и законите на която и да е държава, има си начини за сваляне и махане от власт – чрез избори. Мир с война и с убити не се постига, светът започна да свиква всеки ден да има десетки жертви и това да става нормално, а то не е!, коментира премиерът.

За всеки български гражданин, който работи, почива или има близки в Турция, се опитваме да се погрижим. До този момент нямаме информация за ранени българи или жертви, пише още премиерът. Не съветвам никого да пътува сега за Турция, пише Борисов.

Министерството на външните работи препоръча на българските граждани да се въздържат от пътувания в Турция, допълва премиерът.

Борисов припомни на среща с журналисти около 04.00 ч., че от турска страна са затворени трите КПП-та.

В свое съобщение МВнР призова българските граждани да не предприемат пътувания с какъвто и да било транспорт към Република Турция. Българските граждани, които вече се намират на територията на Турция, да не напускат хотелите или жилищата, в които пребивават. Да се избягват всякакви публични места, съветва МВнР.

Посочват се адреси в Турция и телефонни номера за съдействие